BBC AND FAKE NEWS

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΔΙΑΠΝΕΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΟΝΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ. ΙΔΟΥ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ FOREIGN OFFICE ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ «Ποτέ δε θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να γίνει μεγάλη δύναμις» Το 1853 σε συνομιλία του Τσάρου Νικολάου 1ου και του Άγγλου Πρέσβεως Sir Hamilton Seymour, έτέθη ο Μεγάλος Κανών που καθορίζει ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ την εξωτερική πολιτική των εξω-ευρωπαϊκών Μεγάλων Δυνάμεων (USA και UK) ΧΘΕΣ ΤΟ ΨΕΥΔΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟ BBC ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Γ/Β , ΔΙΑΛΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ FAKE NEWS ΧΘΕΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΟΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΟΙ ΑΓΓΛΟΙ , ΟΙ ΜΕΘΥΣΟΙ, ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ, ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΣΚΥΛΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΥΒΔΗΣ, ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ, ΣΦΑΓΕΙΣ ΛΑΩΝ , ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΑ, ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΑ ΤΑ ΕΛΓΙΝΕΙΑ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΣΗ . ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΗ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΟΛΙΓΟΥ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΛΑΚΗ

Φ

Το φαινόμενο Πολάκη είναι η κορυφή του παγόβουνου που ονομάζεται «Σύριζα» και γενικότερα Αριστερά. Οι Ελληνες είχαμε μαγευτεί από τις μαρξιστικές ιδέες και τις είχαμε αναγάγει σε θέσφατο και κατ’ ακολουθίαν ότι ήτο αριστερόν  το θεωρούσαμε  κατ’ ανάγκην προοδευτικό, φιλολαϊκό, ηθικό ,  δίκαιο , ορθολογικό  . Γενικά η αριστερά διεκδικούσε   τον πέπλο του αγαθού,  ηθικού,  του  δικαίου  και προ παντός του δημοκρατικού .

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον , που το θυμάμαι από προπολεμικώς ,γενιές ολόκληρες γαλουχηθήκαν με την ψευδαίσθηση της «καλής αριστεράς»  και της κακής δεξιάς διότι κάποιος πρέπει να παίζει το ρόλο του κακού για να εξυψώνεται ο καλός.

Αυτά τα ψευτο-ιδεολογήματα ξεκινούσαν από τον «επίγειο παράδεισο» της πάλαι ποτέ  Σοβιετικής Ενώσεως, όπου δημιουργείτο δήθεν η «νέα   αταξική  και δίκαια κοινωνία». Επειδή ο κομμουνισμός ήταν απηγορευμένος στις αρχές της δημιουργίας του από το καθεστώς   Μεταξά-και όχι μόνον – δημιουργήθηκε τότε το υβρίδιο του «αριστερού»  που ήταν μεν συμπαθών  και ολίγον  κομμουνιστής,  αλλά δεν ήτο και ακραίος   , έτσι γλύτωνε και τις διώξεις του καθεστώτος.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα της υποκρισίας και της  αλλοτριώσεως του ατόμου , που παρουσιάζετο  με ξένη απατηλή ταυτότητα μπήκαν μέσα όλοι οι τυχοδιώκτες, ψευτο-ιδεολόγοι   ,  κρυπτο-κομμουνιστές, αναθεωρητές, ψευτο-καλλιτέχνες , ψευτο-κουλτουριάρηδες ,   πράκτορες ξένων δυνάμεων κ.α .

Με την μάσκα του «αριστερού» μπήκαν και άτομα  για να δείξουν κάτι το διαφορετικό , άλλοι για να σταδιοδρομήσουν ένεκα συρμού της εποχής σε ορισμένους χώρους, και  άλλοι  για να εξωτερικεύσουν κουσούρια όπως ο κιναιδισμός, ομοφυλοφιλία, λεσβιασμός, αναρχισμός, η αμφισβήτηση των προηγούμενων πολιτιστικών προτύπων ,  τις παραδοσιακές αξίες και σε ακραίες καταστάσεις  εχθρότητα προς  στο Εθνος των Ελλήνων(σύμβολα ) και την πατρίδα.  Προέβησαν  και  στην καταστροφή  της γλώσσας  με  την «ξεμαλλιασμένη» δημοτική   με λέξεις κλισέ για να διακρίνονται ως γνήσιοι αριστεροί .

Το φαινόμενο αυτό με την ανάληψη της εξουσίας από την αριστερά για πρώτη φορά, έφθασε στον πλήρη παροξυσμό  του. Μέσα στο χώρο μπήκαν   τυχοδιώκτες,  συμφεροντολόγοι, απατεώνες, αναρχικοί, , ανίκανοι , τεμπέληδες, απρόκοφτοι, βρωμιάρηδες  , ατημέλητοι , αλήτες, τρωκτικά,  τραμπούκοι, περιθωριακοί,  αντιδημοκρατικά στοιχεία που  αμφισβητούν τους  θεσμούς και το διάλογο , δημοσιογράφοι της πεντάρας κλπ . Επιδίδονται όμως με ζέση  στον γρήγορο πλουτισμό και στην γενική   διάλυση της πατρίδος

Έγιναν όργανα με το αζημίωτο  ξένων πολυπολιτισμικών και διεθνιστικών κέντρων της ΝΤΠ του Σόρος και της Γερμανίας  και πολλοί μεταβλήθηκαν σε φανατικούς  προδότες, ανθέλληνες , διεθνιστές, εθνομηδενιστές, αναθεωρητές των πάντων(θρησκείας, ιστορίας, γλώσσας )     των διαχρονικών αξιών, θεσμών,  διαλύσεως του κράτους με την εισβολή  των ξένων λαθρομεταναστών ,ακόμη και  της διαλύσεως της δικαιοσύνης   .

Τώρα πέταξαν τις μάσκες καθώς για πρώτη φορά έπιασαν την κουτάλα και σαν τα πεινασμένα  γουρούνια  έπεσαν στον κρατικό κορβανά κλέβοντας, υπεξαιρώντας και αρπάζοντας , κάτι που το στιγμάτιζαν μετά βδελυγμίας σαν προνόμιο της δεξιάς . Δεν λησμόνησαν όμως και την παλαιά  τους μαρξιστική ιδεολογία σαν μάσκα για να σκεπάζουν τα μνημονιακά εγκλήματα τους και να εξαπατούν το λαό. Το κύριο όμως χαρακτηριστικό της Αριστεράς είναι η ΨΕΥΤΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ.

Βέβαια για να φθάσει να κυβερνήσει μια τέτοια συμμορία

περιθωριακών  φταίει και η δεξιά-και όλα τα ατικά κόμματα- τα οποία έχασαν τα ιδανικά τους και άφησαν το χώρο ελεύθερο να προχωρήσει η αριστερά των λακέδων , των αλητών και των τυχοδιωκτών. Στις εκλογές θα πληρώσουν τα  συστημικά κόμματα τα εγκλήματα τους

Αμφικτύων

21/2/2019

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

http://amphiktyon.blogspot.com/

ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ «ΔΙΑΓΡΑΦΗ»

«Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98 ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΟΤΙ ΣΤΕΡΟΥΜΑΙ ΠΙΝΑΚΟΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΛΗ ΑΡΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΝΤΟΣ 24ΩΡΟΥ . ΤΟΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΟΠΟΥ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΡΑΜΠ-ΣΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΑΚΡΑ , Ο ΔΕ ΣΟΡΟΣ ΑΣ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ . ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΙΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ. ΔΙΟΤΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΟΜΦΑΛΙΟ ΛΩΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΡΑΜΠ.ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΛΗ ΑΡΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ . ΤΟΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΟΠΟΥ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΡΑΜΠ-ΣΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ , Ο ΔΕ ΣΟΡΟΣ ΑΣ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ . ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΙΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ. ΔΙΟΤΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΟΜΦΑΛΙΟ ΛΩΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΡΑΜΠ. ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ
ΣΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΡΑΜΠ -ΒΑΘΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΦΘΑΣΕΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟ ΣΗΜΕΙΟ. Ο ΤΡΑΜΠ ΠΕΤΑΞΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΓΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ .
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΕΙ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΑΙΤΙΑ. ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΥΛΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΙΑΥΤΕΣ . ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΙΤΚΗ ΕΒΡΑΙΚΗ FED ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ WALL STREET , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΝΝΕΝΤΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΖΕΦΕΡΣΟΝ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ . Ο ΤΡΑΜΠ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ , ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΖΥΓΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΔΕΣΜΙΑ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ , ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΟΙΣΩΝ.
Ο ΑΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΡΑΜΠ ΣΤΟΝ ΤΙΤΑΝΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΥΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΣΤΙΣ Ε.Δ

ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ  ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ . ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ     ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ- ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ-ΠΟΛΛΑ ΚΑΚΑ ΟΠΩΣ Η ΧΟΥΝΤΑ,  Ο ΑΤΤΙΛΑΣ,  ” ΗΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΚΑΙ  ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ. ΚΑΘΟΛΟΥ. 

 ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΟΥΣΙΑ ΟΙ ΥΠΕΡΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ . ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΔΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ  ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ(ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΠΡΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΝ)  ΩΣΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ  ΜΟΧΛΟΙ ΕΝΟΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ. 

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ   ΤΟ ΚΕΝΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ , ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ  ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ. 

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΙΔΕΑ  ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ (ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΑΓΓΛΟΙ) . 

 ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ  ΕΦΕΡΟΝΤΟ ΣΑΣ ΛΕΓΩ ΤΟΥΤΟ  . ΣΤΗΝ ΣΣΕ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΝΑΝ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗ ΑΓΓΛΟ  Ο ΟΠΟΙΟΣ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ. ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΡΩΤΟΥΣΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ  ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ   ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ   ΛΥΜΠΕΡΗ ΣΥΝΕΧΕΙΣ  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ . ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΝ ΕΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ “ΚΑΙ  ΤΩΡΑ    ΘΑ  ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΣΙΓΑΡΟ” ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΕΥΓΕΝΙΚΑ.

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ 

ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΙΤΣΕΣ


Λίλη Βλάχου παρούσα στο μνήμα , μαχαίρι κομιτατζή σε σχολείο  της  Μακεδονίας μου έκοψε της ζωής το νήμα

Αγγελική Φιλιππίδου παρούσα στο μνήμα, σφαίρα   κομιτατζή σε σχολείο  της  Μακεδονίας μου έκοψε της ζωής το νήμα

Βελίκα Τράικου, παρούσα στο μνήμα,  βασανιστήρια κομιτατζήδων   μου έκοψαν της ζωής το νήμα

Αικατερίνη Χατζηγεωργίου, παρούσα στο μνήμα, ολοκαύτωμα  έγινα όταν οι   κομιτατζήδες μου έκαψαν  το σπίτι, άλλη δεν  είχα λύση παρά να καώ φωνάζοντας: «ζήτω η Μακεδονία»

όμως δεν προδώσαμε το σχολείο μας  στον εχθρό καμία

Τέσσαρες δασκαλίτσες τέσσαρες τραγικές ηρωίδες

τέσσαρες αιματοβαμμένες   του Μακεδονικού Αγώνα τραγωδίες

κι’ εσύ φτωχέ Έλληνα ούτε ποτέ  κάτι  άκουσες

ούτε τις φωτογραφίες τους είδες

ούτε ποτέ στο μνήμα τους  ένα λουλούδι πήγες

Ιέρειες του πνεύματος και εθνομάρτυρες του Ελληνισμού

βαριά σας έπεφτε η σκλαβιά   αποκρουστική η ανάσα του εχθρού

κρυφά σχολειά  στην Μακεδονία φτιάξατε

και γράμματα στα ελληνόπουλα διδάξατε

Πλάι με τα παλικάρια του αγώνα λειτουργήσατε

στο ναό του πνεύματος εσείς ιερουργήσατε

για  την σωτηρία της Μακεδονίας  τη ζωή σας  δώσατε

στις διώξεις των κομιτατζήδων δεν  ενδώσατε

Το πνεύμα  σας στην βαρβαρότητα προτάξατε

των  κομιτατζήδων το σπαθί  δεν λογαριάσατε

στα παιδάκια της Μακεδονίας Ελληνικά

γράμματα  διδάξατε  και το καθήκον σας

σαν    Ελληνίδες υπέρ το δέον  πράξατε

Τώρα όμως άλλαξαν οι καιροί που βγήκαν οι αριστεροί

σε μας δεν ανάβουνε κερί

τους δολοφόνους μας η   πολιτεία πια  υμνεί

και οι  Βούλγαροι  κομιτατζήδες

εσχάτως  έγιναν  ΄φίλοι  Σκοπιανοί

και στις Πρέσπες «Μακεδόνες»  τους αποκαλεί

Το κράτος    στο μνήμα  μας ασέλγησε

με  την προδοτική  συμφωνία

στα σκυλιά  τα οστά  μας   έριξε

Αγνοήσαμε  τα νιάτα μας ,το σπιτικό  μας

και το βιός μας

τη λευτεριά της Μακεδονίας βάλαμε

σαν   ύψιστο ιδανικό     μας

Τι κι’ αν η Πολιτεία μας   λησμόνησε

τους  φονιάδες  μας  τώρα  δικαιώνει

χωρίς αιδώ χωρίς ντροπή

εμάς η προδοσία και στο μνήμα μας πληγώνει

Όλα τα  δικαιολογεί η τυφλή  μαρξιστική σας

ιδεοληψία;

ακόμη και το ξεπούλημα   ονόματος,   ταυτότητος , γλώσσας της Μακεδονίας  και  της   Ιστορίας;

Την  τρομοκρατία   αψηφήσατε   στον   βάλτο

και τα εκτελεστικά  αποσπάσματα  στον κάμπο

και σεις με το  θούριο  της  λευτεριάς

και το όπλο παραμάσχαλα  πήγατε μπροστά

γράμματα στα Ελληνόπουλα   διδάξατε Ελληνικά

γιατί   τα μακεδονικά Ελληνικά είναι   όχι Σκοπιανά «ψευτομακεδονικά»

ενάντια στους κομιτατζήδες  που   ήθελαν  σχολεία  Βουλγαρικά

και ας τα ονόμασαν οι Σκοπιανοί τώρα «μακεδονικά»

με την  υπογραφή των δικών μας  προδοτών  φυσικά

Μέσα σ’ αυτή την σύγκρουση και στον αγώνα

διαλαλήσατε   «ταν ή επι τας» Ελληνικό   τούτο   το χώμα

Τα μνήματα σας τώρα   έχουν   ξασπρίσει

κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τα ανακαινίσει

οι άγιες  ψυχές σας στα Ηλύσια Πεδία έχουν  μετοικήσει

στους θεούς   και τους σοφούς μας δίπλα έχετε  καθίσει

ο Ελληνισμός εγκληματικά σας έχει αγνοήσει

το   ανθελληνικό κράτος μόνο τις συντρόφισσες   «σλαβομακεδόνισσες»    πάει τώρα να  τιμήσει

έσσεται όμως   ήμαρ και λίαν συντόμως για τις ανόσιες πράξεις του ο καθείς θα λογοδοτήσει

Σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές

στου τουρκολάγνου υπουργού  υπακούουν τις προσταγές

βγάζουν τους μακεδονομάχους από τα σχολεία

την θυσία τους  θεωρούν πατριδοκαπηλία

Όμως πέστε μας τι κερδίσατε εσείς από την υπέρτατη θυσία;

εκτός από βασανιστήρια , μαρτυρικό  θάνατο και δύο  μέτρα γης  στην ιερή γη της Μακεδονίας;

αυτοί όμως εκτός από τα  εκατομμύρια ευρώ την λαϊκή κέρδισαν οργή  και την περιφρόνηση της κοινωνίας

εσαεί θα τους ακολουθεί  η Υβρις και η Ατη  και σύντομα  η αλήθεια   λάμψει  και τα Σκόπια θα γίνουν Παιονία

Μετά την αντάρα την προσωρινή όταν στη χώρα επέλθει ευταξία και όταν συντόμως διαλυθεί η καταχνιά η σκοπιανή , τούτη η καταραμένη συγκυρία  , εκείνο που θα μείνει

Μια η Μακεδονία και   εσαεί Ελληνική

Τι κι’ αν η  α-παιδεία των προδοτών μας έχει αποκηρύξει ;

τι κι’ αν   τους κομιτατζήδες   σφαγείς   μας  έχετε  τιμήσει

εμάς μας έχει τιμήσει ο λαός και  η ιστορία  και η αλήθεια είναι μία

κανείς  τους προδότες της λίμνης δεν θα υμνήσει  θα τους ξεράσει η ιστορία

το όραμα της  3ης  Διεθνούς , (Τίτο και Στάλιν ) έκαναν πράξη Γερμανοί και Αμερικανοί

την ισορροπία στην περιοχή με το ψέμα τους έχουν διαταράξει

και η «Βαλκανική πυριτιδαποθήκη» πιθανόν να εκραγεί

τα  τσακάλια του Ελληνισμού στέκουν άφωνα και τα έχουν

χάσει, τέτοια  αντίσταση  δεν την είχαν φανταστεί

νόμιζαν ότι ο Ελληνισμός σε «10 χρόνια θα το ξεχάσει».

Τώρα θα τους σηκώσει ο αχός και θα τους θάψει

παρέδωσαν χιλιάδων χρόνων  τίτλο ένδοξο και  ξακουστό

ιστορία και γλώσσα στον σλαβο-αλβανό με τόσο  άτιμο  τρόπο  και τόσο  αντιδημοκρατικό , κανένα  δεν έχουν στη δίκη ελαφρυντικό

ωκεανούς μίσους είχε από τον εμφύλιο κρυμμένο ο  αργυρώνητος   πολιτικός κόσμος   ο  διεφθαρμένος

έδωσε πίστη στην υβριδική του Σόρος την  αριστερά

πιο ά-πατρις  και από την   κομμουνιστική  της μητριά

τώρα στις ρίζες μας τις πατρογονικές ανάγκη να στραφούμε

τις δασκαλίτσες μας να  ρωτήσουμε για να μας πούνε

πως αυτές πολέμησαν τους βάρβαρους κομιτατζήδες

και την ζωή τους έδωσαν όταν στις προδοτικές έπεσαν παγίδες   και αντί να παραδοθούν και ατιμαστούν

ολοκαύτωμα προτίμησαν να γίνουν

ελεύθερα να ζήσουν τα Ελληνόπουλα και στην πατρίδα τους  να μείνουν

Δεν ντραπήκανε να πουν τόσο μεγάλσ ψέματα

δεν λογάριασαν του Μεγαλέξανδρου τα πολιτιστικά ως την Κεντρική Ασία  ρεύματα;τόσων και τόσων Μακεδονονομάχων   ζεστά είν’ ακόμη τα αίματα

ο  αείμνηστος πατέρας μου με αίμα πότισε του Λαχανά το χώμα

στο Σκρά, Κιλκίς και Τζουμαγιά  πολέμησε ακόμα

και τον εκτέλεσαν οι Γερμανοί Ναζί στην Κατοχή

χωρίς να πουν ένα έμπρακτο συγνώμη στα παιδιά και στα εγγόνια

αντίθετα στάση στους Έλληνες τηρούν  μοχθηρή

Θέλω όλες της Μακεδονίας να   μνημονεύσω   τις δασκάλες

που  είναι  οι Κυρίες του Γένους μας οι Μεγάλες

[την πρώτη μου αγάπη Ιωάννα  με την αδελφή της Ειρήνη που  στάλθηκαν στην Αξιούπολη Παιονίας,  οι πατρινές δασκαλίτσες]

ΟΧΙ κραυγάζει  η μαθητιώσα  νεολαία στην προδοσία   και  στους πρώην Κνίτες

εμείς φυλάγαμε τα σύνορα  της Μακεδονίας σαν  ακρίτες

Όλοι υποκλινόμαστε στο μνήμα σας  εθνομάρτυρες    δασκάλες

άξιες είσαστε  πανελλήνιου σεβασμού  και  χλεύη στις  ελάχιστες  αριστερές «χαρχάλες»

το έργο σας θα συνεχίσουμε χωρίς «αναθεωρητικές σαχλαμάρες» υπόσχεση   σας δίνουμε ρητή και κατηγορηματική :

ΜΙΑ Η   ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Αμφικτύων

19/2/2019

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

http://amphiktyon.blogspot.com/

ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ «ΔΙΑΓΡΑΦΗ»

«Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98 ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΟΤΙ ΣΤΕΡΟΥΜΑΙ ΠΙΝΑΚΟΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Η FED ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ Ο ΕΧΘΡΟΣ


ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΟΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΔΙΟΤΙ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (FED) ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ FED ΤΟ 1913 ΟΤΑΝ ΠΡΟΘΥΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΟΥΙΛΣΟΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟΝ 1ον Π.Π.

ΠΡΙΝ ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΔΙΟΤΙ ΤΥΠΩΝΑΝ ΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΘΗΣΑΥΤΟΦΥΛΑΚΙΟ)
ΑΦ’ ΟΤΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ 22 ΤΡΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΑ ΑΚΡΑ.

ΟΤΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΝΝΕΝΤΥ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΘΥΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΛΥΣΣΩΔΩΣ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ . ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ Ο ΤΡΑΜΠ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΥΜΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΩΝ ΤΗΣ FED ΟΠΩΣ Ο ΣΟΡΟΣ , ΟΜΠΑΜΑ ,ΚΛΙΝΤΟΝ κλπ

ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΕΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΑΡΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ , ΑΝΕΒΗΚΕ ΚΑΤΆ 29 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΡΙΖΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΤΣΤΕ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΜΕ ΓΝΩΣΗ , ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΡΙΖΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΖΥΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΓΗΣΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΝΕΑ ΜΕ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.
ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ , ΔΕΞΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ


ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ , ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΝΑ ΤΟ ΑΦΟΜΟΙΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΛΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΣΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΦΩΝΟΥΣ . ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ.
ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΟΣΟ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΑ ΑΕΙ , ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ .
ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΥΠ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ. ΑΡΚΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΨΟΥΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ
. ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ κ.α ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ , ΔΗΛΑΔΗ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΝΑ ΡΙΖΩΣΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ.

ΚΑΙΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΙΛΟΙ . ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ” ΜΙΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ” ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

ΑΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ

(«Αν και είσαστε μόλις 10 εκατομμύρια μας έχετε κάνει άνω-κάτω στη ναυτιλία» – Τι είπαν οι Κινέζοι σε Έλληνα)

ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ ΟΤΙ ΑΝ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΝΕΙ Η ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ. ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ. ΟΙ ΠΙΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΨΕΥΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ,, ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ, ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΣ, ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΚΟΨΟΥΝ .

ΑΝ ΕΔΙΝΑΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΑΝΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟς ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΚΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ 10ΕΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΑΣ ΒΥΘΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ . ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΑΣ ΠΡΟΣΤΡΕΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ

. ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΣΑΝ ΤΟ ΛΙΒΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΑ ΣΠΑΡΤΑ !!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ , Η ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΝΗΣΙΔΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΧΑΛΚΗΣ; ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΣΑΙΝΙ Ο ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ. ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ,ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΥΟ ΒΡΑΒΕΙΑ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΠΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΑΘΗΚΕ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΟΛΗ ΕΣΤΩ ΚΙ’ ΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ, ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΑΝΑΡΧΙΑ , ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΛΑΘΡΟΕΙΒΟΛΕΣ , ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
ΣΑΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΘΑ ΤΗΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

Μιχάλης Κωσταράκος: «Πέσαμε σε μια καλοστημένη τουρκική παγίδα»
11/02/2019 – 00:17 | Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2019 – 09:20
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Μιχάλης Κωσταράκος: «Πέσαμε σε μια καλοστημένη τουρκική παγίδα»

32 15 0Translate this page
ENFRDEESRUAR
32

15

1
Google +
0

Ότι η ελληνική κυβέρνηση έπεσε σε μια καλοστημένη παγίδα αναφέρει ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, ως αποτέλεσμα της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα στην Τουρκία.
Αναφέρεται στον «οδικό χάρτη» με βάση τον οποίο η Τουρκία ζητάει τα πάντα ενώ η Ελλάδα διεκδικεί τίποτα
Θριαμβολόγησαν τις τελευταίες ημέρες τα φιλικά στην κυβέρνηση έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ μαζί με συγκεκριμένους ιστότοπους «αμυντικού», κατά δήλωσή τους, περιεχομένου και με φιλικούς στην κυβέρνηση πρωινούς σχολιαστές, για τον «Οδικό Χάρτη» που ανέλαβαν να συντάξουν οι Υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας ως αποτέλεσμα της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στην Τουρκία.

Θεωρώ ότι εάν πρόκειται για έντονη επικοινωνιακή προβολή μιας νεφελώδους προσπάθειας συμφωνίας κάποιων επιπλέον Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης(ΜΟΕ), σε συνδυασμό με τη συνέχιση των αέναων (αισίως ήδη μετράμε 60 γύρους) διερευνητικών συζητήσεων σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων και τεχνοκρατών/στρατιωτικών των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, τότε δεν πρόκειται για κάτι το καινούργιο και, υπό προϋποθέσεις, δεν θα μας βλάψει.
Και τονίζω το «υπό προϋποθέσεις» διότι, πρώτον, εξαρτάται από το περιεχόμενο των επιπλέον ΜΟΕ τα οποία θα συμφωνηθούν και δεύτερον, έχει διαπιστωθεί ότι μόνο η δική μας πλευρά αυτοδεσμεύεται στην εφαρμογή τους, ενώ η έτερη τα σέβεται κατά το δοκούν (βλέπε μορατόριουμ διεξαγωγής ασκήσεων κατά τους θερινούς μήνες και των εθνικών/θρησκευτικών εορτών).
Εάν όμως πρόκειται για κατάρτιση «οδικού χάρτη» στον οποίο θα συμπεριληφθούν και θα εξεταστούν όλα τα θέματα που κατά καιρούς έχει θέσει η Τουρκία, τότε απλά πέσαμε σε μια καλοστημένη τουρκική παγίδα που θα βλάψει σημαντικά την χώρα μας. Εξηγώ τους λόγους:
1. Κατ αρχάς, ένας «οδικός χάρτης» εξ ορισμού περιγράφει τις ενέργειες ή τα βήματα που θα μας οδηγήσουν σε κάποιο επιθυμητό αποτέλεσμα, συνήθως σε κάποια συμφωνία ή συνθήκη. Θα ήταν χρήσιμο να μας εξηγήσει η Κυβέρνηση και ο ΥΕΘΑ ποιο είναι αυτό το προσδοκώμενο αποτέλεσμα για την Ελλάδα σε αυτήν την περίπτωση. Ελπίζω όχι σε μια νέα Συμφωνία των Πρεσπών!!!
2. Σύμφωνα με την πάγια επίσημη θέση της ελληνικής πλευράς, η μοναδική διμερής ελληνο-τουρκική διαφορά είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδος, μία διαφορά η οποία έρχεται από το παρελθόν και που η φύση της ενδεχομένως να έχει ήδη ξεπεραστεί καθώς πλέον μιλάμε για ΑΟΖ. Όλα τα υπόλοιπα θέματα (Αιγαίο, Κυπριακό, Θράκη, γκριζες ζώνες, καθεστώς νήσων, κλπ) είναι διεθνή θέματα ή μονομερείς, αυθαίρετες και αβάσιμες τουρκικές αξιώσεις και διεκδικήσεις σε βάρος μας, τις οποίες και απορρίπτουμε.
3. Ο πάγιος στόχος της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει ένα «πακέτο θεμάτων» (δηλαδή στη πραγματικότητα τουρκικών διεκδικήσεων) με την Ελλάδα, όπως το Αιγαίο, ο εναέριος χώρος, τα χωρικά ύδατα, το καθεστώς των νησιών, η Θράκη, οι μουφτήδες, κλπ τα οποία η Ελλάδα θα κληθεί (ή συρθεί) να συζητήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αυτή η «συνολική διαπραγμάτευση» είναι η μέγιστη επιδίωξη της Τουρκίας. Αυτό επιδιώκει με τις κρίσεις χαμηλής έντασης , αυτό επεδίωκε στα Ίμια το 1996.
Ο εξαναγκασμός της Ελλάδας σε διαπραγματεύσεις εφ’ όλης της ύλης συνιστά την πραγματική κεφαλαιοποίηση των «κρίσεων και εντάσεων» που δημιουργεί ή κλιμακώνει στο Αιγαίο και την ΝΑ Μεσόγειο.
Η πραγματικά επιδέξια ελληνική διπλωματία έχει κατορθώσει από το 1922 μέχρι τώρα να εμποδίζει με επιτυχία αυτή τη κεφαλαιοποίηση των κρίσεων και τη διαπραγμάτευση των «θεμάτων» (σχεδόν πάντα καθαρά ελληνικών) που θέτουν κάθε φορά οι Τούρκοι. «Αφελείς» ή «καλόπιστοι» σχολιαστές, δημοσιογράφοι ή «πολιτικοί» αντιδρούν και απαξιώνουν αυτή την σταθερή αποφυγή διαπραγματεύσεων που κατορθώνει η ελληνική εξωτερική πολιτική.
Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι εφόσον δεν υπάρχουν ελληνο-τουρκικές διαφορές για διμερή διαπραγμάτευση, τότε αυτό που υπάρχει είναι μόνο τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδος, κι όταν διαπραγματεύεσαι τις διεκδικήσεις των αντιπάλων σου κάτι τελικά θα αποδεχτείς και θα «αφήσεις» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση με σκοπό την άρνηση, ούτε την «φώτιση» της άλλης πλευράς.
4. Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης δεν αποτελεί ελληνο-τουρκική διαφορά. Είναι ένα διεθνές θέμα καταπάτησης θρησκευτικών ελευθεριών για το οποίο η Τουρκία είναι κατηγορούμενη από ΗΠΑ και ΕΕ. Με λογική παζαριού μας σπρώχνουν σε μια καλοστημένη παγίδα όπου η Χάλκη συνδέεται με το θέμα των μουφτήδων στη Θράκη, ένα καθαρό ελληνικό εσωτερικό θέμα που αφορά τους Έλληνες μουσουλμάνους. Αυτός ο ελιγμός για τους Τούρκους έχει μόνο κέρδη.
5. Η αποκλιμάκωση της έντασης δεν είναι δύσκολη γιατί η κλιμάκωση και η ένταση με την Τουρκία είναι δημιούργημα του κ. Καμμένου από το 2016 για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Ο πρώην ΥΕΘΑ έκανε κάθε προσπάθεια για την δημιουργία έντασης με στολές, τζάκετ, πτήσεις και επιθετικές δηλώσεις και ενέργειες πιστεύοντας ότι αυτό τον ευνοεί δημοσκοπικά.
Αυτό ήταν εμφανές σε όλους και έγινε με την παρότρυνση ή με την ανοχή του κ. Τσίπρα, ο οποίος τον άφηνε να παίζει «στρατιωτάκια» προς όφελος, όπως τελικά αποδείχθηκε του ΣΥΡΙΖΑ. Γρήγορα οι κ.κ. Κοτζιάς και Παυλόπουλος, επίσης με την ανοχή του κ. Τσίπρα, δημιούργησαν μια ένταση που κατά τη γνώμη τους θα βελτίωνε την «πατριωτική» εικόνα τους στα μάτια του λαού μας (η εποχή των δηλώσεων για «κότες» και «Μολών Λαβέ» από το Κολωνάκι), στην οποία όμως οι Τούρκοι προθύμως ανταποκρίθηκαν και πλειοδότησαν, και αυτοί για λόγους εικόνας, αξιοπιστίας και κύρους κυρίως προς το εσωτερικό τους.
Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί και οι δυο Έλληνες όμηροι ήταν απλά επεισόδια της κρίσεως η οποία ξεπέρασε τους Έλληνες πρωταγωνιστές της, που γρήγορα «λούφαξαν» και προσέφυγαν σε δικαστήρια, διεθνείς οργανισμούς και συμμάχους. Η αναχώρηση του κ. Καμμένου από το ΥΠΕΘΑ προσφέρει από μόνη της μια ευκαιρία αποκλιμάκωσης.
Οι σχέσεις των δυο Υπουργείων Άμυνας μπορούν να αποκτήσουν την χαμένη αξιοπιστία τους, αν και η στενή συνεργασία Καμμένου-Αποστολάκη τα τρία τελευταία χρόνια έχει βλάψει σημαντικά την αξιοπιστία του νέου ΥΕΘΑ στο εσωτερικό και κυρίως στο εξωτερικό. Τα λοιπά, περί σχέσεων των δυο Υπουργών, κοινών αμερικανικών καταβολών, γνωριμιών και συνυπηρετήσεων καθώς και γραμμών επικοινωνίας που θα αποκατασταθούν (ενώ πάντα υπήρχαν) είναι χαριτωμένες προσεγγίσεις και ανάλαφρες αναλύσεις καφενειακού επιπέδου, προοριζόμενες για την δημιουργία εντυπώσεων σε αδαείς και για ψηφοθηρική κατανάλωση.
Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ελληνικός λαός έχει αποφασίσει να διατηρεί ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, για να υλοποιείται εκτός των άλλων και η αποτροπή των δυνητικών αντιπάλων της χώρας και για να μη μας ρυμουλκούν οι όποιοι «γείτονες» σε διαπραγματεύσεις σε βάρος των εθνικών συμφερόντων μας. Δυστυχώς στη φάση αυτή αισθάνομαι ότι για πρώτη φορά μας οι Τούρκοι μας «σέρνουν», εθελοντικά αυτή τη φορά, σε διαπραγματεύσεις.
Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος και πεπεισμένος ότι οι κινήσεις του κ. Τσίπρα είναι προς την κατεύθυνση της διασφάλισης των εθνικών συμφερόντων.
Εύχομαι οι ιθύνοντες, με πρώτο τον κ. Πρωθυπουργό να αντιληφθούν τα όρια και τους κινδύνους του ψηφοθηρικού εγχειρήματός τους. Δεν ξέρω εάν το καταλαβαίνουν και εάν μπορούν να το μετατρέψουν σε πλεονέκτημα για τη χώρα μας. Δεν αντιλαμβάνομαι επίσης την απουσία του Υπουργείου Εξωτερικών με την μακρόχρονη εμπειρία στη διπλωματία από αυτή την «προσέγγιση».
Η Άμυνα και η Διπλωματία αλληλοσυμπληρώνονται, δεν αλληλοαναιρούνται. Ελπίζω ότι οι Υπουργοί Άμυνας δεν θα «συνεργαστούν» σε βάρος τελικά των ελληνικών συμφερόντων, αν και μετά την Συμφωνία των Πρεσπών διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις.
‘Για μια Ελλάδα υπερήφανη και ισχυρή’
*Στρατηγός Μιχαήλ Δημητρίου Κωσταράκος, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, π. Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ

ΤΑ ΨΥΧΡΑ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑ ΝΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ


Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΨΥΧΡΟ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟ ΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ ΕΒΑΛΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΟΥ ΠΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙΩΝΟΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ . ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΩΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ ΝΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ 2017 ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΕΒΑΛΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΓΑΡΙΔΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΨΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΡΥΦΙΩΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ. ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΑΠΕΚΑΛΥΦΘΗ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΕΠΙ 2 1/2 ΩΡΕΣ ΙΚΑΤ’ ΙΔΙΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΔΟΥΣΙΑ ΤΟΥΡΚΟΥ ΔΙΕΡΜΗΝΕΩΣ. ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΟΥΔΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΓΕΝΑΙΑ.
Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΜΑΣ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ 12 Ν.Μ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙ ΑΙΓΑΙΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΟΙ ΚΟΛΟΣΣΟΙ .

ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΟΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΩΝ. ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΕΣΥ ΡΩΜΙΟΣ ,ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΓΩ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ. ΕΣΑΕΙ ΡΩΜΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΥΠΗΚΟΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΔΥΝΑΣΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ , ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ (ΟΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΑΜΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ κ. ΡΕΠΟΥΣΗ), ΜΕΤΑ ΠΕΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ , ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ . ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΡΕΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΟΝ ΕΠΑΙΝΟΥΝ.
ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΣΑΕΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ