ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΑ 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Της μεταπολίτευσης τα κόμματα  κατάντησαν  αποκόμματα, από τους πολίτες περιφρονημένα, όλα  ετοιμόρροπα  και από τις ευρωεκλογές βγήκαν   γκρεμισμένα. Ενώ οι ψηφοφόροι το κατάλαβαν και  έφυγαν   με την αποχή τους   αηδιασμένοι, οι κομματικοί  αρουραίοι  και τα κομματόσκυλα καταπλακώθηκαν  σοβαρά τραυματισμένοι. Όμως τίποτα δεν αντελήφθησαν και νόμισαν ότι κάποιος τυχαίος τα γκρέμισε  σεισμός    και όχι της κοινωνίας ο μακροχρόνιος θυμός, ούτε εννόησαν τον χλευασμό, παρά το μαύρο φούμο και της αποχής το διασυρμό.  Τώρα  ο λαός τους παρακολουθεί και τους λοιδορεί για την ηλιθιότητα τους  γιατί ξέρει ότι και πάλι θα αποτύχουν και θα   γκρεμισθούν τα μαγαζιά τους. Μισό αιώνα τα ίδια πάντα , πως να ανορθώσουν την παράγκα και την κρατική χτυπάνε “μπάνγκα”,  προσφεύγοντας σε κάθε ματσαράγκα.

 Πριν   συνεχίσουν και πάλι τα ίδια και τα ίδια  και συ να τους ψηφίζεις χάριν αφελείας, στείλτους  στα τσακίδια, σκέψου τι συμφορές    σου  έχουν κάνει και στον αέρα τους τίναξες  το καζάνι, άλλο πολιτικοί απατεώνες δεν πάει,  

Τα «4» αποκόμματα της  εξουσίας  (Ν.Δ ,ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) είναι καταδικασμένα από τον λαό επί εσχάτη προδοσία  , η  τελική τους εκτέλεση   θα γίνει το ταχύτερον δυνατόν,  γιατί δεν αντέχουν να βγάλουν την τριετία και τότε να δεις  ανατροπές και κλαψώδια και χαρά από τον λαό.

Αυτή θα είναι  του συστήματος η τιμωρία, επειδή ως τώρα δε λειτούργησε η Δικαστική Εξουσία  για την παράδοση της Κύπρου μας στην Τουρκία χωρίς να πέσει ντουφεκιά , της ιερής γης της  Μακεδονίας μας σε χέρια σλαβικά, την παράδοση των Ιμίων(για να μη γίνει πόλεμος). Συνεχίζεται του Αιγαίου  η παράδοση   με την Ελληνο-τουρκική    Διακήρυξη η οποία ακολουθείται από  ανεμπόδιστη τουρκική εξάπλωση («η Κύπρος είναι μακριά»(Εθνάρχης), «ουδεμία πλέον ενοχή»(Ροζάκης),  Τούρκοι τουρίστες  πλημύρισαν τα νησιά, γέμισε το Αιγαίο ψαράδικα Τουρκικά, οι νομοί Ξάνθης και Ροδόπης παραδόθηκαν στην τουρκιά, στην Ελλάδα μπαίνουν ελεύθερα οι παράνομοι μετανάστες, σε λίγο οι Ελληνες θάναι μειονότητα και  αυτοί της πατρίδας μας οι δυνάστες.

 Η ακρίβεια για τρίτο χρόνο καλπάζει , η ελληνική οικογένεια στενάζει, η Ελλάδα στέλνει όπλα στην Ουκρανία και δύο δις. Μετρητά, ο Έλληνας αδυνατεί πλέον να νοσηλευτεί σε νοσοκομεία κρατικά, η καθημερινότητα του έχει γίνει δραματική και ο συνταξιούχος και ηλικιωμένος αβοήθητος δεινοπαθεί. Και αυτοί αντί να τα μαζέψουν και να φύγουν τώρα νέες παράγκες  χτίζουν με τα ίδια γκρεμισμένα  των ευρωεκλογών υλικά. 

Η Δημοκρατία μας με δαύτους κινδυνεύει, καθώς η Δικαιοσύνη το δίκαιο  δεν απονέμει και κωφεύει ευνουχισμένη,  μέχρι μυελού οστών  εκμαυλισμένη  και  στην υπηρεσία του κόμματος και των  πολυεθνικών παραδομένη 

Ανάγκη τούτες τις ώρες να βγει ο εθνικός ηγέτης  από Εθνοσυνέλευση (κάποιος γενναίος στρατηγός, κάποιος άφθαρτος πατριώτης, κάποιος Ζορμπάς ) τον λαό  να συσπειρώσει, το πατριωτικό μέτωπο να χαλυβδώσει, τα μπάζα από τις κομματικές κατολισθήσεις να καθαρίσει για να φέρει την εθνοσωτήρια έλευση. Αν δεχθούν εσαεί οι Ε.Δ τούτο τον ενδοτικό Κατευνασμό, και την πατρίδα θα χάσουμε και  πόλεμο θα κάνουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και θα  φέρει το χαμό και εμπαιγμό   και η αχρεία κομματική συμμορία  θα τους ρίξει  την ευθύνη, αυτό έκανε και με την Κυπριακή τραγωδία με ψέματα και  κομπορρημοσύνη.

Είμαστε στο τελευταίο σκαλοπάτι. Πιο κάτω είναι η άβυσσος και της παράδοσης  η Ατη, όταν η Ελλάδα το Αιγαίο ,τα Νησιά και τη Θράκη   χάσει και προτεκτοράτο της Τουρκίας θα φθάσει τότε δε θα είναι πια  Ελλάς αλλά “Ελλάδιστάν”

Γνώμονα να βάλει το Εθνικό συμφέρον και όχι το  προσωπικό  σε μια εποχή αμφισβήτησης συμφωνιών    να ενώσει τους Ελληνες στην παρούσα δεκαετία όπου αναμένονται γεωπολιτικά γεγονότα υψίστης σημασίας με αλλαγές συνόρων , νέες διεθνείς ισορροπίες , καθώς πολεμικές υπάρχουν εστίες   στα σύνορα της Ευρώπης κλιμακώνονται και πάνε πυρηνικά να γίνουν , εμείς δεν έχουμε το χρόνο με τα αποκόμματα των ευρωεκλογών να ασχοληθούμε.   

Εθνοσυνέλευση να  συγκαλέσει  ο λαός ,  νέος   ηγέτης  να  αναδειχθεί εθνικός, νέος Καποδίστριας ή εκλεγμένος  από το λαό” Μεταξάς“, για να πάει η Ελλάδα μπροστά, να διαλύσει τα εκτρώματα τα κομματικά, να  επουλώσει  τις πληγές που της άνοιξαν τόσα χρόνια, να ετοιμαστεί προς πόλεμο στο Αιγαίο και στης Κύπρου μας τα αλώνια, να αποκαταστήσει τις εθνικές και οικογενειακές αξίες και να  ξεφύγουμε από τη νεοταξίτικη  “WOKE”  και τις ομοφυλικές ασχημίες,    να ετοιμαστεί προς πόλεμο  η χώρα που δεν θα αργήσει, καθώς η Τουρκία  προετοιμάζεται πυρετωδώς και όταν θα  ετοιμαστεί  θα εφορμήσει

Τα αισχρά φερέφωνα να αλλάξει, τους αγράμματους και αχρείους προπαγανδιστές να τους πετάξει, την ελεύθερη γνώμη να περάσει και την  κρυμμένη Αλήθεια στον λαό να  παρουσιάσει

Να ενισχύσουμε στο έπακρο τις Ε.Δ,  την   παιδεία μας που πάσχει και τον προορισμό της έχει χάσει να την ανεβάσει,   μορφωμένους και  μαχητές παράλληλα να βγάζει, το εσωτερικό μέτωπο   να   στηρίξει και τον υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας  επιτυχώς  να αποκρούσει.

Η Ελλάδα ανέκαθεν με υπέρτερους εχθρούς πολεμούσε και με την πολεμική αρετή και το ελεύθερον και εύψυχον πνεύμα τους νικούσε.Να σταματήσουμε να ζεσταίνουμε στα στρωσίδια    μας φαρμακερά φίδια γιατί μιά μέρα θα  δαγκώσουν τα ίδια ( 13/6/24)

Αμφικτύων

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ 

                                         ΤΗΣ  ΜΟΙΡΑΣ ΤΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Στο ακόλουθο θα σας αναλύσω εν συντομία πως γράφονται της  μοίρας τα γραμμένα. Ποίος θα φανταζόταν ότι ο σχεδιασμός της Απόβασης των Συμμάχων  στη Σικελία  θα σκότωνε τον πατέρα μου και  μερικούς      ακόμη  συγχωριανούς του στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας και  θα  καίγονταν  χωριά στη Μεσσηνία ; Και όμως, συνέβη τούτο και θα σας το αποδείξω. Στη Βρετανία λοιπόν εξυφαίνονται τα σχέδια και οι Γερμανοί και άλλοι λαοί  τα εκτελούν κατά γράμμα.  Μήπως από αυτούς δεν άρχισε η Αμερικανική απόβαση της “D-day”  και η κατοχή(την είπαν απελευθέρωση)  της διχασμένης Ευρώπης; Αυτή δεν  καλλιέργησε την πλεκτάνη  της Ουκρανίας  και την εκτέλεση έρριξε στη Ρωσία του Πούτιν, στις ΗΠΑ και στην Ε.Ε; Αυτή δεν κλιμακώνει τώρα τις εχθροπραξίες   και κινδυνεύουμε να πέσουμε σε πυρηνικό πόλεμο;. Αυτή δε μας έριξε μετά τον περίεργο θάνατο του Ι. Μεταξά στον Β’ Π.Π και στον εμφύλιο; Απλώς οι Γερμανοί και οι βολικοί ηλίθιοι ή προδότες (ΚΚΕ) σαν την Ατρωπό  έκαναν  αναπότρεπτη τη Γενοκτονία της Ελλάδος . Επομένως, η έδρα της Κλωθούς είναι το Λονδίνο. Από εκεί εξυφαίνονται όλες οι συνωμοσίες.

 Αλλά ας επανέλθουμε στο θέμα.

 Μετά την κατάληψη της Βόρειας Αφρικής   τέλη του 1942 οι σύμμαχοι ένεκα  και των ασφυκτικών  σοβιετικών  πιέσεων  για τη δημιουργία   δεύτερου μετώπου αποφάσισαν  να καταλάβουν τη Σικελία.

Επειδή οι γερμανικές δυνάμεις  ανάμεναν απόβαση  εκεί, έπρεπε να τους εξαπατήσουν  ώστε  να απαγκιστρώσουν  μέρος των  δυνάμεων τους από  τη Σικελία  και να τις στρέψουν αλλού.

Το έργο ανέλαβε η βρετανική μυστική υπηρεσία Μi5  και στις 29 Ιαν. 1943   επεξεργάστηκε  σχέδιο παραπλάνησης με την ονομασία  «Επιχείρηση Κιμάς».  Σύμφωνα με  αυτό  η  απόβαση   δε θα γινόταν  στη Σικελία, αλλά  στην Πελοπόννησο

 Προς τούτο οι Σύμμαχοι άρχισαν να «στήνουν» εικονικές μεραρχίες στη Βόρεια Αφρική,  ανταλλαγή ψευδών μηνυμάτων, προμήθεια χαρτών των Βαλκανίων, και κυρίως της Ελλάδας ως και πρόσληψη Ελλήνων διερμηνέων στο Λονδίνο.

Παράλληλα, ο σμηναγός Τσαρλς Κολμόλντλεϊ της Mi5 συνέλαβε την ιδέα της ρίψης   πτώματος με αλεξίπτωτο, που δήθεν θα είχε ανοίξει επιτυχώς, μαζί με έναν ασύρματο, μέσω του οποίου θα διαβιβάζονταν οι εσφαλμένες πληροφορίες στους Γερμανούς.

 Επειδή οι Γερμανοί γνώριζαν ότι  διαβαθμισμένες πληροφορίες  δεν μεταφέρονταν αεροπορικώς   επέλεξαν το υποβρύχιο για την μεταφορά του πτώματος στο στόχο.

Αφού φορτώθηκε το κιβώτιο  το πτώμα του «Μάρτιν»  στο Χόλι Λοχ στη Σκωτία στο υποβρύχιο HMS Seraphαπέπλευσε στις 19 Απρ. του 1943 με πορεία ένα σημείο ανοιχτά της Χουέλβα, στην ισπανική ακτή.

Η επιλογή αυτή έγινε γιατί οι Βρετανοί γνώριζαν ότι η Ισπανία, παρά την ουδετερότητα της, διέκειτο φιλικά προς τις δυνάμεις του Άξονα. Έβριθε από πράκτορες της Άμπβερ, της γερμανικής κατασκοπείας, και έτσι οι πιθανότητες εντοπισμού του πτώματος ήταν μεγαλύτερες. Οι Βρετανοί είχαν ήδη εντοπίσει στη Χουέλβα ένα Γερμανό πράκτορα με εξαιρετικές σχέσεις με τις ισπανικές αρχές.

 Η επιχείρηση πέτυχε και  οι Βρετανοί βεβαιώθηκαν ότι τα σχέδια πήγαν σε γερμανικά χέρια.Η γερμανική πλευρά τελικά εξαπατήθηκε και «Ο κιμάς φαγώθηκε»

 Ο Χίτλερ, την ίδια ημέρα που πληροφορήθηκε το περιεχόμενο των μυστικών εγγράφων «Μάρτιν», εξέδωσε   διαταγή σύμφωνα με την οποία τα «μέτρα σχετικά με τη Σαρδηνία και την Πελοπόννησο θα έχουν άμεση προτεραιότητα απέναντι σε κάθε άλλο ανάλογο», δίχως βέβαια να πεισθούν  όλοι οι στρατηγοί του.

   Η παραπλάνηση αυτή είχε σαν  αποτέλεσμα τη μεταφορά δύο θωρακισμένων μεραρχιών από το ανατολικό μέτωπο στην Ελλάδα, ένα μόλις μήνα πριν τη μεγαλύτερη ίσως αρματομαχία στην ιστορία, τη μάχη του Κουρσκ εναντίον των Σοβιετικών.

Μία τουλάχιστον Γερμανική Μεραρχία μεταστάθμευσε στη Μεσσηνία και   ένα τουλάχιστον Γερμανικό Τάγμα κατέλαβε θέσεις για την άμυνα της Ακτής: Κυπαρισσίας – Καλού Νερού-Καϊάφα. Το βλέπαμε σε θέσεις μάχης καθ’ οδόν προς  το Σιδηρόκαστρο. Η ακτή αυτή  αμμώδης με βαθιά νερά είναι ιδανική για αποβατικές επιχειρήσεις. Η έδρα του τάγματος εγκαταστάθηκε στη στάση Σιδηροκάστρου(πρών σιδηροδρομικού δικτύου ΣΠΑΠ) ένθεν και ένθεν των  υψωμάτων  μέσω των οποίων διέρχεται η οδική  αρτηρία( και τότε και ιην  σιδηροδρομική γραμμή)   πλάι στην κοίτη  του  ποταμού της Κυπαρισσίας. Ο άξονας αυτός  άγει  από   Κυπαρισσία προς  Καλαμάτα, Τρίπολη Ισθμό Κορίνθου. Η Γερμανική δύναμη απόκρουσης της αποβάσεως ήταν   10 περίπου χλμ ανατολικά  του ορεινού χωριού Σιδηροκάστρου Τριφυλίας. Παράλληλα, το σχέδιο παραπλάνησης προέβλεπε και έξαρση της   ανταρτικής δραστηριότητος  από τον ΕΛΛΑΣ εναντίον των Γερμανών. Είχε μάλιστα  εξοκείλει και ένα βρετανικό υποβρύχιο στον Καΐάφα.  Τον Σεπτέμβριο   οι αντάρτες σκότωσαν 3-4 Γερμανούς στο χωριό Πιτσά και οι Γερμανοί της Καλαμάτας σε αντίποινα έκαψαν το κεφαλοχώρι  Αετό  Μετά διήμερον κύκλωσαν αιφνιδιαστικά  και το Σιδηρόκαστρο . Εμείς οι άμαχοι  εκ του φόβου αντιποίνων είχαμε φύγει έξω από το χωριό στο πέριξ δάσος .Εντός του χωριού είχαν μείνει  ελάχιστοι  προεστοί , μεταξύ δε  αυτών και ο αείμνηστος πατέρας μου, για να  συστήσουν  στους Γερμανούς να μην κάψουν το χωριό μας. Αλλά βρέθηκαν προ Γερμανικών πυρών και σκοτώθηκαν πριν προλάβουν να   πλησιάσουν  τον κατακτητή.

 Έτσι  κλώσησε  η Κλωθώ τους  λαχνούς   για την απόβαση στη Σικελία με παραλήπτες εκατοντάδες μελλοθάνατους ,  η Λάχεση με  το παραπλανητικό σχέδιο του Τσαρλς Κολμόλντλεϊ  της Mi5     τους ενεχείρησε  στον πατέρα μου και στους άλλους άτυχους  της Μεσσηνίας και η Ατροπός διέταξε τους Γερμανούς να εκτελέσουν τους λαχνούς   και να τους  κάνουν   αναπότρεπτους .Σκέπτομαι πόσες φορές ήρθα αντιμέτωπος με το θάνατο(σε αυτοκινητιστικά και αεροπορικά ατυχήματα,  και με τον καρκίνο κ.α) και η φιλική μου  Ατροπός τον ακύρωνε. Ίσως όμως και να το χρωστώ στον καλό λαχνό της συζύγου που πρέπει να τη στηρίζω όσο με έχει ανάγκη. Ποίος ξέρει;

 Χωρίς τον παράγοντα τύχη σήμερα δε θα ζούσα. Βέβαια, είχα και τη θεά Αθηνά στο πλευρό μου η οποία μου επαναλάμβανε  «συν Αθηνά και χείρα κίνει»  Κωνσταντίνε και εγώ τη σέβομαι  και   ακόμη παίρνω τα μηνύματα της .  Οι Μοίρες λοιπόν  και η Αθηνά  γράφουν της “μοίρας μας τα γραμμένα”(7/6/24)

Αμφικτύων

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ

Fwd STUDY THE CRIMINAL RECORD OF TURKEY

Written by Konstantinos Konstantinidis Amphiktyon

The Professor of History at the Aristotle University of Thessaloniki, Nikos Vassiliadis, said: “Turkey has no history but a criminal record” This is what I will try to present to you below:

1878 June 4 Turkey sells Cyprus to England

1879 Drowning in blood Kurdish revolution in Badiman by Obeydalla

1894 September to 1896. Sultan Abdul Hamit implements the Armenian Genocide policy. In August and September 1894, Armenians are massacred in Sassoon.

In October 1895 the first organized Genocide in Istanbul and Trebizond and in November and December 1895 the Turkish administration organizes a wide seal across Turkey

June 1896 the genocide of the Armenians of Van is carried out

After the occupation by the Armenians on 28-8-1896 of the Ottoman Bank, a terrible massacre took place in Constantinople. Total number of victims 300,000

1896 May 12 Massacre of Greeks in Crete in riots between Greeks and Turks

1909 End of March and new massacres are carried out by the Young Turks with Armenian victims in Adana, Tarsos and other cities of Cilicia. About 30,000 Armenians are murdered and among them are some American missionaries

1909 The Arab revolution in Yemen is drowned in blood by the New Turks

1911 on October 1 Bishop Emilianos is murdered in Grevena by the Turks

1912 Revolt in Mardin under Bedihan and in Remo and Bitlis under Seyh Selim

1912 Massacres of Greeks in Anat. Thrace during the retreat of the Turkish Army and looting of the cities, villages and burning of Didimoteich and Adrianople, with particular ferocity they treated Hellinikontati then Kesani with massacres, looting and burning of the cities and villages of the area

1913 February The Turkish authorities persecute the inhabitants of Krithea and force them to leave their homes and go to Western Thrace. Accompanied by brutal looting.

1913 Savage massacre of 15,690 Greeks With the recapture of the Eastern Thrace area by the Turkish army, a savage massacre of 15,690 Greeks also begins in the areas of Malgari and Harioupoli, where savage massacres of the inhabitants, looting and destruction of their homes take place.

1914 February 8 the Dane Westerneck and the Norwegian Hoft are appointed general inspectors of the Armenian territories

1914 May 25 The Greek Orthodox Ecumenical Patriarch protests the persecution of Christians and is forced to close churches and schools.

1914 May 27 Persecution of Pergamum Hellenism The Turkish authorities of Pergamum order the population of the city to leave within two hours. The terrified residents found refuge on the Greek island of Mytilene

1914 May – June Persecution of Hellenism in Western Asia Minor. The Turkish authorities use satanic means of oppression, intimidation and coercion to make the Greeks of Western Asia Minor leave. The coasts of Asia Minor where the Greek element lived are destroyed. In Eritrea and Phocaea the massacres of the Greeks were relentless

1914 July the general inspectors for the Armenian territories arrive in Constantinople and the Norwegian Hoft in Van

1914 July-August.”The infamous Labor Battalions. The Turkish Government organizes the “Forced Labor Battalions” Few of these inferno will return alive. This is an insidious method of killing Greeks and Armenians without expending a bullet. The toll on them is 400,000 Greeks who died of hunger, disease and all kinds of deprivation

1914 September Persecution of Greeks The Turks order the liquidation of the Makris region in SW Asia Minor. Many are murdered while the pursuit is accompanied by looting, violence and robberies.

1914 November Following the order of the Turkish Government in many villages of Eastern Thaki where the population was mostly Greek, their forced evacuation was ordered. (Neochorion, Galatas, Gallipoli etc.) Houses and shops were looted. Thousands then left their ancestral homes and came to Greece as refugees.

1914 November-December following an order of the Turkish Government, the evacuation of the areas of Vissi and 40 Churches was ordered. 19,000 were displaced to Anatolia and their possessions looted. According to the data of the Patriarchate, 119,940 Greeks were persecuted from Eastern Thrace.

1914 January – December More than 250,000 were exiled and imprisoned from the regions of Thrace and Smyrna. Their properties were confiscated by the Turkish state.

1914 During this time the Turkish government intensified the persecution of the Greeks. The Patriarchate protested strongly against Talaat Bey and its interior minister   of Turkey and visits the areas to examine the complaints but the persecutions intensified because the minister in cooperation with the local agencies made the persecutions more systematic

1915 April.” 1,500,000 are the victims of Armenians” Arrests of a large number of Armenian intellectuals and leaders of the Armenian community in Constantinople and the surrounding areas. They were deported to Anatolia and massacred on the way. Armenian soldiers in the Turkish army were captured and massacred by the thousands. The Armenian population was exiled to the Syrian desert where they were massacred by the hundreds of thousands by the Turkish army, rioters and civilians, or were left to die of hunger, hardship and disease. 1,500,000 are the victims of Turkish atrocities. This is the Genocide that the Turks celebrate as liberation

1915 June 13, the official declaration “on the Armenian extermination” was published by the Ottoman Government

1915 September 16. Extermination of Armenians Secret telegram from Aleppo area orders: “It is known that the government has declared the extinction everywhere of the Armenian population living in Turkey. O[pops who have a contrary opinion cannot be a member of the state service. It must be put to an end them without any compassion for women, children and persons with disabilities, regardless of the terrible means of disappearance. Minister of Interior Talaat Beys” This is not a mistake. It is an order of the Turkish government which was addressed to the Turks who are supposed to belong to the human race. Any comment is unnecessary.

1915 The Turks begin a fierce persecution against the Syrian Orthodox and Nestorians who lived in the districts of Hakar, Mardin and Midyat. Cruel massacre but not as well known as that of the Armenians. One of the first victims was Adai Ser Archbishop of Sert. General slaughter and complete destruction were its characteristics. Extinction was almost complete by the end of WW1 on 11/11/1918

1916 Destruction of the area of ​​Risaios Platanos in Pontos. Looting of the cities of Ofis, Sourmena, Gemoura. The looting was organized by the Ottoman state and the operation was overseen by Turkish officials under the leadership of Ahmet Bey and General Velip pacha.

1916 Killing of 45,970 Pontians The Turks force the inhabitants of various regions of the Pontus to migrate to Sivas. Only 550 survived out of 16,750 inhabitants. of the areas of Elevi and Tripoli. Of the 49,520 inhabitants of Trebizond, only 20,300 survived

1916 December 27. The provosts of Amisos and 4,000 Greek residents of the city were arrested and deported to Anatolia

1917 March 10. Syrian Genocide Confession Adil Bey, Deputy Leader of Lebanon officially stated in the Ottoman Parliament that only in Lebanon and Syria did they die of starvation and hardship caused by the Turkish administration

 1917 Spring. Eviction of 23,000 families from their homes in Kydonias by the Turkish administration

1917 November 400 Greek families were exiled from SW Turkey and their homes looted.

1918 January 8. US President Wilson proclaimed the Principle of Self-Determination of all the oppressed peoples of Turkey. Turkey wrote it on her … bloody shoes.

1918 April Another 8,000 Greek families were displaced from SW Turkey

1918 May 28 The independence of Armenia was proclaimed after the victory of the Armenian army over the Turkish

1918 June 4 Treaty of Batum After several months of fighting in which the Armenians fought alone against the Turks, they signed the Treaty of Batum in which Turkey recognized the Independence of the Armenian Republic, but did not adhere to it.

1919 June 25 French Prime Minister Clemanceau said of the Armenian massacres “In all history there is no similar example of such an organized heinous act” and no other

1920 January 19 Supreme Allied Council recognizes Armenian Independence

1920 The bishop of Trebizond Chrysanthos was sentenced to death in absentia by the Military Court of Ankara, while the bishop of Zillon was convicted and died in prison

1920 August 10 The signing of the Treaty of Sèvres foresees the Independence of Armenia, the self-determination of Kurdistan, the liberation of Eastern Thrace and the Smyrna region according to President Wilson’s declaration, and self-determination for all the peoples of Asia Minor. Wishes without substance

1920 September The Kemal state attacks Armenia. The Armenians are fighting desperately against the Turkish army. Finally the Armenians surrender on 2-12-1920. The Turks are spineless and do not keep treaties

The Turkish victory is followed by a general massacre of the Armenians and the secession of half of their state and incorporation into Turkey

1920 November 22 The Turkish-Armenian border mediation is submitted by US President Wilson. Hugs for Turkey

1921 June 3 Kemalists arrest !320 pro-proest Greeks in Sampsud

The next day they execute 701. The executed are thrown into a common pit behind Bekir pacha’s house. The rest are exiled inside Anatolia

1922 August 24 Occupation of Pergamum by the Turks The Turkish army occupies Pergamum. The Greeks run for their lives.

1922 September 9 The Turks occupy Smyrna. The city is set on fire and it burns from end to end. Wild massacres of Greeks and Armenians follow. Crowding of butchered and drowned corpses in the Gulf of Smyrna, and a commotion of those assembled on the quay to embark on some vessel, or to rush into the bay to escape the Turk’s knife and ax

The victims amount to approximately 150,000 people.

1922 October .300,000 Greeks in exile After the evacuation of the Greeks from Anat. Thrace were forced to leave their ancestral homes in which their ancestors lived since prehistoric times six thousand years ago.

1914-1922 October It is estimated that within 8 years the Greek Nation suffered from Turkey the most heinous Genocide:

1/ Organized Massacres – Genocides

a/ Pontus Greeks More than 350,000 victims of the Turkish genocide

b/ 325,000-400,000 refugees came to Greece

c/ Greeks of Asia Minor More than 400,000 were massacred, executed or died as a result of starvation, and the inhumane, criminal and barbaric conditions deliberately submitted to by the Turkish administration to die.

According to the book by Dr. Ioannis Papafloratos entitled “THE HELLENICISM OF PONTO”, Leimon Publications 2021

Total number of Greek victims of Asia Minor Genocide amount to 700,000-800,000 people

2/ Refugees in Greece. It is estimated that 1,700,000 were saved from Turkish brutality and of these 1,400,000 came to Greece from Eastern Thrace, Asia Minor and Pontus, 200,000 went to Russia from Pontus and the rest scattered all over the world . And to think that they lived in their homes since prehistoric times more than 7,000 years BC and were driven out by the Turko-Mongol tribe that arrived in Asia Minor in the 7th century

1924 July 10 Nasturi Kurdish revolution in Hakkari. drowned in blood by the 7th Corps of the Turkish Army after 79 days. 36 villages were destroyed while 12 were leveled.

 1924 March 3 The Great Kurdish Revolution in Elazig under Seyh Sait 10,000 Kurds occupy Harput and attack Diyarbakir the capital of Kurdistan. After the complete destruction of 48 villages, the revolution drowned in blood and they surrendered on 7-10-1927

1926 May 16 New Kurk revolution under Mount Agri. The rebels took the 28th Turkish Infantry Division hostage. The revolution spread to the areas of Hakkari, Siirt and Mardin. The revolution was drowned in blood when superior Turkish forces arrived on 7-17-1926

May 30 Great Kurdish Revolution in Diyarbakir and Agri under Seyh Enver. This was suppressed after fierce fighting on 7-10-1927. 2,000 Kurdish fighters were killed. For many days the waters of the Murat River were stained red with the blood of the slaughtered Kurdish fighters and civilians.

1928 Two Kurdish uprisings took place. The first under Resul Aga in Siirt and the second under Aga Can. More information is missing due to censorship by Military Law.

1930 June 2 New Kurdish uprising in Agri region suppressed 9-18-1930 and drowned in blood

1930 August 31 The Turkish newspaper Miliet published a Declaration by Turkish Minister of Justice Ismet Inonu: “Only ethnic Turks have national rights in the country. No other element has such rights.”

1930 September 30 The Turkish newspaper Milliyet publishes a statement by the Turkish Minister of Justice” The Turks are the only sovereigns in the country. Those who are not genuine Turks have no rights. The right to be servants and the right to be slaves” This is how Turkey feels human rights and treats the minorities of Armenians, Greeks, Syrians and Kurds. Even now 15 million Kurds have no schools, their language and even their dances are banned, their leaders are in prison or murdered and the people are disappearing

1935 Kurdish Uprising under Buban Bitlis in Siirt and under Abdul Rahman took place Eventually drowned in blood

1937 Kurdish uprising under Rayh Risa in Dersim There is no information because Martial Law is almost always in effect in these areas and censorship is absolute

1937 May 23 The Turkish government forbids the publication of the Constantinople newspaper Son Telegraph, because it refers to what the Kurdish people are suffering.

1938 November 10 Death of Kemal Atatürk the butcher as as he was called the Greeks, Armenians, Kurds, Syrians, Pontians and persecutor of all the ethnicities of Asia Minor. He saved Turkey from the dismemberment that would have solved the region’s problems. To this end, the economically powerful Khazars who, through Turkey, wanted to control the Middle East, the Black Sea, Russia and the SE Mediterranean up to the Balkans acted actively. They did not let the Allies implement the Self-Determination of the peoples and its fragmentation into smaller states, such as Ionia, Kurdistan, Pontus, the international city of Constantinople, Ankara, etc.

1941 May. When Greece fought a bloody battle against Nazism, Turkey conscripted twenty (20) classes of Greek and Armenian minorities who still lived in Turkey and had Turkish citizenship in order to exterminate them in the same way as it had exterminated the others after World War I. P sent them to the infamous “Forced Labor Battalions” As World War II had already been declared and everyone was busy with its development (Greece was still fighting alone against the German-Italian and Bulgarian forces), the Turkish criminals had the golden opportunity to carry out the heinous crime of genocide without any reaction from international public opinion.

1942 November 11 The disgraceful Property Taxation Law of non-Muslims, the religion infamous as (Varlik Vergisi), is passed. It is a heinous act of economic exhaustion of Greek and Armenian businessmen, who were defenseless against the excesses of the Turkish Authorities and the extortions of the rulers of economic authorities of Turkey. This is how the Greek Capital was lost in Turkey. But “we are not asking for anything from Turkey” according to the doctrine of the Greek Governments.

1955 September 6. The most brutal pogrom against the Greeks of the city. The Turkish authorities organized the great persecution of the Greeks of Constantinople. 29 Churches were burned, 46 were looted, the graves of the Ecumenical Patriarchs and the Christian cemeteries suffered terrible vandalism. Thousands of shops were destroyed. Hundreds of women were raped. Small scale vandalism and brutality also occurred in Smyrna. Franco-Levantine residents of Smyrna confessed to me that at least one wife of a senior Greek officer serving at the NATO Headquarters Smyrna (LANDSOUTHEAS) was raped in subsequent Turkish incidents due to the Cypriot

1974 July 20 The Turkish Army invades Cyprus, an independent and unfortified country member of the United Nations, and occupies by military force 36% of its territory under the pretext that this was necessary to protect the Turkish-Cypriot minority which was 18% of the entire population

1974 July – August Despite the decisions of the Security Council of the United Nations No. 353, 357, 358, 359, 360 etc. which ordered: “Withdrawal without delay from the Republic of Cyprus of foreign military personnel, the invading Turkish army has remained its presence in Northern occupied Cyprus until today’ (2024), when this article is being written”. of Turkey and to restore unity and peace on the island of Aphrodite.

Invasion results:

 3,000 (three thousand) Cypriots, mostly civilians, killed by Turkish forces

1619 Greek Cypriots the missing. These include civilians, women and small children. These people disappear during or even after the Turkish invasion of the areas occupied by the Turkish troops. For many of these people there are testimonies from eyewitnesses and international organizations, that armed groups of Turkish Cypriots and their detention for a period of time in Turkish prisons. No one was interested in them state or organization.

162,000 Refugees whose properties were looted and confiscated by the Cypriot pseudo-state of Northern Cyprus

The Greek ghost town of Famagusta still remains enclosed and blocked from its inhabitants inside barbed wire fences

1978 December 25 Turkish fascists massacre hundreds of Kurds in Marash

1978 December 28 Martial law is declared in 15 provinces of Turkish Kurdistan, banning for three years any information about the suffering of the Kurdish populations there. Because so far no reaction on the part of the International Organizations and the powers of the earth has been manifested to stop the genocides of Turkey, it has been encouraged and proceeds to eliminate the Kurdish ethnicity, as it has done so far with the Greek (Ionian Pontus, Cappadocia) Armenians , Assyrios et al

 1984 -1999 the Turks killed more than 40,000 Kurds Their leader Öcalan an armed revolution began with the PKK rebels to achieve the autonomy of Kurdistan. The Turkish army with NATO weapons smothered the revolution in blood, killing more than 40,000 Kurds, destroying from the ground up thousands of Kurdish villages and driving the Kurdish populations from their ancestral homes. With the arrest of Ocalan on February 15, 1999, Turkey formally suppressed the revolution. Ocalan is still in prison. No state supported the Kurdish uprising. How long will this ancient people be slaughtered in their homeland because they want to live free, speak their language, dance their dances, enjoy democracy, have their culture, etc.?

No one has bothered Turkey so far for the continuous Genocides and crimes against international and criminal law. Thus it continues unabated its fascist and Nazi policy transformed into a neo-Ottoman Empire with conquering visions from central Asia to the Caucasus, the Middle East, Africa, the Balkans, the Aegean, Western Thrace and Cyprus and now with the events in Gaza directly threatens Israel as well. The future will prove how barbaric her policy has been and continues to be

The free world will one day realize that Turkey has escaped human and divine measures and will have to pay for its crimes and return to the international order. It is criminal in a country that has committed and is still committing genocide to equip it with modern weapon systems such as F-16 air defense systems, missiles and modern technology

A Special Court for the heinous crimes of Turkey must now act. Before Turkey causes rivers of blood to be shed. Here is her criminal record. Let the legal world prepare the Legal Indictment so that Turkey can be summoned to the Special Court and sit on the Accused’s Bench

Note:

Persecution for Turkey means: Killings, vandalism, torture, beatings, rape of women-girls and the elderly, seizure of property, looting of property and valuables, burning of houses, seizure of property by Turks, exile and certain death of those sent to Anatolia

Exile for Turkey means: Expulsion from their homes with a bogo of things and a march on foot into the interior of Turkey towards Anatolia, with blows to the idlers and dufekism to those unable to continue. This meant certain death from hunger, thirst, disease, torture, ill-treatment, beatings, shooting those who could not follow, enslavement and looting from the villages they passed and those who finally reached Anatolia died in the quarries breaking stone under the most miserable conditions. , heat or cold, lack of food, care, etc. Beautiful girls took them for their harems. Thus Turkey disappeared the millions of Greeks, Armenians, Greek Pontians, Assyrians and Cypriots of Northern Cyprus

Nationalist Declarations. Either by the government or the press they meant the unleashing of persecution against minorities by the fanatical Turkish masses, without police intervention

Minorities of Turkey For Turkey it meant and still is a slave, a slave, a person without rights who at best had to disappear and at worst to be a slave and a slave and a second-class citizen who is not protected by the law but is at the disposal of every Turkish institution he may even find himself in prison for anti-Turkish activity Western declarations about Turkey. The Khazar Turko-Mongols did not even consider them and continue their work undisturbed

The data was taken from the great book “Molon Lave” by the distinguished lawyer and internationalist Thalis Mylonas, translated into Greek by the editor of the Study Konstantinos Konstantinidis Major General R.T Author an Poet

                                  ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Ποτέ στον μακρότατο βίο μου δε βίωσα πιο ανιαρές, αδιάφορες, βαρετές και άσχετες εκλογές σαν αυτές που θα γίνουν την Κυριακή 9/6/24.  Τα πολιτικά κόμματα να ασχολούνται με αλλότρια, άσχετα προς τους πολίτες θέματα αλλά και έξω από  τα τεκταινόμενα στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Όλοι έχουν επιδοθεί σε μια λογοδιάρροια χωρίς ουσία, χωρίς ενδιαφέρον, χωρίς περιεχόμενο, με ένα  ξύλινο λόγο που δεν κολλάει στον πολίτη  

Ένα λόγο ανούσιο που δεν   ασχολείται με δύο πολέμους που θαρρείς και δε συμβαίνουν στα σύνορα μας εντός του δυτικού μας κόσμου και ουδόλως τον επηρεάζουν. Αντίθετα, αφιερώνονται σε κοκορομαχίες, ποιος είναι καλύτερος για πρωθυπουργός, ποιο κόμμα θα βγει πρώτο πριν γίνουν οι εκλογές κ.α

Ομιλούν για την ακρίβεια σαν να βρίσκονται έξω από την αγορά  και την επικαλούνται προς άγρα ψήφων. Ομιλούν για τα προβλήματα ωσάν να είναι δημοσιογράφοι που περιγράφουν την κατάσταση αλλά δεν έχουν λύση  διότι είναι άσχετοι. Και ορισμένοι που δίνουν λύσεις   μας θυμίζουν τον GAP «υπάρχουν λεφτά» και  μας  μεταφέρουν σε άλλες εφιαλτικές εποχές που μετά τις εκλογές  οι  αγορές μας έβλεπαν σαν καράβι που πάει για φούντο στα βράχια.

Ουδείς  όμως ασχολείται με την ουσία αυτών των εκλογών όπως λ.χ:

1/ Ποια τα καθήκοντα και τα προσόντα  των ευρωβουλευτών που θα μας αντιπροσωπεύσουν στο ευρωκοινοβούλιο ένα προς ένα ; Δηλαδή θα γνωρίζουν τα προβλήματα της Ελλάδος και τις διεθνείς σχέσεις, ή θα  είναι του τύπου «Αρβανίτη κ.α» που ψήφιζαν σε βάρος της Ελλάδος,  ή σαν τη «Ντόρα» που ψήφισε υπέρ του Κοσόβου; ή θα είναι άσχετοι  και θα ασχολούνται με το ΠΡΟ-ΠΟ λόγω πρότερου βίου, ή θα γίνουν «προωθητές» συμφερόντων  προς ίδιον  πλουτισμό   όπως η «Καιλή κ.α», ή τέλος  πάνε για  το «κονόμι»  για τον  παχυλό μισθό, το  βοηθητικό προσωπικό, ταξίδια  και τα  τυχερά; Γιατί μέχρι τώρα τέτοιους είχαμε στο Ευρωκοινοβούλιο, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις.

2/ Ποια γνώση  πρέπει να  έχει ο ευρωβουλευτής  σε θέματα γεωπολιτικής του χώρου μας, επί  των Ελληνικών Εθνικών θεμάτων, της Τουρκικής αναθεωρητικής πολιτικής, των αιτιών και των συνεπειών των δύο πολέμων εντός των  συνόρων του δυτικού κόσμου ; Διότι η Ρωσία ανήκει στη Δύση και κακώς ανεγκέφαλοι πολιτικοί των ΗΠΑ και της Ε.Ε προσπαθούν να την εντάξουν δια του αποκλεισμού(εμπάργκο) στην Ανατολή , τη στιγμή μάλιστα που χωρίς την ενέργεια της θα είχαμε ξεπαγιάσει το χειμώνα. Ουδεμία εμβάθυνση στο θέμα της ακρίβειας. Πως προέκυψε αυτή ως δια μαγείας από τότε που επιβλήθηκαν τα  εμπάργκο στη Ρωσία και ιδιαίτερα από της ενάρξεως του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου και του πολέμου που ξεκίνησε η Χαμάς στις 7/10/23 εναντίον του Ισραήλ.

Συμφωνούν στην αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία και  υλικού και εμπλοκής της Ε.Ε στον πόλεμο αυτό;

Ουδεμία συζήτηση για τον κίνδυνο που ελοχεύει στην Ευρώπη σε περίπτωση που οι πόλεμοι αυτοί κλιμακωθούν σε πυρηνικούς, όπως έχει ήδη προειδοποιήσει ο πρόεδρος Πούτιν και έχει μάλιστα στοχοποιήσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σαν βάση ανεφοδιασμού των ΗΠΑ των Ουκρανικών δυνάμεων.

3/ Ποια θα είναι η αυριανή Ευρώπη και ποίος θα την διοικεί και ποιες συνέπειες τους στην χώρα μας ; Εδώ οι πάντες εξορκίζουν και με διατάγματα  απαγορεύουν το φρόνημα των Ελλήνων, διότι  στρέφονται όλο και περισσότερο προς τα δεξιά, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις και ιδιαίτερα οι χώρες του βορρά. Όχι, διότι έγιναν ξαφνικά  φασίστες οι πολίτες , αλλά για λόγους αυτοσυντηρήσεως και επιβιώσεως εντός της πατρίδας τους  σαν Έθνος ελεύθερο, ανεξάρτητο, δημοκρατικό, με τις άξιες του, τη γλώσσα του, τα σύνορα του, τον πολιτισμό του κ.ο.κ. Δεν θέλουν να γίνει τριτοκοσμικό μωσαϊκό με διαφορετικό πολιτισμό, ισλαμική θρησκεία, με γκέτο αδιάβατα , με γειτονιές με σαρία, με έγκλημα ανασφάλεια,  κλοπές,   ασχήμια  κ.ο.κ  Δεν ανέχεται επίσης  τις υπερβολές των Λοατκι , την προπαγάνδα των ΜΜΕ, την εφιαλτική του καθημερινότητα, μια Ελληνική χώρα που τείνει να γίνει φοβική, τουρκολαγνική, και   χωρίς ταυτότητα.

Ποια Ευρώπη θέλουμε; Μια ανεξάρτητη Ευρώπη με δική της άμυνα και ασφάλεια  ή υποκινούμενη από τις ΗΠΑ και πιόνι του ΝΑΤΟ;

 Αυτά και άλλα ζωτικά    θέματα δεν απασχόλησαν την προεκλογική εκστρατεία και γι΄ αυτό δεν κίνησαν το  ενδιαφέρον  του κοινού. Υπεύθυνοι είναι οι καινοί και κούφιοι πολικοί,  αλλά και τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι(φερέφωνα), πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σε μικρά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς

Πολλοί φίλοι με ερωτούν ποιόν  να ψηφίσουν; Τους απαντώ ότι ο Δίας  μας έδωσε την ελεύθερη βούληση να κρίνουμε. Πάντως, τους λέγω αβιάστως ότι προσωπικά θα καταψηφίσω τα «4» μεγάλα κόμματα εξουσίας και παραεξουσίας (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ)  που πρόδωσαν πολλάκις την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό, τα οποία   συμπτωματικά προβάλλονται κατά κόρον  από  τα ΜΜΕ(4/6/24)

Αμφικτύων

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ

TO PRINCESS KAKO OF AKISINO

Our dear Kako, rejoice

beautiful princess of Akishino

sweet as the cooing of a thousand goldfinches

built bridges of Greek-Japanese friendship

you have become lovable in Greek society

ambassador for closer cooperation between our peoples

no, only in tourism and sports

but also in culture and technology

our people children of the sea like seagulls in

storm fly with the ships

Your name looks Greek

your imperial family is ancient

Your passing is spontaneous and friendly

we were fascinated by your Japanese costume

Princess Panoria of Japan

you visited our Greek islands and museums

you also ate food from the islanders’ kitchens

you gave us friendly feelings, stay healthy

From the Greek Pancratium to the judo that you are now spreading

body, spirit and soul of steel to the person it bestows

sport that hardens a person

without a weapon makes him worthy of a fighter

prepares him for life

with his powers to face her

with self-confidence equips him not to be timid

to fight and not to bend and in the end he will win

A scion of an imperial family

we admired your simplicity and wisdom

your Japanese dignity and sobriety

your self-discipline, kindness and goodness

You were not afraid to walk on the Greek islands

sights to see and outside the protocols to live

diligently cultivate the mutual relations of our peoples

the ancient Greek culture

and the modern Greek you better get to know them

You didn’t stand still for a moment

You went to visit the Panhellenic club

you were accepted by the state and political leadership

you moved the judo kids

with kindness one by one you greeted them heartily

and you won the sympathy of the Greeks

You with judo, Atremi with archery

Athena with the spear and all of you with feminine wisdom

Greek fiction proclaimed you an earthly goddess

Japanese and Greek philosophy is similar

shining like an Iris you radiate radiance

Kako a princess with visions

her proud people work wonders

he got to know our way of life here

with the Muses of Olympus he communicated

she compared him with hers and of course

agreed “similar and opposite”

they create a harmonious composition

Shinto and samurai you, we Zeus heroes and demigods

Let this visit, Kako, not be the last

every summer and a new experience in Greece

two heroic and mythical countries

peaceful messages to give to the others

our countries are prone to earthquakes, England brings us disasters

these complementary economies to become narrower

our cultural relations to thicken

Two anti-nuclear countries against war

and nuclear annihilation

to Mars another food to give

unless we are attacked like heroes we will defend ourselves

that’s why we are gearing up for war to get ready

we love and enjoy democracy

the Parthenon is our symbol and we admire it

We fight and condemn absolutism

Daughter of the Rising Sun

with rich sporting achievements and University degrees

the Kako new woman of modern life

of action, action and travel

we loved you for your modesty

and for your rich philhellenic feelings

we wish you health, happiness and everything your heart desires

I ask your sympathy for my impertinence in contacting the daughter of the Crown Prince of Japan Fumihito and High Princess Kito

With the niece of Emperor Naruhito. Grateful

Konstantinos Konstantinidis

Major General (age 95+)

Member of the Committee Against the Atomic Bombs of Hiroshima and Nagasaki and ardent lover of Japan

Writer, Member of the Society of Greek Writers

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org