ΕΥΡΩΠΗ  ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Από την αρχή της Ρώσο-Ουκρανικής κρίσεως είχα γράψει ότι: «είτε επιτεθεί είτε όχι τελικά χαμένη θα βρει  η Ρωσία» . Όμως τότε δεν το τεκμηρίωσα ,  ούτε ολοκλήρωσα το συλλογισμό μου, παρότι χαρακτήρισα αυτό τον πόλεμο     «εμφύλιο πόλεμο του Δυτικού κόσμου» προς μέγιστη χαρά της Κίνας  . Αλλά ας αναλύσουμε   την κατάσταση περαιτέρω. Για να αντιληφθούμε   τα τεκταινόμενα πρέπει να θυμηθούμε το Β’Π.Π . Τότε η Γερμανία  εισέβαλε  στη Ρωσία όχι φυσικά για τα μάτια της «Μπαμπούσκας»  αλλά για να βάλει στο χέρι τις   πλουτοπαραγωγικές   πηγές (υδρογονάνθρακες, ορυκτά κ.α) της αχανούς Ρωσικής ενδοχώρας.   Τότε τη σταμάτησαν οι Δυτικές  Δυνάμεις  με το Β’Π.Π .  Ίσως αναρωτηθεί κάποιος γιατί δεν αφήνουν τη Γερμανία να αναπτυχθεί προς ανατολάς προς Ρωσία ;  Γιατί ανησυχεί τόσο πολύ η Δύση;

Το Δόγμα MacKinder Σύμφωνα με αυτό:  «Όποιος κατέχει την κεντρική   Ευρώπη  κατέχει την Ευρώπη, όποιος κατέχει την Ευρώπη κατέχει την Ευρασία και όποιος κατέχει την Ευρασία κατέχει  τον κόσμο» Σημειωτέον ότι το παγκόσμιο παιχνίδι σήμερα παίζεται στην Ευρασία με τις αναδυόμενες χώρες(Κίνα, Ινδία, Ρωσία, Τουρκία,Πακιστάν κλπ) και  ουραγό την Ε.Ε . Στον Β’ Π.Π οι  ναυτικές δυνάμεις με επικεφαλείς τις ΗΠΑ και Αγγλία   δεν   επέτρεψαν στη Γερμανία  να βάλει χέρι στο « Κουτί της Πανδώρας» Έκτοτε με το «Σιδηρούν Παραπέτασμα» κράτησαν  διαιρεμένη  την Ευρώπη και τη Γερμανία  σε ανατολική και δυτική. Η Γερμανία και η Ευρώπη  ήταν όμηρος των ΗΠΑ και τελούσαν  κάτω από ιδιόρρυθμη   κατοχή. Με τη  συνένωση της Γερμανίας και εν συνεχεία μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ έγινε η συνένωση  της  Ευρώπης. Η ενωμένη Γερμανία εκείνο που δεν μπόρεσε να κάνει με τις στρατιές ο Χίτλερ,  το πέτυχε τώρα  με την «Ost Politic” , δηλαδή τον προσεταιρισμό της Ρωσίας. Έτσι δημιουργήθηκε μια άτυπη συμμαχία αμοιβαίων συμφερόντων και η Ρωσία έγινε ο ενεργειακός τροφοδότης της  Γερμανίας και μερικώς της Ευρώπης σε ενέργεια και πρώτες ύλες. Στο διάστημα αυτό το ΝΑΤΟ ουσιαστικά ατόνισε και μια νέα τάξη πραγμάτων άρχισε να  αναδύεται στην Ε.Ε με την  ανάγκη   εξασφαλίσεως  Ευρωπαϊκής Άμυνας και Ασφάλειας.

Ετσι  τα συμφέροντα των ΗΠΑ για την εξαγωγή του σχιστολιθικού της αερίου βρέθηκαν σε μέγα κίνδυνο εξ αιτίας του φυσικού αερίου της Σιβηρίας μέσω του « NORTHSTREAM»

και γιατί όχι και του «MEDSTREAM»  Η Γερμανία έγινε ο ανταγωνιστής των ΗΠΑ και εκμεταλλευτής των εταίρων της

Η Ελλάδα πρώτη  αντιμετώπισε  την επεκτατική επιδρομή της Τουρκίας στην Κύπρο αλλά οι Ευρωπαίοι  ποτέ δεν  έδωσαν σημασία. Ούτε  οι  πόλεμοι που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ και η Τουρκία  στη γειτονιά μας τους ανησύχησαν.  Μόνο όταν άρχισε το μεταναστευτικό ρεύμα  άρχισαν να ανησυχούν  .  Η Γερμανία βολεμένη με το φτηνό Ρωσικό αέριο και από την οικονομική εκμετάλλευση των λοιπών χωρών της Ε.Ε δημιουργούσε πλεονάσματα στον Π/Υ της σε βάρος των νοτίων. Παράλληλα, πιστή στην παραδοσιακή  Γερμανο-Τουρκική συμμαχία  βόηθησε την οικονομική ανάπτυξη της  γείτονος   και την εξόπλισε  με σύγχρονα οπλικά συστήματα. Αντίθετα,  την Ελλάδα  την καθήλωσε επί 10ετία με   εξοντωτικά  Μνημόνια.

Αποκατάσταση της Νατοϊκής Ισορροπίας. Ούτως εχόντων των πραγμάτων η ισορροπία στην Ευρώπη άρχισε να αλλάζει υπέρ των Κεντρικών δυνάμεων (Γερμανίας, Ρωσίας και Κίνας) Οι ΗΠΑ κινδύνευαν να χάσουν το προγεφύρωμα τους στην Ευρασία που είναι η  Ευρώπη και Ανατ. Μεσόγειος.  Η θρυαλλίδα για την αλλαγή του παιχνιδιού   στάθηκε  η Ουκρανία , ένα αγκάθι στην πλάτη της Ρωσίας.

Το εβραιόπουλο που κρατάει το Κίεβο.Και ξαφνικά με τον πόλεμο που ξεκίνησε ο Πούτιν όλα άλλαξαν στην Ευρασία ως δια μαγείας .

1/ Ξαναζωντάνεψε το μισοπεθαμένο ΝΑΤΟ

2/ Κόπηκε ο ομφάλιος λώρος Γερμανίας –Ρωσίας και ο NORTHSTREAM . Αν επαναλειτουργήσει θα τελεί υπό τον  έλεγχο των  ΗΠΑ.

3/ Ενεργειακός τροφοδότης στο εξής της Ε.Ε θα είναι οι ΗΠΑ

με το σχιστολιθικό υγροποιημένο αέριο,  έστω κι’ αν είναι    ακριβότερο

4/ Με τον τραπεζικό ‘κόφτη’ Swift θα πληγεί η Ρωσία αλλά και η Ε.Ε για αρκετό καιρό.

5/ Η  Ε.Ε άρχισε ήδη να  διψάει για ενέργεια και  η φτωχοποίηση της είναι ραγδαία

6/ Την πνίγει το  ρεύμα εκατομμυρίων μεταναστών κ.α

Η Τουρκία   παραδοσιακή  Ουδέτερη . Μέσα σ’ αυτή την αναταραχή η Τουρκία πάλι το έπαιξε  «ουδέτερη», φιλική  και με τη Δύση και με την Ανατολή. Ενώ καταδίκασε τον πόλεμο δεν έκλεισε  τα Στενά του Βοσπόρου  στη Ρωσία και  έγινε ο μεσολαβητής για την εκεχειρία μεταξύ των εμπολέμων.   Πάντως,  όπως η αναθεωρητική Ρωσία που θέτει το Ουκρανικό  έτσι και η αναθεωρητική Τουρκία δεν έχασε ευκαιρία  να θέτει το ζήτημα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Πόσα άραγε θα ζητήσει από τις ΗΠΑ για αυτή την εκδούλευση όταν έρθει ο λογαριασμός;

Αμφικτύων

27/2/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης>

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ 

Ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Ο επιθετικός Πόλεμος είναι καταδικασμένος και έχει τεθεί εκτός νόμου. Ουδεμία  ανοχή στους πολεμοκάπηλους

Ο Πούτιν σάν νέος Χίτλερ εισέβαλε στην Ουκρανία   παραβιάζων  κατάφωρα  το διεθνές δίκαιο. Επομένως, δικαίως θεωρείται «εγκληματίας  πολέμου» .Όπως ο Χίτλερ ήταν δημιούργημα της Συνθήκης των Βερσαλλιών  το 1919 έτσι και ο Πούτιν είναι δημιούργημα των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ μετά το 1989 και ιδιαιτέρως μετά το πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία.  Το 1989 που διαλύθηκε η  ΕΣΣΔ και ανεξαρτητοποιήθηκαν οι πρώην δημοκρατίες της οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ   δεν τήρησαν τις  εγγυήσεις  περί μη εντάξεως   των χωρών αυτών στο ΝΑΤΟ  Εκαναν ακριβώς το αντίθετο .  Τη  μία μετά την άλλη, με εξαίρεση την Ουκρανία , τις ενέταξαν στο ΝΑΤΟ  παρά τη σφοδρή αντίδραση της Ρωσίας . Η Ρωσία αντέδρασε σοβαρά στην περίπτωση της Γεωργίας και  ματαίωσε με πόλεμο  την  ένταξη  της στο ΝΑΤΟ . Το  εξτρεμιστικό  καθεστώς  του Κιέβου μετά  το πραξικόπημα του Μειντάν το  2014  δεν προσπάθησε να συνεργασθεί με τη Ρωσία, αλλά  ακολούθησε σφοδρότατη  αντιρωσική πολιτική.

Το Σύνταγμα της Ουκρανίας το έκαναν φιλονατοικό Παρότι  το Σύνταγμα   τη χαρακτήριζε χώρα ουδέτερη,   μετά το 2014 το τροποποίησαν      και   από ουδέτερη μετατράπηκε σε χώρα που  προβλέπει  στο Σύνταγμά της ότι θα γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. [Είναι συγκλονιστικές οι μαρτυρίες  για το Ντονμπάς: «Οκτώ χρόνια γινόταν γενοκτονία των ρωσόφωνων της Ουκρανίας» και η Ευρώπη έκανε στραβά μάτια, όπως κάνει άλλωστε και για την Κύπρο και Αιγαίο]

Ξεκουρέλιασε τη Συμφωνία του Μίνσκ. Το Κίεβο  με τη θεσμοθέτηση νόμων  που κατέστησαν  όλες τις μειονότητες  πολίτες Β΄ κατηγορίας, ουσιαστικά μετέτρεψε τη «Συμφωνία του Μινσκ για την ειρήνευση της χώρας  και την παύση του εμφύλιου πολέμου»  μη εφαρμόσιμη από πλευρά της

Χωρίς διέξοδο διαφυγής.  Έτσι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν άφησαν οδό  διαπραγμάτευσης  στη Ρωσία, παρά μόνο τη σύγκρουση ή την ταπεινωτική υποταγή . Όμως κατά τον Κινέζο φιλόσοφο και θεωρητικό του πολέμου Σουν Τσού: «πάντα   να αφήνεις οδό διαφυγής στον  αντίπαλο» Προσφάτως, η Ουκρανία επικαλούμενη τον κίνδυνο που διατρέχει από τη Ρωσία μετετράπη σε άτυπο μέλος του ΝΑΤΟ, και χώρες όπως οι ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, την εξόπλιζαν αναφανδόν.

Το σκαλί του  ολέθρου. Όλες αυτές οι σύνθετες εξελίξεις μεθοδεύτηκαν  τεχνηέντως από τις ΗΠΑ και Βρετανία.  Η άβουλη  Ε.Ε ,  η  Ρωσία και ιδιαίτερα  η  Ουκρανία  έχουν μεταβληθεί σε  πιόνια,    που έπεσαν  στη στημένη παγίδα του πολέμου. Και δυστυχώς οι άφρονες  Νατοϊκοί  και ο ανόητος Πούτιν επέλεξαν   αυτό που θα ήταν η καταστροφή   τους  και ο θρίαμβος της  Κίνας . Όσον αφορά τις ΗΠΑ έχουν χάσει την αξιοπιστία τους και  πέφτουν από γκάφα σε γκάφα.

Ενταξη   Ρωσίας στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασφαλείας.   Μετά την πτώση της ΕΣΣΔ   αντί  να εντάξουν τη Ρωσία   στο  « Ευρωπαϊκό  Σύστημα Ασφαλείας»   οι Ευρωπαίοι ηγέτες αγκυλωμένοι από το Ατλαντικό  αντικομμουνιστικό και αντιρωσικό  σύνδρομο  του ψυχρού πολέμου διατήρησαν  την  εχθρότητα   προς την Ορθόδοξη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι είχε γίνει καπιταλιστική χώρα.  Διότι  το «διαίρει και βασίλευε» βολεύει τις ΗΠΑ και την « γηραιά Αλβιόνα» Βρετανία .

Η Ρωσία ανήκει στην Ευρώπη . Είναι μέγα λάθος να την κρατάμε στο περιθώριο σαν  χολερόβλητη παρία. Δεδομένου ότι διαθέτει  πλούσια ενέργεια και άφθονες  πρώτες ύλες τις οποίες στερείται  η  Ε.Ε  . Διαθέτει  επίσης  πυρηνικά όπλα που δεν έχει η Ε.Ε( πλήν της Γαλλίας).

Ευρωπαϊκό  Σύστημα  Ασφάλειας  Στην παρούσα κρίση   εμφανίστηκε η έλλειψη  Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασφάλειας και   ενεργειακής επάρκειας στην Ευρώπη  . Πολύ σύντομα θα γίνει πεδίο νέου πολέμου  εξ αιτίας του Τουρκικού αναθεωρητισμού και όλα αυτά πρέπει να τα αντιμετωπίσει.

Ανίκανοι οι  πολυέξοδξοι  γραφειοκράτες  των Βρυξελλών  Απεδείχθησαν άφρονες , ολίγιστοι  και  άβουλοι  διότι πράττουν αντίθετα  προς τα συμφέροντα των λαών.

Πούτιν και  Ερντογάν, διαπίστωσαν το κενό εξουσίας στην Ευρώπη λόγω αποσύρσεως των ΗΠΑ  και  ο πρώτος έπεσε  στην παγίδα του πολέμου για να  ανασυστήσει  τη «Μεγάλη Ρωσία» . Ο δάσκαλος και  φίλος του Ερντογάν  ονειρεύεται να  ανασυστήσει την «Οθωμανική αυτοκρατορία» Οι ΗΠΑ δεν έχουν συμφέρον να πολεμήσουν για την ανεξαρτησία της Ευρώπης. Το ΝΑΤΟ το έχουν για να ελέγχουν το «Ευρωπαϊκό προγεφύρωμα» στην ευρύτερη Ευρασία. Επομένως εμείς μόνοι μας θα πολεμήσουμε.

Κερδισμένη η Κίνα.  Από τον πόλεμο προσωρινά κερδισμένες  βγήκαν  οι ΗΠΑ λόγω αυξήσεως της τιμής της ενέργειας και ενδυναμώσεως του εξασθενημένου ΝΑΤΟ , ενώ μακροπρόθεσμα  κερδισμένη είναι η Κίνα.

Χαμένοι  οι λαοί της Ευρώπης διότι  θα φτωχοποιηθούν  λόγω ελλείψεων   ενέργειας και   πρώτων υλών . Καιρός  οι άφρονες  Ευρωπαίοι ηγέτες  να καθίσουν  και να σκεφθούν σοβαρά το μέλλον και την αρχιτεκτονική της Ε.Ε

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ. ΠΥΚΝΩΣΤΕ ΤΙΣ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Αμφικτύων

25/2/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

 Μέλος των τ. Στρατηγών του ΝΑΤΟ για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ 

ΔΥΤΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΞΟΝΤΩΣΕΩΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Η Δύση διεξάγει τον 3ον Μεγάλο Εμφύλιο Πόλεμο στην Ευρώπη ο οποίος και θα είναι μάλλον ο τελευταίος πριν από την άφιξη των «Βαρβάρων» Ισλαμιστών   και αργότερα των  «πολιτισμένων»  Κινέζων  για να επιβάλουν τη νέα τάξη.

Προκαταβολικώς   ,  καταδικάζω   κάθε βιαστή   του Διεθνούς Δικαίου , των Διεθνών Συνθηκών και του Δικαίου της Θάλασσας από οπουδήποτε και αν προέρχεται και εν προκειμένω   το Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για την   απόσπαση ουκρανικών  εδαφών(Λουχάνς –Ντονέτσκ) και την αποστολή δήθεν ειρηνευτικών στρατευμάτων εντός αυτών   . Τούτο μας  φέρνει στη μνήμη  την  «ειρηνευτική» αποστολή του Αττίλα στην Κύπρο.

Καταδικαστέο είναι και το σημερινό δόγμα των  ΗΠΑ εκπορευόμενο  από  το  σύμπλεγμα εχθρότητος προς τη Κομμουνιστική Σοβιετία(τότε δικαιολογημένο ), το οποίο  αδικαιολόγητα συνεχίζεται  εναντίον της μικρής σχετικά καπιταλιστικής  Ρωσίας [  146 εκατ. κατοίκων   ΑΕΠ 1,7 τρις $ λιγότερο δηλαδή και από αυτό της Ισπανίας] Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ με πληθυσμό 330 εκατ. κατοίκους έχει ΑΕΠ 23 τρις.$ περίπου και η Ε.Ε  με πληθυσμό 447 εκατ. κατοίκους  έχει ΑΕΠ 17 τρις.$  περίπου] Η Ρωσία όμως είναι πλούσια σε χώρο, ενέργεια και πρώτες ύλες.

 Οι Αμερικανοί είναι οι πρώτοι  διδάξαντες τις εισβολές,   κατοχές και καταστροφές χωρών[ Βιετνάμ, Ιράκ, Αφγανιστάν κ.α]  καθώς επίσης στις  παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και στην  επιβολή του νόμου του ισχυροτέρου .  Θα αναφέρω τη    διάλυση της Γιουγκοσλαβίας  και  την απόσπαση του Κοσσυφοπεδίου, η οποία έπνιξε στο αίμα το Σερβικό λαό.

Υπάρχει βέβαια η πάγια  εχθρότητα του Προτεσταντικού κόσμου εναντίον του Ορθόδοξου   χριστιανικού  που εκδηλώθηκε και εναντίον της Κύπρου με τον Τουρκικό Αττίλα. Εκεί  ο  δήθεν ελεύθερος κόσμος των   δημοκρατικών χωρών ήταν τυφλός και δεν είδε τη γενοκτονία ενός μικρού λαού του Κυπριακού με το ξερίζωμα του 1/3 από τις εστίες τους (200.000 πρόσφυγες, 5.000 νεκροί εξ ών 1600 περίπου αγνοούμενοι) Και δυστυχώς παρά τα  ψηφίσματα του ΟΗΕ η τουρκική κατοχή και αφομοίωση του 40% της Κύπρου συνεχίζεται  και η Τουρκία παραμένει ατιμώρητη και εκδηλώνει τις νέες επεκτατικές της βλέψεις κατάληψη των νησιών του Ανατ. Αιγαίου και της Θράκης .

Την προτεσταντική  λογική   υιοθέτησε  και το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως που προέβη στην δημιουργία ανεξάρτητης από το Πατριαρχείο της Μόσχας  Ουκρανικής Εκκλησίας.

Η   παράλυτη και διχασμένη  Ευρώπη και οι ΗΠΑ επιβάλλουν τώρα εξοντωτικές οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία με αποτέλεσμα αυτές   πλήττουν πρώτιστα  την Ε.Ε, δεδομένου ότι η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος  προμηθευτής  της Ευρώπης σε ενέργεια και  πρώτες ύλες. Αποτέλεσμα   των κυρώσεων είναι η άνοδος της ενέργειας και των πρώτων υλών στα ύψη και  η  φτωχοποίηση των ευρωπαϊκών λαών. Αντίθετα, οι κυρώσεις πλουτίζουν τους ολιγάρχες του Ισλάμ με την αύξηση της ενέργειας και κατά τους χρηματιστηριακούς παρατηρητές τα  «ισλαμικά ομόλογα» πήραν φωτιά. Αυτά   συγκρατούν την καταρρέουσα  τουρκική οικονομία και δεν πέφτει αλλά αντίθετα δίνει φτερά στη  στρατιωτική επέκταση της Τουρκίας    . Όλα αυτά σε συνδυασμό και με το ισλαμικό μεταναστευτικό ρεύμα προς Ευρώπη την αλλοιώνει δημογραφικά. Η Ε.Ε δεν έχει  πλέον φωνή και δυνάμεις αντίστασης διότι   τελεί ακόμη υπό Αμερικανική κατοχή μέσω του ΝΑΤΟ. Αν ήταν ελεύθερη θα είχε  συνδεθεί   με τη Ρωσία, όπως προέβλεπε ο στρατηγός Ντε Γκόλ την «Ευρώπη από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια». Διότι η Ρωσία  ανήκει σαφώς στην Ευρώπη πολιτιστικά και ως  λευκό γένος. Αυτό θα   καθιστούσε την Ε.Ε ισχυρή  οικονομικά και στρατιωτικά    και ικανή να αντιμετωπίσει την επερχόμενη Κίνα και το Ισλάμ. Αυτό δεν το επιθυμούν οι κοντόφθαλμοι και «στενοκέφαλοι» του βαθέως Αμερικανικού κράτους (Στέιτ Ντιπάρτμεντ) γιατί   προτιμά  να   κρατά υπό κατοχή  το «Ευρωπαϊκό προγεφύρωμα» του Β’ Π.Π στην ήπειρο Ευρασία . Για πόσο όμως καιρό ακόμη; Όταν ισχυροποιείται το Ισλάμ στην Ανατ. Μεσόγειο και όταν η Κίνα σε λίγο θα έχει ξεπεράσει τις ΗΠΑ  σε ΑΕΠ και τεχνολογία  ενώ  η Ε.Ε ίσως  να έχει  αυτοδιαλυθεί θα περιορισθεί στο νησί της   ;

Δυστυχώς, στις ΗΠΑ ανήλθαν στην εξουσία κατώτερα  έμφυλα και έκφυλα στρώματα  (έγχρωμοι, ΛΟΑΤΚΙ , αιρετικοί, αμόρφωτοι, εχθροί της οικογένειας , δικαιωματάκηδες κλπ )  τα οποία  κυριολεκτικά αφόπλισαν τη μεγάλη Συμπολιτεία του ελεύθερου κόσμου με αποτέλεσμα  να επικρατεί  ο  αφύσικος  παραλογισμός και αμοραλισμός. Οι ΗΠΑ σήμερα δεν έχουν ισχύ  .  Γι’αυτό κάθε  ισχυρός πλέον δια των όπλων επιβάλλει το δικό του δίκαιο, όπως  κάνει  η Ρωσία και Τουρκία.  Τη Ρωσία την τιμώρησαν όχι όμως και την Τουρκία . Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Και ο εμφύλιος της Δύσεως  συνεχίζεται μέχρις πλήρους   εξουθενώσεως  του λευκού γένους και του Δυτικού Κόσμου .    Τώρα σειρά έχει η Ελλάδα. Από εδώ όμως ίσως να αρχίσει ο Γ’ Π.Π

Αμφικτύων

23/2/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης>

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ 

ΔΥΟ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ Η ΡΩΣΙΑ ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΔΥΣΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΤ. Ή ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕ ΜΕΤΡΙΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ Ή ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΟΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΟΣΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΤΟΥ 1963, ΟΠΟΥ Η ΕΣΣΔ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 10′ ΠΤΗΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ
ΤΩΡΑ ΟΙ ΗΠΑ ΜΕ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΦΑΛΜΑ ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΗ ΜΟΣΧΑ ΕΝΤΟΣ 7-10′
ΤΟΤΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΕΝΑΣ ΚΕΝΝΕΝΤΥ ΚΑΙ Ο ΚΡΟΥΤΣΕΦ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΟΛΕΘΡΟΥ
ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΗΓΕΤΕΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΟΛΕΘΡΟΥ Η ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΙΝΑΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;
ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΣ ΛΑΒΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥΣ (διόρθ.)

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης ΑμφικτύωνΈργα ματαιώνουν φωνασκούντες οικολόγοισοβαρώς μας βλάπτουν οι σαθροί τους λόγοιτον ενεργειακό μας πλούτο από καιρό απαξιώνουνδικαστές την έκδοση των αποφάσεων στο ΣτΕ βαλτώνουνοι πολιτικοί μας σιγή ιχθύος ποιούντεςμε «πράσινα άλογα» την ενέργειαν’ αντιμετωπίσουν προσπαθούντεςκαι οι πολίτες πορεύονται δεινοπαθούντες

Διαβάστε Περισσότερα

ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥΣ (διόρθ.)

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης ΑμφικτύωνΈργα ματαιώνουν φωνασκούντες οικολόγοισοβαρώς μας βλάπτουν οι σαθροί τους λόγοιτον ενεργειακό μας πλούτο από καιρό απαξιώνουνδικαστές την έκδοση των αποφάσεων στο ΣτΕ βαλτώνουνοι πολιτικοί μας σιγή ιχθύος ποιούντεςμε «πράσινα άλογα» την ενέργειαν’ αντιμετωπίσουν προσπαθούντεςκαι οι πολίτες πορεύονται δεινοπαθούντες

Διαβάστε Περισσότερα

   ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ  ΠΑΡΑΛΟΓΟΥΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Έργα  ματαιώνουν  φωνασκούντες οικολόγοι

σοβαρώς  μας  βλάπτουν   οι  σαθροί τους λόγοι

τον ενεργειακό μας  πλούτο  από καιρό απαξιώνουν

δικαστές  την έκδοση των αποφάσεων στο ΣτΕ  βαλτώνουν

οι πολιτικοί μας  σιγή ιχθύος ποιούντες

με  «πράσινα άλογα» την  ενέργεια

ν’ αντιμετωπίσουν  προσπαθούντες

και οι πολίτες πορεύονται δεινοπαθούντες

Η αριστερά απεχθάνεται τις Ένοπλες Δυνάμεις

ακόμη   στο Γράμμο   πολεμά, αίμα και  μισαλλοδοξία    στάζει

το τούρκικο σαρίκι  προτιμά παρά  τα  Ελληνικά  RAFALE

μυαλά δεν αλλάζει

και η « προδοσία  των Πρεσπών»   υποτροπιάζει

«Η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός»

Αρα η δουλεία μας βολεύει μερικώς

τούτο ξεστόμισε ο ανθέλλην «βουλευτής»  Τσίπρας

την προδοσία τους  καμία δε θα  ξεπλύνει

κολυμβήθρα

Η ενέργεια στα ύψη έχει φθάσει

υπεύθυνο για τη  μην εξόρυξη το πολιτικό σινάφι

σε σένα ο κλήρος τώρα πέφτει Κυρ.Μητσοτάκη

για τη «ακρίβεια» διαμαρτύρεται το κάθε  σπιτάκι

διψάει  για    ενέργεια η πόλη,  το χωριό  και η χώρα

και το ανίκανο πολιτικό σύστημα

κοιμάται υπό Μανδραγόρα

Το περιβάλλον   θέμα μακροπρόθεσμο

από πολλές φάσεις θα περάσει

ουτοπία   από τώρα η κυβέρνηση τα αέρια

να  θάψει

πενήντα χρόνια  θα περάσουν   πριν  η πράσινη ενέργεια ωριμάσει

είναι η  ζωή  το αέριο  για τα παιδιά μας

και εμείς πριν της ώρας  τα πετάξαμε στα  άχρηστα  μας;

πώς  τα σαθρά  θα  εξυγιάνουμε   οικονομικά μας;

Το περιβάλλον    ανήκει  στους εν Ελλάδι  οικούντες

όχι,    στους «περιβαλλοντολόγους»   φωνασκούντες

ούτε  στους δήθεν φυσιολάτρες  παραλόγους

και στους  υπέρ ύποπτων συμφερόντων  «υπολόγους»

Το  ενεργειακό  μας  πέρασε από  μύριες  φάσεις

στο ΣτΕ από το 1917  οι περιβαλλοντικές   αποφάσεις

εκκρεμούν

και οι πετρελαϊκοί κολοσσοί εξ αιτίας του  αδρανούν

τι και αν οι Έλληνες για ενέργεια διψούν

οι 300 της Βουλής  αδιαφορούν

Τα οχήματα    σχεδόν ακινητοποιημένα

τουρτουρίζουν τα νοικοκυριά και από   ακρίβεια ζαλισμένα

 τα   «Πράσινα Άλογα»   ξεψυχισμένα

τα αέρια   κρατάνε  ταπωμένα και  μας λοιδορούν

Οι Έλληνες    το περιβάλλον τους αγαπούν

και το  προστατεύουν

και οι  ΜΚΟ αγρίως  μας    δουλεύουν

το έχουν άλλωστε αποδείξει

δεν έχουμε ανάγκη   τις ΜΚΟ    να μας  το

υποδείξει

απόδειξη οι καθαρές οι θάλασσές μας

τα νησιά μας  και οι  ακτές  μας

 Να το βουλώσει η κάθε πληρωμένη «Γκρέτα»

που μας ζητάει πριν τα βγάλουμε και  ρέστα

 όταν ο λαός πεινάει και για   ενέργεια  διψάει

η κάθε Γκρέτα δεν δικαιούται να μιλάει

Κυρίαρχος τούτος ο λαός ο  ταλαιπωρημένος

και  τώρα είναι λίαν θυμωμένος

ο ορυκτός του πλούτος επί  ένα αιώνα   θαμμένος

Το περιβάλλον από τη δική μας γεώτρηση

δε θα χαλάσει

η θάλασσα της Καβάλας   από τον  Πρίνο

καθαρή είναι σαν κρίνος και τίποτα δεν έχει πάθει

Στο Ακούγιου  να κάνουν φασαρία

να σταματήσουν τον Τούρκο που  εκτρέφει

τα «πυρηνικά θηρία»

Τον υπερπληθυσμό να πολεμήσουν

αυτός την κλιματική αλλαγή χειροτερεύει

τους λάθρους να σταματήσουν

και την Ελλάδα ήσυχη να   αφήσουν που πτωχεύει

Έξω   της συμφοράς  οι δήθεν «οικολόγοι»

το περιβάλλον  θα το  προστατέψουν   οι τεχνολόγοι

όπως το  προστάτεψαν  στη Νορβηγία, Ολλανδία και Βρετανία

και δεν υπήρξε καταστροφή ούτε διαρροή    καμία

έξω   οι  ξενοκίνητοι   παρείσακτοι  ψευδολόγοι

στον ορυκτό μας πλούτο   δε χωρούν  «πλιατσικολόγοι»

 Διώξτε τους ανίκανους και τους ακαμάτη δες

που  την  οσμή   αγνοούν  του αερίου

φέρτε τους Φώσκωλους και τους Μανιάτηδες

για την εξαγωγή  του  «μαύρου χρυσίου»

για να σταματήσει του Τάνταλου το μαρτύριο

πάνω σε λίμνη υδρογονανθράκων  βυθιζόμαστε

χωρίς σωσίβιο

και σταγόνα δεν  ήπιαμε από το «ιχώρ» το αείδιο

Αμφικτύων

17/2/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης>

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ 

Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Έζησα  τριάμισι χρόνια στη χαρωπή  Σμύρνη,  στην άλλοτε Ελληνική πόλη,   και   γνώρισα  το συλλογικό χαρακτήρα αυτού του περίεργου λαού που καλείται «τουρκικός». Σε αυτό με βοήθησε ο  αείμνηστος  « γέρο-Ζοζέφ» ο Φραγκολεβαντίνος  ο οποίος γνώριζε άριστα   τον ψυχισμό  του Τούρκου .

Ο Τούρκος ήταν , είναι  και  μένει  βάρβαρος και απολίτιστος έστω και αν  έζησε  έντεκα σχεδόν αιώνες κοντά στους Μεσογειακούς λαούς, ακόμη και αν  τώρα τελευταία  απέκτησε  κάποια  τεχνολογία .  Είναι Αναξιόπιστος, Άφιλος, Άσπονδος , Δουλοπρεπής, Δόλιος, Θρασύδειλος, Κομπλεξικός, ψεύτης-Απατεώνας  με αισθήματα κατωτερότητος έναντι των Ελλήνων και ξένων . Είναι όμως πειθαρχικός    , σκληρός , συχνά εγκληματικός  και   ηδονίζεται  στις  Γενοκτονίες και στην καταστροφή του Πολιτισμού(Φρανσουά-Ωγκύστ-Ρενέ, υποκόμης ντε Σατωμπριάν 1806)

Δεν  τηρεί  τις Συμφωνίες  Τις τηρεί  μόνο όσο καιρό τον εξυπηρετούν και μετά τις παραβιάζει και τις πετάει στα άχρηστα. Ο Τουρκικός λαός δεν ανέπτυξε δικό του πολιτισμό αλλά και αυτούς που βρήκε σαν κατακτητής  τους κατέστρεψε.   Σαν μεμονωμένο άτομο  φέρεται σαν καλοκάγαθος, αλλά όταν  γίνει μάζα και φανατιστεί τότε μπορεί να κάνει τα φοβερότερα εγκλήματα.  Αγνοεί τη δημοκρατία και δεν τον άγγιξε ο πολιτισμός , διότι η δομή της τουρκικής κοινωνίας  είναι  απολυταρχική και στρατοκρατική. Κυβερνάται από τους αγάδες και πασάδες , εσχάτως δε μπήκαν και οι ολιγάρχες-μεγιστάνες των εταιρειών .

Μωσαϊκό 72 εθνοτήτων η Τουρκία. Είναι ανακριβές να μιλάμε για Τούρκικο λαό όταν οι γνήσιοι Τούρκοι Σελτζούκοι και Οθωμανοί  που  κατήλθαν με τα κοπάδια  από τα υψίπεδα του Αλτάι της Κεντρικής Ασίας δεν ήταν περισσότεροι από 30.000 πλάνητες  κτηνοτρόφοι αλλά  άγριοι πολεμιστές .Όποιο μέρος καταλάμβαναν έσφαζαν , βίαζαν , βασάνιζαν , πυρπολούσαν το γηγενή πληθυσμό  και τους υποχρέωναν να ασπαστούν τη θρησκεία και τη γλώσσα τους επί ποινή θανάτου. Έτσι, προέβησαν στον   εκτουρκισμό και εξισλαμισμό  τη  Βυζαντινής  επικράτειας  και μέρος των Βαλκανίων. Το ίδιο εφαρμόζουν και τώρα(Βόρεια Κύπρος, Συρία κ.α) Επομένως, όταν μιλάμε για τούρκικο λαό αναφερόμαστε σε 72καταπιεζόμενες  εθνότητες που απαρτίζουν τη σημερινή Τουρκία , οι οποίες δεν έχουν δικαίωμα  να δηλώσουν την εθνότητα τους , τη γλώσσα της φυλής τους, να ακολουθήσουν τα ήθη και τα έθιμα τους , αλλά υποχρεώνονται να  παρουσιάζονται όλοι σαν «Τούρκοι πολίτες»

Οι Τούρκοι παράλογοι και παραμυθάδες Λόγω της  στυγνής δουλείας που του επιβλήθηκε ο κάτοικος της Τουρκίας έχασε την ικανότητα να ενεργεί αυτοβούλως , και ενεργεί σαν εκτελεστικό όργανο.  Γενικά, οι πράξεις των Τούρκων δεν είναι ώριμες και  μελετημένες . Ενεκα τούτου  συχνά  πέφτουν έξω στις εκτιμήσεις τους ή λένε και ξελένε .  Τούτο τους κάνει παράλογους και αντιφατικούς, διότι άλλα λένε τη μια στιγμή και την άλλη τα αναιρούν και λένε τα αντίθετα με τη μεγαλύτερη ευκολία  χωρίς να νοιώθουν ντροπή όταν ψεύδονται. Ο ρευστός χαρακτήρας του Τούρκου τον κάνει άριστο  προπαγανδιστή , μυθοπλάστη και παραμυθά   .Ο  γέρο- φραγκολεβαντίνος είχε περιγράψει τον τούρκικο χαρακτήρα με  τη φράση: « τούρκικες δουλειές πράσινες ελιές» Δείτε τα προγράμματα της Αμυντικής τους Βιομηχανίας και τα οικονομικά μέτρα εναντίον του πληθυωρισμού και θα καταλάβετε. Μπροστά βάζουν το κάρο και πίσω το άλογο

Τα δύο όπλα δύναμης   και αδυναμίας της Τουρκίας

1/Ειναι άριστοι στα «παζάρια»  Πηγαίνεις να αγοράσεις ένα χαλί που κοστίζει 100 δολάρια και ο έμπορος  θα σε αρχίσει από τα 300 και στο τέλος με την κουβέντα θα σε φέρει στα 200 και θα θεωρείς ότι κέρδισες ενώ στο έδωσε σε διπλάσια τιμή. Αυτό εφαρμόζει και το ΥΠΕΞ της Τουρκίας στην  διπλωματία . Σε κάθε γύρο από τους 60 και άνω που έχουμε κάνει προσθέτουν και κάτι και κάνουν δήθεν κάποια υποχώρηση σε κάτι ασήμαντο. Το ίδιο συμβαίνει και με το ΜΟΕ(Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης)

Παράδειγμα: αρχίσαμε με τον εναέριο χώρο  των 10ΝΜ κατόπιν  έβαλαν την στρατικοποίηση των νησιών, πήγαν στις βραχονησίδες,   και τώρα   αμφισβητούν την κυριαρχία των νησιών  του Ανατ. Αιγαίου και ενώ εμείς τους εγκαλούσαμε για παραβιάσεις στον Ελληνικό εναέριο χώρο ,  τώρα μας εγκαλούν αυτοί ωσάν να είναι δικά τους τα νησιά. Τέτοιο θράσος!!! . Αργότερα να είσθε  βέβαιοι  ότι θα   βάλουν και το «Πασαλιμάνι» και τα «Τουρκοβούνια» και το Μοναστηράκι  ίσως και τα Ιωάννινα   λόγω  Τουρκο-Αλβανικής φιλίας     Πιστοί στη μέθοδο   Γκέμπελς: «πέσε πέσε κάμτι   μένει»

Το δεύτερο όπλο τους το  « μπαξίσι»  Με αυτό εξαγοράζουν  τους αξιωματούχους –κλειδιά σε κάθε χώρα και κάνουν τη δουλειά τους . Και ενώ εμείς διαθέτουμε μια μεγάλη και πλούσια Ομογένεια στις ΗΠΑ, οι Τούρκοι με το μπαξίσι κατορθώνουν να δελεάζουν ακόμη και τους προέδρους των ΗΠΑ μέσω των «γαμπρών» τους

«Μολών Λαβέ» Κατόπιν των ανωτέρω δεν πρέπει να μας παρασύρει η Τουρκία υπό την απειλή των όπλων ή των διπλωματικών της τεχνασμάτων στις παγίδες που μας    στήσει. Την Κύπρο την παραδώσαμε μόνοι μας και από το 92% του ιστορικού δημοψηφίσματος του 1952 τώρα έχουμε πέσει γονατιστοί για την «Συνομοσπονδία   δύο κρατών»  η οποία  μας οδηγεί στην «τουρκοποίηση» ολόκληρης  της Κύπρου          σε σύντομο χρονικό διάστημα

Η διάλυση της Τουρκίας η μόνη λύση. Η Τουρκία δεν είναι βιώσιμο κράτος και εξάγει αστάθεια στην Ανατ. Μεσόγειο . Συνεχώς  βρίσκεται   μεταξύ της διαλύσεως και της στυγνής δικτατορίας για να διατηρεί την κρατική της συνοχή. Τη διατηρεί η Γερμανία προς  εξυπηρέτηση  των   συμφερόντων  της  στην Ανατολή. Θα την είχε διαλύσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ουίλσον το 1914 αλλά αντέδρασε η Γερμανία  .Η πολιτική μας στο Αιγαίο πρέπει να είναι το «Μολών Λαβέ» χωρίς υποχωρήσεις,  χωρίς αμφιταλαντεύσεις και χωρίς φοβικά σύνδρομα.

Αμφικτύων

12/2/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης>

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

  ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Τα σύννεφα του πολέμου  πύκνωσαν επικίνδυνα στο βορρά  και στα ανατολικά  .Είναι περίεργο  ότι η Τουρκία χώρα του ΝΑΤΟ   αυτή την εποχή ασκεί  αφόρητη    πίεση σε μια άλλη χώρα του ΝΑΤΟ την Ελλάδα  με ανυπόστατες αιτιολογίες για την αποστρατικοποίηση των Νησιών του Ανατ. Αιγαίου,  δημιουργώντας μια δεύτερη κρίση στη Ν.Α πτέρυγα της Συμμαχίας. Ποιον άραγε εξυπηρετεί η Τουρκία αυτή τη  εποχή; Πάντως, οι καιροί  έχουν    ομοιότητα   με  το 1938. Τότε ήταν ο Χίτλερ ο εισβολέας, τώρα είναι άλλοι που σπρώχνουν τα πυροβόλα και τα τανκς  του πολέμου. Από ανατολάς  η ισλαμοφασιστική Τουρκία κλιμακώνει τις πιέσεις της και ουδείς μπορεί να προβλέψει πότε θα συμβεί κάποια σύγκρουση .

Ουσιαστικά, αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λοζάνης    και  με  την αναθεωρητική της  στάση  ζητάει  το μισό Αιγαίο   με την απειλή πολέμου(casus belli), ποδοπατώντας το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας . Κάτω από αυτές τις συνθήκες η χώρα πρέπει να ετοιμαστεί για απόκρουση του επίδοξου εισβολέα, όπως   έκανε αθόρυβα ο Ι.Μεταξάς  εν όψει  της επερχόμενης επίθεσης της φασιστικής Ιταλίας  το 1940   Υπάρχουν ορισμένοι οι οποίοι ομιλούν για το πρώτο αποφασιστικό πλήγμα. Όμως η Ελλάδα είναι μια φιλειρηνική χώρα που δεν πρόκειται να αρχίσει πρώτη τον πόλεμο, εκτός και  δεχθεί επίθεση. Τότε θα  βροντοφωνάξει  για μια ακόμη φορά το ΑΕΡΑ! Τα μέτρα που  ασφαλώς λαμβάνει  αφανώς η χώρα είναι:

1/ Η  ενίσχυση των Ε.Δ και αυτό συντελείται αυτή την εποχή με γοργό ρυθμό.

2/ Σύσφγξη των συμμαχιών-Εγγυήσεις Ασφαλείας Οι συμμαχίες να τεθούν πάνω σε στέρεες βάσεις και αρχές που δεν έχουν σχέση μόνο με την πατροπαράδοτη  φιλία, αλλά κυρίως με τα αμοιβαία συμφέροντα  και στην προκειμένη περίπτωση το εθνικό συμφέρον πρωτεύει. Να ζητήσουμε εγγυήσεις ασφαλείας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από ΗΠΑ έναντι των βάσεων και από την Ευρώπη την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για τις  άνομες απαιτήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων πάνω   στο Αιγαίο και Κύπρο. Μια ευρύτατη εκστρατεία να αρχίσει για την κατάρριψη των Τουρκικών ισχυρισμών για τα νησιά του Ανατ.Αιγαίου.(ΥΠΕΞ-πρεσβείες, απόδημος Ελληνισμός, ΜΜΕ, Διαδίκτυο κλπ)

3/ Δόγμα Παλλαικής Αμυνας -Οργάνωση  εσωτερικού μετώπου για την προστασία  μας από την 5η φάλαγγα (κατασκόπους , τουρκολάγνους κλπ) και, από ενέργειες ανορθόδοξου και υβριδικού πολέμου .  Σήμερα   ο αντίπαλος μπορεί να δράσει παντού στο μέτωπο και  στα μετόπισθεν και να δημιουργήσει χάος , σύγχυση και ανασφάλεια .  Το έργο τούτο θα αναλάβει η  ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΑΜΥΝΑ(ΠΑ).

4/ Δοκιμασία των Πολιτικών Σχεδίων Εκτάκτου Ανάγκης (ΠΣΕΑ)  Τα εν λόγω σχέδια πρέπει αθορύβως να δοκιμαστούν από  τούδε σε ασκήσεις, ώστε να επέλθει  αυτοματισμός και συντονισμός των  ενεργειών όλων των εμπλεκομένων

5/ Αμυντική και επιθετική   Παλλαική Αμυνα  Αυτή  πρέπει να έχει  παράλληλα προς τον αμυντικό της  ρόλο και  επιθετικό  τοιούτο σαν  συμπλήρωμα  των Ε.Δ . Λόγου χάριν η Π.Α των νησιών μας να είναι σε θέση με ταχύπλοα σκάφη να εκτελέσει αιφνιδιαστικές καταδρομικές ενέργειες κατά του εχθρικού εδάφους και εχθρικών στόχων στην ξηρά στον αέρα και στη θάλασσα. Ο κάθε πολίτης(από 18-65 ετών) να θεωρείται σε περίπτωση πολέμου και στρατιώτης.

Οι γυναίκες να εκπαιδευτούν στα όπλα όπως συμβαίνει στο Ισραήλ και να είναι σε θέση να πλαισιώσουν τις Ε.Δ . Τα τιμημένα γερατειά να αναλάβουν αποστολές στο εσωτερικό (στην πόλη τους και  στο χωριό τους )

Τα εν  απόστρατεία στελέχη(άρρενα και θήλεα) από τούδε    να γνωρίζουν   το συγκεκριμένο έργο που θα κληθούν να εκτελέσουν.

Οργάνωση Ομάδων Κυβερνοχώρου. Από τούδε να οργανωθούν ειδικές  ομάδες Κυβερνοαμύνης  που θα αντιμετωπίσουν τις προσβολές του εχθρικού Κυβερνοπολέμου  και άλλες ομάδες  που θα εκτελέσουν τις Κυβερνοεπιθέσεις στα νευραλγικά κέντρα του εχθρού(ηλεκτρικά δίκτυα, ΜΜΕ, τηλεπικοινωνίες, διαδίκτυο, ηλεκτρονική διακυβέρνηση κ.α)

Σχέδια Ψυχολογικών Επιχειρήσεων  Ο αντίπαλος από τώρα προβαίνει σε επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου για την εξύψωση του εσωτερικού του μετώπου και την πτώση του δικού μας φρονήματος . Επικεφαλής των ψυχολογικών επιχειρήσεων έχει τεθεί ο ίδιος ο ΥΕΘΑ της Τουρκίας   Χουλουσί Ακάρ και ΥΠΕΞ Μεβλούτ. Τσαβούσογλου   . Σε μια κλειστή κοινωνία σαν την Τουρκία (δικτατορία) τούτο είναι εύκολο. Σε μια δημοκρατία όμως σαν τη δική μας όπου η ασυδοσία είναι συνώνυμη με τη δημοκρατία είναι πολύ δύσκολος ο περιορισμός της ελεύθερης έκφρασης.

Η τόνωση του ηθικού του λαού είναι υψίστης σημασίας για την τελική  έκβαση του πολέμου. Το ΟΧΙ δεν το είπε μόνο ο Μεταξάς εκείνο το ιστορικό πρωινό, αλλά ήταν έτοιμο να βγει από τα χείλη ολόκληρου του Ελληνικού λαού.Τα ΜΜΕ από τούδε πρέπει να τονώσουν το φρόνημα και το αίσθημα φιλοπατρίας του λαού μας με τη σωστή πληροφόρηση

Πανελλήνιο Προσκλητήριο του  απανταχού Ελληνισμού. Από τούδε να λειτουργήσει η «Πανελλήνια Ηλεκτρονική Πλατφόρμα» και  να υπάρχει πρόβλεψη για την άφιξη επιστράτων από όλες τις γωνιές του κόσμου για την ηθική και υλική ενίσχυση του αγώνος με εθελοντές και την πληροφοριακή   του  ενεργοποίηση  από τούδε.

Αμεση Συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Εθνικής Αμύνης  για την σχεδίαση, παρακολούθηση και εκτέλεση της βραχυπρόθεσμης , μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης αμυντικής πολιτικής και τη βοήθεια του Α’ ΓΕΕΘΑ εν πολέμω

Συνεργασία και Συμπόρευση Κομμάτων Τέλος, να συνεργασθούν τα κόμματα αρμονικά και χωρίς παρεκκλίσεις διχασμούς και μαχαιρώματα για την προετοιμασία της χώρας προς απόκρουση του επίδοξου εισβολέα. Χωρίς τη συνένωση όλων των πατριωτικών δυνάμεων μας περιμένει η σκλαβιά.Το αίσθημα της φιλοπατρίας του Έλληνα θα επικρατήσει ξανά

Αμφικτύων

11/2/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης>

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Τα σύννεφα του πολέμου  πύκνωσαν επικίνδυνα στο βορρά  και στα ανατολικά  .Είναι περίεργο  ότι η Τουρκία χώρα του ΝΑΤΟ   αυτή την εποχή ασκεί  αφόρητη    πίεση σε μια άλλη χώρα του ΝΑΤΟ την Ελλάδα  με ανυπόστατες αιτιολογίες για την αποστρατικοποίηση των Νησιών του Ανατ. Αιγαίου,  δημιουργώντας μια δεύτερη κρίση στη Ν.Α πτέρυγα της Συμμαχίας. Ποιον άραγε εξυπηρετεί η Τουρκία αυτή τη  εποχή; Πάντως, οι καιροί  έχουν    ομοιότητα   με  το 1938. Τότε ήταν ο Χίτλερ ο εισβολέας, τώρα είναι άλλοι που σπρώχνουν τα πυροβόλα και τα τανκς  του πολέμου. Από ανατολάς  η ισλαμοφασιστική Τουρκία κλιμακώνει τις πιέσεις της και ουδείς μπορεί να προβλέψει πότε θα συμβεί κάποια σύγκρουση .

Ουσιαστικά, αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λοζάνης    και  με  την αναθεωρητική της  στάση  ζητάει  το μισό Αιγαίο   με την απειλή πολέμου(casus belli), ποδοπατώντας το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας . Κάτω από αυτές τις συνθήκες η χώρα πρέπει να ετοιμαστεί για απόκρουση του επίδοξου εισβολέα, όπως   έκανε αθόρυβα ο Ι.Μεταξάς  εν όψει  της επερχόμενης επίθεσης της φασιστικής Ιταλίας  το 1940   Υπάρχουν ορισμένοι οι οποίοι ομιλούν για το πρώτο αποφασιστικό πλήγμα. Όμως η Ελλάδα είναι μια φιλειρηνική χώρα που δεν πρόκειται να αρχίσει πρώτη τον πόλεμο, εκτός και  δεχθεί επίθεση. Τότε θα  βροντοφωνάξει  για μια ακόμη φορά το ΑΕΡΑ! Τα μέτρα που  ασφαλώς λαμβάνει  αφανώς η χώρα είναι:

1/ Η  ενίσχυση των Ε.Δ και αυτό συντελείται αυτή την εποχή με γοργό ρυθμό.

2/ Σύσφγξη των συμμαχιών-Εγγυήσεις Ασφαλείας Οι συμμαχίες να τεθούν πάνω σε στέρεες βάσεις και αρχές που δεν έχουν σχέση μόνο με την πατροπαράδοτη  φιλία, αλλά κυρίως με τα αμοιβαία συμφέροντα  και στην προκειμένη περίπτωση το εθνικό συμφέρον πρωτεύει. Να ζητήσουμε εγγυήσεις ασφαλείας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από ΗΠΑ έναντι των βάσεων και από την Ευρώπη την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για τις  άνομες απαιτήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων πάνω   στο Αιγαίο και Κύπρο. Μια ευρύτατη εκστρατεία να αρχίσει για την κατάρριψη των Τουρκικών ισχυρισμών για τα νησιά του Ανατ.Αιγαίου.(ΥΠΕΞ-πρεσβείες, απόδημος Ελληνισμός, ΜΜΕ, Διαδίκτυο κλπ)

3/ Δόγμα Παλλαικής Αμυνας -Οργάνωση  εσωτερικού μετώπου για την προστασία  μας από την 5η φάλαγγα (κατασκόπους , τουρκολάγνους κλπ) και, από ενέργειες ανορθόδοξου και υβριδικού πολέμου .  Σήμερα   ο αντίπαλος μπορεί να δράσει παντού στο μέτωπο και  στα μετόπισθεν και να δημιουργήσει χάος , σύγχυση και ανασφάλεια .  Το έργο τούτο θα αναλάβει η  ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΑΜΥΝΑ(ΠΑ).

4/ Δοκιμασία των Πολιτικών Σχεδίων Εκτάκτου Ανάγκης (ΠΣΕΑ)  Τα εν λόγω σχέδια πρέπει αθορύβως να δοκιμαστούν από  τούδε σε ασκήσεις, ώστε να επέλθει  αυτοματισμός και συντονισμός των  ενεργειών όλων των εμπλεκομένων

5/ Αμυντική και επιθετική   Παλλαική Αμυνα  Αυτή  πρέπει να έχει  παράλληλα προς τον αμυντικό της  ρόλο και  επιθετικό  τοιούτο σαν  συμπλήρωμα  των Ε.Δ . Λόγου χάριν η Π.Α των νησιών μας να είναι σε θέση με ταχύπλοα σκάφη να εκτελέσει αιφνιδιαστικές καταδρομικές ενέργειες κατά του εχθρικού εδάφους και εχθρικών στόχων στην ξηρά στον αέρα και στη θάλασσα. Ο κάθε πολίτης(από 18-65 ετών) να θεωρείται σε περίπτωση πολέμου και στρατιώτης.

Οι γυναίκες να εκπαιδευτούν στα όπλα όπως συμβαίνει στο Ισραήλ και να είναι σε θέση να πλαισιώσουν τις Ε.Δ . Τα τιμημένα γερατειά να αναλάβουν αποστολές στο εσωτερικό (στην πόλη τους και  στο χωριό τους )

Τα εν  απόστρατεία στελέχη(άρρενα και θήλεα) από τούδε    να γνωρίζουν   το συγκεκριμένο έργο που θα κληθούν να εκτελέσουν.

Οργάνωση Ομάδων Κυβερνοχώρου. Από τούδε να οργανωθούν ειδικές  ομάδες Κυβερνοαμύνης  που θα αντιμετωπίσουν τις προσβολές του εχθρικού Κυβερνοπολέμου  και άλλες ομάδες  που θα εκτελέσουν τις Κυβερνοεπιθέσεις στα νευραλγικά κέντρα του εχθρού(ηλεκτρικά δίκτυα, ΜΜΕ, τηλεπικοινωνίες, διαδίκτυο, ηλεκτρονική διακυβέρνηση κ.α)

Σχέδια Ψυχολογικών Επιχειρήσεων  Ο αντίπαλος από τώρα προβαίνει σε επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου για την εξύψωση του εσωτερικού του μετώπου και την πτώση του δικού μας φρονήματος . Επικεφαλής των ψυχολογικών επιχειρήσεων έχει τεθεί ο ίδιος ο ΥΕΘΑ της Τουρκίας   Χουλουσί Ακάρ και ΥΠΕΞ Μεβλούτ. Τσαβούσογλου   . Σε μια κλειστή κοινωνία σαν την Τουρκία (δικτατορία) τούτο είναι εύκολο. Σε μια δημοκρατία όμως σαν τη δική μας όπου η ασυδοσία είναι συνώνυμη με τη δημοκρατία είναι πολύ δύσκολος ο περιορισμός της ελεύθερης έκφρασης.

Η τόνωση του ηθικού του λαού είναι υψίστης σημασίας για την τελική  έκβαση του πολέμου. Το ΟΧΙ δεν το είπε μόνο ο Μεταξάς εκείνο το ιστορικό πρωινό, αλλά ήταν έτοιμο να βγει από τα χείλη ολόκληρου του Ελληνικού λαού.Τα ΜΜΕ από τούδε πρέπει να τονώσουν το φρόνημα και το αίσθημα φιλοπατρίας του λαού μας με τη σωστή πληροφόρηση

Πανελλήνιο Προσκλητήριο του  απανταχού Ελληνισμού. Από τούδε να λειτουργήσει η «Πανελλήνια Ηλεκτρονική Πλατφόρμα» και  να υπάρχει πρόβλεψη για την άφιξη επιστράτων από όλες τις γωνιές του κόσμου για την ηθική και υλική ενίσχυση του αγώνος με εθελοντές και την πληροφοριακή   του  ενεργοποίηση  από τούδε.

Αμεση Συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Εθνικής Αμύνης  για την σχεδίαση, παρακολούθηση και εκτέλεση της βραχυπρόθεσμης , μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης αμυντικής πολιτικής και τη βοήθεια του Α’ ΓΕΕΘΑ εν πολέμω

Συνεργασία και Συμπόρευση Κομμάτων Τέλος, να συνεργασθούν τα κόμματα αρμονικά και χωρίς παρεκκλίσεις διχασμούς και μαχαιρώματα για την προετοιμασία της χώρας προς απόκρουση του επίδοξου εισβολέα. Χωρίς τη συνένωση όλων των πατριωτικών δυνάμεων μας περιμένει η σκλαβιά.Το αίσθημα της φιλοπατρίας του Έλληνα θα επικρατήσει ξανά

Αμφικτύων

11/2/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης>

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Ο ΚΑΡΑΜΠΙΝΙΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Φίλε Ηλία άνοιξες πολλά θέματα

που μοιάζουν σα μυθεύματα

αυτά   που θα σου  διηγηθώ δεν είναι ψέματα

στης Κατοχής τα χρόνια μαζί θα  πελαγοδρομήσουμε

καλύτερα να το κλείσουμε  γιατί θα ξενυχτίσουμε

τραγικές    της Κατοχής    οι   αναμνήσεις

να τρως  όσπρια  με  σκουλήκι

Παιδί τότε   δώδεκα  χρονών

λόγω πείνας  συνήθως  δεν κάναμε σχολειό

κατ’ οίκον μαθητεία  στην  ένδοξη  Κυπαρισσία

πλοία  είχε στείλει  στον πόλεμο της Τροίας

για μένα τούτη η πόλη  μαρμαρωμένη  είναι οπτασία

Στον κήπο τρέφαμε ένα μοναδικό  κουνέλι

κάποιος για μασκότ μας το είχε φέρει

η πείνα το 1942  μας  είχε   ταράξει

οι κατακτητές τα πάντα τάχε αρπάξει

πρωτοχρονιά χρονιάρα μέρα

πως να τη βγάλουν τα παιδιά

με λιγοστή  μπομπότα και καθόλου  κρέας;

τότε   ο αξιοσέβαστος  ήρωας πατέρας

το κουνέλι θέλησε να θυσιάσει

πέντε παιδιά    την πρωτοχρονιά    να μας χορτάσει

Σαν  ακόνιζε  το  μαχαίρι

κάτι η μάνα μου κατάλαβε και   του έπιασε το χέρι

και εμείς  όταν το   πληροφορηθήκαμε

με μια φωνή ξεσηκωθήκαμε

με κλάματα γοερά  τον σταματήσαμε

το αγαπάμε  το κουνέλι

κανείς το κρέας του δε θέλει

Τότε διαφορετική έπεσε  ιδέα

να το πουλήσουμε  αλλά όχι σε σφαγέα

ίσως γλυτώσει στο νέο του γονέα

και με τα λεφτά να πάρουμε λίγο κρέας

ποιος  στο παζάρι θα το  πάει  μέσα στο πανέρι;

και ο κλήρος έπεσε στο δικό μου χέρι

Βάζω στο πανέρι   το κουνέλι

τραβάω στο παζάρι να το πουλήσω

καθώς καθόμουνα ντροπαλός πιο πίσω

βλέπω πλάι μου  καραμπινιέροι

ένας με πλησιάζει κάτι σα να θέλει

τότε χωρίς   αιτία   μου τραβάει μια  κλωτσιά

στα πισινά

με τα άρβυλα τα χοντρά τα  αλπινιστικά

ολόγυρα στολισμένα με καρφιά

Δυο  μέτρα με  σήκωσε ψηλά

 με τίναξε    σαν  μπάλα

και έσκασα στο  χώμα  σα  χταπόδι

που το  γουλίζει ο ψαράς

πληγώθηκα στα    κάτω    μέλη

και στο δεξί μου χέρι

Η φύση ο γιατρός μας χωρίς φάρμακα και γιατρικά

ο θεούλης μας ήταν μακριά και η γενοκτονία μας σιμά

οι διεθνείς  οργανώσεις αρωγής τα μάτια  είχανε  κλειστά

βρήκα  το πανέρι  μα   το κουνέλι  έκανε φτερά

Καθώς  από την πείνα   ήμουν  αποστεωμένος

προσγειώθηκα ανωμάλως  μισο λιποθυμισμένος

το κουνέλι είπα θα το πήρε  κάποιος άλλος

μέγας στο σπίτι θα γίνει  σάλος

χωρίς κουνέλι και χωρίς λεφτά πως να γυρίσω πίσω;

πως στη μητέρα μου να  παρουσιαστώ μπροστά;

και πως να την αντιμετωπίσω ; φίδια με έτρωγαν κολοβά

Πηγαίνω  σπίτι σαν τη γάτα τη βρεγμένη

με άδειο το πανέρι

επίθεση στο σπίτι σίγουρα….με  αναμένει

όλα όμως ως τώρα  βαίνουν  ομαλά

ώ! του θαύματος   ήρεμη βλέπω τη μαμά

και ευχαριστημένη

και στη θέση  της ήρθε η δική μου η καρδιά

η  φοβισμένη

Ξαφνικά στην αυλή βλέπω το κουνέλι

βόλτες χαρούμενο  να φέρνει

τότε εννόησα τι συμβαίνει

αισθάνθηκα αγαλλίαση να με καταλαμβάνει

σώο  το κουνέλι στο  λιβάδι

και αντί για  σφαλιάρα

από τη μανούλα μου δέχτηκα ένα χάδι

την πείνα μας   είχαμε ξεχάσει μονομιάς

Ιδού και ο ήρωας πατέρας μου με σακούλια  φορτωμένος

από το Σιδερόκαστρο καταφθάνει κουρασμένος

φέρνει κρέας , λάδι και ψωμιά

αίσια να κάνουμε πρωτοχρονιά

Καθώς πέρασαν τα χρόνια

βγήκα από στη Σχολή πήρα  δυο γαλόνια

το 1953  υπολοχαγός ών

στο πρώτο μου ταξίδι   στο εξωτερικό

στη Νάπολη.    στο Μπανιόλι

για μετεκπαίδευση  στο στρατηγείο  λίγο  έξω από την πόλη

καθώς ανέβαινα τα σκαλιά  της επίσημης   πύλης

με δύο αστέρια ασημένια    στου ΝΑΤΟ τη Βαστίλη

απόσπασμα καραμπινιέρων όπλα μου παρουσιάζει  Αρμ!

Αμερικανό στρατηγό με θεωρεί και με αιφνιδιάζει

χαιρετώ καμαρωτός και   προχωρώ

εκείνη τη στιγμή πήρα το αίμα πίσω

ετεροχρονισμένο

«κάτσε  κλαρίνο  Καραμπινιέρο και συγνώμη να ζητάς

και βάρατο σαλπιγκτή  δυνατά  νιώθω δικαιωμένος»

θυμήθηκα το κουνέλι τα παλιά

και την κλωτσιά στα πισινά

Ελεύθερη η πατρίδα μου υπερήφανος  και εγώ

πως τη συγκίνηση να νιώσουνε  της λευτεριάς

τα σημερινά παιδιά

ο εθνομηδενιστής και ο αναρχικός υπέρ πατρίδος τη  σημαία να υψώσουνε ξανά

ηρώων αγάλματα βανδαλίζουν

εντός  της κομματοκρατίας ο   εχθρός

τότε ένθερμος  πατριώτης ήταν  ο αριστερός

σήμερα την πατρίδα του σιχαίνεται ο μιαρός

και τη γλώσσα

την  Τούρκικη νοσταλγεί  μπότα

δεν θέλουν να πάρουν  όπλα ούτε τα RAFALΕ

στους  θηρευτές   της  τρομοκρατίας και σκλαβιάς

δεν τους πρέπει Πατρίδα ούτε   Λευτεριά

θέλουμε  οι πολλοί και  η Ελλάς  προχωρά

(Το ποίημα αφιερώνω στο φίλο δημοσιογράφο, ποιητή και αγωνιστή υπέρ των Ελληνικών δικαίων και του απανταχού Ελληνισμού κ. Ηλία Ηλιόπουλο τιμής ένεκεν)

Αμφικτύων

9/2/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης>

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ