ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Κάθε ζων οργανισμός διαθέτει τρία ένστικτα:   Αυτοσυντήρησης ,    Συμβίωσης στην ομάδα  και   Διαιώνισης του . Τούτο ισχύει και για τα έθνη. Η πανάρχαια φυλή μας χωρίς αυτά ίσως να είχε εξαφανισθεί εν μέσω άγριων και βάρβαρων φυλών. Όμως εσχάτως εμφανίζει  αλόγιστη χαλάρωση ωσάν να έχασε τις παραδοσιακές της αξίες. Στο ένδοξο παρελθόν μας επιβιώσαμε εν μέσω διαφορετικών πολιτισμών, θρησκειών , επιδρομέων και κατακτητών και αποφύγαμε την εξαφάνιση μας χάρις  στο  πνεύμα,  φιλοπατρία  και  ανδρεία  της φυλής μας.

Για κακή μας μοίρα αποκτήσαμε κακό γείτονα  Πριν 11 αιώνες   κατέκτησε  τα πατρογονικά μας εδάφη στη Μικρά Ασία το άξεστο και απολίτιστο φύλλο των  Τουρκομογγόλων Ασιατών . Αυτό μας κράτησε σε σκλαβιά  για  400 χρόνια μέχρι την εθνική μας Παλιγγενεσία το 1821

Είχαμε πιστέψει  ότι όλα πέρασαν και ρίξαμε λήθη στο παρελθόν  και θελήσαμε να συμβιώσουμε ειρηνικά  με τον πρώην σφαγέα και δυνάστη μας. Όμως αυτός ποτέ δε λησμόνησε τον  βάρβαρο  παρελθόν  του σαν  κατακτητής  και εκτελεστής   γενοκτονιών, εξαφανίσεις αιχμαλώτων κ.ο.κ  με πρώτο θύμα τον Ελληνισμό και τον πολιτισμό μας, τον οποίο  καταστρέφει στη Μ. Ασία (Αγία Σοφία, παραχάραξη αρχαίων μνημείων, γκρέμισμα εκκλησιών κ.α.)

Από το 1974 με την εισβολή του Αττίλα στη Β. Κύπρο μας έδειξε την πραγματική του ταυτότητα. Είναι ο ίδιος ο τουρκομογγόλος κατακτητής που  έσφαζε με  το  γιαταγάνι  και τώρα σκοτώνει με «F-16». Αυτός  έγινε αχώριστος εραστής κάθε επίδοξου κοσμοκράτορα και τώρα συνδιαλέγεται με   ΗΠΑ ,  Ρωσία,  Ε.Ε και με τρομοκράτες τζιχαντιστές.   Η επιλήσμων ηγεσία μας μετά τη μεταπολίτευση   προσπαθεί να κατευνάσει τον θηριώδη γείτονα με συνεχείς παραχωρήσεις . Όμως αυτός δεν αρκείται  σε συνδιαλλαγή.Τα θέλει όλα. Έκανε  γνωστά τα σχέδια του για  νεκρανάσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αντί από τότε το πολιτικό μας σύστημα  να κηρύξει  εθνικό συναγερμό  παραχωρεί  έδαφος και κυριαρχικά μας δικαιώματα   για   πρόσκαιρη «ειρηνική συμβίωση». Αλλά   από τότε που  ο Τούρκος   ήπιε  το αίμα των Κυπρίων αδελφών μας αφήνιασε  και τώρα  ζητάει πλέον να φάει τη «καρδιά» μας. Το Αιγαίο μας !!  Επιθυμεί σύμφωνα με δηλώσεις του να καταστήσει  τη χώρα μας υποτελή και προτεκτοράτο της Τουρκίας.

Μας έχει κηρύξει υβρικό πόλεμο Με τις συνεχείς  υπερπτήσεις και την  επιθετική και προκλητική ρητορική του έχει κηρύξει υβριδικό πόλεμο σε βάρος της  χώρας μας. Οι συνεχείς παραβιάσεως του ΕΕΧ και των   νησιών μας   ισοδυναμούν με  ακήρυκτο  πόλεμο και αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας  .   Μας κάνει  ολοκληρωτικό πόλεμο, το μόνο δε που λείπει είναι η έναρξη πυρών. Η Τουρκία   δεν αφήνει ούτε σπιθαμή χώρο για διαπραγμάτευση και συνδιαλλαγή   .

Ηττοπαθείς Κυβερνήσεις στάθηκαν ανίκανες να προετοιμάσουν και εκσυγχρονίσουν ηθικά , πνευματικά, υλικά και τεχνολογικά τη χώρα για να αντιμετωπίσουμε  την  επερχόμενη με βεβαιότητα ένοπλη σύγκρουση .

Αντίθετα,   είπαν: «η Κύπρος είναι μακριά» δέχθηκαν το τραγελαφικό πολίτευμα της  «Διζωνικής-Δικοινοτικής Ομοσπονδίας» αναγορεύσαμε

την Τουρκία  «στρατηγικό μας   εταίρο» συνεχίζουμε τα διπλωματικά «σούρτα-φέρτα» στην Πόλη(με κουμπαριές και ζεϊμπέκικα)   ενώ  ταυτόχρονα  η Τουρκία μας κάνει ψυχρολουσίες στο Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο  με  νέα τετελεσμένα(Ιμια, γκρίζες ζώνες, βραχονησίδες κ. α), εμείς με  ατέρμονες συζητήσεις  ενώ η Τουρκία συνεχώς  μας θέτει  νέες αστήρικτες και παράνομες  απαιτήσεις ,  εμείς όμως «δε διεκδικούμε τίποτα» και  τρεφόμαστε με  αυταπάτες περί  «Διεθνούς Δικαίου» και   «Δικαίου της Θάλασσας» χωρίς να τα εφαρμόζουμε ένεκα φοβίας , ενώ αυτή   τα εφαρμόζει όπου τη συμφέρει  , μας ζητάει να μοιράσουμε τα υπάρχοντα μας μισά-μισά, χωρίς αυτή να  βάζει κάτι στη μοιρασιά, αλλά για μάς «είναι καλός ο διάλογος» ακόμη και μεταξύ κουφών  ή κακούργων;

Τα δώσαμε όλα στις ΗΠΑ χωρίς  αντάλλαγμα και φυσικά οι Αμερικανοί μας θεωρούν δεδομένους και δουλοπρεπείς και δε μας λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν ,   σαν πρωτοπαλίκαρα  καταδικάσαμε   τη «Ρωσική ειδική επιχείρηση»  αλλά δεν  ζητήσαμε  την καταδίκη και της «Τουρκικής ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο», συμφωνήσαμε στις κυρώσεις χωρίς επιφύλαξη για τα συμφέροντα μας(τουρισμό, αγροτικά προϊόντα) , και «γιούργια» κατά Ρωσίας αγνοώντας ότι όσο αδυνατίζει η Ρωσία τόσο δυναμώνει η Τουρκία ,  πάμε φοβισμένοι στα διάφορα φόρα και «παθαίνουμε γλωσσοδέτη»  για να μη δυσαρεστήσουμε   «συμμάχους»   και «εταίρους», έχουμε βέτο και ποτέ δεν κάναμε χρήση  του, δεν επεκτείναμε τα Χ.Υ στα 12Ν.Μ στο Αιγαίο , εγκαταλείψαμε το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα , δε θέτουμε την αποχώρηση  των κατοχικών στρατευμάτων  από την Β. Κύπρο, δε ζητήσαμε την είσοδο της Κύπρου στο ΝΑΤΟ,   δε θέσαμε στο ανώτατο επίπεδο το “casus beli” ,   τις  υπερπτήσεις στα νησιά μας αλλά  τις θεωρήσαμε  σαν τουρκική  « ιδιαιτερότητα» και όχι σαν πολεμική πράξη , το ΝΑΤΟ κωφεύει σαν Πόντιος Πιλάτος υπέρ της Τουρκίας , όταν η Τουρκία μας θέτει θέμα  «αποστρατικοποίησης»  των νησιών   γιατί αλλιώς δε μας ανήκουν εμείς τρέχουμε στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων,   και τώρα  φθάσαμε στο σημείο να   μας «δουλεύουν»  αγρίως οι Τουρκαλάδες ότι εμείς «παραβιάζουμε» το Αιγαίο τους  διότι  επισκέπτονται οι αξιωματούχοι και τα πλοία μας τα   «νησιά τους», αλλά εμείς συνεχίζουμε να συνομιλούμε .  Το Ισραήλ   συνομιλούσε με αυτούς που δεν το αναγνώριζαν και ήθελαν να το σβήσουν από το χάρτη; Την ίδια στιγμή «μπουλούκια» οι Έλληνες τουρίστες αφήνουν στην Πόλη τα λεφτά τους για να γίνουν βόλια ενάντια στα παιδιά μας, γίνονται τρελές «μπίζνες» στην Τουρκία και μυστικές λέγεται συνομιλίες με συναίνεση και  της αντιπολίτευσης και άλλα τινά . Αν  αυτά συμβαίνουν  και μένει κυβέρνηση και  αντιπολίτευση   αδρανής και τα ΜΜΕ   παρουσιάζουν κάθε πρωί το «σουλτάνο»  για  να μας δώσει  τις σκέψεις του,  τότε η πατρίδα μας έχει γίνει χωρίς πόλεμο προτεκτοράτο της Τουρκίας και χώρα υποτελής.Μήπως λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης για να ευχαριστήσει το φιλοτουρκικό   Στέιτ Ντιπάρτμεντ  και τον εσχάτως μεταλλαχθέντα(;) Πρόεδρο Μπάιντεν  δεν πει αυτά που  επιβάλλεται  να πει και να  ζητήσει,  αλλά  γίνει ο συνήγορος του  κ. Ερντογάν , όπως επιθυμούν κύκλοι των ΗΠΑ; Δε θέλω να το πιστέψω αλλά όλα σήμερα είναι πιθανά μετά την προδοσία της Μακεδονίας και από τα τρία παραδοσιακά κόμματα .

Αμφικτύων

1/5/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης>

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΛΑΚΤΙΣΜΑ ΤΟΥ Γ’ Π.Π;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Στη συνέλευση των   Νατοϊκών  ηγετών στο Ραμστάιν    Γερμανίας στις 26/4  δόθηκε από τον ΥΠΑΜ των ΗΠΑ κ. Λόιντ το στρατιωτικό λάκτισμα του Γ’.Π.Π. Αυτό  επιβεβαιώθηκε   με το σκληρό μήνυμα του έμπειρου  ΥΠΕΞ της Ρωσίας κ. Λαβρόφ ο οποίος  κατηγόρησε  τη Δύση ότι  οδηγεί  τον κόσμο  σε Πυρηνικό Πόλεμο.

Προφανώς, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας δεν πήγαν  όπως ανέμενε  και τώρα πιέζεται αφόρητα από το ΝΑΤΟ ,   το οποίο  εξοπλίζει μαζικά την Ουκρανία  σε βαθμό ώστε να μην   αφήνουν έδαφος διαφυγής στη Ρωσία, παρά μόνο το ολοκαύτωμα ενός πυρηνικού πολέμου. Η  Ρωσία δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει με συμβατικά μέσα σύσσωμη την νατοϊκή συμμαχία  και την έχουν στριμωγμένη στη γωνία . Αν είχε καταγάγει αστραπιαία νίκη   στην Ουκρανία   τότε θα είχε αλλάξει υπέρ αυτής η κατάσταση.

Σύσσωμο το ΝΑΤΟ-ΗΠΑ θέλουν να   βάλουν την Ουκρανία  στο ΝΑΤΟ και ακόμη να την κάνουν και πολιτεία των ΗΠΑ είπαν μερικοί. Αυτά είναι όντως μεγαλεπίβολα και εξωφρενικά  σχέδια και δεν έγιναν εξ αιτίας της ρωσικής  εισβολής της 24/2/22.  Ο πόλεμος που ξεκίνησε υποτίθεται  κατά της Ουκρανίας τώρα διεξάγεται ανοιχτά μεταξύ   Ρωσίας και  νατοϊκών δυνάμεων  και των μισθοφόρων τους.

Η  παράταση του πολέμου  ευνοεί το ΝΑΤΟ διότι  ενισχύει με νέα   οπλικά συστήματα ακόμη και  μακρού βεληνεκούς  την Ουκρανία. Προοδευτικά  ο ουκρανικός στρατός  θα  αποτελέσει επιθετική δύναμη κατά των Ρωσικών δυνάμεων εισβολής   και η Ουκρανία βάση εξορμήσεως  κατά  της  Ρωσίας .  Η  διακοπή της ενέργειας σε Πολωνία και Βουλγαρία- αν δεν πληρωθεί σε ρούβλια-είναι κλιμάκωση του οικονομικού πολέμου κατά του Δολαρίου, της  Ε.Ε και του ΝΑΤΟ.

Όσον αφορά στη ρωσική επιχείρηση κατά της Υπερδνιστερίας όσο χρόνο η Ουκρανία κρατάει το Νικολάεφ και την Οδησσό είναι προβληματική  η διατήρηση του παρευξείνιου ρωσικού τόξου από Αζοφική,  Μαριούπολη, Σεβαστούπολη, Κριμαία, Οδησσός , Υπερδνειστερία, Μολδαβία.

Το ΝΑΤΟ ασφαλώς με την κλιμάκωση  κερδίζει έδαφος,      αλλά το φέρνει αντιμέτωπο ενός πιθανού ρωσικού πυρηνικού πλήγματος στην Ουκρανία. Όμως  μεγάλη χαμένη είναι  η Ε.Ε . Άβουλη,  με ηγέτες «λακέδες» , διχασμένη και από το χέρι των  ΗΠΑ χειραγωγούμενη τώρα την  πλήττουν   οι κυρώσεις  που επέβαλε κατά της Ρωσίας. Και όσο  ο πόλεμος θα διαρκεί τόσο θα αποσταθεροποιείται η  ευρωπαϊκή οικονομία.  Αυξανομένης της  πίεσης  κατά της Ρωσίας  θα αυξάνονται οι ελλείψεις σε  ενέργεια και πρώτες ύλες    στην  Ευρώπη και στον κόσμο.  Τώρα  η Ε.Ε   με σπασμωδικές κινήσεις προσπαθεί να απεξαρτηθεί από τη Ρωσία κατ’ εντολή των ΗΠΑ. Αν όμως   ερχόταν σε ένωση με τη Ρωσία θα γινόταν υπερδύναμη και θα ανταγωνιζόταν τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Η αχόρταγη και αποικιοκρατική  Δύση  έφτιαξε ύλη αλλά δεν ακολούθησε το  αρχαιοελληνικό «μέτρον άνθρωπος» Αυτός ο  αλαζών και άπληστος  δυτικάνθρωπος χωρίς ψυχοπνευματική συγκρότηση    οδηγείται τώρα  αφηνιασμένος  στην διαρπαγή του πλούτου της Σιβηρίας που ενδέχεται να γίνει η αυτοκαταστροφή του. Είναι η  νέα αποικιοκρατία με στολή ΝΑΤΟ και δόγμα  «παγκοσμιοποίησης»

Το παράδοξο όμως είναι ότι τα ημέτερα  ΜΜΕ αντί να ασχολούνται με τα προβλήματα που δημιουργεί στην Ελλάδα  η παγκόσμια κρίση  ασχολούνται με την κλυδαρότρυπα της Ρούλας, τα εγκλήματα, τα βασιλικά ανάκτορα  και άλλες αηδίες. Προφανώς, από παντελή άγνοια των άφρονων και απαίδευτων   πολιτικών και δημοσιογράφων

Και φυσικά ουδεμία κριτική της λίαν «ευαίσθητης» Δύσεως για  για τα ανοσιουργήματα Ερντογάν (καταστροφή Αγίας Σοφίας) και Ζελένσκι(κατεδάφιση αγαλμάτων ) .

Αμφικτύων

27/4/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης>

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΠΑΙΑΤ

Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στην υποψηφιότητα σαν υφυπουργός ενέργειας στην Κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ασφαλώς, σαν   έξυπνος άνθρωπος και  επιτυχημένος διπλωμάτης θα έχετε αντιληφθεί ότι εμείς οι Έλληνες

σας δεχθήκαμε στον τόπο μας με καλοσύνη διότι σας θεωρήσαμε σαν δικό μας άνθρωπο. Όχι διότι   προωθήσατε την Ελληνο-Αμερικανική  συνεργασία ,  ούτε αναμέναμε ότι θα μας λύσετε τα προβλήματα,   αλλά σαν άνθρωπο που βαπτίστηκε στο αρχαίο και σύγχρονο Ελληνικό πνεύμα και μπόρεσε να αντιληφθεί καλύτερα τις ιδιαιτερότητες αυτού του ένδοξου και ιστορικού λαού, που όμως αισθάνεται   αδικημένος από την ιστορία και από τους συμμάχους του . Μπορεί κατά καιρούς να σας εκφράσαμε παράπονα αλλά αυτά συμβαίνουν στο κοινό μας σπίτι .

 Επίσης,  αντιληφθήκατε ότι ο Ελληνικός λαός παρότι  θεωρεί την Αμερική σαν δεύτερη θετή  του πατρίδα, ακόμη και όσοι δεν την έχουν επισκεφθεί, παράλληλα  έχει  πανάρχαιους δεσμούς και με τη Ρωσία . Η συγγένεια βέβαια με τις ΗΠΑ  εδράζεται  στο πνεύμα της Ελευθερίας  , Δημοκρατίας, στις κοινές μας Αξίες και στην Αλληλεγγύη , καθώς και στην ισχυρή Ελληνική Ομογένεια της Αμερικής

 Οι ΗΠΑ  διαχρονικά στάθηκαν πάντα στο πλευρό μας στους πολέμους και στην ειρήνη ,  με     εξαίρεση την εισβολή   της Τουρκίας   στην Κύπρο το 1974. Εκεί κατάφωρα μας αδικήσατε όταν ανάψατε « πράσινο φως» στον   «Αττίλα» και έκτοτε κάνετε στραβά μάτια εδώ και μισό σχεδόν αιώνα στην  στρατιωτική κατοχή  της Β. Κύπρου  .Επίσης δεν σας πείραξε το “ casus beli” μιας χώρας του ΝΑΤΟ εναντίον άλλης.

 Οι δεσμοί μας με τη Ρωσία είναι επίσης πολυεπίπεδοι και  πολύ παλαιοί . Ξεκινούν από τους  Αργοναύτες που πήγαν προ χιλιάδων ετών στην Κολχίδα για το «χρυσόμαλλο δέρας»(το χρυσό της Γεωργίας) από τους  αρχαίους μας προγόνους  που εγκαταστάθηκαν στα παράλια του Ευξείνου Πόντου , από τη Βυζαντινή αυτοκρατορία η οποία μετέδωσε  στη Ρωσία  μέσω του Χριστιανισμού τον  Ελληνικό Πολιτισμό και την Ορθοδοξία όχι όμως τη δημοκρατία  Η Ρωσία μας βοήθησε  στην Εθνική μας Παλιγγενεσία  το 1821 και σε άλλα.    Ομως το 1922 στήριξε  τον Κεμάλ Ατατούρκ  να κάνει την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

  Προσφάτως, όλοι οι Έλληνες σε πλήρη ομοφωνία καταδικάσαμε τη Ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και λόγω αρχών αλλά  και λόγω της ομοιότητος   της  με την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Σήμερον η Ελλάδα  υποφέρει  εξ αιτίας  της εχθρότητας   μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας , διότι πλήττεται τουριστικά και εμπορικά. Εμείς οι Έλληνες θεωρούμε τη Ρωσία  δυτική χώρα παρά τις ιδιαιτερότητες της(αυταρχική διοίκηση, περιορισμένα ανθρώπινα δικαιώματα κ.α) και  δεν  επιθυμούμε  να την χαρίσουμε στην Ασία , εν αντιθέσει προς την  Τουρκία η οποία είναι βάρβαρη, Ασιατική και νεο-Οθωμανική χώρα  και,  παρ’ όλα αυτά την θεωρείτε πολύτιμη « σύμμαχο»

Ασφαλώς, γνωρίζετε ότι η Ελλάδα διαθέτει πλούσια ενεργειακά  κοιτάσματα (Κύπρο, Ανατ. Μεσόγειο, Κρήτη , Ιόνιο) Θα σας είμαστε ευγνώμονες αν τα προωθήσετε προς το κοινό συμφέρον, καθώς και τον αγωγό  EASMED. Η Ελλάδα θα σας κατατάξει μεταξύ των διακεκριμένων φιλελλήνων.

Αγαπητέ μας κ. Πάιατ

Εμπιστευτείτε τους φίλους σας Έλληνες και στηριχθείτε στην πανάρχαια εμπειρία τους λόγω των  πολιτιστικών  δεσμών με τους γειτονικούς λαούς   και τη    μακραίωνα παρουσία  τους στην περιοχή .  Στηρίξτε τους Έλληνες Εφοπλιστές. Αυτοί  ανάλωσαν το στόλο τους  κατά τον Β’Π.Π και έδωσαν τη Νίκη στην «Μάχη του Ατλαντικού», καθώς και σε κάθε κρίση είναι παρόντες. Γνωρίζουν, τόπους, πρόσωπα και πράγματα. Που υπάρχει πλούτος και πως να τον μεταφέρουν . Αυτοί μπορούν να σας βοηθήσουν αποτελεσματικά . Ας είσαι   εσύ  το μοιραίο πρόσωπο που υποδαύλισε -όπως λένε- αυτόν τον πόλεμο στην Ουκρανία  και   εσύ ο τυχερός από τη μοίρα  να τον   τελειώσεις και να φέρεις την Ειρήνη . Οι Έλληνες  θα είναι μαζί σας .Καλή επιτυχία στην εκλογή σας

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Υποστράτηγος ε.α Συγγραφεύς

ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ  ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Στη μακρινή   ανήκω  εποχή

τότε   που  και τα   Σάββατα εργαζόμαστε

και την  Κυριακή

στρατιώτες και  αξιωματικοί

χωρίς άδειες και διακοπές

χωρίς επιπλέον  αμοιβές

απόλυτα  εξαρτιόμασταν  από τους διοικητές

Της κατοχής και του πολέμου εμείς   παιδιά

από δίκρανα   περάσαμε αγκυλωτά

μια φλόγα έκαιγε  στην καρδιά μας

όλα για την πατρίδα τη γλυκιά μας

την ίδια ακολουθούμε περπατησιά  μας

χωρίς να προσδοκούμε δοξασιά και χρήμα

ακόμη και τώρα που γράφεται  αυτό το  ποίημα

Τη γκρεμισμένη  ανορθώναμε  Ελλάδα

λιτά τα φαγητά μας  ελιές και « φασουλάδα»

νέο-ζηλανδικό αρνί  την  Κυριακή κατεψυγμένο

από τον Α’ Π.Π στα ψυγεία εναποθηκευμένο

όλο  πάχος με μια ισχνή  κρέατος στοιβάδα

από το στομάχι υποφέραμε  τα  βράδια

διαμαρτυρία   να κάνεις  στο Στρατό;

σε κλίμα   μετεμφυλιοπολεμικό; θα έτρωγες «εικοσάρα»

Η εποχή μας ήταν και τότε παρανοϊκή, ψυχροπολεμική

αν ήσουν δημοκράτης σου βάζαν τη μομφή  «κομμουνιστή»

ύποπτος αν είχες συγγενή αριστερό

του  σπιούνου το «καρφί» ήταν  φαρμακερό

Τότε  δεν  ίσχυε ωράριο

είχε εισβάλλει η   αμερικανοκρατία

θεός μας το ….δολάριο

εργασία από  την αυγή  ως τη δύση του ηλίου

τις Κυριακές ως το τέλος του μεσημβρινού συσσιτίου

ελεύθερο  το απόγευμα της Κυριακής

εκτός κι’ αν ήσουν κάθε τρις μέρες  επιφυλακή

Όταν ζητούσες κάποιο   μικροποσό

για ανάγκη υπηρεσιακή

σου απαντούσαν «εκ των ενώντων»

πλούσια τα  κέρδη  των οπλεμπόρων

και μεσαζόντων  επί της γης

Ύπνο  δεν είχαμε τα βράδια

έρωτες , πόθοι και χτυποκάρδια

οι μισθοί    λίαν μειωμένοι

και  ο μεγάλος έρωτας  πως να  σε περιμένει;

Στης εποχής τα  κουτουκάκια,

στα ταπεινά τα  ταβερνάκια

φέτα,  σαλάτα και  ψαράκια

με τα κατοσταράκια  κέρνα την  ξανθιά ρετσίνα

και  μελωδικά τραγουδάκια  της Αθήνας

γλεντούσαμε τα ζευγαράκια τα χρόνια εκείνα

Τότε ατενίζαμε  μέλλον καλύτερο

κι’ ας μας έλλειπε η  πολυτέλεια  και το βούτυρο

μετά τη Γερμανοκρατία και τον εμφύλιο

ακτινοβολούσε   αισιοδοξία  λαμπρός   έλαμπε ο ήλιος

Καινούργια πλέον   ζωή είχαμε αρχίσει τότε

όλοι , πολίτες και στρατιώτες

και την τραγουδούσαμε στις νότες

Τέλος ο πόλεμος   ήρθε η  Ειρήνη

η ανεργία- όπως ο Δίας- τα παιδιά της καταπίνει

η   μετανάστευση νέα εθνική αιμορραγία

και η Τουρκία  στον Ελληνισμό της Πόλης  εκτελεί γενοκτονία

η ύπαιθρος για μια φορά ακόμη αδειάζει και  φθίνει

και η Βρετανία   στα δίχτυα  της Τουρκίας

την Κύπρο  μας  αφήνει

Τα κτίσματα ξεπετάγονταν σαν το χορτάρι

γέμισε το Λεκανοπέδιο και άλλους δεν χωράει

ανέβηκαν στα όρη στα βουνά και στα καταράχια

αυθαίρετα παντού   κλειστά  των  αρχών τα  μάτια

Αυτό το οικοπεδάκι ποιός θα το πάρει;

φως, νερό και αποχέτευση οι πολιτικοί υπόσχονταν

με το «τσουβάλι»

έτσι   η Αθήνα μας στο σημερινό της έφθασε χάλι

στην επαρχία  ίδια αναρχία  ξεπροβάλλει

Χωρίς δρόμους οικισμοί και χωρίς πλατείες

χωρίς νερό «ονειρεμένες» συνοικίες

τα πεύκα κόπηκαν έγιναν οικόπεδα και ξυλεία

ο γεωργός εξ επαρχίας  θυρωρός στην πολυκατοικία

και το Λεκανοπέδιο « γη του πυρός» λόγω αστυφιλίας

Ο Τούρκος  «νατοϊκός σύμμαχος» και «στρατηγικός  εταίρος» ;

τον  προαιώνιο και τωρινό  εχθρό μας

δεν τον αντιμετωπίσαμε εγκαίρως

στην Κύπρο   επεκτεινόταν συνεχώς

εμείς  αλληθωρίζαμε προς βοράν  «νατοϊκώς»

και όχι προς στο Αιγαίο και  ανατολικώς

τα νώτα της    στηρίζαμε στη Σμύρνη δουλικώς

αναφανδόν  ΗΠΑ και ΝΑΤΟ την Τουρκία  ευνοούσαν

και οι νενέκοι των Αθηνών συνεχώς υποχωρούσαν

έτσι στον τουρκο-νατοϊκό  Αττίλα φθάσαμε ατυχώς

Η συνταγή μας  λιτότητα και οικονομία

να πιάσουμε  την πρώτη ευκαιρία

με τη  δημιουργία του πρώτου κεφαλαίου

την αγορά  έκανες  του οικοπέδου

έτσι αποκτήσαμε κάποια περιουσία

Μια ζωή δύσκολη  λιτή  και στερημένη

αλλά πιο  ανθρώπινη , αξιοπρεπή και ευτυχισμένη

απείρως καλύτερη από τη σημερινή χαοτική

δίχως αβεβαιότητα   με  σταθερή  προοπτική

και χωρίς την «πειθαρχία» του Η/Υ

Σήμερα όλα τρέχουν όλα αλλάζουν

και  οι άνθρωποι  δεν τα προλαμβάνουν

χάθηκε η φρόνηση , η  ανθρωπιά  και η λογική

και  αποτυγχάνουν

Τώρα  εν αναμονή    «πυρηνικού χειμώνα»

αύριο δεν θα  καρπίσει η Γή

πείνα για τους  πολλούς και για λίγους  η «κονόμα»

ανατιμήσεις,    φτώχεια και η  αβεβαιότητα  ο κανόνας

πόλεμος και εξοντωτική λιτότητα

ζωή αβίωτη στον  επικίνδυνο παρόντα  κυκεώνα

της γεωπολιτικής μεταβατικότητας

χωρίς αξίες χωρίς αρχές με έπαθλο τις αρπαχτές

και στα κανάλια κάργα η προπαγάνδα

και οι ψευδοπροφήτες αναλυτές

και  η εθνική εκποίηση δώσαμε τα πάντα

ορμούν σαν τις ύαινες σαν τα λιοντάρια

στοίβες τα πτώματα   τρώνε  τα  λεχάρια

Μέσα στο τσουνάμι όλων μαζί  των κρίσεων

των βομβαρδισμών, των βυθίσεων και των προκλήσεων

ολιγάρχες- μεγαλοκροίσοι- τραπεζίτες και   ηγέτες «Παγκοσμιοποιητές» και προφήτες

τον κόσμο πάνε να μετασχηματίσουν με την «πειθώ» των μίντια , το ψέμα και  τη συνωμοσία

και αν οι λαοί δεν πείσθούν τότε χρησιμοποιούν   τον πόλεμο ,  βία,   πείνα  και  την πανδημία

την οικουμένη έβαλαν σκοπό  να αλλάξουν  και στην   παγκόσμια κυβέρνηση τους  Κίνα και Ρωσία να τις  εντάξουν

την  Ευρώπη  να  εκφοβίσουν

κι’   αν  ειρηνικά δεν επιτύχουν  τα πυρηνικά όπλα σαν εφεδρεία θα  χρησιμοποιήσουν  , πίσω τον τροχό δεν θα γυρίσουν , έστω και αν οι λαοί δεν συμφωνίσουν; Ιδωμεν

Η  Ευρώπη μια καρικατούρα μια ασυνέχεια

οι πράξεις της φοβερές , άφρονες με ασυνέπεια

στων λαών  την ευμάρεια  αντιστρατεύεται

και με τα αμερικανο-νατοϊκά συμφέροντα

σε πολέμους συστρατεύεται

Με τον  παρανοϊκό   σχεδιασμό σε αδιέξοδα φθάνει

ο Πλούτων ακάθεκτος προελαύνει

με πυρηνικό δρεπάνι  και ο  δυτικός  άνθρωπος

το ηθικό του χάνει μπρος στον χαοτικό γκρεμό

Η  «Παγκοσμιοποίηση» όνειρο εφιαλτικό

πράξη τώρα   η Νέα Τάξη πάει να την κάνει

προφθάνει ο άνθρωπος να σταματήσει το συρμό

ή   υπόδουλη η  οικουμένη   μπορεί και να πεθάνει  ;

Αμφικτύων

19/4/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης>

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

ΚΑΘΗΚΟΝ  ΚΑΘΕ ΟΜΟΓΕΝΗ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Έλληνας!  η ταυτότητα σου

μην αλλάζεις το όνομα σου

δώσε το και στα παιδιά σου

δύναμη αντλείς από τη γενιά σου

τίμα την  καταγωγή σου

με όλη   την καρδιά σου

αξία δίνει αυτή στην αφεντιά σου

Καθήκον σου Έλληνα ομογενή

και  σένα μετανάστη

σε όποια χώρα κι’ αν βρεθείς

στη γη του πυρός κι’ αν φθάσεις

πάντα Έλληνας να μείνεις

την πατρίδα να μην ξεχάσεις

Την  Ιλιάδα και Οδύσσεια   να  την  διαβάσεις

και στο «εικονοστάσι» να τα φυλάξεις

τα παιδιά σου Έλληνες να  φτιάξεις

με τους μυθικούς μας ήρωες τα εγγόνια σου

να  διαπλάσεις

Ελληνική   παιδεία  να τους δώσεις

και τη  γλώσσα μας να τους  μεταδώσεις

Την   πεμπτουσία  της γενιάς σου

παρέδωσε την  στα παιδιά σου

το φιλότιμο τη λεβεντιά σου

την αλληλοβοήθεια για τη “φαμελιά” τους

την    προγονική   κληρονομιά τους

ξένους μην αφήσεις να την κάνουν  δικιά τους

Δεν αρκεί το γιό σου εύζωνα να   ντύσεις

με τσαρούχια  να τον φωτογραφήσεις

και την κόρη να στολίσεις  Αμαλία

καλύτερα Ελληνικά πάρτους βιβλία

ούτε Έλληνας γίνεσαι μόνο με το   σουβλάκι

και στην Τροία  κοψίδια   έψηναν

περασμένα  στο καλαμάκι

ό,τι ωραίο , νόστιμο και αληθινό τούτη

η γη το πλάθει

Καλά και αυτά αλλά πρώτιστο καθήκον

Έλληνες να τα πολιτογραφήσεις

ιθαγένεια Ελληνική το παιδί σου να αποκτήσει

έτσι τη ράτσα μας  τιμάς και θα την αυξήσεις

Με την πανάρχαια ιστορία μας να τα κοινωνήσεις

με λεπτομέρειες μην τα κουράσεις

σαν ωραίο παραμύθι να του τους τη   μάθεις

Η φυλή μας αγώνες έκανε Ολυμπιακούς

αθλητές ,  ήρωες έβγαλε  και θεούς

μεγάλους δασκάλους,  ηγήτορες   και σοφούς

να τα παραδειγματίσεις με αυτά

και με  τις αθάνατες  μορφές

έτσι θα κάνουν  τη διαφορά

από τους χύδην  παρίες και τις παντοειδείς φυλές

Αξίες δώστους  διαχρονικές   Ελληνικές

το «μέτρον άριστον» και «μηδέν άγαν»

ο θεός Απόλλωνας θα τους  υψώνει παρασάγγας

τα Δελφικά παραγγέλματα να τους μάθεις

τα παιδιά σου από κινδύνους να προφυλάξεις                                                                                                                                                                                                                                                                               αξίες ανώτερες   να τους δώσεις από το χρήμα

όποιος  το    προσκυνάει του Μαμωνά πέφτει   θύμα

με   Πνεύμα  Ελληνικό να γίνουν  φωτισμένα

«φωτοδότες», λεύτεροι άτομα διακεκριμένα

Τα Ελληνικά    ονόματα  τη δική τους έχουν χάρη

με αυτά μεγαλούργησαν ήρωες και σοφοί

Ορφέας ,  Αλέξανδρος Σωκράτης    Μιλτιάδης

και   άλλοι όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης

ένεκα ξενομανίας  μην τα αλλάξεις

τοξικές   οι ξένες μεταλλάξεις

Την πεμπτουσία του Ελληνισμού να τους διδάξεις

το αρχαιότερο   έθνος είμαστε εν δράσει

το φως  χαρίσαμε στην οικουμένη αφιλοκερδώς

η καρδιά του  πολιτισμού μας  το Αιγαίο  και η Κνωσσός

υπέρ  Ελευθερίας  αναλωμένη

με αγνωμοσύνη από τη  Δύση  πληρωμένη

Εδώ γεννήθηκε η Αστρονομία

ελληνικά ονόματα έχουν τ’ άστρα

και ο γαλαξίας

ελληνική η Ιατρική γέννημα του Ασκληπιού

και   Ιπποκράτη

και ακόμη  το διεθνές Ιατρικό Κέντρο

στην Κω δεν το έχουμε φτιάξει;

ανθρωπισμό  στην οικουμένη έχουμε  διδάξει

Στη χώρα τούτη τη μυθική

η φιλοσοφία γεννήθηκε και η λογική

Αριστοτέλης Πλάτων και οι λοιποί

χιλιάδες χρόνια το πνεύμα τους  φωτοβολεί

και ακόμη ιδιωτικό πανεπιστήμιο… εδώ δεν  λειτουργεί;

Κόρες του Ελληνισμού και οι Επιστήμες

κέντρα προϊστορικού πολιτισμού ,

Δελφοί ,  Ολυμπία  και οι Μυκήνες

Αθήνα μήτρα της Δημοκρατίας

και η Σπάρτη   του  « τάν ή επι τας»

ανδρείας και φιλοπατρίας

τα παιδιά σου μακριά από τη βία

παιδεραστία και την έμφυλη κακουργία

Για προσκύνημα κάθε χρόνο   να τα φέρνεις

η  ευτυχία μόνον εδώ σε συνεπαίρνει

να χαρούν τις γιορτές και τα πανηγύρια

να γνωρίσουν τα Μουσεία και  τα Μοναστήρια

να απολαύσουν τα αρχαία  και τα νέα μνημεία

τις γαλάζιες μας ακρογιαλιές και τις ταβέρνες

την Ακρόπολη να  προσκυνήσουν

και στην Πλάκα να  τραγουδήσουν

με τις λατέρνες

Τα νέα  να πληροφορούν και να πληροφορούνται

υπέρ πατρίδος να  αγωνίζονται και

να δονούνται

τους αντιπάλους να αποκρούουν με ανδρεία

με την πένα και με το σπαθί

με αυτοθυσία

Έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι

αν  την Ελληνική παιδεία  ενστερνιστείς

με ιθαγένεια αμείβεσαι

Έλληνες και φιλέλληνες όπου γης  η δύναμη σου

«αγαπάμε όλοι την  Ελλάδα»

και η Αθηνά Παλλάδα

σοφό θα κάνει το παιδί σου

Ταμείο εθνικής αμύνης να θεσπιστεί

τον οβολό τους να καταθέτουν οι πολλοί

από το υστέρημα τους

οι πλούσιοι και εφοπλιστές μέρος από

το περίσσευμα τους

υπέρ αμύνης περί πάτρης

αιώνια η Ελλάδα μας λεύτερη  θα υπάρχει

Αμφικτύων

15/4/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης>

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΕΚΤΩΡΟΣ ΚΑΙ ΑΙΑΝΤΟΣ

 Το απόσπασμα τούτο είναι από τον πρώτο στην παγκόσμια ιστορία Τρωικό Πόλεμο :

Αφιερωμένο στον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπάιντεν και στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Πούτιν

Για να διαπιστώσουν  με τι ιπποτισμό έκαναν τον πόλεμο οι αρχαίοι πρόγονοι μας (διότι Τρώες και Αχαιοί ήταν αμφότεροι Έλληνες) αλλά και πως εννοούσαν τη δημοκρατία  , την οποία την έχουν σήμερα ευνουχίσει σε βαθμό ώστε να μοιάζει πιο πολύ με συγκαλυμμένη ή και τέλεια απολυταρχία . Το πνεύμα των αρχαίων Ελλήνων για τον πόλεμο ήταν εντελώς διαφορετικό  από αυτό που εκφράζεται  στη σύγχρονη εποχή όπου οι πολιτικοί ηγέτες λόγω προσωπικών αισθημάτων διακόπτουν τις πολιτικές σχέσεις, εκτοξεύουν ύβρεις, προβαίνουν σε ποικίλες μικροπρέπειες και είναι έτοιμοι να αρχίσουν ακόμη και πυρηνικό ολοκαύτωμα , ενώ τότε η πολιορκημένη πόλη της Τροίας μπορούσε να παίρνει ελεύθερα νερό από την πηγή που ήταν εκτός των τειχών, χωρίς οι πολιορκητές Αχαιοί να παρεμποδίζουν τις Τρωαδίτισσες να λαμβάνουν νερό από την πηγή.  Θα σας παραθέσω αυτολεξεί το  σχετικό  απόσπασμα από την Ογυγία Ε τόμο, σελ. 66 του Αθαν. Σταγειρίτη έτος εκδ. 1815 , Βιέννη”

Εν δε τη πολιορκία της Τρωάδος Αίας ο Τελαμώνιος (ήτο βασιλιάς της Σαλαμίνος) εφόνευσε είκοσι οκτώ εχθρούς επισήμους και τέλος ήλθεν εις μονομαχίαν με τον Έκτορα (ήτο αρχιστράτηγος των Τρώων και γιος-διάδοχος του βασιλιά Πριάμου), ένθα αφ’ ού έρριψαν τα δόρατα εμάχωντο με πέτρας μαγαλωτάτας. Όμως διεχώρισαν αυτούς οι θεοί και ο Αίας εφάνη ανδρειότερος. Υστερον δε εφιλιώθησαν , και εφιλοδωρήθησαν . Και ο μεν Εκτωρ έδωκαν αυτώ ξίφος, αυτός δε εκείνω ζώνην.. Εγένοντο όμως τα δώρα ταύτα ολέθρια.. Επειδή με αυτήν την ζώνην έδησεν ο Αχιλλεύς το σώμα του Έκτορος από του άρματος , ο δε Αίας εσφάγη με εκείνο το ξίφος…”

Για να μην αναφέρω την επίσκεψιν του γέρο Πρίαμου εκείνο το βράδυ που ο Αχιλλεύς σκότωσε το γιό του και αποπροειδοποίητα μπήκε  στη σκηνή του Αχιλλέως σαν ικέτης για να  ζητήσει το σώμα του νεκρού  γιού του . Ο μεγαλόψυχος Αχιλλεύς παρά την υπόσχεση που είχε δώσει στο στράτευμα   να  πετάξει το σώμα του Εκτωρα στο δάσος  για να το φάνε τα άγρια θηρία , διέταξε να το  στολίσουν και να του βάλουν τα νενομισμένα  κτερίσματα. Μετά  παρέθεσε δείπνο   παρηγοριάς στο γέρο Πρίαμο με βασιλικές τιμές ,   του είπε λόγια παρηγορητικά και συμφώνησαν  για τα κακά του πολέμου. Εν συνεχεία  διέταξε  εκεχειρία 12 ημερών για να θάψουν οι Τρώες το νεκρό και να το πενθήσουν και κατευόδωσε τον Πρίαμο έξω από την σκηνή του  …..”

Πριν ακόμη  υπάρξει  η λέξη «Δημοκρατία»  το εκστρατευτικό σώμα των Ελλήνων στην Τροία έκανε πράξη τη δημοκρατία . Κάθε κρίσιμη  απόφαση για την διεξαγωγή του πολέμου, ετίθετο σε λαϊκή συνέλευση όλου του στρατεύματος και η απόφαση ελαβμάνετο με πλειοψηφία είτε με ψηφοφορία της εποχής(σφαιρίδια, ή λίθους) είτε δι ανατάσεως της χειρός. Τώρα  οι ηγέτες  και μόνον γνωρίζουν ποια όργανα αποφασίζουν για τους πολέμους , Πάντως όχι οι λαοί οι οποίοι είναι κατά κανόνα εχθροί των πολέμων,

με εξαίρεση του πατριωτικού  πολέμου για την απόκρουση του εισβολέα

Αυτά γράφει η Ιλιάδα του Ομήρου .Οι σημερινοί ηγέτες είναι δειλοί,  αριβιστές, μικρόψυχοι, δόλιοι, μοχθηροί,  με εγκληματικά αισθήματα, εν αντιθέσει με τους αρχαίους  Έλληνες ηγέτες, οι οποίοι ήσαν ανδρείοι, αγαθοί, μεγαλόψυχοι και υψηλόφρονες

 Όμως  τώρα προτιμούμε να διδάσκουμε στα παιδιά μας  τη Βίβλο των «προπατόρων» ημών η οποία διδάσκει μίσος , εγκλήματα, γενοκτονίες, αιμομιξίες και  Σόδομα και Γόμορρα.  Σήμερα οργιάζει η  προπαγάνδα αμφοτέρων και συσκοτίζει την αλήθεια . Οι υπερδυνάμεις είναι ιμπεριαλιστικές η δε Ε.Ε άβουλη και ακέφαλη δίκην Μέδουσας συρόμενη και φερόμενη από τα  ρεύματα της αυτοκαταστροφής των  λαών της.

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Υποστράτηγος ε.α -Συγγραφεύς

Ο ΓΡΥΠΑΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Ποιο ζώο έχει  σώμα λιονταριού

κεφαλή και  φτερά   χρυσαετού

πτηνό φοβερότατου συμβολισμού

αποτρόπαιου και λίαν σατανικού;

φέρνει γρουσουζιά στον  ιδιοκτήτη

και  στο δικαστήριο τον τραβάει  για δίκη;

Πρόγονος   θεωρείται  του δεινοσαύρου

με ουρά  φιδιού και   σαν  ταύρου

την καταγωγή του   φέρουν  εκ  Μεσοποταμίας

  οι ξενολάγνοι λησμόνησαν ότι

  τον  έπλασε η δική μας  φαντασία

 Της ράχης του  τα   φτερά  καταλήγουν σε  νύχια

όταν τον κοιτάζεις σου συγκλονίζει τα μύχια

 μετά την εξαφάνιση των δεινοσαύρων

τα απολιθώματα τους  εντός βρέθηκαν  των βράχων

Ο γρύπας κατάγεται μάλλον  εκ Κρήτης

σουβλερή σαν πουλί  διαθέτει μύτη

τις πύλες τα Μινωικά ανάκτορα   στολίζει

αποκρουστικότερο  ακόμη  και από το φίδι

Προσωποποίηση είναι  της  Ευρυβίας

στην  δούλεψη  κάθε μυστικής   υπηρεσίας

εχθρός  της  ηθικής και   ευκοσμίας

σύμβολο  δολιότητας  και  συκοφαντίας

Κόρη του  η  «γρίπη» που μας αρρωσταίνει  

όποιος φυλάγεται δεν  την παθαίνει

εγώ είμαι παθών και  με  τρομάζει

ακόμη  τον ύπνο  με  ταράζει

«Γρύπαινα» και η  Τουρκία  περί Αιγαίου τυρβάζει

ό.τι όμως κι’ αν κάνει το   Αιγαίο χέρια δεν αλλάζει

 με το casus beli”  μας φοβερίζει

και το ΝΑΤΟ πλουσιοπάροχα  την αμείβει

Την  Ελλάδα η συμμαχία την  βιάζει

και  το ΝΑΤΟ την Ευρώπη εξουσιάζει

γρύπας   η νέο-Οθωμανική αυτοκρατορία

άγριος  γρύπας τώρα και η Ρωσία

 SOS!!  μπήκαμε σε «πυρηνική»  ατραπό

και ποιος τώρα θα μας βγάλει σε δρόμο ομαλό ;

από τους Δελφούς  η  πρωτοβουλία να ξεκινήσει

Εκεχειρία και Ειρήνη στους εμπολέμους  να  κομίσει

Κάθε  γρύπα με ευφυΐα   να  πολεμήσεις

νεογνά μην τον αφήσεις να γεννήσει

όπως έπραξε  Βασίλειος ο «Γρυποκτόνος»

και τον πολέμησε πανστρατιά  εντόνως

Γρύπας άγριος   ο εθνικός μας  διχασμός

μας παραλύει   των νενέκων   ο ενδοτισμός

το παρόν Σύνταγμα δεν δίνει εθνική λύση

η  κόμματατοκρατία  μας έχει διαλύσει

κομμένο και ραμμένο   από εθνομηδενιστή ράφτη

ώρα του Καποδίστρια το Σύνταγμα νάρθει

γρύπες  και τα κομματικά   τρωκτικά

τον πλούτο μας τον κάνουν στάχτη

Γρύπες του ΕΛΙΑΜΕΠ οι «ντόκοι» και  «βενιζέλοι»

των τούρκων και  των ξένων   ευτελείς «βαζέλοι»

το Αιγαίο να μοιράσουμε σαν παστέλι

 τα δικά μας δικά τους;   ΌΧΙ ο λαός δεν το θέλει

Γρύπαινα και η κ. Νούλαντ

 μας παριστάνει  το μπαμπούλα

 να απαλλαγούμε από τον Πούτιν και να πέσουμε στο  Ρετζέπ

 του   Ερντογάν «μπεκρή μεζέ»;

Νενέκους  στη Βουλή  μη   ξαναφέρεις

μη ξαναγίνεις όπως στις Πρέσπες κοψοχέρης

και υποφέρεις

Φωλιά του γρύπα η  Βρετανία ανά τους αιώνες

προς χάρη της δώσαμε  σκληρούς  αγώνες

αχάριστη και αγνώμων η «πατρώνα»

η γηραιά δολοπλόκα «Αλβιώνα»

με  το  «μεγάλο της  κανόνα»

« η Ελλάς ποτέ ισχυρή ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ»

διχοτομημένη την Κύπρο  την αφήνει

αυτή τσάκισε   τους εθνικούς μας αγώνες

με εμφύλιους πολέμους  πως να  χτίσεις Παρθενώνες;

Β. Ήπειρο ,Β. Κύπρο, Αν. Ρωμυλία τις κατάπιαν οι κλεψύδρες

Πόντος, Σμύρνη και Ανατ. Θράκη  αλησμόνητες πατρίδες

 η  μακραίωνα ιστορία μας γεμάτη αγώνες και   προδοσίες   

η Ελλάς  της  αιωνιότητας   τώρα ζητάει  πατριωτικές  ηγεσίες

Αμφικτύων

11/4/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης>

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

ΕΚΚΛΗΣΗ

 Προς τους ηγέτες ΗΠΑ, Ε.Ε και Ρωσίας

Ποτέ άλλοτε στην ανθρωπότητα δεν είχαν συμβεί τόσο μεγάλες κρίσεις ταυτοχρόνως και   δύο πυρηνικές υπερδυνάμεις να είναι  σε άμεση σύγκρουση και τόσο κοντά  στο χείλος  πυρηνικού πολέμου, όπως σήμερα. Κρίσεις όπως : Πανδημία  covid19, Οικονομική, Περιβαλλοντική  , Ενεργειακή,  Τροφών,  Πρώτων Υλών,  Θεσμών και Αξιών με πληθυσμιακή συμφόρηση. Και αντί ο ΟΗΕ και οι ηγέτες των υπερδυνάμεων να καθίσουν σε ένα τραπέζι να δώσουν τις  δέουσες λύσεις, όπως άλλοτε έπραξαν οι Τζόν Κένεντι και Κρούτσεφ στην κρίση των πυραύλων το 1962,  συμβαίνει το αντίθετο. Βλέπουμε τη Ρωσία του κ. Πούτιν  να  συνεχίζει τον πόλεμο  στην  Ουκρανία ,  τον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπάιντεν  να  εκτοξεύει ύβρεις εναντίον του κ. Πούτιν και να λαμβάνει  πρωτόγνωρα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά  μέτρα κατά της Ρωσίας , την άβουλη  Ε.Ε η οποία κατά κύριο λόγο θίγεται από τα μέτρα να συναινεί , να γίνεται διακοπή των διπλωματικών σχέσεων , να επανέρχεται δριμύτερος ο παραλογισμός του ψυχρού πολέμου και του εμπάργκο   ακόμη και στα Ρωσικά πλοία και Α/Φ  και οι ένθεν και ένθεν γεωστρατηγικοί σύμβουλοι  και τα ΜΜΕ να ομιλούν περί πυρηνικού πολέμου, ωσάν αυτός να πρόκειται να δώσει λύση στα συσσωρευμένα προβλήματα της ανθρωπότητας.  Ειδικά το εμπάργκο μιας υπερδύναμης όπως η Ρωσία η οποία μπορεί να ισοδυναμεί σε Π/Υ με μια μεσαίου μεγέθους χώρα  αλλά σε εδαφική έκταση είναι η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου και διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα σε ενέργεια(πετρέλαιο, αέριο) μεταλλεύματα  , λιπάσματα, σιτηρά και χρυσό, τα οποία σήμερα ελλείπουν από τη διεθνή αγορά και πιέζουν τις τιμές σε αστυνομικά ύψη. Έτσι οι αγορές είναι ελλειμματικές και αδυνατούν  να καλύψουν τα ελλείμματα  από άλλες πηγές   . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα  την άνοδο στα ύψη των τιμών  όλων ανεξαιρέτως των προϊόντων ,άνοδο του πληθωρισμού, μείωση της ανάπτυξης, οι άνθρωποι να μη μπορούν να  καλύψουν τις ανάγκες τους και όλη αυτή η σπείρα να εξελίσσεται ανοδικά χωρίς ελπίδα να σταματήσει διότι δεν είναι δυνατόν στο ορατό μέλλον να αναπληρωθούν οι ελλείψεις . Μια άλλη σοβαρότατη επίπτωση που θα  αντιμετωπίσει λίαν συντόμως  η Δύση και ιδιαίτερα η Ευρώπη θα συμβεί λόγω  ελλείψεως σιτηρών  εξ αιτίας του εμπάργκο στη Ρωσία στις χώρες της Ανατ. Μεσογείου (Συρία, Ιράκ, Αίγυπτο, Λιβύη) καθώς και στις χώρες της  Κεντρ. Αφρικής. Η  σιτοδεία όπως προειδοποιεί ο ΟΗΕ θα  πλήξει  ένα πληθυσμό 250 εκατ. κατοίκων   με επακόλουθα την πείνα , επιδημίες, θανάτους  και κυρίως ένα ογκώδες κύμα. προσφύγων   προς την Ευρώπη. 

Όταν εμείς οι απλοί πολίτες βλέπουμε μπροστά μας το φάσμα αυτής της πολλαπλής κρίσεως που απαιτεί άμεση κινητοποίηση του ΟΗΕ και   των ηγετών των υπερδυνάμεων και αντ’ αυτού τον ΟΗΕ να έχει αχρηστευθεί με το βέτο της Ρωσίας και με την διακοπή των προσωπικών επαφών των υπερδυνάμεων –ωσάν αυτές να είναι ιδιωτική υπόθεση – και να θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς σε ένα άσκοπο φονικότατο και καταστρεπτικότατο για τον Ουκρανικό λαό πόλεμο, τότε η ανθρωπότητα έχει εισέλθει σε φρενοκομείο. Και ενώ θα έπρεπε οι ηγέτες όλων των χωρών να ταχθούν υπέρ της ύφεσης , της άμεσης κατάπαυσης του πυρός και της εξεύρεσης πολιτικής λύσεως ,  μερικοί  δυτικοί ηγέτες   στέλνουν όπλα  στην Ουκρανία  και οι Ρώσοι   νέα  στρατεύματα στο πεδίον της μάχης σε μια λίαν επικίνδυνη σπείρα  κλιμάκωσης  σε Πυρηνικό Ολοκαύτωμα. Ούτως εχόντων των πραγμάτων,  εμείς οι  φιλειρηνικοί πολίτες :

ΕΓΚΑΛΟΥΜΕ

Επειγόντως τον κ. Μπάιντεν και κ. Πούτιν να αφήσουν τα προσωπικά αισθήματα  κατά μέρος και να καθίσουν   στο ίδιο τραπέζι  προκειμένου  να  δώσουν τέλος στον επικίνδυνο  πόλεμο της Ουκρανίας και το εμπάργκο κατά της Ρωσίας τα οποία τείνουν να  εκτρέψουν τον κόσμο  σε  ολέθριες ατραπούς  χωρίς επιστροφή.  Επειδή ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μέρος της  γενικότερης αντιπαράθεσης μεταξύ   Δύσεως και   Ασίας   οι  ηγέτες των υπερδυνάμεων(ΗΠΑ, Ε.Ε , Ρωσία, Κίνα,  Ινδία κ.α ) καλούνται από κοινού  να δώσουν λύση στα σημερινά κρίσιμα προβλήματα της ανθρωπότητας τα οποία ταλανίζουν τους λαούς και  φέρουν σε ευθεία σύγκρουση τη Δύση με τις χώρες της Ασίας. Ο Πόλεμος όπως όλοι διαπίστωσαν στην Ουκρανία δεν είναι λύση αλλά οδηγεί  προς το Πυρηνικό Ολοκαύτωμα

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Υποστράτηγος ε.α –Συγγραφεύς

Μέλος της τ. Ομάδας των Στρατηγών του ΝΑΤΟ για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό

24/4/22

(Παρακαλώ τους δυναμένους όπως την αποστείλουν στις πρεσβείες των εμπλεκομένων χωρών )

ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ !!!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Η Δύση έχασε τον έλεγχο της παγκόσμιας κυριαρχίας και  τελεί σε κατάσταση αμόκ ,  υστερίας, παροξυσμού και αυτοκαταστροφής. Αλλιώς δεν εξηγείται η σημερινή κατάσταση του ακήρυχτου πολέμου κατά της Ρωσίας, ο οποίος θυμίζει  παραμονές του 1939 .

Η Δύση σύρεται πίσω από τη συναισθηματική φόρτιση του  κ. Ζελένσκι ο οποίος προκάλεσε   με τις πράξεις του σαν υποκινούμενο  της CIA(όπως ο Δ. Ιωαννίδης) κέντρισε  τη Ρωσική «αρκούδα» να εξαπολύσει αυτόν τον επικίνδυνο  και καταδικαστέο πόλεμο. Αυτός μπορούσε να είχε αποτραπεί   διότι ουσιαστικά θέτει αντιμέτωπες  δύο πυρηνικές δυνάμεις   ουδείς δε γνωρίζει σε πια ολισθηρή κλιμάκωση θα καταλήξουν 

Έναρξη Γ’ Π.Π ;   Τα μέτρα τιμωρίας της Ρωσίας ουσιαστικά είναι μέτρα  κήρυξης του Γ’ Π.Π. Οι διπλωματικές σχέσεις έχουν κοπεί, μόνο οι πρεσβευτές δεν έχουν ακόμη ανακληθεί. Αυτό μόνο κακό μπορεί να προξενήσει  στον κόσμο. Είναι να απορεί κανείς με πόση ελαφρότητα οι Δυτικοί  σπρώχνουν το άρμα του πολέμου στα άκρα, σ’  ένα πόλεμο που έπρεπε να τον είχαν προλάβει και φέρουν   μέγιστο  μερίδιο ευθύνης.

Η Δύση αυτοκαταστρέφεται Έφτασαν σε σημείο τέτοιου παραλογισμού ώστε για να πλήξουν οικονομικά τη Ρωσία αυτοκτονούν και αυτοκαταστρέφονται  οικονομικά    καταδικάζοντας  τους λαούς τους  με την  ακρίβεια, ελλείψεις,  ανεργία  και αβεβαιότητα πριν  ακόμη βγουν ολοκληρωτικά από την πανδημία του κορωνοιού. Και ας πούμε ότι  οι ΗΠΑ     παίζουν το μεγάλο γεωστρατηγικό τους παιχνίδι με την Κίνα και είχαν κάποιο λόγο να στριμώξουν τη Ρωσία ή και να αλλάξουν τον  Πούτιν με άλλο φιλικό τους πρόσωπο.

Η  άφρον και «ξεβράκωτη» Ευρώπη  η οποία  στηρίζεται   στην πυρηνική ομπρέλα των ΗΠΑ και από πλευράς αερίου, πετρελαίου , άνθρακα ,  τροφών  και λειτουργία της βιομηχανίας της  από τη Ρωσία,  γιατί ξιφουλκεί με τέτοιο μένος κατά της ευεργέτιδας της ;   Γιατί δεν  σκέφθηκε  τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των λαών της; Ηγεσία σημαίνει: «προλαμβάνειν και  θεραπεύειν» και όχι   «ρεμβαντσισμοί» της κυρά Κατίνας ούτε πιασμένη από το «φουστάνι» των ΗΠΑ.  Έβαλαν τα μέτρα χωρίς να έχουν προβλέψει πως θα αντικαταστήσουν τα αντίστοιχα ρωσικά προϊόντα από ξένες πηγές και σε τι κόστος , όταν οι αγορές έχουν πάρει φωτιά και δεν είναι να  πας για ψώνια. Η παγκόσμια οικονομία έχει πέσει στη δίνη του «στασιμοπληθωρισμού» και δεν έχουν καθορίσει  κάτω από ποιες συνθήκες  και πότε θα   αρθούν τα μέτρα ; «Κάποιος για να εκδικηθεί τον άλλο έκοψε τους όρχεις του» Αυτό έκαναν οι ανίκανοι, ανεγκέφαλοι και επικίνδυνοι αλλά υπερβολικά αμειβόμενοι ηγέτες της Ε.Ε . Δυστυχώς αδράνησαν επικίνδυνα για την άμυνα και ασφάλεια αλλά και για την επάρκεια και ανεξαρτησία της Ε.Ε.   Τώρα νομίζουν ότι  απομόνωσαν τη Ρωσία ενώ η Ρωσία θα  γίνεται  μία από τις πλουσιότερες χώρες διότι η μεν δύση τον πλούτο τον μετράει σε άυλα προϊόντα,  ενώ η Ρωσία σε υλικά προϊόντα και ενέργεια που  σπανίζουν και λείπουν  στον κόσμο.

Πληρωμή σε  Ρούβλια    Με το νέο νόμο Πούτιν οι αγοραστές θα πληρώνουν μεν σε δολάρια ή ευρώ αλλά στην τράπεζα της GAZPROM θα μετατρέπονται σε ρούβλια με βάση την τιμή της ημέρας στο χρηματιστήριο της Μόσχας. Σε λίγο η Ρωσία θα  αποδειχθεί  η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο διότι μπορεί να επηρεάζει τις αγορές σε ενέργεια, τροφές, μεταλλεύματα, λιπάσματα, χρυσό κ.α . Στο εξής τα υλικά προϊόντα θα κοστίζουν περισσότερο από τα άυλα προϊόντα της δύσεως.  Αλλά έστω στρίμωξαν την κακή και επιθετική Ρωσία για την καταδικαστέα της επίθεση στην Ουκρανία. Ποιος θα επωφεληθεί σε φθηνή από αυτή την στρατηγική; Προφανώς Κίνα και Ινδίες διότι  θα είναι σε θέση να προμηθεύονται σε μειωμένες τιμές όλα τα προϊόντα της Ρωσίας λόγω του δυτικού εμπάργκο. Πως η Ε.Ε θα ανταγωνιστεί με την πανάκριβη αμερικανική ενέργεια την Κίνα σε βιομηχανικά προϊόντα;

Θα  οδηγήσει σε  Πυρηνικό Πόλεμο;  Η Ρωσία   ξεκίνησε  τον πόλεμο  της Ουκρανίας. Τώρα ΗΠΑ και Ε.Ε δεν θέλουν  να τον κλείσουν. Με αυτό βλάπτουν σοβαρά τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών λαών  και αντί οι ευρωπαίοι να λογικευθούν και να σταματήσουν το φιλοπόλεμο μένος του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ  οι οποίες στέλνουν όπλα και ενισχύουν το καθεστώς Ζελένσκι, αυτοί πλειοδοτούν σε φιλοπόλεμες κραυγές ρίχνοντας λάδι στη φωτιά υπέρ  του πολέμου.

Ο Πόλεμος είναι Θηριωδία Και σαν να μην έφθαναν αυτά τώρα τα ΜΜΕ ρίχνουν βενζίνη στη φωτιά για τις θηριωδίες του πολέμου και τη σφαγή  στη Μπούτσα. Λησμονούν ότι ο πόλεμος είναι   θηριωδία από μόνος του  και ότι   εντός πόλεων ουδείς γνωρίζει ποιος είναι άμαχος και ποιος εχθρός. Στον πόλεμο λειτουργεί το αίσθημα της αυτοσυντηρήσεως και όχι του ανθρωπισμού. Γι’ αυτό εμείς  είμαστε  υπέρ της Ύφεσης και της Ειρήνης και υπέρ του Αφοπλισμού κατά  όλων ανεξαρτήτως των πολέμων  και των Πυρηνικών Όπλων.

Όχι στον Πυρηνικό  Πόλεμο.   Στην χειρότερη περίπτωση αν ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχο τους η πρώτη βολή θα γίνει με κάποιο μικρό τακτικό πυρηνικό όπλο και τότε όπως λέει ο λαός «βαράτε βιολιτζήδες » . Ανοίγει η πόρτα της κολάσεως και μπαίνουμε στον πυρηνικό «Αρμαγεδώννα»  Τι καλά τι καλά για τα «κορυβαντιούντα»  ΜΜΕ  θα  κάψουμε την  ‘μάγισσα’  Ρωσία και τον «εγκληματία» Πούτιν!!! . Όμως οι Πούτιν και Μπάιντεν το πιθανότερο θα επιβιώσουν και θα ζήσουν στα καταφύγια τους για αρκετά χρόνια. Εμείς όμως θα έχουμε γίνει είτε  στάχτη ή θα έχουμε μεταπέσει σε πρωτόγονη μορφή ζωής σαν αυτή στη Μαριούπολη. Συνέλθετε λοιπόν πριν είναι αργά !!!

Αμφικτύων

6/4/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης>

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

ΑΤΥΧΗ ΓΕΝΙΑ (διόρθ)

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Άτυχη τούτη η γενιά

πολλά δεινά τη βρήκανε

μνημόνια, πανδημία και πόλεμος ξανά

στην Ευρώπη μας  συμβήκανε

Και σαν να μην έφθαναν αυτά

τούτος ο  πόλεμος  δεν είναι  «σαπουνόπερα»

όλα  ακριβαίνουν  πάνε  ψηλά

στον ουρανό φθάσαν στη στρατόσφαιρα

Η αβεβαιότητα η καταραμένη

όπως στα χρόνια  προ του Β’Π.Π   το 39’

που κάτι άσχημο προμαντεύεις

και τότε ο παγκόσμιος πόλεμος  ξεσπά

η οικουμένη ζάρωσε  φοβισμένη

Ο πόλεμος  στην Ουκρανία  κακό συναγερμό  μας φέρνει

που θα ανάψει η άλλη φωτιά;

όλα  τότε άλλαξαν μύρισαν   μπαρούτι

οι Ιταλοί με μηχανοκίνητα και  με αλπινιστάς

και εμείς με  το ένδοξο Ελληνικό τσαρούχι

στη Β. Ήπειρο   ο λεβέντης μας  τσολιάς σαλπίζει τη νίκη

Τώρα στου βαθέως κράτους  μπήκαμε το  λούκι

η Ουκρανία   γίνεται  νέο Βιετνάμ;

ο  μπάρμπα –Σαμ τη Ρωσία  πάει να   διαλύσει;

η Ευρώπη  έχει το «παλούκι»

αυτή   πληρώνει ξανά τη «νύφη»

οι ηγέτες της καλοπληρωμένοι  δούλοι «μαμελούκοι»

Σε πλανητική   μπήκαμε  γεωστρατηγική  δίνη

ώρα να βροντοφωνάξει  η σημερινή γενιά

ΟΧΙ στον  Πόλεμο ΝΑΙ στην Ειρήνη

χωρίς   ολιγάρχες και  με  Δικαιοσύνη

Οι λαοί θα πεινάσουν και θα  λιμοκτονήσουν

οι πιο άτυχοι νεκρούς, πρόσφυγες και τραυματίες θα θρηνήσουν

κάθε μέρα   την ζουν σαν τελευταία

όλους ακουμπάει  του πολέμου η ρομφαία

η Ρωσική επίθεση είναι καταδικαστέα

Λογική , σύνεση και ψυχραιμία  πήγανε περίπατο

η Ευρώπη από το προπατορικό της πάσχει σύνδρομο

δύο παγκόσμιους  πολέμους και ένα τρίτο τώρα

με το δόξα τω θεώ που βγήκαμε από τα μνημόνια

και  την πανδημία

πάλι Κύριε ελέησον ενεργειακή τώρα καταιγίδα

Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι

αργεί να ξημερώσει

τους  λαούς οι εξουσιαστές   τους έχουν  χαντακώσει

η Ευρώπη  διασπασμένη μεταξύ της

η διχόνοια και πάλι κατατρώει το κορμί της

Σκούνα παλιά χωρίς πανιά χωρίς πυξίδα

το ρεύμα του «Ατλαντικού»  τη σύρει

χωρίς ελπίδα και  τη φέρει

και σαν έρμαιο κάθε φορά  στου πολέμου

πέφτει  το μαχαίρι

στα στενά της Σκύλας και   Χάρυβδης τώρα μπαίνει

πολλοί οι «καπεταναίοι»  κανείς απόφαση δεν παίρνει

Το «θείο» νόμισμα κλονίζεται

ως και το ευτελές ρούβλι το  ανταγωνίζεται

η σύγκρουση παγκόσμιο   τσουνάμι  φέρνει

της γης τα θεμέλια θα ραγίσουν

και ο κόσμος τα πάνδεινα  θα υποφέρει

τύχη αγαθή: αν τα πυρηνικά όπλα δεν ξυπνήσουν

και  αν τον  «Αρμαγεδώννα»  τον σταματήσουν

Νέες και νέοι απόλαυσε τον έρωτα

της φύσεως και   της  ζωής οι    φίλοι

τίποτα δεν είναι δεδομένο στη γη

αγωνιστείτε για την ειρήνη  ‘ούλοι’

στον  έρωτα   αιώνια να ιερουργήσεις

τη δολερή διχόνοια να σταματήσεις

Ερωτευτείτε  και   αγωνιστείτε

στο παγκόσμιο  φιλειρηνικό κίνημα ενωθείτε

εσείς θα  φτιάξετε το νέο κόσμο

πάνω σε δίκαιες βάσεις και της ανθρωπιάς το  νόμο

ΟΧΙ  η  Νέα Τάξη   αστυνόμος

Αμφικτύων

31/3/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης>

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ