ΛΙΒΥΗ; ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ

Ο ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ ΜΑΣ  ΣΤΗΝ 15η ΜΕΡΑΡΧΙΑ    ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΑΚΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΧΡΗΜΑΤΙΣΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΕΣΜΟΥΣ ΦΙΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΓΑΜΑΤΑΡΧΗ ΚΑΝΤΑΦΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ  ΤΟ 1973 ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΕΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΙΜΝΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ . ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ  ΓΙΑΥΤΟ Ο ΔΙΚΑΤΑΤΩΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΣΕ Α/Φ  ΦΑΝΤΟΜ  ΣΕ ΤΟΡΠΙΛΑΚΑΤΟΥΣ , ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΣΤΟΝ ΠΡΟΙΝΟ . ΑΛΛΑ ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΛΛΟ . ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ 1973- ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΑ  ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-  ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟ  ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ. 

Η ΛΙΒΥΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΝΗ ΧΩΡΑ . ΜΙΑ ΣΤΕΝΗ ΛΩΡΙΔΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΡΗΝΑΙΚΗΣ ΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΕΓΓΑΖΗ ΜΙΛΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΤΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ . ΟΤΑΝ ΛΑΛΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΕΓΓΑΖΗ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΛΕΝΕ ΚΑΤ ΕΥΦΗΜΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. 

ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΟΥΡΚΟΦΟΒΙΚΟ ΚΑΙ ΗΤΤΟΠΑΘΕΣ ΚΡΑΤΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΕΩΡΕΙ ΜΑΚΡΙΑ,  ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ. ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕΙ  ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ . ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΟΛΙ “ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΧΑΓΗ” ΓΙΑΤΙ ΜΩΡΕ ; ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ; ΤΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ; ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΩΖΑΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΣΑΣ. 

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΤΑΚΑ ΝΤΑΚΑ;; 

 “ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ” ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΡΟΘΙΕΣ ΜΑΣ ΣΑΝ ΕΝΔΟΞΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΘΝΟΣ. 

ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ

1/ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ  ΑΡΑ ΑΗΤΤΗΤΟΙ

2/ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ Ε.Δ  ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΕΣ

3/  ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ 12ΝΜ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΜΑΣ  ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΜΕΛΗΣΑΜΕ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ . 

4/ ΝΑ ΣΥΣΦΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΑΣ 

5/ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ  ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ   ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ,  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ 

ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΛΑΜΙΚΗ;

Για να είμαι δίκαιος θα επαινέσω τους διπλωματικούς χειρισμούς της Κυβέρνησης κ. Μητσοτάκη για τον αγωγό  «EAST MED» και την σύμπηξη επωφελών συμμαχιών υπέρ της χώρας μας.

Όμως με τον ανεξέλεγκτο και αυξανόμενο ρυθμό εισροής μεταναστών  από σχεδόν όλες τις χώρες της υφηλίου η Ελλάδα αλλάζει τον Ελληνικό πληθυσμό της με μωαμεθανούς.  Πολύ σύντομα οι ξένοι –στην συντριπτική πλειονότητα τους μωαμεθανοί-θα γίνουν περισσότεροι ,  οπότε θα επιβάλλουν εκ των πραγμάτων την θέληση και τον «πολιτισμό» τους ή θα  εκδιώξουν τους γηγενείς  που θα γίνουν   σύντομα  μειονότητα (συνέβη στο Κοσσυφοπέδιο, Ν. Αφρική κ.α)  διότι :

1/ Μπαίνουν ανεξέλεγκτα   χωρίς να υπάρχει κάποια οροφή και κάποια χρονική   διάρκεια του μεταναστευτικού φαινομένου

2/ Ο Ελληνικός πληθυσμός   γερασμένος βάσει στατιστικών δεδομένων σημειώνει ραγδαία υπογεννητικότητα.

3/ Οι Έλληνες νέοι λόγω ανεργίας ή ευτελούς αμοιβής  – συνεπεία    των μνημονίων-  μεταναστεύουν σε ξένες χώρες προς εύρεσιν καλύτερης αμοιβής εργασίας.

4/ Η απόκτηση Ευρωπαϊκού διαβατηρίου  και των επιδομάτων και προνομίων που  παρέχονται  στους μετανάστες ενεργούν σαν  ισχυρό  κίνητρο στους φτωχούς τριτοκοσμικούς να έλθουν στην Ελλάδα, όταν μάλιστα οι ΜΚΟ και τα κυκλώματα διακινητών  την  διαφημίζουν  σαν φιλόξενη και  ιδανικό  «παράδεισο»

5/ Τα ανοικτά σύνορα είναι δέλεαρ στον τριτοκοσμικό μετανάστη, ο οποίος με ένα εισιτήριο με την «Turkish Airlines» μπορεί να αλλάξει εντελώς την μίζερη ζωή του και να γίνει εν καιρώ Ευρωπαίος  πολίτης,  με την  αθρόα χορήγηση ασύλου   

6/ Και ενώ ως το 2015 οι περισσότεροι λαθρομετανάστες εύρισκαν ανοικτά τα σύνορα προς την Ευρώπη , αυτά έκλεισαν οριστικώς και  όλοι οι εισερχόμενοι παραμένουν μονίμως στην Ελλάδα. 

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη υπεσχέθη την επίλυση του μεταναστευτικού , αλλά μέχρι τώρα ουδέν έπραξε. Αντίθετα, αυξήθηκαν οι ροές.  Το χειρότερο ότι δεν διαθέτει  πολιτική   για το μεταναστευτικό. Αρκείται  σε ασπιρίνες, παλινωδίες , ευχολόγια   για μελλοντικά σχέδια επίλυσης του  από την Ε.Ε .Αδυνατεί να κλείσει τα σύνορα προς ανατολάς και δεν   τολμά να τα ανοίξει προς την δυτική Ευρώπη –όπως ίσχυε μέχρι το 2015- τηρούσα  αυστηρώς  τις ανθελληνικές  δεσμεύσεις  των συμφωνιών του  Δουβλίνου. Όμως το πρόβλημα   οξύνεται οσημέραι και λίαν συντόμως  ασφαλώς θα υπάρξει έκρηξη.  

Σημειωτέον ότι μεταξύ των λαθρομεταναστών  υπάρχουν πράκτορες ,  καταδρομείς , τζιχαντιστές- τρομοκράτες, ιχνηλάτες, σαμποτέρ, ποινικοί  εγκληματίες κλπ οι οποίοι σε περίπτωση επεισοδίου στο Αιγαίο με την Τουρκία θα εξαπολύσουν χάος και   όλεθρο στο εσωτερικό μας μέτωπο. Καθώς οι Ε.Δ θα είναι προσανατολισμένες έναντι του εχθρού αυτοί θα δράσουν δολοφονικά κατά των αμάχων και των μετόπισθεν. Οι ισλαμικές ροές είναι η «εμπροσθοφυλακή Ερντογάν» στον ασύμμετρο πόλεμο» εναντίον μας.  Αυτούς  η Τουρκία τους θα τους χρησιμοποιεί σαν μοχλό χειραγωγήσεως της χώρας μας.

Μία είναι η λύση την οποίαν δεν τολμά -ελλείψει πολιτικής βούλησης -να εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης, όπως στο  παρελθόν ο κ. Τσίπρας:  

ΚΛΕΙΣΙΜΟ   ΣΥΝΟΡΩΝ ΔΙΑ «ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ»

 Οι  επαΐοντες στρατηγοί, ναύαρχοι,  πτέραρχοι, διπλωμάτες, γεωπολιτικοί κλπ  είναι στερεότυπα υπέρ του «κλεισίματος των συνόρων», καθορισμού της ΑΟΖ και επεκτάσεως των ΕΧΥ στα 12 Ν.Μ  

Η Κυβέρνηση  μοιραία μας οδηγεί σε αδιέξοδο και στην συνθηκολόγηση. Την επιβίωση και ασφάλεια του Ελληνικού λαού  θέτει σε δεύτερη μοίρα , ενώ θεωρεί πρωτεύον το άσυλο των μεταναστών, σύμφωνα με τις εντολές της Νέας Τάξεως(κ. Μέρκελ- Τζόρτζ Σόρος) Ορισμένα κανάλια   ενεργούν σαν 5η Φάλαγγα της Τουρκίας και κρατούν τον Ελληνικό λαό σε άγνοια και εθνική αποχαύνωση.     

Έλληνες αφυπνιστείτε!!!.  Χάνουμε την πατρίδα και τη φυλή μας !!!.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Αμφικτύων

23/12/2019

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

kostas01@amphiktyon.org

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98 

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΑΣΣΕΤΑΙ


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ. ΑΠΟ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΙ’ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΚΡΑ , ΜΕΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΕΝΤΡΟ, ΔΕΞΙΑ , ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ Ή ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ Ή ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΙΣΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ . ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΛΥΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΡΧΙΑ(ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΝΟΜΩΝ) ΤΟΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΖΟΥΓΚΛΑ ΑΓΡΙΩΝ ΘΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΕΤΑΙ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΖΗΣΑΜΕ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ.
Ο ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΚΡΕΤΙΝΟΥ ΓΑΠ) ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΚΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ.
Η ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΗΤΑΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ Ν.Δ . ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΧΑΙΟ ΦΟΝΟ ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΕΔΡΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟ ΤΕΡΟ ΣΑΝ ΟΠΑΔΟΣ ΟΜΑΔΟΣ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΚΑΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ , ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΦΕΡΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΗΠΩΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΕΞΙΝΙΑΣΤΟ ΣΤΥΓΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ;. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΕΙ; Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ;

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ποια χώρα είν’  εκείνη

που αντί δια ιστορία έχει ποινικό μητρώο

το παιχνίδι πάει να   χοντρύνει

με εγκληματική επαίρεται  κομπορρημοσύνη

και  «ζωτικό» ζητάει χώρο

από τα   ξένα πετρέλαια  να   αποκτήσει πόρο

και τις γενοκτονίες συνεχίζει

επειδή αλληθωρίζει  η διεθνής  δικαιοσύνη

και ατιμώρητη την αφήνει

Των Ελλήνων την γενοκτονία

   γιορτή την έχει κάνει

στης Ιωνίας ασελγούν  κάθε Αύγουστο το κουφάρι

χωρίς αιδώ χωρίς ντροπή και τόχουν καμάρι

η  άξεστη ορδή  που ήρθε από το Αλτάι

της Κεντρικής Ασίας

σφαγές ,  διωγμούς, γενοκτονίες   των γηγενών

έκανε στη Μικρασία

«Σας πετάξαμε στη θάλασσα» κοκορεύεται

ο   «χιτλερίσκος»

τον πανάρχαιο Μικρασιατικό Ελληνισμό

που έχτισε τον παγκόσμιο πολιτισμό ,

γρυλίζει  ο γκρίζος λύκος

και δεν αισχύνεται ο πανάθλιος  ηγετίσκος

υπεύθυνη και  η διεθνής κοινότης

που ακόμη δεν τον έστησε στον τοίχο

Ψευτο-σουλτάνε  μιμείσαι τον Τσεγκίς-Χαν

να  αρπάξεις  γύρω σου επιχειρείς  το παν

με το δαύλο και με το σπαθί όμως το τέλος σου εγγύς

ο ίδιος τώρα γύρω από το λαιμό σου

σφίγγεις το σχοινί

η διεθνής κοινότης τρόμαξε και  έχει  θορυβηθεί

Ούτε κατανοείς  άφρονε  τι κάνεις

στον πόλεμο  ρίχνεις τον κόσμο

κι’ ας πεθάνει

αρκεί εσύ να δοξαστείς και πλουσιότερος να γίνεις

την τυραννική σου εξουσία και σε άλλους λαούς

να επεκτείνεις

Έμμονη σου ιδέα την Συνθήκη

να   αλλάξεις της Λωζάννης και των Σεβρών

να την αναβιώσεις και πάλι

τα σύνορα της Ελλάδος τάχουν θεοί χαράξει

εμείς βρε ανιστόρητε   πατρίδες έχουμε

χαμένες στον Πόντο, στην Πόλη και στην Ιωνία

και τώρα αναιδώς  ζητάς το μισό Αιγαίο

τη Θράκη, την Κρήτη ακόμη και την …Μεσσηνία;

Ρε κουτοπόνηρε άξεστε ανατολίτη

όπου σε συμφέρει  επικαλείσαι το διεθνές

δίκαιο  και εξαπατάς τη δύση

αλλά για σένα Καστελόριζο, Ρόδος , Κάρπαθος, Κάσος

δεν έχουν ΑΟΖ ακόμη και η μεγαλόνησος Κρήτη

«μολών λαβέ» γενίτσαρε,  μας τα… έχεις πρήξει

Από σχιζοφρένεια και μεγαλομανία

λένε ότι πάσχεις

μέτρον και   αυτοέλεγχο  τα έχεις χάσει

πολεμοκάπηλε σατράπη

πετάς λόγια και κάνεις έργα χωρίς να τα μετρήσεις

«τούρκικες δουλειές σάπιες ελιές» μας έχει ζαλίσει

η διεθνής κοινότητα σε πήρε χαμπάρι και έχει απηυδήσει

έγνοια σου θα έρθει η σειρά σου να σε καταχερίσει

Έτσι έκανε ο  Χίτλερ και  ο Μουσολίνι πριν από σένα

αυτοκρατορίες έχτιζαν πάνω στων λαών

την οδύνη και στο αίμα

το τέλος και των δυό ήταν  φρικτό

όπως θα πας και σύ εντός ολίγου κρεμαστός

Ηφαίστειο που βράζει η Τουρκία

και συ τους γειτονικούς λαούς απειλείς με βία

με τους λάθρους  «οικοδεσπότης» να γίνεις στην Ευρώπη

αν τον «πακτωλό» σου κόψει ρε κακομοίρη

θα … στεγνώσεις

Σήκωσες γλώσσα και στις ΗΠΑ

ψιλό γαζί με το ΝΑΤΟ και για τα ΜΟΕ «είπα-ξείπα»

με τους πυραύλους  η  αρκούδα σε έριξε  στην.. τρύπα

Την περιφερειακή δύναμη τώρα παριστάνεις

κάτσε καλά γιατί κάποιο κίνημα ο στρατός

θα σου κάνει

πριν ο Αμερικάνος  με τον τρόπο του σε … ξεκάνει

Την νέο-Οθωμανική αυτοκρατορία να

αναβιώσεις  και κάτι πάρα  πάνω

στην ουσία ισλαμοφασίστας ,ανισόρροπος είσαι

και  τσαρλατάνος θαρρείς ότι έγινες ψευτο-σουλτάνος

Για ρώτα τον τούρκικο λαό;

με τον Ρωμιό θέλουν μεταξύ τους να  πολεμήσουν;

και οι δύο λαοί θα σου απαντήσουν

ειρηνικά θέλουν   όπως  πριν  να ζήσουν

Εσύ δεν σέβεσαι τις διεθνείς συμφωνίες

ούτε του ΟΗΕ τα  ψηφίσματα τα ρητά

ενώνεις Τουρκία και Λιβύη  με  ‘χάρτινο γιακά’

κόβεις-ράβεις το  «διεθνές δίκαιο»  αλα-τούρκα

θαρρείς και φτιάχνεις κάποια τούρτα

Αν από την Κύπρο τα στρατεύματα

του  Αττίλα αποχωρήσουν

οι  Κύπριοι  ειρηνικά θα  συμβιώσουν

Έλληνες και  Τούρκοι   θα ευημερήσουν

κι’ αν  τον Χάρτη του ΟΗΕ σεβαστείς

στην Ε.Ε σαν μέλος κάποτε θα ενταχθείς

διαφορετικά σαν κράτος-παρίας μεταξύ

Ανατολής και Δύσης θα  περιπλανάσαι

βάλε μυαλό γείτονα

και μην πλανάσαι με τα  drones, το Αιγαίο εσαεί Ελληνικό

Αμφικτύων    

17/12/2019

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

kostas01@amphiktyon.org

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ


Δημαρχείο ή Δημοτικό Σχολείο Μεγίστης, Μεγίστη, 851 11 ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

Megisti Municipality or Elementary School

Megisti, GR-851 11 KASTELLORIZO, GREECE

Συνεπικουρούμε και επαυξάνομεν την θερμήν εθνικήν παραίνεσιν της εν Τόκιο ευρισκομένης Μανιάτισσας ΜΑΙΡΗΣ ΚΟΥΒΑΡΗ

ΗΛΙΑΣ  ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

From: Maria Kouvary

Sent: Sunday, December 15, 2019 5:54 AM

To: iliop@otenet.gr

Subject: Επείγον Καστελόριζο

«ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ !!! ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΚΑΝΤΕ ΤΟ !!!

SOS Καστελόριζο!!!

Παράκληση αυτό να κάνει το γύρο του κόσμου!

Από τον Καθηγητή του ΕΜΠ Ευριπίδη Μπίλη:

Για τους σοβαρότατους λόγους που αναφέρει κατωτέρω ο συνάδελφος Θεόδωρος Καρυώτης, παρακαλείστε να στείλετε ταχυδρομικώς, όχι μόνο τώρα, αλλά και Χριστούγεννα και Πάσχα, μία οποιαδήποτε κάρτα στο 

Καστελλόριζο, στη δ/νση: 

Δημαρχείο ή Δημοτικό Σχολείο Μεγίστης, Μεγίστη, 851 11 ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

Καλούνται επίσης οι Ομογενείς και οι φοιτητές μας να στείλουν κάρτα από όλες τις γωνιές του πλανήτη, προς:

Megisti Municipality or Elementary School

Megisti, GR-851 11 KASTELLORIZO, GREECE

Παρακαλείστε να διαβάσετε το πιο κάτω κείμενο του Καθηγητή Καρυώτη για να αντιληφθείτε τη σημασία της αποστολής. Στόχος, να κατακλυσθεί το Ελληνικό Καστελλόριζο με κάρτες από όλον τον απανταχού του κόσμου Ελληνισμό.

Ευριπίδης Μπίλλης, Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Mια κάρτα δεν κοστίζει, αξίζει. ΜΙΑ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΡΤΑ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ!!!!!!

Διευθυνση: Megisti Municipality or Elementary School, Megisti, GR-851 11 KASTELLORIZO, GREECE

cid:3.1654721790@web28505.mail.ukl.yahoo.com

Παρά την σπουδαιότητα του Καστελόριζου, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ανησυχητικές. Από τον Νοέμβριο υπάρχουν πληροφορίες πως η Τουρκία αμφισβητεί νομικά το δικαίωμα του συμπλέγματος των νησιών του Καστελόριζου να έχουν υφαλοκρηπίδα.

Καλούμε όλους τους Έλληνες, Ελλάδας, Κύπρου και Διασποράς, να στείλουν μια κάρτα ή επιστολή στο Καστελόριζο. Επιμένουμε να σταλεί ταχυδρομικώς, ούτως ώστε να αναγκαστούν τα πλοία να μεταφέρουν τα μηνύματα φυσικά (και όχι ηλεκτρονικά) στο νησί.

Να φανεί έμπρακτα και απτά το ενδιαφέρον μας για το

μικρό αλλά τόσο σημαντικό κομμάτι αυτό του Ελληνισμού.

Μια υλοποιημένη και όχι άυλη παρουσία μας σηματοδοτεί πολλά. 

Μια μικρή θυσία, να αγοράσουμε, να γράψουμε και να ταχυδρομήσουμε μια κάρτα, θα αναδείξει στους πάντες

πως αυτό το νησί που δένει Ελλάδα και Κύπρο δεν το ξεχνάμε, και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Τούρκο στρατοκράτη να το επιβουλεύεται.

Βλέποντας το Καστελόριζο από ένα

χάρτη της ανατολική Μεσογείου, θα δείτε πως το νησί αποτελεί ένα κόμβο, που δένει γεωπολιτικά την Ελλάδα με την Κύπρο μας. Χωρίς το Καστελόριζο, τα χωρικά ύδατα των ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, θα τέμνονταν κάθετα από ένα θαλάσσιο σύνορο μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου,

καθιστώντας αδύνατη, την δυνατότητα κοινής ελλαδοκυπριακής συνεκμετάλλευσης κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου, όπως επίσης και την δυνατότητα ενεργοποίησης του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.

Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο), αν τύχει σωστής πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης, με γνώμονα πάντοτε το εθνικό συμφέρον,

θα μπορεί να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα που μαστίζουν την χώρα και να την βγάλουν από τα αδιέξοδα που την οδηγούν επιλογές υποτέλειας τύπου ΔΝΤ. Σύμφωνα με τον Καθηγητή Γεωλογίας Αβραάμ Ζεληλίδη του Πανεπιστημίου της Πάτρας,

«αν αξιοποιηθούν οι περιοχές νότια της Κρήτης, τα ευρήματα στη Δυτική Ελλάδα, το Καστελόριζο και η λεκάνη “Ηρόδοτος”, που εκτείνεται μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, τότε καλύπτεται η ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης για 50 χρόνια» [1]. Ο καθένας μας λοιπόν μπορεί να αντιληφθεί την

τοπο-στρατηγική σπουδαιότητα του Καστελόριζου, χωρίς το οποίο Ελλάδα και Κύπρος δεν θα μπορέσουν να οριοθετήσουν την Αποκλειστική Οικονομική τους Ζώνη.

Αναφερθήκαμε ήδη στην σπουδαιότητα της πρόσφατης συμφωνίας καθορισμού της ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Η Κύπρος έχει ήδη κάνει παρόμοιες κινήσεις επί Τάσσου Παπαδόπουλου με την Αίγυπτο και τον Λίβανο.

Απορήσαμε γιατί η Ελλάδα δεν κάνει παρόμοια κίνηση,

αφού η οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κϋπρου δεν αποτελεί μόνο οικονομική προτεραιότητα, αλλά αποτελεί εθνική ανάγκη για την επιβίωση του Ελληνισμού στον γεωπολιτικό χάρτη και αυτό διότι τα χωρικά μας ύδατα εφάπτονται κι αυτό οφείλεται στις δυνατότητες που μάς παρέχει η ευλογία της ύπαρξης του Καστελλόριζου.

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΟΖ- ΕΝΙΣΧΥΣΗ Ε.Δ – ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ

Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία η χώρα με τις μεγαλύτερες ακτές να μην εκμεταλλευτεί αμέσως το Δίκαιο της Θάλασσας και να διασφαλίσει τα θαλάσσια σύνορα της. Αντίθετα  όλες   οι κυβερνήσεις  εξ αιτίας φοβικών συνδρόμων, ανικανότητος, αδιαφορίας και  οκνηρίας άφησαν ανοιχτά και απροσδιόριστα τα σύνορα μας,  γίναμε «ξέφραγο αμπέλι» και ο κάθε επίβουλος   τα παραβιάζει και επιχειρεί να τα εκμεταλλευθεί   .  Παρότι  οι πλέον έγκυροι γεωπολιτικοί   ειδικοί συμβουλεύουν  την άμεση ανακήρυξη της  ΑΟΖ, το ΥΠΕΞ κινείται με ρυθμό χελώνας εδώ και δεκαετίες όταν οι Τούρκοι που στερούνται ΑΟΖ κάνουν σάλτα.

Καλή η πρόσφατη δήλωση των ηγετών της Ε.Ε για την «συμφωνία- εκτρωμα» Τουρκίας-Λιβύης αλλά πολύ ισχνή   διότι δεν συνοδεύεται   από  κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, η οποία  προβαίνει σε τετελεσμένα όπως ο Χίτλερ  . Επομένως η κυβέρνηση πρέπει να επανέλθει επί του θέματος για επιβολή ουσιαστικών κυρώσεων  .

  Επίσης το Στέιτ Ντιπάρτμεντ  να πάρει σαφή θέση-πέραν του ευχολογίου του κ. Πομπέο- έναντι των παράνομων απαιτήσεων της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας,  αλλά   και για παροχή εγγυήσεων ασφαλείας σε περίπτωση επίθεσεως της Τουρκίας ,  δεδομένου μάλιστα ότι απειλείται  η βάση της Σούδας .Τούτο καθίσταται επιτακτικό μετά : α/ τις δηλώσεις-«ύμνος» του κ. Τραμπ υπέρ Ερντογάν και της Τουρκίας ως τον ακρογωνιαίος λίθος του ΝΑΤΟ  β/ της συμφωνίας για την Συρία  με την δημιουργία ζώνης ασφαλείας, με την οποία η Τουρκία εξασφάλισε   τα νώτα της από ανατολών και έκτοτε  εστράφη απειλητικά  προς Ελλάδα- Κύπρο .  

Να  θέσει θέμα     αλλαγής   Καταστατικού του  ΝΑΤΟ,  το οποίον  νίπτει τας χείρας του ως ‘Πόντιος Πιλάτος’ στις αυθαιρεσίες  και   απειλές πολέμου   ενός κράτους μέλους του (εν προκειμένω της Τουρκίας) εναντίον ενός άλλου κράτους-μέλους του (της Ελλάδος)  

Στο μεταξύ η Ελλάς τηρεί πιστά τις υποχρεώσεις της προς τους εταίρους και συμμάχους :

Α/Εσωσε τις Ευρωπαϊκές τράπεζες  με την επιβολή     εξοντωτικών μνημονίων στον   Ελληνικό λαό

Β/ Τηρεί πιστά την συμφωνία του Δουβλίνου 1 & 2  με τις οποίες η χώρα μας έγινε χώρος φιλοξενίας εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

Γ/Έχει παραχωρήσει τις βάσεις που ζήτησαν οι ΗΠΑ χωρίς κανένα οικονομικό ή γεωπολιτικό αντάλλαγμα

Κατόπιν των ανωτέρω  η Ελλάδα πρέπει να αναθεωρήσει την στάση της και να σταματήσει να είναι το «καλό παιδί»   το πάντα φοβισμένο και πρόθυμο στα θελήματα των συμμάχων και εταίρων  όταν μάλιστα είναι αντίθετα προς τα εθνικά μας συμφέροντα . Πρέπει να γίνει περισσότερο ρεαλιστική ήτοι:

1/ Η  Κυβέρνηση να προβεί το ταχύτερο στην ανακήρυξη ΑΟΖ με Κύπρο και Αίγυπτο με  την αποστολή χαρτών με συντεταγμένες στον ΟΗΕ . Αυτή να καλύπτει όλο το μήκος των ακτών   μας   προς Ιταλία , Αλβανία και με την προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης.

2/ Η Ε.Ε να  υιοθετήσει και να προστατεύσει την Ελληνική ΑΟΖ σαν Ευρωπαϊκό σύνορο προς Ανατολάς και Νότο με δήλωση της στον ΟΗΕ

3/ Να στείλει πλοία για την περιφρούρηση της Ελληνικής/Ευρωπαϊκής ΑΟΖ, τα οποία θα περιπολούν ομού με τα πλοία του Π.Ν

4/ Να ζητήσουμε  από την Ε.Ε την  λήψη  απόφασης «Εκμισθώσεως και Δανεισμού» ( παρόμοιον με αυτόν που  συνήφθη μεταξύ ΗΠΑ-Βρετανίας πριν από τον Β’ ΠΠ) έναντι μελλοντικών υδρογονανθράκων  για την ενίσχυση με σύγχρονα οπλικά συστήματα των Ελληνικών/ Ευρωπαϊκών Ε.Δ

 5/ Να πιέσει ώστε να  ληφθούν  έμπρακτα μέτρα κατά της Τουρκίας( σταμάτημα εξοπλιστικών προγραμμάτων, οικονομικές & εμπορικές  κυρώσεις  κ.α )κλιμακούμενα ανάλογα  με την άρνηση  συμμορφώσεως   της   για :

α/ Τις παραβιάσεις των Ελληνικών/Ευρωπαϊκών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο-Κύπρο- Ανατ. Μεσόγειο

β/ Την συνέχιση προωθήσεως λαθρομεταναστών  σαν όπλο εκβιασμού των χωρών της Ε.Ε

6/ Ανάληψη μέρους των μεταναστών από τους εταίρους αναλογικώς

7/ Ο κ. Μητσοτάκης στην προσεχή συνάντηση του με τον κ. Τραμπ να θέσει ρητά το θέμα της προκλητικότητος και επιθετικότητος της Τουρκίας, η οποία με την υποστήριξη της Ρωσίας και την ανοχή των  ΗΠΑ,   ενεργεί επεκτατικά σαν την ναζιστική Γερμανία , κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας . Τούτο ενέχει τον  κίνδυνο αποσταθεροποιήσεως  της Ανατ. Μεσογείου , διασπάσεως του ΝΑΤΟ , διαταράξεως των εργασιών των  ενεργειακών εταιρειών , γεγονός που θα εκμεταλλευθεί η Ρωσία .  

 Αμφικτύων

15/12/2019

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

kostas01@amphiktyon.org

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

 Κ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΛΑΧΝΟΣ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ: «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ»


Η  χώρα μας βρίσκεται στα πρόθυρα πολεμικής  σύγκρουσης με την Τουρκία, κάτι που θυμίζει σε μας τους η ηλικιωμένους την εποχή προ του 1940, με τις προκλητικές ενέργειες του Μουσολίνι με αποκορύφωμα τον τορπιλισμό της «Ελλης». Τότε ο εθνικός μας ηγέτης Ι. Μεταξάς το πρώτο πράγμα που φρόντισε    είναι η ενίσχυση του  φρονήματος  του έθνους.   Σαν έμπειρος στρατιωτικός   ηγέτης έδωσε εντολή να απομονώσουν τους πράκτορες, καταδότες, διαδοσίες  συμπαθούντες και προπαγανδιστές της αήττητης  Γερμανικής Βέρμαχτ ,και αυτούς υπέρ του Άξονος Γερμανίας –Ιταλίας κοκ . Διότι και τότε όπως συμβαίνει σήμερα (με τα τουρκοκάναλα, τους τουρκολάγνους, ηττοπαθείς δημοσιογράφους και προσκεκλημένους των, κι’ αυτούς που για λόγους αντιπολιτευτικούς χαίρονται για τις αστοχίες της  Ελλάδος και   εξαίρουν τις επιτυχίες της Τουρκίας)  οι πράκτορες έριχναν το ηθικό  του λαού διότι διέδιδαν το αήττητο του Άξονος σε μια εποχή που η μία νίκη του Χίτλερ διεδέχετο την άλλη,  χωρίς οι Δυτικοί Σύμμαχοι να υψώνουν ανάστημα κατά του φοβερού και τρομερού Χιτλερικού θηρίου. Ακόμη και ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Νέβιλ Τσάμπερλεν  και της Γαλλίας Εντουάρ Νταλαντιέ με το Σύμφωνο  του Μονάχου το 1938  υπέγραψαν την προσάρτηση της Σουδητίας (επαρχία της Τσεχοσλοβακίας) στο 3ον Ράιχ  για να διατηρηθεί δήθεν η ειρήνη. Το ίδιο έκανε ο κ. Τραμπ με την συμφωνία με Ερντογάν για το  ξεκλήρισμα  των Κούρδων και παράδοση της περιοχής τους στην Τουρκία.

Αλλά όσο ταΐζεις το θηρίο που λέγεται φασισμός  τόσο αυτό ζητάει και νέα θύματα. Η ισλαμοφασιστική Τουρκία σήμερα είναι ότι το  ναζιστικό 3ον Ράιχ . Ο  ισλαμοφασίστας  Ερντογάν μιμείται την τακτική του Φύρερ . Εκείνος ζητούσε «ζωτικό έδαφος» για να καλύψει την βουλιμία του . Ο Ερντογάν  το  έχει βαφτίσει «γαλάζια πατρίδα». Όσο δε βλέπει τους δυτικούς να  αρκούνται στις ανούσιες δηλώσεις και να μην λαμβάνουν αποτελεσματικά μέτρα τόσο αυτός θα προχωρεί και θα κατακτά νέα εδάφη σε βάρος αρχικά των γειτόνων του   και όταν αποκτήσει ικανή  βάση εξορμήσεως  θα έλθει και η σειρά   κατακτήσεως της Δυτικής Ευρώπης. Το Μεταναστευτικό είναι οι «εμπροσθοφυλακές» του.

Όπως  ο Χίτλερ πριν ξεκινήσει την εκστρατεία του κατά της Γαλλίας και Βρετανίας συνήψε το Σύμφωνο Ρίμπεντροφ-Μολότωφ για να καλύψει τα νώτα του  έτσι  έκανε και  ο Ερντογάν  με την σύναψη σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με την Ρωσία του Πούτιν,  αλλά και την εξουδετέρωση των Κούρδων της Συρίας για να καλύψει και αυτός τα νώτα του από βορρά και ανατολικά

Τότε οι ΗΠΑ  με την  «πολιτική απομονωτισμού»   δεν ενδιαφέρονταν για τα συμβαίνοντα  στον κόσμο, έξω από την επικράτεια τους .  Σήμερα με τον πρόεδρο Τραμπ συμβαίνει κάτι χειρότερο . Αυτός δίνει χείρα βοηθείας στον  αιμοσταγή δικτάτορα. Η Αμερική  του Τραμπ χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ όχι για την άμυνα της Ευρώπης, αλλά  για να την κρατάει  όμηρη   και να της στερεί  τα μέσα αμύνης της έναντι της Τουρκίας  . Έτσι ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται :

1/το κενό  ασφάλειας που δημιουργεί το ΝΑΤΟ  στην  Ε.Ε   και 2/ τα   αντικρουόμενα οικονομικά συμφέροντα των  κρατών  της Ε.Ε και προχωρά ακάθεκτος  στις ιταμές του διεκδικήσεις κατά παραβίαση  του διεθνούς δικαίου και της κοινής λογικής.

Και το 1940 η Ελλάδα προμαχούσα μόνη κατά του φασισμού-ναζισμού έσωσε τον Πολιτισμό και κατατρόπωσε ηθικά τον Άξονα με το ολοκαύτωμα των Ελλήνων .

Και σήμερα η Ελλάδα προμαχούσα και πάλι-ως τώρα- ΜΟΝΗ του δυτικού κόσμου και του Πολιτισμού   έχει να διαλέξει ΄:

α/ την άνευ όρων παράδοση και υποδούλωση στον βάρβαρο τούρκο δυνάστη.

β/  την άμυνα-έστω και μόνη- εναντίον των ισλαμοφασιστικών δυνάμεων που ενισχύονται από τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης .   

Κύριε Μητσοτάκη ο λαχνός σου έτυχε να γίνεις   ιστορικός εθνικός ηγέτης με δύο λέξεις: «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» 

Αμφικτύων

14/12/2019

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

kostas01@amphiktyon.org

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ…


Εκείνος διάδοχος του θρόνου

εκείνη ντίβα του καλού κόσμου

θυμάμαι εκείνο τον καλό καιρό

ειδύλλιο εθρυλείτο πριγκηπικό

όπου υπάρχει φωτιά υπάρχει και  καπνός

τέτοιες ειδήσεις δεν  έδιναν τα έντυπα στο κοινό

κυκλοφορούσαν μόνο σαν κουτσομπολιό

Η Αλίκη στο θέατρο και στο σινεμά

τότε μεσουρανούσε

ο Κωνσταντίνος νέος ωραίος παιδαράς

εκείνο τον καιρό ερωτοτροπούσε

Λένε ότι  η ντίβα είχε  ξεμυαλίσει

πρωτόβγαλτο παλληκάρι  στο καμαρίνι της

ίσως να την είχε φιλήσει

κι’ εκείνη  μπρος στον  διάδοχο πώς

να αδιαφορήσει; παντοιοτρόπως  ίσως

 προσφέρθηκε να τον ευχαριστήσει

Ως εδώ όλα ομαλά βαίνουν

όμως στα ανάκτορα  τα πάντα για όλους

τα  μαθαίνουν  με το «σύρμα» και με την ΚΥΠ

και  όταν το ειδύλλιο κορυφωθεί

σε διάλυση  του δεσμού προβαίνουν

Όχι φυσικά για ένα φλερτ και για φευγαλέο έρωτα

αυτά σε όλους τους νέους συμβαίνουν

όταν όμως ο πριγκηπικός   σπόρος

σε  μη γαλαζοαίματη πέσει γαστέρα

τότε σημαίνει συναγερμός

και  όποιον πάρει ο χάρος εκεί πέρα

Τα πρωτόκολλα των ανακτόρων

άτεγκτα  ήταν και  άκρως  αυστηρά

του λαού γυναίκα δεν  πρέπει

να νυμφευθεί ο μέλλων  βασιλιάς

και σύμφωνα με το βιβλίο «Απόρρητος Φάκελος»

αν όλα είναι   αληθινά

τα ανάκτορα έδρασαν γρήγορα και  δυναμικά

η δαιμόνια Φρειδερίκη τα νήματα

από τα παρασκήνια κινούσε 

και όλες τις δουλειές τακτοποιούσε

Η Αλίκη μας πρόσχαρη και γελαστή

με τον Κωνσταντίνο στη Ρώμη θα συναντηθεί

μαζί βλέπουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

και   του έρωτα τους καρπούς  σε Ρωμαϊκούς

γεύονται κοιτώνες

Ασφαλώς η ντίβα θα του εκμυστηρεύτηκε

εγκαίρως

ότι καθυστερεί ο κύκλος της ο μηνιαίος

μετά από το πρώτο τους ξέφρενο  πάθος

εντός της χύθηκε  λάβα  σε μεγάλο  βάθος

το έμβρυο  είχε φθάσει τριών μηνών

και  στα ανάκτορα  σήμανε κόκκινος συναγερμός

Στο κότερο της επιστροφής εκείνου του ταξιδίου

μυστηριώδης   αποβολή  συνέβη του εμβρύου

η ντίβα  βρέθηκε με αιμοραγία  ναρκωμένη

από το   έμβρυο της   απαλλαγμένη 

έκτοτε έπεσε σε βαριά μελαγχολία

μέθυσε για  να λησμονήσει την τραγωδία

από μικρό και μεθυσμένο μαθαίνεις την αλήθεια

τα όσα  γράφει ο συγγραφέας πιθανόν

να μην είναι  παραμύθια

Αλίκη και Νταιάνα είχαν παρόμοια τύχη

η πρώτη  χάνει το παιδί της

γλυτώνει όμως τη ζωή της

η δεύτερη  χάνει το παιδί της

με τον Αλ Φαγιέντ

χάνει και την ζωή της  και  οι δυό το μυστικό

το πήραν  μαζί τους

Και τώρα κάποιες υποθέσεις

αν ο Κωνσταντίνος την Αλίκη νυμφευόταν

ίσως ο θρόνος   να σωζόταν

ο Γεώργιος Παπανδρέου να μην είχε  πέσει

η χούντα να μην είχε έλθει

Έλληνα διάδοχο θα είχε γεννήσει

η Αλίκη τον βασιλιά  θα είχε νουθετήσει

ο λαός θα τον είχε αγαπήσει

επεκράτησε όμως η «γερμαναρού» η Φρειδερίκη

για κακή της Ελλάδος τύχη

τότε ο Μάνος Χατζηδάκης γράφει το τραγουδάκι

«έχω ένα μυστικό μες στης καρδιάς τα βάθη..»

για την αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη;

Αμφικτύων    

9/12/2019

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

kostas01@amphiktyon.org

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

ΟΙ Ε.Δ ΜΠΟΡΟΥΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ;

Φίλοι της ιστοσελίδας  μου συχνά με ρωτούν γιατί πλανάται   αμφιβολία όσον αφορά τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα  με την Τουρκία και όχι μόνον.

Τους τονίζω   ότι έχω πλήρη εμπιστοσύνη στις Ε.Δ της χώρας  παρά το ολιγάριθμο και  πιθανόν μερικές  καθυστερήσεις στον   εκσυγχρονισμό . Η Ελλάς ανέκαθεν ήτο ολιγάριθμο έθνος  έναντι των βαρβάρων  επιδρομέων . Τούτο ισχύει και στο ιστορικό   και  στο πρόσφατο παρελθόν. Παρά ταύτα σε όλους σχεδόν  τους πολέμους οι Ελληνικές Ε.Δ βγήκαν νικηφόρες(Απελευθερωτικοί πόλεμοι 1912-13. Α’Π.Π, 1940-41, Εθνική Αντίσταση, συντριβή κομμουνιστοσυμμοριτών, 3η Ταξιαρχία στο Ελ-Αλαμέιν και Ρίμινι, Σύνταγμα Κορέας 1950-53, Αντίσταση κατά Αττίλα 1974, ακήρυχτη μάχη του Αιγαίου κ.α) Όσοι  πόλεμοι χάθηκαν οφείλεται    στην ανικανότητα και διχασμό των πολιτικών μας δυνάμεων

Ο Έλλην στρατιώτης με  όσα μέσα   διαθέτει  κάνει θαύματα διότι  έχει απαράμιλλη ανδρεία, φιλοπατρία ,  ευρηματικότητα  , πρωτοβουλία, ενσυνείδητη πειθαρχία , πίστη στα θεία και   το αίσθημα της ιστορικότητος και της συνέχειας  της  φυλής μας  . Στο στράτευμα ο νέος  διαπαιδαγωγείται με  το:  «ταν ή επι τας», το «εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης», το «άμες δε γεσσόμεθα πολλώ κάρρονες»  «την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω»  ,  « αν τους κωτάει ας κοπιάσουν» και στις εφόδους φωνάζουν ΑΕΕΡΑΑΑΑ.

Τις αξίες αυτές τις μεταδίδουμε και στους αλλοδαπούς που εκπαιδεύονται στις παραγωγικές σχολές των Ε.Δ .

Ωστόσο οι Ε.Δ της χώρας κερδίσουν τις μάχες και ο πολιτικός μας κόσμος χάνει τους πολέμους.

Εκεί   υστερεί ο Ελληνισμός   στην λεγόμενη «Πολιτική Βούληση»   Σε όλους τους χαμένους  πολέμους η πολιτική ηγεσία δεν είχε την πολιτική βούληση να κάνει το δέον γενέσθαι για την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων και παραδίδεται  αμαχητί στον αντίπαλο. Γιατί; Φοβικά σύνδρομα και εξάρτηση από ξένα κέντρα.

Σήμερα η Τουρκία με την κατάπτυστη συμφωνία με την Λιβύη ουσιαστικά έχει εισέλθει στο ζωτικό μας χώρο που σύμφωνα με την στρατηγική αν δεν τον απωθήσουμε τότε η ήττα μας είναι εξασφαλισμένη  . Και τούτο γιατί έβαλε πόδι στο  Αιγαίο έθεσε κάτω από την ΑΟΖ  της τα Δωδεκάνησα και το φοβερότερο όλων έθεσε υπό την άμεση απειλή της το  πανίσχυρο φρούριο της Μεσογείου την Κρήτη, το αβύθιστο αεροπλανοφόρο όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Δυστυχώς εντός της Κυβερνήσεως και των κομμάτων υπάρχουν άτομα που ενεργούν ενάντια στα εθνικά συμφέροντα και υπέρ των συμφερόντων ξένων δυνάμεων , του Σόρος και της Τουρκίας  

Τι πρέπει να κάνει η Κυβέρνηση;  

 1/ Αν  τολμήσει  η Τουρκία  να φέρει γεωτρύπανο στα επίμαχα νερά που θεωρεί δική του ΑΟΖ και της Λιβύης τότε η αντίδραση της Ελλάδος πρέπει να είναι αυτόματη και κεραυνοβόλα δηλαδή ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ  .

2/  Ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει τις  ενδοκυβερνητικές τριγλωσσίες οι οποίες  προξενούν εθνική ζημία  και στέλνουν λανθασμένα μηνύματα στην γείτονα.

3/ Άμεση κατάθεση στον ΟΗΕ των ζωνών της Ελληνικής ΑΟΖ σε όλο το μήκος των ακτών της χώρας

4/ Άμεση επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ΝΜ(από 6 ΝΜ που είναι τώρα) και του εθνικού  εναέριου χώρου   στα 12ΝΜ(από 10ΝΜ που ισχύει από το 1931)

5/ Να ενεργήσει διπλωματικά ώστε να δημιουργηθεί Ευρωπαϊκή ναυτική  αρμάδα με βάση στην Κρήτη και   Κύπρο  για την φύλαξη της Ανατολικής Μεσογείου και των ενεργειακών πόρων της

6/ Να εξοπλιστούν οι Ε.Δ της Ελλάδος  από την Ε.Ε με βάσει    νόμο περί Εκμισθώσεως και Δανεισμού έναντι υδρογονανθράκων (όπως ίσχυσε για την Βρετανία το 1939 εκ μέρους των ΗΠΑ) διότι η Ελλάς προμαχεί υπέρ της Ελευθερίας της Ε.Ε, των   συνόρων  της και   των Αξιών του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, απέναντι στον Ισλαμοφασισμό και τον νέο-Οθωμανικό σκοταδισμό.

7/ Να αναλάβει η FRONTEX ομού με το Λ.Σ την σφράγιση των συνόρων και την απώθηση και επιστροφή των λαθρομετανανστών και όχι ως μέχρι τούδε στην μεταφορά των στα Ελληνικά νησιά.

8/ Να πιέσει την Ε.Ε για την λήψη αποτελεσματικών μέτρων κατά της Τουρκίας για την παραβίαση των Ευρωπαϊκών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος   και της  Κύπρου και   χρησιμοποίηση των λαθρομεταναστών σαν εκβιαστικό όπλο  

9/ Τέλος αλλά το πιο σοβαρό να ανυψώσει το ηθικό του Ελληνικού λαού,  όχι εξ αιτίας φοβίας αλλά ένεκα της διαβρώσεως που συντελείται συστηματικά από ορισμένα κανάλια τα οποίας αναπαράγουν την τουρκική προπαγάνδα.

Αμφικτύων

10/12/2019

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

kostas01@amphiktyon.org

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΜΑΣ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ 12ΝΜ

ΕΔΩ ΚΑΤΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΟΖ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΟΥΝ. ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΙΧΕ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ Ο “ΠΑΤΕΡΑΣ” ΤΗΣ ΑΟΖ Θ. ΚΑΡΥΩΤΗΣ ΑΛΛΆ ΚΑΙ Ο κ Γ. ΜΑΖΗΣ, Α. ΝΤΦΩΣΚΟΛΟΣ κ.α ΕΙΔΙΚΟΙ ΘΕΜΟΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΨΕΙΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ “ΜΑΙΜΟΥ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΟΖ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΜΑΣ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ 12Ν.Μ . ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ “ΧΕΣΜΕΝΤΕΝΗΔΕΣ” ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ . ΜΑΓΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ, ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΛΟΒΙΤΟΥΡΕΣ .

ΜΑΣ ΠΡΟΛΑΒΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΘΑΝΟΥΝ . ΦΘΑΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ: ΠΟΛΕΜΟΣ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ .
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΙΚΡΗ ΕΛΠΙΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ:
1/ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
2/ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΜΑΣ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ 12 Ν (ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ) ΑΠΟ 6 Ν.Μ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ 10 Ν.Μ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
, ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΒΛΑΒΟΥΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ. ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΑ ΝΗΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΟΖ ΚΑΙ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ
ΑΜΦΟΤΕΡΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΙΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΜΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ . ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΞΟΡΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΟ ΦΑΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.
ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ
9/12/2019
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών
kostas01@amphiktyon.org
amphiktyon@gmail.com
http://amphiktyon.blogspot.com/
Όποιος επιθυμεί να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ