ΤΟ ΟΝΟΜΑ Η ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΙ ΤΑ  ΒΑΓΟΝΙΑ

ΤΟ ΟΝΟΜΑ Η ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΙ ΤΑ  ΒΑΓΟΝΙΑ

Η κυβέρνηση και τα κόμματα θεωρούν σαν υποχρέωση   να εκχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας στου Σκοπιανούς, προκειμένου να  εισέλθουν  στο ΝΑΤΟ και εν συνεχεία στην Ε.Ε , χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν υπ’ όψιν ότι το όνομα και μόνο- έστω και αν όλα τα αλλάξουν- αποτελεί το όχημα   αλυτρωτισμού . Πληροφορούμαστε ότι ο κ. Τσίπρας    συμφώνησε  στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία»

Τώρα βλέπουν ότι το όνομα είναι το παν . Γιατί πως θα λέγονται οι Σκοπιανοί ; ασφαλώς «Βορειομακεδόνες»   όπως λ.χ «Βορειοκορεάτες» . Αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχει και το έτερο ήμισυ που αναμένει την ολοκλήρωση κάποια ημέρα όπως στη Βόρεια και Νότια Κορέα. Το ίδιο υποκρύπτει   το «Νέα Μακεδονία» την Παλιά Μακεδονία και το  «Ανω Μακεδονία» την Κάτω Μακεδονία . Την ίδια ανολοκλήρωτη κατάσταση δηλώνουν και το «βορειομακεδόνες» , «ανωμακεδόνες» και «νεομακεδόνες» μολονότι πιστεύουμε ότι θα αφαιρέσουν το πρόθεμα βορεια και θα λέγονται απλώς «Μακεδόνες», όπως άλλωστε το ομολογούν.

Δεδομένου ότι   η «Βορεια Μακεδονία» θα είναι ανεξάρτητο κράτος ενώ νότια Μακεδονία απλώς μια επαρχία του Ελληνικού κράτους η ύπαρξη της νότιας Μακεδονίας θα είναι εκ των πραγμάτων  σε θέση αδυναμίας  και  θα τελεί σε συνεχή αστάθεια και αποσταθεροποίηση

Αντίθετα  η προβολή του «Μακεδονισμού» ανά την υφήλιο από  το ανεξάρτητο «Βορειομακεδονικό»  κράτος  θα είναι ισχυρότατη και ικανή   να δημιουργήσει δεδομένα για μελλοντική ολοκλήρωση μιας   «Μεγάλης Μακεδονίας» σύμφωνα με την «επανάσταση του Ιλιντεν» . Αυτό όμως θα γίνει υπέρ των Σκοπίων και όχι υπέρ της Ελληνικής Μακεδονίας και ας είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος.

Την ίδια ετεροβαρή και αποσταθεροποιητική σχέση δημιουργεί και η «μακεδονική γλώσσα» γιατί τι γλώσσα θα ομιλούν οι «βορειομακεδόνες»; ασφαλώς την «βορειομακεδονική» ;  ενώ  οι νοτιομακεδόνες την Ελληνική;  Αρα πιο γνήσιοι μακεδόνες θα  θεωρούνται διεθνώς οι Σκοπιανοί και όχι οι Έλληνες που δεν θα λέγονται μακεδόνες και θα ομιλούν την Ελληνική

Ιδού γιατί οι ιστορικοί αρχηγοί  Κ. Καραμανλής Α. Παπανδρέου κλπ είπαν ΟΧΙ στο όνομα Μακεδονία. Ο ανιστόρητος συνδικαλιστής μαθητής του πολυκλαδικού λυκείου έχων παντελή άγνοια της ιστορίας   καλείται τώρα να χειριστεί ένα κολοσσιαίο εθνικό ζήτημα που εκτός από εδαφικές διαμελιστικές  βλέψεις θα επιφέρει και   ανατροπή και διαμελισμό  του Ελληνικού Πολιτισμού ,  χαρίζοντας  στα Σκόπια τον Μακεδονικό Πολιτισμό σαν κληρονόμο του Αλεξανδρινού κράτους  που εκτείνεται ως τα βάθη της Ασίας. Ποτέ η Ελληνική Πολιτεία δεν πρέπει να κάνει τέτοιο βδελυρό ανοσιούργημα

Πέραν των άλλων τούτο θα επιφέρει την απομόνωση της Θράκης και τον διαμελισμό του Αιγαίου όπως διεκδικεί η Τουρκία.

Το όνομα είναι τόσο σοβαρό εθνικό θέμα ώστε χωρίς  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ  θα θεωρηθεί πράξη  εσχάτης  προδοσίας και ο εγκληματίας θα  αντιμετωπίσει την ποινή ακόμη και του θανάτου κατ’ εξαίρεσιν ως ειδεχθής προδότης  . Το Σύνταγμα σε παρόμοιες συνθήκες δίνει το δικαίωμα στον Έλληνα πολίτη να δράσει με κάθε πρόσφορο μέσον μηδέ εξαιρουμένης και της βίας για την ανατροπή του προδοτικού καθεστώτος.

Επομένως χωρίς δημοψήφισμα  ΑΣ ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ  να το περάσει από την παρούσα Βουλή, η οποία κατά τον συνταγματολόγο κ Γ . Κασιμάτην είναι  μη νομιμη και βρίσκεται σε κραυγαλέα αναντιστοιχία με το φρόνημα του Ελληνικού λαού .   Στο κάτω της γραφής η Ελλάδα μετράει περισσότερο από γεωστρατηγικής και πολιτιστικής απόψεως από ό,τι τα Σκόπια

ΟΧΙ λοιπόν στην παράδοση του ονόματος .

*Αμφικτύων

31/5/2018

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

http://amphiktyon.blogspot.com/

ΣΤΡΑΤΗΓΕ Φ. ΦΡΑΓΚΟ Η ΩΡΑ ΣΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ

 

ΣΤΡΑΤΗΓΕ Φ.  ΦΡΑΓΚΟ Η ΩΡΑ ΣΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ

 

Στρατηγέ ήρθε η ώρα σου να βγεις μπροστά

όλοι εμείς οι πατριώτες το απαιτούμε

η Μακεδονία μας ξεπουλιέται στα μουλωχτά

σε λίγο το διαμελισμό της θα συζητούμε

Όλοι οι  μεσίτες  συνεργάτες  του εχθρού

του λαού εχθροί και από το Έθνος  εξορκισμένοι

αν τώρα δεν κινηθούμε με κάθε μέσο που το Σύνταγμα προβλέπει

εσαεί θα είμαστε δειλοί και ελευθερία δεν μας πρέπει

Καιρός να αφήσουμε τον καναπέ

και να βγούμε στις πλατείες

ολονυκτίες να κάνουμε έξω από τη Βουλή

του καθεστώτος να ανατρέψουμε τις προδοσίες

Χτυπάτε σήμαντρα  βοάτε  ιστοσελίδες

το διαδίκτυο να ξεσηκώσει και πάλι  καταιγίδες

από στόμα σε στόμα  πανεθνικός να γίνει  ξεσηκωμός

ο στρατηγός είναι μαζί μας και πάλι ενεργός

δίπλα στον κυρίαρχο  λαό

Δημοψήφισμα το ελάχιστο που απαιτούμε

την παρούσα Βουλή παράνομη τη θεωρούμε

χωρίς δημοψήφισμα δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε

και στην προδοσία ενεργά  θα αντισταθούμε

Το όνομα όχημα των Σκοπιανών

στο Αιγαίο για να βγούνε

μία η Μακεδονία και είναι Ελληνική

ακόμη και με τη ζωή μας

θα την υπερασπιστούμε

 

*Αμφικτύων

29/5/2018

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

http://amphiktyon.blogspot.com/

 

ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ «ΔΙΑΓΡΑΦΗ»

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ  ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ  ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 


ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ  ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ . ΣΤΗΝ  ΟΥΣΙΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ  ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΟΥ “ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ” ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ. ΔΙΟΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΟΡΙΣΤΩΣ ΤΟ “ΚΑΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ” ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ . ΦΡΟΝΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΤΟ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΣΑΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΤΗΝ ΛΑΚΤΙΖΕΙ  .


ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ -ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ , ΠΗΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ -ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. 


ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟ  ΛΑΟ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΕΤΥΧΕ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΛΑΟ 

 . ΓΙΑ  ΟΚΤΩ  ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΔΩ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ  ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ  ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ  ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ.   ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ  ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΖΟΦΕΡΟ , ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ ΤΟ ΕΒΡΟ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΙ  ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΑΝΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ, ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΩΣ ΤΟ ΛΑΙΜΟ  ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ  , ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ . ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΕΛΕΓΑΝ “ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ” ΑΛΛΑ ΙΔΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΑΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΑ  . 


ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΛΕΤΙΚΆ ΚΑΙ ΠΟΛΤΙΣΤΙΚΑ ΙΤΑΛΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΙΤΑΝΙΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΣΙΩΝΙΙΣΤΙΚΟ . ΓΙΑΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ 

ΑΝ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΤΕ  ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΕΡΓΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ  ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ. ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΛΟ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ  


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΥΡΩ Ή ΦΑΓΗΤΟ


ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

29/5/2018

Στην Ιταλία κρίνεται αν ένας λαός θα μπορεί να επιλέγει ελεύθερα ποιο θα είναι το μέλλον του

Στην Ιταλία κρίνεται αν ένας λαός θα μπορεί να επιλέγει ελεύθερα ποιο θα είναι το μέλλον του

Translate this page

Σε περίπτωση που δεν έχει γίνει κατανοητό στην Ιταλία κρίνεται αν ένας λαός θα μπορεί να επιλέγει ελεύθερα ποιο θα είναι το μέλλον του.

Ίσως δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στα παγκόσμια χρονικά, το 70% των ψηφοφόρων να ψηφίζει για την κυβέρνηση που επιθυμεί και με θράσος να του εμφανίζεται μια άλλη!

Το ακόμα πιο απαράδεκτο είναι ότι του λένε κιόλας «είναι για το καλό σου και τις αποταμιεύσεις σου»

Η ανάθεση του σχηματισμού κυβέρνησης στο πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ Κάρλο Κοταρέλι, μετά το βέτο του Ιταλού προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα στην κυβερνητική πρόταση του Τζουζέπε Κόντε λόγω της παρουσίας του Πάολο Σαβόνα στη θέση του υπουργού Οικονομικών, έχει προκαλέσει κύμα οργής στην Ιταλία καθώς αγνοήθηκε με απαράδεκτο τρόπο η θέληση του ιταλικού λαού.

Η δικαιολογία βέβαια είναι ότι τα κόμματα της συμμαχίας έχουν ως κρυφή ατζέντα την αποχώρηση από την ευρωζώνη και οι πολίτες δεν έχουν ενημερωθεί για αυτό επαρκώς, οπότε πρέπει να ξαναψηφίσουν.

Μόνο που δεν είχαν ποτέ κρυφή ατζέντα. Απο την αρχή έλεγαν ότι το ευρώ δεν θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια τους για να ανορθώσουν την οικονομία της Ιταλίας σε στέρεες βάσεις.

Ο πρόεδρος προχώρησε σε μια απίστευτη ενέργεια: Έθεσε τις ανησυχίες των αγορών ως βασική αιτία για να αρνηθεί τον σχηματισμό της πλειοψηφούσας κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι οι αγορές, και όχι οι ψηφοφόροι, αποφασίζουν απροκάλυπτα για το μέλλον της ιταλικής Δημοκρατίας.

Με άλλα λόγια, οι εκλογές θα θεωρούνται νόμιμες μόνον εάν οδηγούν σε αποτελέσματα που είναι αρεστά στις αγορές και στις πλούσιες οικογένειες!

Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας ανέρχεται στα 2,4 τρισεκατομμύρια ευρώ, στο 132% του ΑΕΠ της χώρας – δύο φορές πάνω από το 60% που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ και λόγω του μεγέθους της Ιταλίας ανησυχεί Βρυξέλλες και Βερολίνο.

Ξέρουν ότι η κίνηση του Ματαρέλα θα αποφέρει ενίσχυση των πολιτικών δυνάμεων των Πέντε Αστέρων και της δεξιάς Λέγκας του Βορρά.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι ο επικεφαλής του Κινήματος 5 Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο ζήτησε την παραπομπή του Ματαρέλα βάσει του άρθρου 90 του ιταλικού Συντάγματος, που αναφέρεται σε εσχάτη προδοσία.

Η αντίδραση του χρηματιστηρίου του Μιλάνο που ενώ αρχικά υποδέχθηκε με άνοδο σχεδόν 2% την παρουσία Κοταρέλι στη συνέχεια επέστρεψε σε πτώση ενώ το σπρεντ, δηλαδή η διαφορά στα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων της Γερμανίας και της Ιταλίας, που κάποτε υποχωρούσε, έκανε άλμα γύρω στις 230 μονάδες, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο 2013 δείχνουν για το που θα το πάνε οι αγορές μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Μόνη ελπίδα των Βρυξελλών και του Βερολίνου είναι να φοβηθούν οι Ιταλοί πολίτες και να ψηφήσουν κάτι «αρεστό».

Οι Ιταλοί όμως γνώριζαν ότι τα κόμματα που ψηφίζουν έχουν σκοπό την ρήξη με την ΕΕ και εννοούσαν ακόμα και την αποχώρηση από την ευρωζώνη.

Το χρονοδιάγραμμα περιέγραψε ο ίδιος ο Κοταρέλι στις πρώτες του δηλώσεις μετά την εντολή από τον Ματαρέλα όταν είπε ότι αν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης θα ψηφίσει προϋπολογισμό και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις αρχές του 2019 ενώ σε περίπτωση που δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης που αυτό θα γίνει καθώς Πέντε Αστέρια και Λέγκα του Βορρά έχουν διαμηνύσει ότι θα καταψηφίσουν, τότε οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο με ιταλικά ΜΜΕ να μιλούν ήδη για τις 9 Σεπτεμβρίου.

«Αυτό δεν είναι δημοκρατία, δεν είναι σεβασμός της λαϊκής ψήφου. Είναι απλώς ο τελευταίος σπασμός των ισχυρών εξουσιών που θέλουν μια Ιταλία σκλάβα, φτωχή και επισφαλή», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι, ο επικεφαλής της Λέγκα.

Και προειδοποίησε: «Οι εκλογές θα είναι ένα δημοψήφισμα, ο λαός και η αληθινή ζωή ενάντια στις γηραιές κάστες κι αυτούς τους κυρίους του σπρεντ!».

Όσο για τον Ντι Μάιο, θεωρεί τον Κοταρέλι «έναν απ’ αυτούς τους ειδικούς που μας κάνουν μαθήματα και μας εξουθένωσαν με τις περικοπές τους στην υγεία, την παιδεία, τη γεωργία…».

«Είναι αληθινά δύσκολο να πιστέψεις στους νόμους και τους θεσμούς του κράτους», δήλωσε ο Ντι Μάιο, το κόμμα του οποίου είχε λάβει πάνω από το 32% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου. «Κατ’ αρχάς, ας επιστρέψουμε στις κάλπες. Όμως αν πάρω 40% και επιστρέψω στο Κυρηνάλιο με τον Σαβόνα, θα αλλάξει κάτι;».

Οι δύο σύμμαχοι είχαν από την πλευρά τους αρνηθεί να συμβιβαστούν: γι’ αυτούς, ο Σαβόνα, 81 ετών και υποστηρικτής ενός «σχεδίου Β» για έξοδο από το ευρώ, ήταν ο μόνος σε θέση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Ιταλίας στις Βρυξέλλες.

«Ο διορισμός του υπουργού Οικονομίας αποτελεί πάντα ένα άμεσο μήνυμα εμπιστοσύνης ή ανησυχίας» για τους χρηματοπιστωτικούς κύκλους, δήλωσε ο Ματαρέλα επικαλούμενος την εκτροπή και το «πραξικόπημα» τα οποία προκάλεσε.

Η επικεφαλής της γαλλικής Δεξιάς, η Μαρίν Λεπέν, κατήγγειλε «ένα πραξικόπημα» της ΕΕ στην Ιταλία ενώ ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο σταυροφόρος του Brexit, προειδοποίησε πως η «οργή» των ιταλών ψηφοφόρων θα μεταφρασθεί σε «περισσότερες ψήφους» για τους ευρωσκεπτικιστές.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στην Λέγκα πλέον περίπου 22% των ψήφων, από το 17% που είχε συγκεντρώσει στις 4 Μαρτίου.

Ο ιδρυτής των Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, σε βίντεο που δημοσιοποίησε στο facebook τόνισε: «Yπάρχει κάποιος ο οποίος μιλά, υποκαθιστώντας εκατομμύρια πολίτες. Οι αγορές σήμερα είναι το ψευδώνυμο του χειρότερου καπιταλισμού, του αρπακτικού αυτού που υφίσταται στην Ιταλία». 

Σύμφωνα με τον Γκρίλο, βγαίνοντας από το σπίτι του είδε ότι «ο κόσμος δεν μιλά, περπατούν όλοι με απλανές βλέμμα, σαν να τους έχει υποκαταστήσει ένας εξωγήινος, όπως στα έργα επιστημονικής φαντασίας».

ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ;

ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ;

Όπως γράφτηκε σε μια ιστοσελίδα οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να κρύψουν το Ελληνικό ψηφιδωτό που αποκαλύφθηκε στην Τραπεζούντα ηλικίας 1600 ετών . Αυτό είναι μια είδηση που ο καθένας την αναμένει , διότι για τους Τούρκους δεν υπήρχαν άλλες πενήντα εθνότητες πριν έρθουν στη Μικρά Ασία, δεν υπήρξε Ελληνικό Βυζάντιο, δεν υπήρξε Ελληνικότατη Βασιλεύουσα, ούτε αυτοκρατορία της Νίκαιας,  ούτε Πόντος,   Ιωνία, Αιολία και Φωκαίδα, δεν υπήρξαν τέλος  2,5 εκατ. Έλληνες που  υπέστησαν γενοκτονία από τους Τούρκους το 1922 και 270.000 Πόντιοι σφαγιάστηκαν το 1919  , δεν υπήρξε  ούτε το πογκρόμ του 1955 . Τίποτα από αυτά και σιωπούν ή λενε ότι τα αρχαία ήταν Ρωμαϊκά στους τουρίστες και  καθαρίζουν. Ασφαλώς ούτε και   στον Κ. Μπουτάρη είναι γνωστά εκτός από την γενοκτονία των Ποντίων την οποία την ξέρει και την χ@@

Όμως  υπάρχουν   και  ελληνόφωνοι πολιτικοί και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ που είπαν «το χέστηκα αν ο Κεμάλ έσφαξε 270.000 Ποντίους» διότι όλοι  όσοι στηρίζουν τον βλάσφημο και ανθέλληνα Μπουτάρη είναι σαν να ξεστόμησαν και αυτοί την ίδια φράση διότι σιωπηρά την αποδέχθηκαν .

Αλλά ας λογικευθούμε λιγάκι γιατί   θεωρούν ότι όλοι οι πολίτες  με την προπαγάνδα τους το έχουμε χάσει

1/ Τι θα έκαναν οι Εβραίοι αν κάποιος   πολιτικός τους έξεθείαζε το Χίτλερ –όπως έκανε ο Μπουτάρης για τον Κεμάλ και ήθελε μάλιστα να του βάλει και οδό για να τον τιμήσει – και έλεγε  το «χέστηκε για τα 6.000.000 Εβραίους του Ολοκαυτώματος

2/ Τι θα έκαναν οι Αμερικανοί αν κάποιος πολιτικός έλεγε  το « χέστηκε για τα θύματα των δίδυμων πύργων» ή για τα θύματα  του Πέρλ-Χάρμπορ   και εξεθείαζε το Μπιν Λάντεν και τον Χιροχίτο και εξεδήλωνε μάλιστα πρόθεση να τους αφιερώσει και οδό στην δεύτερη πόλη των ΗΠΑ, το Σικάγο;

3/ Τι θα έκαναν οι Ρώσοι αν κάποιος δήμαρχος ή πολιτικός έλεγε το «χέστηκα για τα 30 εκατ. θύματα του Β’ ΠΠ»   εξεθείαζε το Χίτλερ και έκανε πρόταση να   βάλουν και δρόμο με το όνομα του στην Αγία Πετρούπολη;

4/ Τι θα έκαναν οι αρχαίοι πρόγονοι μας 490 π.Χ όταν πέρασε ο Ξέρξης και έκαψε την Αθήνα  και μετά  την ναυμαχία της Σαλαμίνος

που επανήλθαν οι Αθηναίοι από τον Ισθμό   για να γλυτώσουν,  ο Θεμιστοκλής  έλεγε  το  «χέστηκε για την καταστροφή της Αθήνας» και πρότεινε να υμνήσουν τον Ξέρξη και να  βάλουν σε κάποιο δρόμο το όνομα του;

Ας μας τα απαντήσει αυτά ο πολιτικός ψεύτης και πολιτικός απατεώνας   κ. Τσίπρας και τα κοπέλια του  που έκαναν σύμβολο αντιφασιστικού αγώνα  τον υβριστή της ιεράς μνήμης του Ποντιακού Μπουτάρη. Αιδώς όλοι οι υποστηρικτές Μπουτάρη  !

Με όπλο πάντα την ρίψη τόνων λάσπης ,  διαχωρίζει   τους πολίτες  σε φασίστες και δημοκρατικούς, σε ακροδεξιούς και προοδευτικούς , σε σε Α και Β’ κατηγορίας , όπως στην εποχή του ψυχρού πολέμου . Λησμονεί όμως ότι  λιγοστεύουν   τα κομματικά πρόβατα και και αυξάνουν  οι ελεύθεροι πολίτες με ακμαίο φρόνημα   που ακόμη δεν έχασαν τη λογική τους;  Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κρύψει με ψέυτικα ιδεολογήματα   την ουσία που είναι μαύρη και σκοτεινή  για  τη χώρα μας διότι

1/ Τελεί υπό διαρκή κατοχή ως το 2050 εξ αιτίας των πράξεων των άχρονων πολιτικών ηγεσιών και ιδιαίτερα της δικής του

2/ Ο λαός βρίσκεται στα όρια της ένδειας και εξαθλίωσης και το ηθικό του είναι στα τάρταρα, ιδιαιτέρως των συνταξιούχων που αναμένουν και νέες μειώσεις στις πενιχρές συντάξεις του

3/ Η χώρα δέχεται πανταχόθεν απειλές και προπηλακισμούς  και αντί  ο κ. Τσίπρας να κηρύξει   ενότητα  , σύμπνοια και συνεργασία όλων των δυνάμεων,  διασπά τη χώρα σε δύο  στρατόπεδα, προκειμένου να σώσει την καρέκλα και το καταρρέον «αριστερό»  κόμμα του

4/ Για να κρύψει την προδοσία που κάνει με την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας δεν διστάζει να  ενσπείρει την διχόνοια στο λαό και να τον αποπροσανατολίζει με την στήριξη ενός ανάξιου  και άφρονος πολιτικού  που κανονικά θα έπρεπε να είχε χάσει προ πολλού  το αξίωμα του

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης –Αμφικτύων

Υποστράτηγος ε. α -Συγγραφεύς

ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 10ον ΣΑΡΠΙΔΟΝΙΑ – ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ

 

ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 10ον

ΣΑΡΠΗΔΟΝΙΑ – ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ

Ο κόσμος της Ιλιάδος   κυκλικός

και ημιτονοειδής, ο  σύγχρονος   ολοκληρωτικός

είναι και  φασιστοειδής

δεν  σκέπτονταν  γραμμικά     όπως     εμείς

όπως λ.χ να   θεωρούμε φυσιολογικό

παρότι  τελούμε   υπο κατοχήν

και στο Μινώταυρο παρθένες ετησίως στέλνουμε

κατ’ εντολήν

Στην Ιλιάδα    πότε οι Έλληνες   και  πότε  οι Τρώες

νικούν  ή   βγαίνουν  ηττημένοι

τις απώλειες    δεν τις κρύβουν τις αθρόες

στον πόλεμο πάνε για να νικήσουν αλλιώς είναι χαμένοι  ,

μόνο υπέρ  ελευθερίας η θυσία είναι δικαιολογημένη

η άποψη μας σήμερα περί πατρίδος και ελευθερίας

δεν είναι αντικειμενική  αλλά συγκεχυμένη

και συχνά κομματική και πολωμένη

Πότε νικούν οι Έλληνες και πότε  οι Τρωαδίτες

όπως συμβαίνει στους Ολυμπιακούς  αγώνες

τους στεφανίτες

τα αντίθετα  ενάντια  διαρκώς

το φως  πολεμάει  το σκοτάδι

τίποτα στη ζωή δεν μένει σταθερό

αυτό της αρμονίας το συστατικό  το στημόνι

και το υφάδι

Ο Όμηρος    δεν  λέει ψέμα σέβεται το θείον

οικουμενικό  το Ελληνικό πνεύμα ανοικτό βιβλίο

οι άνθρωποι  αστρόσκονες   από του σύμπαντος

το  σπέρμα

οι προγόνους μας   είχαν φθάσει ως το τέρμα

εμείς  της σύγχρονης εποχής  δίχως λογική

πλέουμε  δίχως  έρμα   στο υλιστικό μας τέλμα

Παρότι  δεν   γνώριζαν τη λέξη «δημοκρατία»

στις συνελεύσεις των την βιώνουν μετά  άκρας

ευλαβείας

πράξη την  κάνουν  στον καθημερινό τους βίο

ακόμη και  στον πολεμικό  πεδίο

Συνελεύσεις συγκαλούσαν περί του πρακτέου

σήμερον   ο νόμος κυριαρχεί του  πλουσιοτέρου

επί του  «όχλου» του  φτωχοτέρου

το ψέμα ο κανόνας   του εκάστοτε ισχυροτέρου

και ο κόσμος οδηγείται εντός του «πυρός του εξωτέρου»

Όλοι για δημοκρατία κόπτονται

και βάναυσα την βιάζουν

εντολές από τους ξένους παίρνουνε

τη λαϊκή κυριαρχία δεν τη λογαριάζουν

τα δημοψηφίσματα εντόνως τα αντιπαθούν

«όχλο» το λαό  τον ανεβοκατεβάζουν

την Μακεδονία μας σε Σλάβους και Οβριούς ξεπουλούν

και το κοινό αίσθημα βιάζουν

συμπεριφορές άγνωστες στην εποχή του Νέστορος

και του  Αχιλλέως, του Πατρόκλου και του Οδυσσέως

«Τα πάντα   κοινά»  λέγει ο Ποσειδών

«γη , θάλασσα και αέρας» και που να ήσουν εδώ;

όλα στις τράπεζες και πολυεθνικές ανήκουν

την σήμερον ημέρα   και μείς μια ζωή μνημόνια

με δικομματική «χολέρα»

με τον μεγάλο αρχηγό που μας  οδηγεί στην ξέρα

Ο Όμηρος άριστος  γεωγράφος,

ιστορικός , στρατηγός   και δημοσιογράφος

τα έπη διατηρήθηκαν γραπτώς

και όχι  μόνον από μνήμης και προφορικώς

αδύνατον θάταν των αδυνάτων

καθότι  γραφή οι Έλληνες διέθεταν

από    χρόνων  αρχαιοτάτων

Τότε πολεμούσαν   και οι βασιλείς

και  μάλιστα  μονομαχούσαν

δεν   σκοτώνονταν  μόνο οι οπλίτες

ούτε  στα μετόπισθεν

οι αρχηγοί   γλεντοκοπούσαν

και οι γιοί των ηγητόρων  μάχονταν

μερικοί   στις μάχες ανδραγαθήσανε

και σκοτωθήκαν

Θρησκόληπτοι και προληπτικοί οι πρόγονοι μας

από αμνημονεύτων χρόνων η πίστη

προς το θείο χαρακτηρίζουν τη φυλή μας

ακόμη και τώρα που αλλάξαμε τους θεούς  μας

στα  μέτρα των παλαιών τους  βάλαμε  στη δούλεψη  μας

και  τώρα   στο δέκατο κεφάλαιο ας μπούμε

της διήγησης μας: (Π- 375)

Ο Πάτροκλος τους Τρώες καταδιώκει εις βάθος

τον Έκτορα αν δεν διέθετε ίππους φτερωτούς

θα τον είχε   στείλει στον τάφο

μετά ο Πάτροκλος αναστρέφων  τους υποχωρούντες

Τρωαδίτες  εκκαθαρίζει

δώδεκα στρατηγούς στα γρήγορα θερίζει

όταν  ο Σαρπηδών την πανωλεθρία    διαπιστώνει

πηδά από το άρμα      το ηθικό των οπλιτών  του  τονώνει

και προς τον Πάτροκλο οδηγείται κατ’ ευθείαν

και τον   σκοπεύει

το τόξο του τον ίππο Πήδασο του Αχιλλέα

φονεύει

αλλά ο χαμός του Πήδασου πανάκριβα θα πληρωθεί

το τόξο του Πάτροκλου τον Σαρπηδώνα  βρίσκει

στην καρδιά

σαν  λεύκη πέφτει υψηλή στο άρμα του μπροστά

μάχη συνάπτεται για το σώμα και τον οπλισμό του

πολλοί σκοτώνονται για να πάρουν το  λείψανο  του.

Μέγα πένθος  κηρύχθηκε στους Τρωαδίτες

καθότι ο Σαρπηδών πρώτος  γκρέμισε  στο τείχος

και στο στράτευμα είπε: «ακολουθείτε»

Τότε οι  Πολυδάμας, Αγήνωρ και

Αινείας με τον Έκτορα μπροστά ορμούν

στον Επειγέα

που τραβούσε το  σώμα του Σαρπηδώνα,

και θανάσιμα με το δόρυ τον τρυπούν

τότε ο Πάτροκλος φονεύει τον Σθενέλαον

και  τους Λυκείους διασκορπίζει σαν τριγώνια

ενώ  τον Έκτορα υποχρεώνει να αναχωρήσει

Διωκόμενος ο  Γλαύκος σκοτώνει το Βαθυκλέα ,

νέα μάχη για το σώμα  από τους Έλληνες

να μην πέσει στους Τρώας

Ο Μηριόνης σκοτώνει τον Λαόγονο

και ο Αινείας ακοντίζει   τον Μηριόνη αλλά αποτυγχάνει

μετά από σκληρότατη μάχη με πολλούς

Λύκειους νεκρούς

ο Πάτροκλος το σκονισμένο  του Σαρπηδώνα

πτώμα το αρπάζει

τον Εκτορα τρέπει σε φυγή   στα τείχη της πόλης

παρά τις βαριές απώλειες που είχαν όλοι

η μάχη τούτη θα ονομαστεί Σαρπηδονία

μια τεράστια  για τους Έλληνες ψυχολογική επιτυχία

Προελαύνων ο Πάτροκλος εννέα αξιωματούχους σκοτώνει

και στο τείχος  σαν φθάνει  σκαρφαλώνει

από το πλήθος  απωθείται και ξεγλιστράει

ξεκομμένος  στη Φαιά Πέτρα τραβάει,

όπου τον Έκτορα κατά κακή του τύχη συναντάει

και τον χτυπάει με μεγάλη κοτρώνα

τον ηνίοχο  του Έκτορα φονεύει τον Κεβριόνη

νέα μάχη περί το σώμα του αναβιώνει

ο Έκτωρ σέρνει  από την κεφαλή το πτώμα

ο Πάτροκλος από το πόδι  το τραβάει

αμφότεροι οι στρατοί μάχονται ισορρόπως

τελικά οι Έλληνες  το παίρνουν όπως -όπως

Τον Πάτροκλο η μάχη τον  εξαγριώνει

27  στρατηγούς σε τρείς εφόδους σκοτώνει

Φαίνεται ότι το άστρο του εδώ  δύει και τελειώνει`

στην τετάρτη φίδι φαρμακερό τον κεντρίζει

ο ελεύθερος σκοπευτής Εύφορβος

από τα νώτα   δόλια τον ακοντίζει

και τον ρίχνει πληγωμένο κατά γης

του έπεσε ο θώρακας, το δόρυ και   η περικεφαλαία

γυμνός μένει μόνο με τη σκελέα

φεύγοντας προς τα πίσω   ο Έκτωρ

άοπλο  και  τραυματία τον    σκοτώνει

και καυχάται για το κατόρθωμα του ο άνανδρος

και  καμαρώνει

ο Πάτροκλος  αναπνέων λίγο πριν  ξεψυχήσει

θα ψιθυρίσει:   « δεν με δολοφόνησες εσύ αλλά η απάτη

ο Αχιλλέας θα σας κανονίσει»   έτσι ο ήρωας θα τελευτήσει

Όλα η ειμαρμένη τα έχει ρυθμίσει

ο άνθρωπος πολλά μπορεί να αποσοβήσει ,

τελικά η ειμαρμένη θα τον νικήσει

Αμφικτύων

 

24/5/2018

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

http://amphiktyon.blogspot.com/

Ο ιστοχώρος μας έχει σαν αρχή να μη στέλνει μήνυμα  αν πρώτα δεν λάβει κάποιο μήνυμα από τον ανταποκριτή . Ενημερώσετε  μας με μήνυμά σας αν δεν

επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά email  να σας διακόψουμε

«Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ  ΦΑΙΟΧΕΙΤΟΝΕΣ

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ  ΦΑΙΟΧΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΣΟΒΙΕΤΙΚΟ  ΝΕΟΦΙΛΕΥΘΕΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΚΑΛΥΜΕΝΟ ΧΤΙΤΛΕΡΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗ; ΟΛΟΙ ΕΠΕΣΑΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ  ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ  ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΒΑΤΟ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΣΑΝ ΥΒΡΙΔΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ  Ο ΡΟΒΙΚΩΝΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ aΘΕΑΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙ ΜΕ ΗΠΙΑ ΜΕΣΑ ΑΝΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΟΦΩ ΚΑΙ  ΣΦΑΙΡΕΣ.  

ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ  ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ  ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΦΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ  , ΤΗΣ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΤΗΣ 17 Ν .   

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΡΕΒΑΝΣ   ΣΤΗΝ  ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ.

 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΒΙΕΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΜΕ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΎΘΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΧΩΡΙΣ   ΑΙΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ, ΕΝΩ  ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ    ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΗ ΚΑΘΕ  ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ  ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΝΟΘΕΙΑΣ , ΒΙΑΣ , ΑΦΑΝΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΕΡΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ 

Ο Ρουβίκωνας απειλεί τον Κ.Μητσοτάκη: «Θα τα πούμε μαζί σου από κοντά»

Translate this page

Απειλές κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει ένα εκ των ηγετικών στελεχών του Ρουβίκωνα με ανάρτησή του στο Facebook.

Με αφορμή τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη για την τελευταία επίθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα αφού τον χαρακτηρίζει «ακροδεξιό-νεοφιλελεύθερο υβρίδιο» στη συνέχεια απειλεί: Ό,τι είναι να πούμε στον Μητσοτάκη θα του το πούμε από κοντά και σύντομα.

Παράλληλα σε δεύτερη ανάρτησή του καταφέρεται κατά των δικαστών του ΣτΕ που ζήτησαν τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης στο ανώτατο δικαστήριο και μιλά για ανθρώπους που «με τις αποφάσεις νομιμοποιούν μειώσεις μισθών και συντάξεων εκατομμυρίων ανθρώπων στέλνοντας τους στην ανέχεια,ενώ παράλληλα οι ίδιοι ζουν με μισθούς χιλιάδων ευρώ κάνοντας αυξήσεις στους.. εαυτούς τους, ζητούν την σύλληψη μας.. Νομίζετε ότι οι συλλήψεις οι διώξεις και ενδεχομένως και οι φυλακίσεις θα μας σταματήσουν; Αυταπαταστε κύριοι».

THE ODYSSEY OF KNOWLEDGE

THE ODYSSEY OF KNOWLEDGE

2nd International Conference of Science and Art

THURSDAY – SUNDAY 24 – 27 May 2018

Aristotelian Theater Ethnikis Amynis 2, Thessaloniki

The Attack towards Scientific Fact and its Consequences:

MACEDONIA, ENDANGERED HISTORY!

Live streamiing by e-learning πρόγραμμα του ΕΚΠΑ (Greek / English)

 

Program

(update of 18/5, possible changes in program)

 

Timetable 10:00 – 11:45 / 12:00 – 13:45 / 17:00 – 19:30

 

 

 1. Origin of the Macedonians: Dawning of Macedonia, mythological origin. Heroic and historic age, historic continuity, genetic origin, mores and customs, rise and fall.
 2. Macedonian Geography, natural borders, identity throughout time.
 3. The connection of the languages with the Nations and the States that use them.
 4. The language of the Macedonians, past, present, future.
 5. The languages of FYROM, their connections with the languages of neighboring countries.
 6. “Greater Macedonia”, “Macedonian Ethnicity”, “Macedonian Language”.
 7. Macedonianism / Expansionism / Irredentism.
 8. Macedonian scientists, Aristotle and the influence of his work on the global intellectual stage throughout the centuries.
 9. Philip II of Macedon Strategic and Political Genius from Greece
 10. Alexander the Great his Greek conscience, the relevance of his cultural campaign’s importance today.
 11. The Hellenization of the East by the Macedonians.
 12. The uninterrupted presence of Greeks in Macedonia from ancient antiquity to the present.
 13. Modern History, Macedonianism, Macedonian Struggles.
 14. Macedonianism, causes, expansion through propaganda, kidnapping of children, spying, the Civil war, causes and consequences.
 15. Great Forces, Germany and its role in Macedonianism.
 16. Country name “Macedonia” Right of Self-determination or Self-interest? Factors
 17. Derivatives: “macedonian” products, material and intangible, as a brand name, the economic factor and its consequences in the national economy of Greece.
 18. The economic dimension of the name Macedonia for the museum and excavation site tourist visits.
 19. Macedonia and Globalization, Past, Present, Future.
 20. Highlighting the contribution of Macedonia in the Greek, European & World History.
 21. The importance of Macedonia in the Greek world throughout time,
 22. Conclusions

 

 

Thursday 24 May     CONFERENCE START – SALUTATIONS

 

1st Session      10:00 – 11:45

 

Angela Gerekou, former Minister of Culture, Tourism & Sport

Opening Salutation (skype) 10:15

 

Alexandros Hahalis, Composer, Curator of the Muses

The Quintessence of Civilization.

 

Chrysoula Paliadeli, Archaeologist, Historian, Emeritus Professor AUTh

Searching with the A.U.Th. the origins of the macedonian kingdom in Vergina.

 

Kyriakos Eystathiou, Director, Laboratory of Machine Tools and Manufacturing Engineering

Prof. School of Mechanical Engineering, AUTh

The rapid growth of sciences and technology during the Hellenistic era as a result of Alexander and his descendants’ politics.

 

Ilias Mariolakos, Emeritus Professor of Geology UoA  (skype) 12:15

Attempt at a geo-mythological chronology of the Macedonians.

 

Intermission

 

2nd Session     12:00 – 13:45

Georgios Lekakis, Folklorist, Writer (skype)

Timenides and the establishment of the first kingdoms of Macedonia

 

Stratos Theodossiou, President of the Hellenic Physical Society

The ancient macedonian calendar and its course through the centuries

 

Stavroula Mavrogeni, Assistant Professor Department of Balkan Slavic and Oriental Studies, UoM

The school textbooks of FYROM after 2006, ideological targeting

 

Stavros Lygeros, Journalist Writer (skype)  13:15

The diplomatic war for the name “Macedonia”

 

Lunch break

 

3rd Session      17:00 – 19:30

Xenophon Moussas, Astronomer, Professor UoA (skype) 17:15

Alexander The Great and the development of Sciences

 

Athina Krikeli, Journalist, Film Director, Documentary producer

Macedonia, the Gate to Olympus

 

Bettany Hughes, Historian, Writer, U. Kingdom (skype)

film projection Alexandria , the most Glorious City

 

Discussion, Conclusions

 

END OF DAY

 

 

 

Friday 25 May

 

4th Session      10:00 – 11:45

 

Sotirios Charalampopoulos, Commodore of the Hellenic Navy, Commanding officer of Battleship Averof (skype) 10:15

Admiral Pavlos Kountouriotis, Battleship Averof and Macedonia

 

Michalis Kalopoulos, President of Greek Skeptics

Macedonia, Sceptism and death of Alexander the Great

 

Potitsa Grigorakou, Researcher of the History of the Hellenic Culture of thee East, Professor of the University of Paris (skype) 11:15

The cities of Alexander the Great, Hellenistic Kingdoms, Spread of Hellenic Culture and the Hellenization of the East prove the “Greekness” of Ancient Macedonians. Conclusions and Findings of official foreign archaeological excavation in Asia.

 

Intermission

 

5th Session      12:00 – 13:45

 

Haralambos Symeonidis, Emeritus Professor of Linguistics, AUTh (skype) 12:15

Ancient Macedonian Language.

 

Konstantinos Nichoritis, Slavic expert, Department of Balkan Slavic and Oriental Studies, UoM

The terms ‘Macedonian manuscript’ and ‘Macedonian variation’ in the modern catalogues of Slavic manuscripts and Vladimir Moshin’s role.

 

Tanya Geritsidou, Psychopedagogue, Social Scientist (skype) 11:15

Cognitive disagreement and national identity: How the propaganda regarding the name of FYROM creates the danger of a psychosocial disorder both bilaterally and internationally.

 

Lunch break

 

6th Session      17:00 – 19:30

 

Nina Gatzouli, Supreme Coordinator of the Pan-Macedonian Association (skype) 17:15

 

Sarantos Kargakos, Historian, Writer (skype) 17:30

Makedni Egiros (Tall Poplar).

 

Mart Raukas, Emeritus Prof. of Philosophy, Univ. of Talin, Estonia

Can names lie?

 

Stephen Miller, Archaeologist, Writer, Honorary Professor Univ. of California, Berkeley, USA

(Exclusive interview, video projection).

 

Discussion, Conclusions

 

END OF DAY

 

 

Saturday 26 May

 

7th Session      10:00 – 11:45

Giannis Mitsios, Political Scientist, Expert on International Law, (skype) 10:15

Macedonia woke up the Greeks.

 

Athanassios Karathanassis, Emeritus Professor AUTh, former President of the Society for Macedonian Studies

The language and identity of Fyrom.

 

Konstantinos Triantafyllidis, Emeritus Professor of Genetics and Human Genetics, AUTh

Comparison of the genetic structure between the Greeks and the Slavs from FYROM The supposedly close kinship of Greeks and Sub-saharan Africans.

 

Intermission

 

8th Session      12:00 – 13:45

 

Vassilis Viliardos, Economist (skype) 12:15

FYROM’s Trojan Horse.

 

Georgios Voskopoulos, Associate Professor of European Studies, former President of the Department of International and European Studies, UoM

The background of “Macedonianism” in the beginning of the twentieth century: socio-political dimensions.

 

Giorgos Adalis, Economist / Computer Engineer

Macedonia Time Zero.

 

Lunch break

 

9th Session      17:00 – 19:30

 

Chris Spirou, President of the Hellenic American Union, Politician, USA (skype) 17:30

The Macedonia name issue is not FYROM’s fault, it’s the Macedonians’

 

Georgios Kontogiorgis, Political Scientist, former Dean

Hellenism as a history and as a society, lost in the modern Greek state structure.

 

Stavros Papamarinopoulos, Geophysicist, Prof. of the University of Patras (skype) 18:30

Geophysical Research in Amfipoli, a program to avoid.

 

Performance   19:45 – 20:30

 

Alexandros Hahalis, Composer, Curator of the Muses

Operatorio “Macedonia / Thunder of Immortality”

 

Natassa Kopsacheili, Katerina Makri, Maria Bali, Soprani, Marinos Matzanas, Tenor, Theodoros Pantsios, Baritone

Percussion group KARANOS

Angelos, Eva Apostolatou, Tita Bonatsou, Exsekias Trivoulidis, Magda Kourkoulou, Christos Tsiligeridis

Visual Artists

Annita Patsouraki, Art Historian, artistic direction in video projection

Dimitris Zissopoulos, Cinematographer

 

Discussion, Conclusions

END OF DAY

Sunday 27 May

 

10th Session    10:00 – 11:45

 

Spiros Mercouris, President, NGO Horizons – Human and Cultural Activities, (skype) 10:15

 

Angela Gerekou, former Minister of Culture, Tourism & Sport

 

Petros Themelis, Professor of Archeology, Writer

Past present “The art of Macedonia”.

 

Georgios Kakavas, Archaeologist, Dr. of History of Art, Dir. of the Monetary Museum,

Portraits of Hellenistic rulers, descendants of Alexander the Great, on coins.

Macedonian tradition and innovation

 

Intermission

 

11th Session    12:00 – 13:45

 

Emmanuel Anyfantakis Emeritus Prof. of the Agricultural University of Athens (skype)

The European Union Agreements (SADC) with South Africa and Canada (CETA) concerning Feta cheese.

An unquestionable case of usurpation of cultural heritage and rights.

 

Georgios Pavlos, Professor of Philosphy & Physics, Democritus University of Thrace

Macedonia, Universalism and Globalization.

 

Eleftherios Diamantaras, Writer, Researcher of History and Philosophy, Electronic Engineer

Academic, Regular Member of the Αcademy of Νapoli 1611

The Greek Timelessness of Macedonia (skype) 13:15

 

Lunch break

 

12th Session    17:00 – 19:30

 

Benjamin Karakostanoglou, Expert on International Law, Senior Lecturer of the Faculty of Law AUTh, former Vice-Mayor of Thessaloniki

For the defense of our Macedonia: Critical conditions for the safe settlement of the naming of FYROM.

 

George Kokkas, Copyright Lawyer, ERT

The possibilities of proper international safeguarding of the term “MACEDONIA”.

 

Othon Iakovidis, Author, Social Activist,

Michael Patsikas, Representative of the Struggle Commitee for the Hellenic Nature of Macedonia

Georgios Tatsios, President of the Panhellenic Cultural Association Macedonian Confederation

 

 

 

Georgios Kassimatis, Jurist, Politologist and Academic, Prof. of Constitutional Law, former President

of the School of Law of Athens (skype) 18:30

The post-war Odyssey of Macedonia from the War until todayas a means of shrinking Greece’s national sovereignty.

 

Discussion, Conclusions

 

 

Ending Ceremony

 

Chorus Ensemble THE MACEDONIANS

 

END OF CONFERENCE

 

 

Thank you,

 

For the Organizing Committee,           For the Honorary Committee of Personalities,

 

Alexandros Hahalis, President                         Angela Gerekou, Representative

director@odysseyofknowledge.org                      megaloionio@gmail.com

 

Communication

Peggy Kondylopoulou                   info@odysseyofknowledge.org

+302103610882 (10:00-15:00)                        +306973686005

 

Interpreters

Manthos Papapoulios, Maria Iliadou

ΤΟ ΙΛΙΝΤΕΝ ΛΑΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ΤΟ ΙΛΙΝΤΕΝ ΛΑΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑΕΡΙΞΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΙΛΙΝΤΕΝ” ΣΑΝ ΛΑΓΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΝΩ-ΚΑΤΩ, ΒΟΡΑΣ -ΝΟΤΟΣ, ΠΑΛΙΑ -ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ κλπ.  Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΣΑΝ ΛΥΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΣΕ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ.


ΚΑΙ ΤΙ ΨΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ   ΕΙΠΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ; ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΠΟΛΥΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΡΓΥΡΩΝΥΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ ΤΩΝ; ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΜΕΝΕΙ ΑΔΟΥΛΩΤΗ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ  ΛΕΞΕΩΣ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ Ο  ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ ΖΑΕΦ ΕΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟ “ΙΛΙΝΤΕΝ” ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΧΤΡΕΜΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΕΙΝΑΙ.


Ο ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ  ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ ΜΕ ΔΥΟ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ


  ΜΙΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ. 


ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΡΑΞΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟ 1992. 

ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ(ΟΠΩΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η Ε.Ε ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ) ΘΑ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΘΟΥΝ ΕΦ’ ΟΣΟΝ ΑΥΤΟ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΤΕΙΡΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. 


ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΠΟΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΙ ΜΕΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΙ ΔΕ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. ΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ  ΑΒΥΘΙΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ  ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΥ ΜΙΚΗ 


ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ 

Βέλη Μ. Θεοδωράκη κατά της κυβέρησης για τους χειρισμούς στο Σκοπιανό

Βέλη Μ. Θεοδωράκη κατά της κυβέρησης για τους χειρισμούς στο Σκοπιανό

Translate this page

«Με δεδομένο τον μεγάλο κίνδυνο που θα προκαλέσει για την εθνική μας ακεραιότητα, η υποχώρηση στο όνομα αποτελεί πράξη εθνικής μειοδοσίας» αναφέρει ο Μίκης Θεοδωράκης σε κείμενό του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα mikistheodorakis.gr, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας.

 

Αναλυτικά το κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής:

 

Οι λαϊκές μειοψηφίες δεν χαράζουν αλλά παραχαράζουν την ιστορία. Γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τουλάχιστον ως προς τα εθνικά θέματα θα πρέπει να λειτουργήσει σαν σημείο αναφοράς της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

 

Γνωρίζει πολύ καλά ότι βρίσκεται στη θέση του πρωθυπουργού χάρη στις εκλογικές αλχημείες των εθνικοφρόνων παρατάξεων που κατάφεραν να μας κυβερνούν από το τέλος του εμφυλίου έως σήμερα.

 

Μετά την επίθεση των Μνημονίων και με την ανάδειξη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε κυβέρνηση, οι άλλοτε κραταιές παρατάξεις έπεσαν στον λάκκο που οι ίδιες έσκαψαν για τους άλλους.

Τελικά όμως όπως αποδείχθηκε, η εθνικοφροσύνη είναι εφτάψυχη. Και θα έλεγα ότι έγινε με τους Συριζαίους ακόμα πιο επιθετική και ανάλγητη απέναντι στα λαϊκά κυρίως στρώματα εφαρμόζοντας ακραίες πολιτικές οικονομικής αφαίμαξης που είναι βέβαιο ότι δεν θα τολμούσαν και δεν θα μπορούσαν να επιβάλουν οι εθνικόφρονες της Δεξιάς και του Κέντρου. Αυτή είναι η αλήθεια που φυσικά πονάει όσους αισθάνονται ακόμα αριστεροί.

 

Δεν θα ασχοληθώ εδώ με την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή τη στιγμή το κυρίαρχο θέμα είναι το Πατριωτικό-Εθνικό μας συμφέρον. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κ. Ζάεφ έχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Είναι οι ακραίοι εθνικιστές της χώρας του, τους οποίους γνωρίσαμε πολύ καλά κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης. Είναι αυτοί που εκφράζουν με κραυγαλέο τρόπο το «όνειρο» της Μακεδονίας του Αιγαίου. Όμως πιστεύω ότι το ίδιο «όνειρο» έχει ασφαλώς και ο κ. Ζάεφ όπως και το σύνολο των Σκοπιανών.

 

Με άλλα λόγια, με τον κ. Ζάεφ υπάρχει μεν μια οπωσδήποτε περισσότερο μετριοπαθής πολιτική, όμως στο βάθος δεν μπορεί παρά να πιστεύει κι αυτός στην αλυτρωτική πολιτική που εξ άλλου είναι και η μόνη διαφορά που τους χωρίζει από την Σερβία.

 

Η Μακεδονία του Αιγαίου σχηματίστηκε από τον Τίτο με στόχο να αποσπάσει όλη την Βόρεια Ελλάδα όπως το είχε επιχειρήσει προηγουμένως μαζί με τον Βούλγαρο Δημητρώφ πείθοντας μάλιστα και το ΚΚΕ να συνταχθεί μ’ αυτή την ενέργεια για ένα μικρό διάστημα.

 

Σε περίπτωση όμως που τα Σκόπια γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ, θα είναι ευκολότερο για τους αμερικανούς να μας εκβιάζουν σείοντας πάνω απ’ το κεφάλι μας την Νατοϊκή «Μακεδονία» σαν μπαμπούλα για να ενδώσουμε σε νέες πολιτικές που θα ήθελαν να μας επιβάλουν.

 

Τώρα διαπιστώνουμε ότι η νέα ονομασία που είχε προταθεί προ ημερών («Μακεδονία του Ίλιντεν»), έγινε αποδεκτή από την εθνικιστική αντιπολίτευση στα Σκόπια. Αυτό τι μας δείχνει; Δεν φανερώνει τάχα ότι το όνομα αυτό γίνεται ουσιαστικά όργανο στα χέρια των φανατικών των Σκοπίων, όταν θα επανέλθουν αύριο-μεθαύριο ως Κυβέρνηση με τις γνωστές ακραίες θέσεις;

 

Φυσικά εμείς που πρωτοστατήσαμε στις λαϊκές συγκεντρώσεις στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, παραμένουμε πιστοί στις αποφάσεις του ιστορικού Συμβουλίου των Αρχηγών των Κομμάτων του 1992. Όπως είπα και στην ομιλία μου στο Σύνταγμα, την ιστορική νομιμοποίηση για το όνομα «Μακεδονία» μόνο εμείς, οι Έλληνες θα μπορούσαμε να τη δώσουμε. Αλλά αυτό θα μπορούσε να το κάνει όχι το 29% αυτών που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές αλλά αν είναι δυνατόν το 100% των Ελλήνων.

 

Με δεδομένο τον μεγάλο κίνδυνο που θα προκαλέσει για την εθνική μας ακεραιότητα, η υποχώρηση στο όνομα αποτελεί πράξη εθνικής μειοδοσίας.

ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΚΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΞΑΓΡΙΩΝΕΤΑΙ 

.

ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΚΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΞΑΓΡΙΩΝΕΤΑΙ 


Ο ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩΘΙ ΑΡΘΡΟΥ   ΕΙΝΑΙ  ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΟΣ 

 ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ   ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ  ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ .

 ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΕΣΚΑΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.   Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΝ-ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΗΓΕ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΩΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΩ ΘΕΡΜΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΙΑ ΔΙΟΤΙ: 

;1/ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΕΒΆΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΊΛΩΝ (ΛΑΟΤΚΙ)

2/ ΣΕ ΒΕΒΗΛΗ  ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ “ΧΕΣΤΗΚΕ ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ 330.000 ΕΛΛΗΝΕΣ)

ΕΠΟΜΕΝΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ  ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥΣ  ΝΑ ΤΟΝ ΛΙΝΤΣΑΡΟΥΝ. ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ    ΤΩΝ  ΦΑΣΤΙΣΤΟΕΙΔΩΝ   ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ   

Α/ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΙ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΙΟ ΕΓΚΡΙΤΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

Β/   ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΕ ΕΚ ΠΕΙΝΗΣ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ  ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ  , ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Γ/ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Δ/ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ ΟΧΛΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΟΡΓΑ  Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΕΞΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ . 

Ε/ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ

ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ  ΤΟ ΑΧΡΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΞΕΞΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΕΧΕΙ ΞΕΧΕΙΛΗΣΕΙ , Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙΠΟΤΑ , ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΤΟΥ, ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ. 

ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ   ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΙΚΜΑΔΑΣ ΤΟΥ. 

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΒΛΕΠΕΙ ΣΑΝ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ  ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ  ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ  ΑΚΡΟΞΕΞΙΩΝ  ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ.


ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ 

Αμεση Ανάλυση: Τοξικός «πατριωτισμός»

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΜΑΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η απόπειρα λιντσαρίσματος του Γιάννη Μπουτάρη, γιατί περί αυτού επρόκειτο, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης για την γενοκτονία των Ποντίων, με μουσική υπόκρουση μάλιστα τον… εθνικό μας ύμνο και το «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα», πρέπει να μας προβληματίσει.

Ο Γιάννης Μπουτάρης έπεσε θύμα του τοξικού κλίματος που καλλιεργείται στη Βόρεια Ελλάδα και φυσικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα ανοιχτά εθνικά θέματα και όχι μόνο.

Ο Μπουτάρης είναι ένα είδος πολιτικού, αν μπορούμε να τον πούμε  έτσι, που δεν διατάζει να εκφράζει με θάρρος την γνώμη του και να πάει ενάντια στο ρεύμα εάν πιστεύει ότι έτσι είναι  το σωστό. Και για τον λόγο αυτό  έχει στοχοποιηθεί από τους πάσης φύσεως  αυτόκλητους υπερασπιστές του έθνους, που σήμερα το απόγευμα, κάποιοι εξ αυτών, βρήκαν την ευκαιρία να του «την πέσουν». Το πώς τον προστάτευσαν οι οργανωτές αλλά και η αστυνομία, είναι ένα θέμα που σηκώνει συζήτηση.

Ας πούμε όμως τα πράγματα με το όνομά τους: Ο Γιάννης Μπουτάρης ενοχλεί διότι άνοιξε για την Θεσσαλονίκη «παράθυρα» στον κόσμο. Την μετέτρεψε από πόλη «σκαντζόχοιρο», λόγω των φοβιών που καλλιεργούσαν οι κατά καιρούς ταγοί της γύρω από -τι άλλο;-την ελληνικότητά της, σε έναν  ελκυστικό τουριστικά  προορισμό  για εθνότητες που μέχρι τότε ήταν σχεδόν αποκλεισμένες, ως «εχθρικές».

Το  ξέρουν όλοι, και όσοι δεν θέλουν να το παραδεχθούν ας ρωτήσουν τους καταστηματάρχες, ότι η οικονομία της πόλης αναπνέει εν πολλοίς από τα χρήματα που αφήνουν οι χιλιάδες Τούρκοι, Εβραίοι, σκοπιανοί και άλλοι δυνάμει επικίνδυνοι «εχθροί του έθνους», που καταφθάνουν κατά χιλιάδες καθημερινά.

Όταν ο Γιαννης Μπουτάρης πριν μερικά χρόνια είχε φέρει μια αποστολή Τουρκων μεγαλοεπιχειρματιών (Κοτς, Τάρα κ.α) ήταν κάποιοι όμοιοι αυτών που σήμερα τον γρονθοκοπούσαν που κραύγαζαν εν χορό «Μπουτάρη ζούμε στον τάφο να σε δούμε…». 

Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό που συνέβη σήμερα στον δήμαρχο, ο οποίος, κυκλοφορεί ως απλός πολίτης δίχως διμοιρίες των ΜΑΤ ελεύθερα στην πόλη και ελεύθερα εκφράζεται. Αυτή η ελευθερία έκφρασης διαφορετικής γνώμης, γύρω από θέματα ταμπού, στο όνομα του «πατριωτικά ορθού», είναι που γρονθοκοπήθηκε μπροστά στο Λευκό Πύργο και κατά την υποστολή της σημαίας, στο πρόσωπο του Μπουτάρη. Τηρουμένων των αναλογιών και των μεγεθών βεβαίως, μήπως η γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων δεν έγιναν στο όνομα της «εθνική καθαρότητας», από του Τούρκους; Τι ειρωνεία, αλήθεια.

Όμως το πράγμα κινδυνεύει να ξεφύγει. Τα όσα ακούγονταν στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία από οργανωμένες κλάκες  υπό την ανοχή των οργανωτών, έκαναν έναν λογικό άνθρωπο να  ανατριχιάζει. Οι κραυγές,  οι αποδοκιμασίες και τα χυδαία συνθήματα, που συνόδευαν τον  « πατριωτικό συνετισμό» του «Τουρκόσπορου» δημάρχου, πρέπει να  λειτουργήσουν ως καμπανάκι.

Σήμερα ήταν ο Μπουταρης, αύριο θα είναι κάποιος άλλος, βουλευτής, δημοσιογράφος, πανεπιστημιακός, απλός πολίτης, που δεν θα τυγχάνει της αρεσκείας, όλων εκείνων που κυκλοφορούν δημόσια με… πατριωτόμετρα. 

Θυμάμαι την Αλεκα Παπαρηγα το 1992  να προπηλακίζεται άγρια στη Θεσσαλονίκη γιατί τόλμησε να μιλήσει για σύνθετη ονομασία στο Μακεδονικό. Τώρα γρονθοκοπείται ο δήμαρχος της πόλης, όχι γιατί δεν μπόρεσε να μαζέψει τα σκουπίδια, αλλά διότι λειτουργεί ως «δούρειος ίππος», των εχθρών του έθνους, γιατί πιστεύει και εκφράζει δημόσια κάτι διαφορετικό από το δικό τους.

Κάποιοι, δυστυχώς, επενδύουν πολιτικά, κοινωνικά αλλά και οικονομικά με αφορμή τα εθνικά (όχι μόνο), θέματα πάνω σε αυτήν την νοσηρή και  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για την ΧΩΡΑ, ατμόσφαιρα την οποία τροφοδοτούν.

Όλοι αυτοί που με ρητορική μίσους γύρω από τα ευαίσθητα εθνικά θέματα στοχοποιούν την  αντίθετη άποψη,  δεν μπορεί παρά  να είναι συνένοχοι εκείνων που απόψε χτυπούσαν με γροθιές και κλοτσιές τον Γιάννη Μπουτάρη.

Και, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν συλληφθούν οι δράστες και ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης. Εδώ έιμαστε.   


Διαβάστε ακόμη: