ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

 Κάθε πολίτης πρέπει να  δείχνει  ενδιαφέρον για την εκλογή της ηγεσίας του τόπου μας . Κριτήριο πρέπει να είναι η εκλογή των αρίστων. Δυστυχώς, βλέπουμε στο ΚΙΝΑΛ την επιστροφή του κ. Γιώργου Παπανδρέου- του  επονομαζόμενου GAP- και αυτό μας λυπεί ιδιαίτερα έστω και αν δεν ανήκουμε σε αυτό το κόμμα. Και οι λόγοι είναι οι εξής:

Συνεχίστε την ανάγνωση του “ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ”

ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

 Η Τουρκία   εισήλθε σε βαθύτατη κρίση. Ουσιαστικά βρίσκεται σε μόνιμη πολιτική, οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική  και κυρίως κρίση θεσμών από την εποχή 1908-1922 όταν έπεσε η Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά δεν εδραιώθηκε η πραγματική Δημοκρατία  Έκτοτε    η Τουρκία  βρίσκεται σε μόνιμη κρίση.

Συνεχίστε την ανάγνωση του “ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ”

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΦΓΑΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ

ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ\ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥΣ   .

Συνεχίστε την ανάγνωση του “ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΦΓΑΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ”

ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΑΞΙΑ

γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Βλέπω το σημερινό γραφειοκρατικό εξορθλογισμό

μηχανικής υφής χωρίς ανθρώπινη ευαισθησία

τον άνθρωπο στο σιδερένιο του έκλεισε κλωβό

και απ’ έξω τις αξίες άφησε και την ελευθερία

Συνεχίστε την ανάγνωση του “ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΑΞΙΑ”

Η ΑΝΗΘΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΑΞΙΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΦΡΑΝΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΣΤΑΛΙΝ . ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΑΦΥΣΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΠΑΡΑΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΦΡΑΝΚΟ , ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΚΑΜΙΑ Η ΣΟΛΙΑΛΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΑΡΠΑΧΤΗ . ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΚΑΝ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ.ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΕΣΦΑΞΑΝ 20 ΕΚΑΤ. ΙΝΟΔΙΑΝΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ .ΑΣ ΜΗ ΤΟ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ.ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

ΟΙ ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟΙ “ΓΥΦΤΟΙ” ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

ΕΡΙΝΥΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΜΥΘΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΩΓΟΥΝ ΤΟ ΑΝΟΣΙΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΩΡΕΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΜΕ ΤΟ “ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ” ΤΟ “ΚΛΕΒΕΙΝ ΚΑΙ ΑΡΠΑΖΕΙΝ” ΜΕ ΤΟ “ΤΟΚΟΓΛΥΦΕΙΝ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙΝ ” ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ “ΔΙΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΙΔΑ” ΚΑΙ ΤΗ “ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑ”

ΑΝΟΣΙΑ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΜΕ ΑΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΚΟΝΤΡΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΟΜΩΣ Η ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΟΛΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΜΕΝΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΣΕ ΑΞΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥ ΕΛΓΙΝ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΟΙ ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟΙ “ΓΥΦΤΟΙ” ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
ΑΝΙΑΤΗ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ ΤΟΥΤΗ Η ΚΛΟΠΗ. ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ Η ΝΤΡΟΠΗ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΑΤΡΩΟΙ ΜΑΣ ΘΕΟΙ.

ΒΑΡΥΣ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ

Η ΥΒΡΗ ΚΑΙ Η ΑΤΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥΣ , ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΕΥΡΩ.
ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΑΝΤΣΕΣ ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΕΡΙΞΕΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΚΗ , ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ , ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ , ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΤΑΣΣΟΜΕΘΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΕΣ ;
ΠΩΣ ΕΣΥ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ; ΣΚΡΟΠΟΧΩΡΙ

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ :

1/ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

2/ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ3/ ΝΑ ΣΤΗΛΙΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΣΠΑ ΤΗ ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

4/ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

5/ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΜΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΟΙΟΠΟΙΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑΔΙΑ ΤΑΥΤΑ :Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΒΕΤΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΠΙΕΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ .

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΕΤΕ-ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΚΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ  ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ   ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΩΝΥΜΟΥ  ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΤΕ ΑΓΓΛΟΙ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΝΕΑΣ ΣΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΑΛΛΑ  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΞΕΝΟΜΑΝΙΑΣ.

ΟΜΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΑΣ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ  ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ.

  ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΟΞΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗ ΡΑΤΣΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ   ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ ΑΤΟΦΙΑ

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

 Γράψτε Σωστά Το Όνομά Σας Στα Πιστοποιητικά

Του Χρήστου Ηλιόπουλου*

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2021.

Πολλοί Έλληνες ομογενείς που θέλουν να πάρουν ελληνική ιθαγένεια και διαβατήριο ή έχουν κληρονομικά στην Ελλάδα, ταλαιπωρούνται διότι δεν είναι γραμμένα τα ονόματα της οικογένειάς τους στα πιστοποιητικά στο εξωτερικό και στην Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο. Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες που φύγανε στο εξωτερικό πριν από πολλές δεκαετίες, είδαν το όνομά τους να γράφεται από τις αρχές των χωρών του εξωτερικού όπου μετανάστευσαν, με διαφορετικό τρόπο από αυτόν με τον οποίο είναι γραμμένα στην Ελλάδα, στο Δημοτολόγιο, στο Μητρώο Αρρένων, αλλά και σε ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως.

Επί παραδείγματι, η Ευαγγελία που έφυγε από την Ελλάδα, παντρεύτηκε στην Αυστραλία με το όνομα Angel ή Lia ή Eva και όταν το παιδί της, που γεννήθηκε στην Αυστραλία, θέλει να πάρει ελληνικό διαβατήριο μετά από πολλά χρόνια, συναντάει προβλήματα, διότι στο Προξενείο ή στην ελληνική διοίκηση του λένε ότι η μητέρα του, που στον αυστραλιανό γάμο της και στην γέννησή του λέγεται Λία, δεν είναι η ίδια γυναίκα που είχε γεννηθεί στην Ελλάδα ως Ευαγγελία.

Ο Απόστολος που γεννήθηκε στην Ελλάδα, παντρεύτηκε στην Αμερική ως Tolis, ο Ευστράτιος έκανε παιδιά στον Καναδά ως Steven. Αλλά και με τα επώνυμα, οι αλλαγές που έχουν γίνει στο εξωτερικό είναι μεγάλες και συχνά αποτελούν εμπόδιο στο να αποκτήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια την ελληνική ιθαγένεια, διότι η αυστηρή και γραφειοκρατική ελληνική διοίκηση αμφισβητεί ότι ο παππούς τους είναι αυτός που είχε γεννηθεί στην Ελλάδα και όχι κάποιος άλλος. Αμφισβητεί δηλαδή ότι ο Θωμόπουλος που γεννήθηκε στην Ελλάδα είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Thomson, που έκανε παιδιά και εγγόνια στην Αυστραλία. Δεν δέχεται η ελληνική διοίκηση ότι ο Δημόπουλος είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Demos και πολλές άλλες παρόμοιες αδικίες.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια το ελληνικό κράτος δεχόταν την ένορκη βεβαίωση συγγενών ή φίλων που υπέγραφαν ότι το ελληνικό και το αγγλικό όνομα ανήκει στο ίδιο και το αυτό πρόσωπο, ότι δηλαδή ο Γεωργόπουλος και ο Georges ήταν το ίδιο και το αυτό πρόσωπο. Εσχάτως, ωστόσο, το ελληνικό κράτος δείχνει το αυστηρό πρόσωπό του στους χιλιάδες ομογενείς που θέλουν να ενισχύσουν τους δεσμούς τους με την Πατρίδα, να πραγματοποιήσουν επενδύσεις, να αγοράσουν σπίτια, ακόμα και να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Στερεί ουσιαστικώς την ελληνική ιθαγένεια για επουσιώδεις συνήθως αλλαγές ονομάτων που έχουν συμβεί στην διαδρομή δεκαετιών, στο εξωτερικό, υπό συνθήκες δύσκολες για τους ομογενείς, που και μόνο ότι βρίσκουν πιστοποιητικά γάμου και γεννήσεως του παππού και της γιαγιάς, των γονέων τους κλπ.  που συνάδουν με τα ελληνικά στοιχεία, αποτελεί συχνά άθλο.

Για να αποφύγουν τουλάχιστον από σήμερα και στο μέλλον οι ομογενείς παρόμοια προβλήματα για τους ίδιους αλλά και για τα παιδιά και τα εγγόνια τους, που τώρα ή στο μέλλον θα αναζητήσουν το ελληνικό διαβατήριο, καλό είναι όταν σήμερα παντρεύονται ή γεννούν παιδιά στο εξωτερικό, να φροντίζουν ώστε στο πιστοποιητικό γάμου ή γεννήσεως τα ονόματα όλης της οικογένειας να γράφονται από τις αρχές του εξωτερικού με τρόπο που να είναι όσο το δυνατόν πιο ταυτόσημος με τον τρόπο γραφής του ονόματος στην Ελλάδα. Ο Κωνσταντίνος στην πράξη γεννήσεως του παιδιού του να γράψει ως όνομα πατρός Constantinos και όχι Costa ή Gus. Η Ουρανία να γράψει το όνομά της στο εξωτερικό ως Ourania και όχι ως Rania. Αν έχει γίνει αλλαγή ονόματος στο εξωτερικό ή αν επιθυμεί ο Έλληνας που μετανάστευσε να έχει αλλαγμένο όνομα στο εξωτερικό, επειδή εκεί τώρα όλοι τον γνωρίζουν ως Steven και όχι ως Σταύρο, που είναι στην Ελλάδα, πρέπει τότε να αποκτήσουν έγγραφα από το εξωτερικό από δικαστήριο ή άλλη επίσημη αρχή, που να καταγράφουν με σαφή τρόπο ότι ο Σταύρος Αγγελόπουλος άλλαξε το όνομά του σε Steven Angelos ή ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης, οι ομογενείς να κρατάνε το έστω και ληγμένο ελληνικό διαβατήριό τους και την παλιά ελληνική ταυτότητα, που έχουν φωτογραφία και αναγράφουν το ελληνικό τους όνομα, ώστε να μπορούν αυτά να συγκριθούν με τα ξένα διαβατήρια και άλλες ταυτότητες, ακόμα και άδειες οδηγήσεως, που έχουν επίσης φωτογραφία και το όνομά τους όπως είναι στο εξωτερικό. Με τον τρόπο αυτόν, δηλαδή με την αντιπαραβολή ταυτοτήτων και διαβατηρίων που έχουν φωτογραφία του προσώπου, με τις δύο διαφορετικές εκδοχές του ονόματός του, πείθονται οι ελληνικές αρχές ότι το ξένο και το ελληνικό όνομα ανήκουν ή ανήκαν στο ίδιο πρόσωπο και προχωράει μετά η διαδικασία του ελληνικού διαβατηρίου ή της κληρονομιάς στην Ελλάδα.

 *Ο Χρήστος Ηλιόπουλος

 είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω,

Master of Laws.

www.greekadvocate.eu

bm-bioxoi@otenet.gr

ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Του Πολυτεχνείου τα παιδιά  ήταν ηρωικά  ,

κάνανε την επανάσταση “made in USA”

έφεραν τη νέα χούντα

και διώξαν την παλιά

Του Πολυτεχνείου τα παιδιά ήταν αριστεροί

με την πτώση της χούντας

και της Κύπρου την καταστροφή

έδιωξαν ένα βασιλιά και έφεραν τρεις

Του Πολυτεχνείου τα παιδιά ήταν ‘δημοκρατικά’

άνοιξαν της δημοκρατίας τον ασκό

αλλά δεν πρόσεξαν καλά

και από μέσα βγήκε η Κλεπτοκρατία στα κρυφά

Του Πολυτεχνείου τα παιδιά  ήταν  επινοητική γενιά

δεν τους άρεσε η δουλειά

καταλαμβάνουνε σχολές επαναστατικά

και ζουν μποέμικα με κλεψιές και δανεικά

Του Πολυτεχνείου τα παιδιά  ‘χαρισματική’ ήταν   γενιά

το τιμόνι έστριψαν  «σοσια-ληστρικά»

το όχημα τουμπάρισε   πνιγήκαμε στα δανεικά

εκτός απ’ αυτούς που ζουν  βασιλικά.

Του Πολυτεχνείου τα παιδιά  ήταν λίαν επινοητικά

τώρα που οι τοκογλύφοι ζητούν   τα δανεικά

έβγαλαν προς πώλησιν των προγόνων τα κειμήλια

τα ιερά του παππού και της γιαγιάς

και και του σπιτιού  τ’ασημικά

Του Πολυτεχνείου τα παιδιά  ήταν  λίαν ‘πατριωτικά’

επαναστάτες της αρπαχτής  με την οκά

σαν χρεοκόπησαν το μαγαζί

βρήκαν τη λύση μονομιάς

«ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ»

Τα παιδιά του Πολυτεχνείου, με σπουδές  εξ Εσπερίας

στο Μαξίμου Αναπτυξιακή ίδρυσαν ΕΠΕ του Δημοσίου

Μεσιτικό Γραφείο διεθνούς ακτινοβολίας

«ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ»

Του Πολυτεχνείου τα παιδιά

με την ψευτοεπανάσταση

θάψανε την Κύπρο πιό βαθιά

Κι’ άλλα ζητάς; Αυτά δεν είναι αρκετά;

*Αμφικτύων

15/2/2011

*Αμφικτύων είναι ο Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ