ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΑ

 Εμείς οι ηλικιωμένοι θυμόμαστε ότι μετά τον πόλεμο όλες οι κυβερνήσεις έφτιαχναν 5ετή ακόμη και 10ετή αναπτυξιακά προγράμματα ανορθώσεως της χώρας, η οποία βγήκε από τον Β’ Π.Π και Εμφύλιο  συντρίμμια(πρόγραμμα Σβόλου, Μαρκεζίνη, Παπαληγούρα, Ζολώτα κ.α.). Το όραμα της αναπτύξεως   παρά τα εμπόδια  που μας έβαζαν οι «προστάτες» μας ήταν λαικό αίτημα και  γινόταν πράξη  με την αγωνιώδη  εργατικότητα όλων των Ελλήνων.

Παρόλο που όλα γίνονταν γρήγορα και άναρχα και χωρίς εις βάθος σχεδιασμό είχαμε επιτύχει θαύματα  σε όλους τους τομείς της οικονομικής ανάπτυξης (βιομηχανία, ,εξηλεκτρισμός, τηλεπικοινωνίες, τουρισμό , στέγαση κ.α.)  Ο δείκτης   οικονομικής ανάπτυξης ήταν ο υψηλότερος της Ευρώπης. Πάντα ταύτα πέτυχαμε με την βοήθεια του Σχεδίου Μάρσαλ από τις ΗΠΑ τα πρώτα χρόνια , χωρίς την βοήθεια της ανύπαρκτης Ευρώπης(το  «πακέτο»  Ντελόρ  ήρθε με την μεταπολίτευση). Είχαμε προ παντός πατριωτισμό , υψηλό φρόνημα , όραμα και θέληση να ανορθώσουμε την πατρίδα.

 Η ταχέως αναπτυσσόμενη  Γερμανία όλες τις επενδύσεις της τις έστρεψε προς Τουρκία και η χώρα μας έμεινε  εκτός.

 Κατά την διάρκεια της Χούντας  η  οικονομία   κυριολεκτικά  είχε απογειωθεί. Με την πρώτη γεώτρηση που  έγινε στον Πρίνο το 1973 ο ξένος παράγων  θορυβήθηκε σφόδρα και  αυτό  ήταν ίσως    η αιτία για την πτώση του Γ. Παπαδόπουλου . Ο  καλπασμός της ανάπτυξης με ρυθμούς κοντά στο 8 %, ανησύχησε τους ανταγωνιστές μας  Ευρωπαίους    και τους Αμερικανούς ένεκα της γεωτρήσεως στο Αιγαίο χωρίς την άδεια τους . Ενεκα τούτου προχώρησαν στον έλεγχο της χώρας με την ένταξη μας στην ΕΟΚ. Τα ατυχή «πακέτα» της ΕΟΚ  μάλλον κακό μας έκαναν παρά καλό. Καταχρεωθήκαμε  με κονδύλια   τα οποία κατασπαταλήθηκαν και φαγώθηκαν χωρίς να πιάσουν τόπο.

Η κατευθυνόμενη από το κράτος οικονομική ανάπτυξη που ίσχυε στο παρελθόν  έχει πλέον δώσει τη θέση της στην ιδιωτική πρωτοβουλία . Το κράτος δεν είναι πλέον φορέας αναπτυξιακός  . Όμως  σαν επιτελικό όργανο    έχει    δυνατότητα  να επηρεάζει    και κατευθύνει την  ανάπτυξη  της οικονομίας . Με τους μοχλούς   της   αφ’ ενός  πρέπει να προστατεύσει την εγχώρια βιομηχανία και βιοτεχνία και αφ’ ετέρου να  προσελκύσει ξένες επενδύσεις(με πάγιο φορολογικό σύστημα, φοροελαφρύνσεις, φοροαπαλλαγές, εκπαίδευση προσωπικού  κ.α νομοθετικά  εργαλεία)  Όμως ακόμη δεν είδαμε κάποιο  5ετές  ολοκληρωμένο αναπτυξιακο πρόγραμμα  των   τομέων της οικονομίας(Ενέργεια-Φυσικό Αέριο, Ορυκτός πλούτος. Βιομηχανίες αιχμής- Βιοτεχνία -Αμυντική βιομηχανία – Επεξεργασία Τροφίμων – Γεωργική Ανάπτυξη κ.α.). Όλα αποσπασματικά και στο πόδι .

Προγράμματα αναπτύξεως δεν υπάρχουν ούτε στις Ε.Δ και  στην Πολεμική Βιομηχανία. Κάθε κυβέρνηση αυτοσχεδιάζει, ακόμη και ο κάθε υπουργός  όταν  αλλάζει . Αλλά και αν υπάρχουν είναι στο συρτάρι  μη  ρεαλιστικά και    ανεφάρμοστα

Και όλα αυτά γιατί δεν λειτουργεί το επιτελικό κράτος στην πράξη.

Δεν  έχει δημιουργηθεί   ούτε Συμβούλιο Εθνικής   Στρατηγικής για την Άμυνα  και Ασφάλεια της χώρας  . Κανείς δεν γνωρίζει τους Πάγιους Εθνικούς Στόχους της Ελλάδος. Κάθε υπουργός αυτοσχεδιάζει βιαστικά όπως συμβαίνει σήμερον για να καλύψει επείγουσες ανάγκες(και  άριστα πράττουν οι κ.κ Δένδιας και Παναγιωτόπουλος), ή αδρανεί όπως συνέβαινε την περασμένη δεκαετία . Αλλά και όταν έκαναν εξοπλισμούς γίνονταν με σκανδαλώδεις διαδικασίες και  στο τέλος παραλαμβάναμε πλατφόρμες χωρίς   εξοπλισμό και   πυρομαχικά (Α/Φ, άρματα μάχης, υποβρύχια κ.α)

Τέλος, ο Έλληνας   στερημένος εθνικού οράματος παρασύρεται από τα ρεύματα της εποχής και τα ΜΜΕ συχνά ψυχοφθόρα και εθνικά επιζήμια για την νεολαία μας. Λόγου χάριντο όραμα:

 Συενώσεως του Απανταχού Ελληνισμού με την παροχή ψήφου κατέληξε σε φιάσκο απο την μικροψυχία του πολιτικού μας κόσμου.

Αύξηση Γεννητικότητος  Ελλήνων και αποισλαμοποίηση της χώρας. Σήμερα γίνεται το αντίθετο.

 Πνευματική και τεχνολογική  Ανατάση της  νεολαίας   Αντί αυτού  η Παιδεία βυθίζεται  στη βία και στις καταλήψεις   από τους μαθητές και αναρχικούς  και από τις απεργίες   δασκάλων  και καθηγητών .

Αυτά   εκπορεύονται από την έλλειψη ηθικού και αισθήματος πατριωτισμού. από έλλειψη παιδείας  , κλίματος διχόνοιας, και τη στρέβλωση του θεσμού της δημοκρατίας από τα  παρακμιακά κόμματα .

Ενας λαός χωρίς όραμα για το μέλλον του  εν μέσω μιας επαναστατικής εποχής σαν τη σημερινή της «Ψηφιακής Επαναστάσεως» , που αλλάζει το χάρτη και την όψη του κόσμου ,  μοιάζει με πλήρωμα σε  πλοίο-φάντασμα   περιπλανώμενο με σβηστά φανάρια , χωρίς να έχει λιμάνι προορισμού ή  με αεροπλάνο χωρίς προκαθορισμένη πορεία για  κάποιο αεροδρόμιο,  όπως η μοιραία πτήση του Ινδονησιακού Α/Φ που χάθηκε στο Νότιο Ινδικό. Η Ευρώπη είναι όραμα αλλά όχι αυτή η αλλοπρόσαλλη  Ευρώπη.

Αμφικτύων

30/10/ 2021

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98 ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ  ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ  ΟΣΟ  ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΘΕΙ  Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.

ΣΗΜΕΡΑ   ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ  ΚΑΡΑΒΙΑ 400 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΛΑΘΡΩΝ  ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟ   ΕΞΕΠΕΜΨΕ ΣΗΜΑ SOS –ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ. ΤΟ ΥΠΕΞ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ  ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΔΕΝ ΑΠΆΝΤΗΣΕ . ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ  ΒΛΑΚΕΣ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ» ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ    .

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΨΕΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΡΑΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΡΩΠΗ .

ΟΠΩΣ      ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ  ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΝΑ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ

ΑΝ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΕ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ   ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΠΟ ΑΝΙΚΑΝΕΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

29/10/21

ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΕΙΣΘΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΕΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΡΙΞΑΤΕ ΣΤΑ ΦΟΒΕΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ

ΕΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΞΟΦΛΗΣΑΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣΕΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΕΠΙ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΡΙΞΑΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΙΝΥΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΣΑΣ ΤΟ ΒΙΟ. ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ 29/10/21

22

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ 40’

  Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ  ΤΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ 40’

ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΊΑΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ

ΠΑΙΔΙΑ ΤΡΙΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ

ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΟΙΣ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ

 ΑΚΟΜΗ ΣΘΕΝΑΡΑ ΣΤΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ ΜΑΣ  ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ

ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΚΟΜΗ  ΕΚΕΙΝΩΝ ΑΣΒΕΣΤΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η ΘΎΜΗΣΗ  ΤΟΥΣ ΡΙΓΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ

ΚΑΙ ΗΣΥΧΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ

ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΟ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΑΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΨΗΛΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΗ ΦΥΛΗ ΜΑΣ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΕΚΡΑΧΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ

ΤΟ ΟΧΙ ΕΙΠΕ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΆΣ Ο ΕΝΣΑΡΚΩΤΗΣ

ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΑΣ

ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ  ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΜΑΣ

ΠΟΤΕ ΜΗ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕΙΣ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

ΚΑΙ  ΘΗΡΙΩΔΙΑ

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΟΣΟ ΑΡΓΕΙ ΤΟΣΟ  ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΙΝΥΕΣ

ΑΤΙΜΩΡΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΤΙΜΙΕΣ

 ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΤΙΜΗ  ΣΤΟΥΣ  ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» ΣΤΑ ΒΆΘΗ  ΤΩΝ ΩΚΕΑΝΩΝ ΜΑΣ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ   ΠΡΟΑΙΏΝΙΟΥΣ

ΕΧΘΡΟΎΣ ΜΑΣ

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΠΝΟΗΣ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ  ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΘΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

ΚΑΘΕ  ΕΙΣΒΟΛΕΑ  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ  ΝΙΚΗΦΟΡΑ

ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΟΙΞΑ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ

ΤΩΡΑ ΣΗΜΑΝΕ  Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΩΡΑ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΟΥ ΒΟΜΒΑ

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

28/10/2021

Η ΜΕΤΑ-ΕΡΝΟΓΑΝΙΚΗ ΟΥΤΟΠΙΑ

Ο Ερντογάν πρέπει   να θεωρείται παρελθόν . Άταφο πτώμα που  μολύνει με πτωμαΐνη το  γύρο χώρο και καταστρέφει την οικονομία   της χώρας του. Οι μεγάλες δυνάμεις(ΗΠΑ- Ρωσία) το έχουν αντιληφθεί και λέγεται ότι έχουν κάνει  ‘ συμφωνίες κυρίων’  στο χώρο της Μέσης Ανατολής. Ομως,  είναι εσφαλμένη η άποψη ότι  η μετά-Ερντογανική Τουρκία θα είναι  διαφορετική.  Το  δόγμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν  έχει αλλάξει από την εποχή της Μάχης Μαντζικέρτ (1071). Αυτό είναι η πλήρης εξουθένωση του Ελληνισμού οποίος ενεργεί ως κυματοθραύστης στην  εξάπλωση της αυτοκρατορίας και  πέραν  των παλαιών της συνόρων, προς Ευρώπη, Αφρική και Ασία.

Δυστυχώς, η Ε.Ε άργησε να αντιληφθεί  τους σκοπούς της με υπαιτιότητα της Γερμανίας λόγω της παραδοσιακής Γερμανο-τουρκικής φιλίας. Ο  Ερντογάν ασκούσε  στην κ.Μέρκελ  ένα είδος γοητείας  ένεκα  γυναικείας  φιλαρέσκειας ; Το    καθεστώς  της Τουρκίας είναι  στυγνή δικτατορία,   συνεχιστής των   παλαιών γενοκτονιών (Ελλήνων του Πόντου-Ιωνίας-Πόλης, Αρμενίων, Ασσυρίων κ.α)  Τώρα συνεχίζει το αιματοκύλισμα    των Κούρδων ( ενός λαού άνω των 20 εκατ) . Καταπίεση ασκεί και στους  πολίτες της παραβιάζοντας τα  δημοκρατικά  και ανθρώπινα δικαιώματα τους .

Με τη  νεοναζιστική  αναθεωρητική πολιτική της «Γαλάζιας Πατρίδας»  εξάγει  επιθετικότητα και ανασφάλεια  στην Ανατ. Μεσόγειο. Κατά της Ελλάδος  και Κύπρου έχει κηρύξει μια μορφή  υβριδικού πολέμου  με το  δόγμα «casus belly”    .   Με τις παραβιάσεις   στο Αιγαίο  και τις επεμβάσεις σε Συρία ,   Κύπρο  ,   Λιβύη, Καύκασο, Σαχέλ κ.α κατά παράβαση  του Διεθνούς Δικαίου  και του Δικαίου της Θάλασσας επιδιώκει να ασκήσει πολιτική «περιφερειακής δύναμης» ελλείψει επαρκούς αντιστάσεως. Ο Ελληνισμός είναι ο κύριος  στόχος της διότι τον θεωρεί εμπόδιο στα επεκτατικά σχέδια της. Αν δεν την σταματήσουν  οι ισχυροί της γης  ενδέχεται  από το Αιγαίο να ξεκινήσει  ο 3ος Π.Π

Η  Ελλάδα  για πρώτη φορά  φαίνεται ότι πήρε το μήνυμα.   Διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα είναι χαμένος χρόνος και  προέβη σε αποφασιστικά  βήματα . Όμως, η μετά-Ερντογάν εποχή θα είναι δυσκολότερη αν επαναπαυθούμε και δεν συνεχίσουμε:

1/ Στην  περαιτέρω ενίσχυση των Ε.Δ και προετοιμασία τους για ενδεχομένη σύγκρουση  ή σαν ισχυρός βραχίονας για τις διαπραγματεύσεις

2/  Περαιτέρω σύσφιγξη των  συμμαχιών με τις χώρες της Ανατ. Μεσογείου και ιδιαίτερα με Ισραήλ, Αίγυπτο και τα ΗΑΕ

3/ Αξιοποίηση της Στρατηγικής Συμφωνίας με την  Γαλλία  και  τις ΗΠΑ   για την προώθηση των εκκρεμών  εθνικών μας   σκοπών  ήτοι:

α/  Επέκταση των  Χ.Υ στα 12 Ν,Μ και καθορισμό  ΑΟΖ με την Κύπρο

  β/   Πίεση επί μονίμου βάσεως στην Ε.Ε και στη διεθνή κοινότητα όπως:

– Εκδιωχθεί   ο κατοχικός  Αττίλας από την Κύπρο

–  Δοθεί αυτοδιάθεση στις μεγάλες εθνότητες της Τουρκίας αρχής γενομένης από τους Κούρδους

– Συντελεστεί  πλήρης εκδημοκρατισμός της Τουρκίας  και   σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

Η  ιδέα  ότι η μετα-Ερντογανική Τουρκία θα γίνει φρόνιμη σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ και «στρατηγικός εταίρος» είναι σκέτη ουτοπία

Αμφικτύων

27/10/ 2021

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ ΕΝΑΓΩΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Όπου κι’ αν πήγα

όπου και αν έχω γυρίσει

Ελλάδα  παντού   βρήκα

σε όλη την κτήση

και στο βορρά και στο νοτιά

και στην ανατολή και στη δύση

οι  Ελληνικές αξίες της ζωής

σαν το χιόνι   έχουν επικαθήσει

Σε κάθε γωνιά της γης συναντάς ανθρώπους

που λατρεύουν τον Ελληνισμό

και τους Αγίους του Τόπους

γνωστοί οι ήρωες του Ομήρου

και τους  Καραϊσκάκηδες και Κολοκοτρωναίους

τους   υβρίζουν    καθηγητές/τριες   πανεπιστημίου

εθνομηδενιστές της  αγελαίας ερήμου

προς χάριν της  προβολής και του χρυσίου

Ακόμη στην Αμερική

για μυθικούς λευκούς μιλάνε

πήγαν στα μέρη τους όχι τους γηγενείς να  φάνε

τον πολιτισμό πρώτοι μετέφεραν στους

μακρινούς εκείνους τόπους

χάριν του «ειδέναι» αυτοί ωφέλησαν τους ανθρώπους

και ακόμη συνεχίζουν την εκπολιτιστική τους    δράση

η ομογένεια  στην  Αμερική της Αριάδνης το νήμα έχει πιάσει

οποία ειρωνεία η Ευρώπη  σε  πλήρη αφασία

κλείνει το μάτι στην τουρκολαγνία

Του Αιγαίου οι τολμηροί Αργοναύτες   με τα πλοία

τους ωκεανούς   διέσχισαν   παλαιοί και   οι  νεότεροι

με  ευτολμία

σε μιά εποχή που οι άλλοι οι δήθεν προοδευμένοι

στα σπήλαια και στα δάση ήταν κρυμμένοι

πρωτόγονοι , ημιμαθείς και καθυστερημένοι

τον πολιτισμό  από Ελληνικό   πήραν χέρι

Τα μουσεία γεμάτα Ελληνικά μνημεία

όπου και αν σκάψεις και  στις θάλασσες

σε βυθισμένα πλοία  αν κοιτάξεις

Ελληνικά γράμματα  θα διαβάσεις

έργα Αιγαίων , Πελασγών και αρχαίων Ελλήνων

ως πρόσφατα τα αμφισβητούσαν ημιμαθείς ξένοι

και   ξενόδουλοι  εκ των  ημέτερων ανθελλήνων

Ακόμη κατάλοιπα της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας

στα   χρόνια   δεν ξεθώριασαν  τα τόσα

από την εποχή του  Ηρακλή και   Πυθέα  Μασσαλιώτη

σε στεριές και θάλασσες ονόματα είχαν δώσει

αψευδείς  μάρτυρες και  τους  κακόπιστους  διαψεύδουν

αλλά τα Ελληνόπουλα καθεύδουν

Ο Ελληνισμός οικουμενικός εστί

όπου και αν κοιτάξεις αυτός  παρών εκεί

παρών στη Δύση παρών  και στην Ανατολή

όπου το πνεύμα λάμπει και φεγγοβολεί

Διαχρονικός και διάσπαρτος σε όλη την υφήλιο

στις αξίες,  στις επιστήμες στον ανθρωπισμό

στα κύτταρα του εγκεφάλου των σύγχρονων σοφών  ,

στις ψυχές και στις καρδιές των ανθρώπων των απλών

το  αψευδέστερο τεκμήριο

Αυτός έρριξε εκ των ένδον δυναστείες

αυτός γκρέμισε    Χίτλερ και   τώρα  νέο-Οθωμανικές  αυτοκρατορίες

αυτός  πάλι  ακλόνητος  προχωρεί    ανανεωμένος

και σαν άριστος αναβάτης τα ηνία γερά κρατάει

τον κόσμο θέλει ενωμένο

και το παγκόσμιο άρμα οδηγεί στο πεπρωμένο

Νέα πορεία οι μεγάλοι  να χαράξουν

στη νέα καμπή της ιστορίας  την   τεχνολογία  να  αδράξουν

του παρελθόντος  να μην κάνουν τα  λάθη

υπέρ των πολλών να εργασθούν

και όχι υπέρ των ολίγων

όχι στις δυο τάξεις των  υπέρπλουτων  και των   κολίγων

γιατί τούτη τη φορά  η Δαμόκλειος μας απειλεί σπάθη

φοβερά δεινά η ανθρωπότητα θα πάθει

Εξανθρωπισμό να   φέρει στην οικουμένη

και με Δημοκρατία και Οικολογία

το διαστημόπλοιο Γαία να το οδηγήσει στην Ειμαρμένη

η ανθρωπότης εναγώνια περιμένει

Αμφικτύων

23/10/ 2021

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ

ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΞΥΓΕΙΑΝΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ Η ΣΑΠΙΛΑ  ΕΙΝΑΙ  ΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ.

 ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΚΟΥΡΓΟ   ,  ΠΟΑΛΙΤΙΚΟ  ΨΕΥΤΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ  ΒΙΑΣΤΗ  ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΔΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ  ΤΩΡΑ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΝΑΞΙΟ ΓΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΝ ΕΠΩΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟ  ΓΙΑ ΝΑ   ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ   ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ  ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ  ΔΕΝ ΔΙΚΑΣΘΗΚΕ , ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΑΞΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ  ΚΑΙ   ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΕΙ ΣΑΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ  ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΙΟ ΕΙΝΑΙ   ΚΑΚΟΣ ΚΑΚΙΣΤΟΣ  ΟΙΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΙΤ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΚΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΛΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ   ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ   ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΩΝ.  

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΣΟΚ  Ή  ΚΙΝΑΛ ΤΟΥΤΗ   Η ΝΕΑ ΑΝΩΜΑΛΙΑ. ΑΥΤΗ  ΔΙΕΜΒΟΛΙΖΕΙ  ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ    ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ

ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ  ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΙΕΙ ΤΟ ΚΩΝΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΙΟΣΥΝΗΣ Ή ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΕΞΩΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗ ΜΗΝΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ  

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΖΟΦΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟ ΜΙΣΗΤΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ  ΕΒΑΛΕ ΠΡΙΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ  ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ  ΤΗ ΧΩΡΑ  ΣΤΟ ΔΝΤ.

 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ Ή ΟΧΙ ΟΙ ΔΕΛΦΙΝΟΙ  ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ  .   ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΤΡΙΚΕΛΟ  ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ  ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΤΑΜΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Ο «ΣΩΤΗΡΑΣ»ΜΑΣ  ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ  ΔΙΟΛΙΣΘΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ  ΚΑΙ ΤΟ    ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

21/10/ 2021

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ

Εκτός από πολιτικά ανίκανος, δειλός, επίορκος και δωσίλογος  όταν για κακή μοίρα χρημάτισε  πρωθυπουργός της Ελλάδος  ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου-γνωστός και ως GAP   σήμερα παρουσιάζεται  και πολιτικά  ανέντιμος , πολιτικά αναιδής , πολιτικά ύπουλος-σφετεριστής και πολιτικά ξεδιάντροπος

Η πράξη του να καπελώσει τα υπολείμματα του ΚΙΝΑΛ σαν επίδοξος νέος πρόεδρος του κόμματος τον καθιστά ανεύθυνο   στο δημόσιο βίο . Μόνο ενας GAP  θα μπορούσε να το κάνει .

Και για τους νέους που δεν τον  ξέρουν ,  ο μοιραίος  GAP είναι αυτός που έβαλε τη χώρα στα δόντια του ΔΝΤ το 2011

Ο τρόπος όμως που μεταχειρίζεται για να ιππεύσει στην προεδρεία του ΚΙΝΑΛ  τον καθιστά επικίνδυνο για άλλη μια φορά διότι προσπαθεί να υποκλέψει την προεδρεία  με πολιτικά ύπουλα και αδιαφανή μέσα που στιγματίζουν το  δημόσιο βίο, γιατί το  πρόσωπο του είναι πολιτικά στιγματισμένο με ανεξίτηλα χρώματα  .

Το άτομο αυτό  είναι  βαριά  καταδικασμένο  στη συνείδηση  του Ελληνικού λαού. Κανονικά, θα έπρεπε- αν δεν είχε καταργηθεί η ποινή του θανάτου- να είχε εκτελεσθεί . Το   γε νυν έχον λίαν επιεικώς να βρίσκεται  στη  φυλακή με ποινή ισοβίου καθείρξεως . Αλλά στον τόπο μας η ανάληψη «πολιτικής ευθύνης»   αθωώνει και τα πιο φοβερά πολιτικά κακουργήματα, έστω και αν  είναι διαρκείας .

Η πράξη του  να μας βάλει στο ΔΝΤ χωρίς να ερωτηθεί ο Ελληνικός λαός ήτο πράξη εσχάτης προδοσίας χειρότερη εκείνης των Συνταγματαρχών, διότι ενέπλεξε τη χώρα επι δεκαετία στα ζοφερά «μνημόνια» και παρέδωσε τον έλεγχο της χώρας για 99 χρόνια στους ξένους δανειστές.

Αυτό το   πρόσωπο που αν είχε σταγόνα πολιτικού φιλοτίμου  θα έπρεπε να είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης, συνέχισε την πολιτική του  παρουσία  και  προσπάθησε λόγω ονόματος   ο πολιτικά ανάξιος εγγονός του Γ. Α. Παπανδρέου του «Γέρου της Δημοκρατίας» και υιός του αξιότατου Α. Γ. Παπανδρέου να υποκλέψει από την ασθενούσα και νοσηλευομένη πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη  Γεννηματά το «δαχτυλίδι»   του συντονιστή του Συνεδρίου για την εκλογή του νέου προέδρου.  Αντί όμως γι’αυτό αυτός πήρε το «στέμμα του  κόμματος» και  προσπαθεί να το φορέσει προκαταβολικά για να «ενώσει» όπως δήλωσε με νόημα το κόμμα.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα αποτελεί  αίσχος και  ντροπή για τον πολιτικό κόσμο η παρουσία του. Απομακρύνετε αυτό «το πολιτικό  έκτρωμα» από την πολιτική . Αρκετά μόλυνε και ζημίωσε τον τόπο.

Αμφικτύων

18/10/ 2021

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

ΟΙ ΔΙΑΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗΣΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΤΟΥ  ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ Τ.Δ.Β.Κ

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ   ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΤΤΙΛΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ.

Ο ΟΗΕ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ  ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ . 

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ  ΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ  ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ .

ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ  ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ Ή ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ. 

Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ  ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗ ΔΙΧΟΤΌΜΗΣΗ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

17/10/21

ΚΑΛΛΙΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΣ ΠΑΡΑ ΕΠΙΜΗΘΕΙΣ

Η Τουρκία με τον πληθυσμιακό  της όγκο των 93 εκατ και το αυξητικό της δημογραφικό   πλεονέκτημα έναντι της πληθυσμιακής συρρίκνωσης  της  πατρίδος μας επιδιώκει να μας διαμελίσει  και στην καλύτερη περίπτωση να μας «φινλανδοποιήσει» χωρίς πόλεμο.  Πέραν των  πλεονεκτημάτων τούτων  έχει υπέρ αυτής και τις  μεταναστευτικές ροές ενός εκατομμυρίου  μουσουλμάνων που ζουν στην  χώρα μας ,  τους οποίους  μπορεί  να  εργαλειοποιήσει  όπως έκανε στον Εβρο.

Τους κατακτητικούς σκοπούς της δεν τους κρύβει άλλωστε με την νεο-Οθωμανική ιδεολογία και ρητορική της διότι αισθάνεται τόσο ισχυρή και ασφαλής ώστε δεν φοβάται πλέον καμιά χώρα,  ακόμη και τις υπερδυνάμεις  πολλώ δε μάλλον τον «παλιοκαφενέ» ΟΗΕ. Αυτός είναι και ο λόγος  για τον  οποίον απεδύθη στην κούρσα της δημιουργίας εγχώριας εξοπλιστικής βάσεως ώστε να γίνει αυτάρκης  περιφερειακή δύναμη ανεξάρτητη από τον ξένο παράγοντα.  Ως τώρα δε το πέτυχε  σε  σημαντικό   βαθμό.

 Το νεοσύστατο  Ελληνικό κράτος στα 200 χρόνια της ύπαρξης του ποτέ  δεν το δέχθηκε σαν ίσος προς ίσον   αλλά πάντα σαν υποδεέστερο. Όμως με  την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο και  έπρεπε να μας είχε αφυπνίσει.  Ωστόσο,  το ανίκανο και πλαδαρό πολιτικό μας σύστημα  δεν  πήρε το μήνυμα. Επρεπε δε να περάσει  μισός σχεδόν  αιώνας για να το καταλάβει.

Ευτυχώς, η παρούσα κυβέρνησή βρίσκεται στον σωστό δρόμο από πλευράς ενισχύσεως των Ε.Δ και   συσφίξεως των συμμαχιών μας , ιδιαίτερα με τις δύο   πυρηνικές δυνάμεις(ΗΠΑ και Γαλλία)  Η Τουρκία  διαχρονικά σέβεται μόνο τη δύναμη των όπλων. Και όπως μας δίδαξε το   κράτος του Ισραήλ που και αυτό αισθάνεται απειλή από το Ιράν και τώρα και από την Τουρκία,  φρόντισε παράλληλα με  την ανάπτυξη ισχυρότατων ενόπλων δυνάμεων να έχει στο οπλοστάσιο του και 200 περίπου Πυρηνικά Οπλα. Χωρίς αυτά   ίσως να μην υπήρχε σήμερα στο χάρτη το Ισραήλ . Αυτά επενεργούν   σαν αποτρεπτικός παράγων έναντι υπέρτερων  εχθρικών δυνάμεων 

Επομένως μήπως  ήλθε η ώρα να φτιάξουμε και εμείς Πυρηνικό Σταθμό,  όπως κάνει η γείτων στο Ακούγιου ώστε να μην αιφνιδιαστούμε και πάλι;

Ασφαλώς, η Τουρκία  μέσω της οποίας διέρχονται αρκετοί ενεργειακοί αγωγοί  δεν  φτιάχνει το πυρηνικό εργοστάσιο   μόνο για την   ενεργειακή της επάρκεια . Πεντακόσιοι  επιστήμονες και τεχνικοί που εκπαιδεύτηκαν στη Ρωσία   όταν πάρουν την εντολή  θα προχωρήσουν στην κατασκευή πυρηνικών όπλων όπως   προσπαθεί να κάνει  το Ιράν.

Καιρός λοιπόν  να  σκεφτούν οι αρμόδιοι το θέμα τούτο γιατί πολύ σύντομα θα μας απασχολεί σαν το μείζον πρόβλημα.

Κάλλιον Προμηθείς παρά Επιμηθείς!!

Αμφικτύων

17/10/ 2021

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ