ΔΩΔΕΚΑΕΔΡΟΝ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

 (του υποστρατήγου ε. α Κ. Χ. Κωνσταντινίδη)

Πρόσφατες έρευνες υποστηρίζουν  ότι το σύμπαν  μοιάζει με μπάλα ποδοσφαίρου (δημοσίευμα του επιστημονικού περιοδικού Nature) H επιστημονική  έρευνα παρουσιάζει πειστικά στοιχεία για τη μορφή του σύμπαντος ως δωδεκαέδρου. Tα συμπεράσματα αυτά εξάγονται από παρατηρήσεις δορυφόρων, που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από την ατμόσφαιρα της Γης.  Πρώτοι οι Έλληνες διατύπωσαν την θεωρία περί του δωδεκαέδρου σύμπαντος. Ο Πυθαγόρας στην θεωρία του περί των αριθμών και σχημάτων λέγει ότι το σύμπαν  είναι  ρομβοειδές . Μάλιστα δίνει στον αριθμό 12 ιδιαίτερες ιδιότητες, αφού  και οι πλανήτες του ηλίου είναι 12. Δεν είναι τυχαίον ότι και οι Ολυμπιακοί μας Θεοί  είναι Δώδεκα.  Αλλά και  ο  Πλάτων  συμφωνεί  ότι το σύμπαν αποτελείται από τέτοια σχήματα. O Λεονάρντο ντα Bίντσι μελέτησε και αυτός τα δωδεκάεδρα, όπως έκανε και ο περίφημος αστρονόμος Kέπλερ, ο οποίος εξέφρασε τη θεωρία ότι η δομή του ηλιακού συστήματος βασίζεται σε γεωμετρικά σχήματα.  Οριστικές απαντήσεις στα θεμελιώδη αυτά ερωτήματα της κοσμολογίας  ίσως δώσουν  στο μέλλον δορυφορικά τηλεσκόπια, τα οποία πιθανόν ν’ αποκαλύψουν  την κρυφή γεωμετρία του σύμπαντος. H κοσμική ακτινοβολία μικροκυμάτων (KAM), θεωρούμενη ως «ηχώ» του Mπιγκ Mπαγκ, προσφέρει πληθώρα αξιόλογων στοιχείων για την πρώιμη ιστορία του σύμπαντος, καθώς και για την ευρύτερη δομή του. Tο κύριο ερώτημα που απασχολεί τους κοσμολόγους αφορά στην ικανότητα του σύμπαντος να διαστέλλεται και κατά πόσον η τάση αυτή θα συνεχισθεί εσαεί, ή θα υπάρξει μετά παρέλευση  δισεκατομμυρίων ετών αναστροφή, δηλαδή συστολή τούτου;

Διαστημικό Όχημα Mικροκυματικής Aνισοτροπίας «Oυίλκινσον»

          Tα δεδομένα που μεταδίδει το Διαστημικό Oχημα Mικροκυματικής Aνισοτροπίας «Oυίλκινσον», που βρίσκεται σε τροχιά με αποστολή την καταγραφή της KAM, οδηγούν τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι οι θερμοκρασιακές μεταβολές που παρατηρούνται καθ’ όλο το πλάτος του ουρανού είναι μικρότερες απ’ ό,τι θα συνέβαινε εάν το σύμπαν ήταν άπειρο. Tα στοιχεία των παρατηρήσεων του διαστημικού τηλεσκοπίου «Oυίλκινσον» δείχνουν ότι το σύμπαν είναι πολύ μικρό για την καταγραφή μεγάλων μεταβολών στην KAM. Aστρονόμοι από τις HΠA και τη Γαλλία υποστηρίζουν ότι το Διάστημα δεν είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να υποστηρίζει KAM με σημαντικές μεταβολές. Eνα πεπερασμένο και μικρό σύμπαν αποτελούμενο από κυρτά πεντάεδρα, τα οποία σχηματίζουν σφαίρα, ικανοποιεί τις θεωρίες που προέκυψαν από τις παρατηρήσεις KAM. Ο καθηγητής Tζορτζ Eλις του Πανεπιστημίου του Kέιπ Tάουν στη Nότιο Aφρική είπε; «Eνα δωδεκαεδρικό σύμπαν θα είχε πολύ ενδιαφέρουσες ιδιότητες, εάν ήταν βέβαια δυνατός ο διάπλους του. Eάν προχωρούσαμε πέρα από τα άκρα δωδεκαέδρου, θα επιστρέφαμε στο εσωτερικό του από την αντίθετη πλευρά.» Aκριβέστερες παρατηρήσεις του διαστημικού τηλεσκοπίου «Oυίλκινσον», καθώς και οι αναμενόμενες παρατηρήσεις του διαστημοπλοίου «Πλανκ», το οποίο θα εκτοξευθεί στο διάστημα το 2007, θα μας αποκαλύψουν εάν το σύμπαν είναι δωδεκαεδρικό ή εάν το σχήμα του είναι ακόμη πιο περίεργο.(Εφημερίς Καθημερινή 10/10/03)

          Επιβεβαιώνουν τις Γνώσεις  των Αρχαίων Ελλήνων

Οι πρόσφατες έρευνες  οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι σύγχρονοι επιστήμονες απλώς αναμιμνήσκονται(ξαναθυμούνται) τις γνώσεις των Αρχαίων Ελλήνων. Αυτοί τις κληρονόμησαν από την προκατακλυσμιαία υπερτεχνολογία της «Χρυσής Εποχής», που δημιούργησε ο λαός της θάλασσας γύρω από το Αιγαίο. Όπως όλες οι  θεωρίες των Ελλήνων σοφών επιβεβαιώνονται με την παρέλευση  του χρόνου, έτσι και οι θεωρίες των Πυθαγόρα, Πλάτωνα και   άλλων  περί  του    δωδεκαεδρικού σύμπαντος επαληθεύονται τώρα και με τα σύγχρονα επιστημονικά όργανα .
 
 Τι έγιναν τα απομεινάρια  της τεχνολογίας  των Θεών ;

          Σε πανάρχαια εποχή συνέβη μία τεράστια γεωλογική καταστροφή  η οποία προήλθε από κάποια παράλλαξη,  αυτή δε είχε σαν αποτέλεσμα την αλλαγή στις τροχιές των ουρανίων σωμάτων  και  τη  μεταβολή του άξονα περιστροφής της Γής (Πλάτων, Τίμαιος” 22 c-d, Κριτίας, Θεογονία Ησιόδου, Προμηθέας Δεσμώτης Αισχύλου κτλ). Μετά το τρομακτικό κατακλυσμιαίο κύμα μόνο εξαιρετικής αντοχής οικοδομήματα ήταν δυνατόν να διατηρηθούν και κυρίως οι ισόπεδες βάσεις τους.   Πολλές από αυτές  τις κατασκευές που βρέθηκαν σε πολλά σημεία του κόσμου(  πυραμίδες, μεγαλιθικές κατασκευές, θολωτοί τάφοι, μενίρ, χάρτες κλπ) είναι αμφίβολο εάν μπορούμε να τις επαναλάβουμε ακόμα και με τα σημερινά  υπερσύγχρονα τεχνικά μέσα. [Πυραμίδα ανακαλύφθηκε πρόσφατα και στον υποθαλάσσιο χώρο της Ιαπωνίας]  Η εποχή αυτή της προηγμένης υπερτεχνολογίας περιγράφεται από τον Ησίοδο και άλλους σοφούς σαν «Χρυσή Εποχή». Ο Πυθαγόρας και ο Πλάτων δεν ήσαν τυχαίοι άνθρωποι. Εκτός του ότι ήσαν μυημένοι στα Ορφικά Μυστήρια πρέπει να είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε πανάρχαια αρχεία(μουσεία) απ’ όπου είχαν αντλήσει ένα μεγάλο μέρος των σπουδαίων πληροφοριών που μας έχουν διασώσει στα έργα και στην  διδασκαλία τους. Οι πληροφορίες τους για το δωδεκάεδρο σύμπαν φαίνεται να είναι ακριβέστατες. Όσο ακριβείς είναι οι πληροφορίες για την Αμερική και τον Ατλαντικό, άλλο τόσο ακριβείς πρέπει να είναι και για την Ατλαντίδα. Γιατί ως τώρα να έχουν επιβεβαιωθεί σε πλείστα θέματα και όχι σε όλα ; Απλώς δεν φθάσαμε στο επίπεδο   γνώσεων της «Χρυσής Εποχής»

Η  «Μυθολογία» μας  Πηγή Γνώσεων

Μέσα στους μύθους της θρησκείας  του 12θεου υπάρχει απίστευτος όγκος πανάρχαιων πληροφοριών και γνώσεων, τόσο για τον κόσμο και το Σύμπαν (ειδικότερα για τους πλησιέστερους προς τη Γή αστέρες και το ηλιακό μας σύστημα), όσο και για τη «Χρυσή» προκατακλυσμιαία εποχή. Σήμερα θαυμάζουμε τους γίγαντες του πνεύματος σαν τον Σωκράτη, τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα κτλ για όλο το έργο τους. Οι άνθρωποι αυτοί έθεσαν τις βάσεις, πάνω στις οποίες στηρίχθηκε όλος ο σύγχρονος παγκόσμιος πολιτισμός. Ουσιαστικά τα είπαν όλα και μετά απ’ αυτούς απλώς αναμοχλεύουν τις ιδέες τους. Τους θαυμάζουμε για τις γνώσεις τους στη φιλοσοφία, στην αστρονομία, στα μαθηματικά και σ’ όλες τις άλλες επιστήμες. Τους
θαυμάζουμε για τις έννοιες που αυτοί πρώτοι όρισαν όπως ελευθερίαδημοκρατία , ανθρώπινες αξίες κτλ. Τους θαυμάζουμε γιατί μας δίδαξαν πώς πρέπει να ζη και πώς να πεθαίνει ο άνθρωπος (π.χ Λεωνίδας, Σωκράτης κτλ). Τους θαυμάζουμε για όλα λοιπόν εκτός από ένα, τη θρησκεία τους. Πως γίνεται όμως μια κακή θρησκεία-ειδωλολατρική όπως την αποκαλούν-να έβγαλε έναν τόσο  τέλειο  πολιτισμό; Οι διάνοιες αυτές, πιστεύουμε, ότι ήσαν τόσο ηλίθιοι, ώστε  να λατρεύουν  τα είδωλα;

Τραγική Οπισθοδρόμηση ο Χριστιανισμός

Δυστυχώς από την επικράτηση της νέας Ιουδαιοχριστιανικής θρησκείας κι έπειτα, η παραδοσιακή μας θρησκεία υπέστη μεγάλο διωγμό και λοιδωρήθηκε ακόμα και ως  ειδωλολατρική. Έτσι κόπηκαν οι δεσμοί του Έλληνα από την παραδοσιακή του θρησκεία, γεγονός που καθιστά την εκ νέου προσέγγισή της αρκετά δύσκολη.
Η  αντίφαση φάνηκε χαρακτηριστικά τα τελευταία χρόνια, που παρατηρείται
μια στροφή προς τη μελέτη των αρχαίων μας κειμένων. Ο καθένας  αντιλαμβάνεται
διαφορετικά το θείο, ή στη χειρότερη περίπτωση αποδίδει τις δικές του
αντιλήψεις περί θείου στον αρχαίο κόσμο. Έτσι άλλοι θεωρούν τους θεούς
σαν θείες οντότητες υλικοψυχικές, οι οποίες προήλθαν από την πνευματική
μετεξέλιξη κανονικών ανθρώπων, άλλοι τις θεωρούν ως φυσικές δυνάμεις
κι ενέργειες, άλλοι ως συμβολικές δηλώσεις αρχετύπων, ενώ άλλοι κλίνουν
προς την άποψη ότι οι θεοί ήταν άνθρωποι , βασιλείς που η ανθρώπινη
φαντασία τους θεοποίησε.  Αυτό βέβαια δεν είναι κακό, καθότι η πολυφωνία είναι θεμιτή κι ίδιον του Ελληνικού πολιτισμού.  Παρόμοιες διαφωνίες
  είχαν εκφραστεί έντονα και στην αρχαιότητα. Οι φιλόσοφοι απέρριπταν τις  υπερβολές των ποιητών, τους  οποίους μάλιστα κατηγορούσαν γιατί προσέδιναν στους θεούς απαράδεκτες ιδιότητες και συμπεριφορές. Ο Ξενοφάνης για παράδειγμα επέκρινε τον Όμηρο και τον Ησίοδο, γιατί απέδωσαν στους θεούς πράγματα που προκαλούν στους ανθρώπους  όνειδος και ψόγο, ότι δηλαδή οι θεοί αλληλοεξαπατούνται, κλέβουν και μοιχεύουν (Απόσπασμα, 11).

Εμείς οι  Έλληνες Εχθροί του  εαυτού μας

Ο Πλάτων στο δεύτερο βιβλίο της Πολιτείας του (377 κ.ε.) καταφέρεται κατά των ποιητών που παραποιούν το θείο και τους συνιστά να τους παρουσιάζουν έτσι όπως ακριβώς είναι. Υποστηρίζει μάλιστα, ότι δεν πρέπει να λέγονται  υπερβολές και αλληγορίες των ποιητών δημόσια, γιατί οι νέοι δεν μπορούν να τις εννοήσουν και παρασύρονται σε λανθασμένα συμπεράσματα περί της φύσεως του θείου.
Οι αναφορές  στους θεούς (πχ άρματα θεών, εξοπλισμός θεών κτλ) δεν αφορούν στις θείες οντότητες της παραδοσιακής θρησκείας, αλλά στα πρόσωπα εκείνα που χρησιμοποίησαν οι αρχαίοι μας συγγραφείς, στην προσπάθειά τους να μας διασώσουν πληροφορίες για την προκατακλυσμιαία «Χρυσή Εποχή».

Η  Ελληνική Αρχαιολογία δεν είναι Μυθολογία

          Επομένως η  Ελληνική μυθολογία δεν είναι παραμύθι-όπως μας λένε-αλλά είναι η Ελληνική Αρχαιολογία και ανήκει στη σφαίρα της προϊστορίας;  Η λέξη «Μύθος» σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει παραμύθι.  Μύθος είναι ιστορία, αλληγορική γραμμένη  με έντεχνο τρόπο, ώστε να μπορέσει εύκολα να διαδοθεί από γενιά  σε γενιά και να φθάσει ως τις μέρες μας. Κατά τον Σωκράτη στους μύθους μεταφέρονται πολύ υψηλού επιπέδου πληροφορίες και έννοιες. Μόνο με τη βοήθεια των μύθων μπορούσε να διασωθεί η γνώση μετά την καταστροφή του υψηλού πολιτισμού στους βοσκούς και τους βουκόλους που διασώθηκαν στα βουνά μετά την Μεγάλη Καταστροφή (Πλάτων «Τίμαιος», 22d). [«Η Τεχνολογία των Θεών» Ιωάν. Λάζαρη εκδόσεις «ΔΑΥΛΟΣ»] Έτσι διασώθηκαν   οι μύθοι και μπορούν να  βοηθήσουν  και την σύγχρονη κοινωνία αν τους ερευνήσει, τους ερμηνεύσει σωστά και ακολουθήσει τα διδάγματά τους.

          Ώρα για Βαθειά Τομή

          Η Ορθόδοξη Εκκλησία  εν Ελλάδι , αν θέλει να προσφέρει στον κόσμο, πρέπει να  κάμει  κι’ αυτή βαθειά τομή. Ν’ αποκολληθεί το συντομότερο από την ξενόφερτη και βδελυρή Ιουδαϊκή Βίβλο και τα διεθνιστικά πλοκάμια της (Σιωνισμός, Βυζαντινή και Οθωμανική Αυτοκρατορία, Φανάρι) και ν’ ασπασθεί το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα που αποδεδειγμένα δημιούργησε έναν  προκατακλυσμιαίο γιγάντιο πολιτισμό , τον πολιτισμό της «Χρυσής Εποχής» . Ένα γηγενή Πολιτισμό από τους ρωμαλέους στο πνεύμα γηγενείς  λαούς του Αιγαίου και όχι από τον «εκλεκτό λαό» της ερήμου . Αυτός ο Πολιτισμός που καλλιεργήθηκε κατά την διάρκεια της Κλασσικής Εποχής από το ένδοξο Ελληνικό Έθνος και παραδόθηκε στην ανθρωπότητα σαν πανανθρώπινη κληρονομιά εμβολίασε  φιλοσοφικά και τον Χριστιανισμό με το «αγαπάτε αλλήλους». Όμως  στην δράση του ο Χριστιανισμός έπραξε άλλα. Υπήρξε πολέμιος του Ελληνικού Πνεύματος και  «υπηρέτης» του Σιωνισμού, διότι ενέδωσε στη Βίβλο και στους Ραβίνους. Καιρός λοιπόν για την μεγάλη τροφή προς το αθάνατο Ελληνικό Πνεύμα, την Πρόοδο και τον Πολιτισμό. Καιρός για μια ειρηνική και δημιουργική πορεία προς τον 21ον αιώνα και την 3η Χιλιετία.

ΜΟΝΙΜΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΑΣ -ΑΓΝΩΣΤΗ Η D ΗΜΕΡΑ

Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ  ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ  ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ .

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΟΙΜΙΣΕΙ ΜΕ ΚΆΠΟΙΑ ΔΗΘΕΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΥΦΕΣΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ  ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΕΝΟ ΠΑΓΙΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ.

 ΑΝ ΒΑΣΙΣΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ,  Ε.Ε Ή ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ, ΑΙΓΥΠΤΟ, ΗΑΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ. 

Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΒΡΑΧΥΟΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΑΡΤΗΣΕΙ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ . 

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ  ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΣ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΘΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

ΚΑΙ ΟΣΟ ΕΙΣΡΕΟΥΝ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΤΟΣΟ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΑΙ ΕΠΙ ΤΑ ΧΕΙΡΩ Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΧΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΝΟΙΚΟΥΣ  ΤΟΥ  ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ  ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

31/5/2021

ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΩΝ ΦΡΕΓΑΤΩΝ

Είναι απορίας άξιον αυτό που συμβαίνει στις ημέρες μας με τα παζάρια των Ευρωπαϊκών φρεγατών . Σε μιά Ε.Ε που καυχάται ότι έχει κοινά σύνορα , ΑΟΖ , δημιουργεί κοινά εξοπλιστικά προγράμματα Α/Φ, επιζητεί κοινή άμυνα και ασφάλεια (ακόμη ψάχνει να τη βρει), διαθέτει  ενεργειακή  πολιτική και ζωτικά γεωπολιτικά συμφέροντα στη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή και   αφήνει  Ελλάδα και Κύπρο χωρίς αμυντική  υποστήριξη; Ούτε και τα παλιά της πλοία που προορίζονται για παλιοσίδερα δεν χαρίζει στην Ελλάδα  για να  τους προστατεύει τα κοινά σύνορα;

Έστω μια χειρονομία καλής θελήσεως ώστε να ελαφρύνουν τα εξοπλιστικά βάρη στις συνοριακές χώρες-κλειδιά που δίνουν σήμερα τη μάχη εναντίον της λαθραίας μετανάστευσης και τρομοκρατίας , καθώς και  της παρουσίας της ευρωπαϊκής σημαίας στην Ανατολική Μεσόγειο .

Το ίδιο συμβαίνει και με την εξόρυξη υδρογονανθράκων εντός της Ευρωπαϊκής ΑΟΖ. Δεν θα έπρεπε να φτιάξουν προγράμματα εξορύξεως από ευρωπαϊκές εταιρείες των  Ελληνικών και Κυπριακών  ενεργειακών  κοιτασμάτων αντί η Γερμανία να χρηματοδοτεί τους Ρωσικούς αγωγούς του North Stream;

Μήπως πρέπει να τους το ζητήσουμε γιατί οι εταίροι μας είναι αρκετά ιδιοτελείς και συμφεροντολόγοι;

Αμφικτύων

31/5/2021

Ο ΚΥΡ – ΑΒΡΑΑΜ ΤΟ «ΛΟΥΣΤΡΑΚΙ»

Το γεροντάκι με το κασελάκι στον ώμο

με βασάνιζε στη σκέψη όταν τον  έβλεπα στο δρόμο

πέρασαν χρόνια  και η θέα του ακόμη   τριγυρίζει

σαν  το σφοντύλι της ηλακάτης που στριφογυρίζει

Το υπέργηρο   εκείνο γεροντάκι

κάθε απόγευμα από τα Ταμπάχανα της Πάτρας

στο κέντρο τόβλεπα να κατηφορίζει

μονίμως φορτωμένο με  το   κασελάκι

δύο   βούρτσες   ένα γουνάκι και   βερνίκια

για να ζήσει το γεροντάκι  έβαφε και γιάλιζε παπούτσια

Πρώτη   φορά βλέπαμε γεροντάκι

να  γίνεται  λουστράκι

παπούτσια  να βάβει   για μισό φραγκάκι

Ακόμη θυμάμαι και το όνομα του

κυρ Αβραάμ  η αφεντιά του

καθώς  μου γιάλιζε τα παπούτσια

κάποιος    τον αποκάλεσε «αούτη»

το γεροντάκι   χαμογέλασε πικρά εγώ

ντράπηκα για τη  «βρισιά»   ετούτη

και τον  κοίταξα αγριεμένος

Τόσο υπέργηρος ήταν ο καημένος

παραπατούσε τρικλίζοντας υπερφορτωμένος

σαν    βάρκα    σε μεγάλη  τρικυμία

παρ’ όλα τα γεράματα του τον   προτιμούσαμε

όλοι  στην πλατεία σαν  από κάποια συμφωνία

Αξιοπρεπέστατος ήταν και όχι επαίτης

κάτι σε έκανε αυτόν τον άνθρωπο  να τον προσέξεις

πώς ξέπεσε   το γεροντάκι σε τούτα τα μέρη;

σαν κάποιος άνεμος να τον είχε βίαια φέρει

Ήταν και η προφορά του κάπως διαφορετική

κάποτε πάρα πάνω του έδωσα  αμοιβή

ένεκα ευσπλαχνίας

το γεροντάκι μου τα επέστρεψε αυτοστιγμί

μετά  αξιοπρεπέστατης ευγενείας

Τότε αγνοούσαμε την Ποντιακή    Γενοκτονία

τέτοια «δύσκολα» δεν μας δίδαξαν στα κατοχικά σχολεία

στηλιάρια απελέκητα  και  κατ’ οίκον

αυτοδίδακτοι όμοια με τα παιδιά του κορωνοιού

σχολεία της  κατοχής και του  συνδικαλισμού

Πέρασαν έκτοτε μερικά χρόνια

για να  λυθεί το αίνιγμα   που με βασάνιζε ακόμα

όταν αξιωματικός στη Νιγρίτα τοποθετήθηκα εκείνα τα  χρόνια

κεφαλοχώρι  τότε στα ριζά των Κερδυλίων  καθώς έφτασα με τα χιόνια

Ούτε στη ΣΣΕ δεν μας δίδαξαν για την Ποντιακή Γενοκτονία   ΄

γραμμένη δεν  ήταν  τότε σε   βιβλίο  ιστορίας

έστω και συνοπτικώς

όπως τώρα  για της Σμύρνης μάθαμε  το «συνωστισμό»

από την  Κυρία Ρεπουσία

όλα τα κάλυπτε η ελληνοτουρκική με   το Στρατηγείο το Νατοϊκό

Και ο Κυρ Αβραάμ βουβός .ευγενής και στωικός

επτασφράγιστο την   κρατούσε    μυστικό

αλλά και αν τόλεγε μπορούσε και να μπλέξει

στην αλλοπρόσαλλη εκείνη εποχή που ο αδελφός

σκότωνε τον αδελφό για μιά «εθνικιστική»  λέξη

το στόμα κλειστό κάλλιο νά τόχεις

πάρα σε κάποια φυλακή να λείωσεις

Κάτι είχαμε  υποπτευθεί από την  παρουσία του

όλοι είχαν συνταξιοδοτηθεί  στην ηλικια του

είχαν παιδιά είχαν   εγγόνια

μόνο αυτός εργαζόταν   στα ύστερα του χρόνια

και  με το κασελάκι κυκλοφορούσε σαν το κοινό λουστράκι

τον υπέρτατο έδινε αγώνα

στα δίσεκτα της προσφυγιάς του χρόνια

ποτέ δεν μπήκε στον κόπο την ιστορία του να μας  ανοίξει

νέος Όμηρος έπρεπε να γίνει με τη λύρα

τη συμφορά του να μας    εξιστορήσει

βλέποντας την  πλήρη άγνοια μας  θεώρησε   καλύτερα να σιωπήσει

πρώτιστο για αυτόν καθήκον την οικογένεια να  συντηρήσει

Η  Πολιτεία είχε  δείξει  πλήρη αδιαφορία

και να ήθελε   να τους φροντίσει  πάντα άδεια έχει τα ταμεία

Άκαρδη η  επίσημη Ελλάδα, ψυχρή η αγκαλιά της

σαν  του βορά  αγελάδα

μητριά   που λησμονεί στην ξένη τα παιδιά της

ξένους όμως προθύμως φιλοξενεί  στα σπτικά της

κούκους στρεβλόψυχους και μοχθηρούς

βάζει στη φωλιά τους

Ζωή σκληρή  χωρίς   φίλους και συγγενείς στη Νιγρίτα

νόστος,  υποχρεώσεις, γεμάτος πίκρα

πλάι στο στρατόπεδο  υπήρχαν καλύβες  πρόχειρα καμωμένες

από χόρτα και πλήθα με τα χέρια δουλεμένες

μια βδομάδα  κελαιδούσε κάποια λύρα   Ποντιακή

ποντιακά  τραγούδια   κάθε απόγευμα  και  χοροί εορταστικοί

Ρώτησα να  πληροφορηθώ  τι συμβαίνει ;

« μιά βδομάδα κρατάει κ. Δοιηκητα, το γαμήλιο γλέντι

και η χαρά  τους Πόντιους γείτονες μας  συνεπαίρνει»

Και σαν πλησίασα κοντά να παρακολουθήσω

φιλόξενα με κάλεσαν στο τραπέζι τους να παρακαθήσω

καθώς η λύρα ανάστενε νεκρούς και η ρακή

στα κουπαράκια ρέει

την ιστορία τους ο  γέρο Σεραφείμ μου διηγηθηκε

και διηγώντας την κλαίει:

«Μάνες έχασαν τα παιδιά τους

και τα παιδιά τη μάνα τους

Τούρκοι τους τα πήραν από την αγκαλιά τους

σχίστηκε η γη από το κλάμα τους και τα αναφιλητά τους

εκτέλεσαν προεστούς, κρέμασαν γιατρούς ,

βασάνισαν εμπόρους  και παντρεμένες βίασαν,

και τον άμαχο πληθυσμό χωρίς εξαίρεση σφαγίασαν

τους πιο πολλούς προς την έρημο    οδήγησαν

που σημαίνει θάνατος  και μαρτύριο  διαρκείας

και άλλοι κυνηγημένοι ξέφυγαν στην εξορία

το μαχαίρι δεν έκανε διακρίσεις

σε άνδρες, γυναίκες   όμηροι ακόμη και παιδιά

τις κόρες μας  έσυραν στο γυναικονίτη

και τα αγόρια «γιουσουφάκια» του   πασά

τα σπίτια  μας έκαψαν  κρεμάλες στην πλατεία έστησαν

τις περιουσίες μας άρπαξαν  βιαίως

και οι Γερμανοί στρατηγοί συνεργάστηκαν  βεβαίως

εκκλησιές   και    παπάδες   διαπόμπευσαν

μηδέ εξαιρουμένου  και του ηγουμένου   πρωθιερέως

σαν «γκρίζοι λύκοι» διψαχμένοι    για αίμα μας κατέσφαξαν

βίαζαν γυναίκες     λόγχιζαν     μωρά μπρος στις μάνες όλα αυτά

353.000 Πόντιοι νεκροί  θυσία στον Αλλάχ

ενα εκατομμύριο  σχεδόν οι   ξεριζωμενοι

έφυγαν καραβοτσακισμένοι σαν τα αγρίμια  φοβισμένοι

σε ξένες πατρίδες βρήκαμε κάποια ζεστασιά

το Ελληνικό και Χριστιανικό στοιχείο εξόντωσαν ολοσχερώς

το χάρο με τα μάτια μας είδαμε και της Αποκάλυψης

το  θεριό  χωρίς υπερβολή

τώρα τη μοίρα μας γλεντάμε την κακή

τον Ελληνισμό του Πόντου και της Μικράς Ασίας ετελεύτησαν

και οι ισχυροί της Γης σαν «εκσυγχρονιστή»

το αρχισφαγέα μας  υποδέχθηκαν

δικαίωση από πουθενά δεν βρήκαμε

σε όσους τα διηγηθήκαμε  σαν βαρύκοοι τα  δέχθηκαν

όμως εμεις ποτέ δεν θα παραδοθούμε

«πάλι με χρόνια με καιρούς  πάλι  στον Πόντο θα βρεθούμε»

τώρα γάμο    γιορτάζουμε  ποντιακό

μια βδομάδα το γλέντι κρατάει και ο χορός

έχουμε χαρά μεγάλη

θα μας ακούς  ως την Κυριακή την άλλη

Με κέρασαν ρακί  και νόστιμους μεζέδες

ποντιακά φαγητά από  τους μπαξέδες

Σαν τα χελιδόνια από την καταιγίδα τσακισμένοι

φωλιές κοντά στο στρατό έστησαν   νάναι ασφαλισμένοι

Μου  μίλησαν για τις αλησμόνητες πατρίδες τους

άλλοι από  την Τραπεζούντα

άλλοι από την Κερασούντα κι’άλλοι από τη Ριζούντα

έκτοτε   νιώθω Πόντιος και εγώ καθώς το όνομα μου

εις «ίδης» αλλά και η ψυχή μου Πόντιο  προδίδει

Τους ρώτησα αν  κάποιο υπέργηρο   Αβραάμ είχαν γνωρίσει

το γεροντάκι που με είχε τόσα χρόνια απασχολήσει

Και Ω ! Του θαύματος ήταν γνωστός τους

Πόντιος λυράρης και συγχωριανός τους

τους γιούς του είχαν σκοτώσει καθώς με το αντάρτικο

είχαν αρματώσει

λόγω γηρατειών αυτός  είχε γλυτώσει

με μιά του νύφη και  όλα του τα εγγόνια

στην Πάτρα  η  ειμαρμένη τον έβγαλε πριν  χρόνια

Έδωσε σκληρή βιοπάλη τα  εγγόνια του  να μεγαλώσει

καλούς ανθρώπους να τα βγάλει  και να τα μορφώσει

τον τσάκισε ο πόνος τον γκρέμισαν τα βάσανα

και ο Κυρ Αβραάμ προσφάτως αποβίσωσε καθώς

μου είπαν στα Ταμπάχανα

Ηταν η δεύτερη φορά που είχα δακρύσει

Η πρώτη για του πατέρα μου το χαμό και η δεύτερη

για τον κύρ-Αβραάμ τον «αούτη»

αναγνώστη είναι πραγματική η ιστορία ετούτη

στον Πόντο η ψυχή του θα έχει φτερουγίσει

Αμφικτύων

30/5/ 2021

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

ΣΑΝ ΑΥΡΙΟ ΕΠΕΣΕ Η ΠΟΛΗ , ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΘΡΑΚΗ; (διόρθωση)

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΡΙ-ΓΡΙ  ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΙΚΑ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ  Η  ΑΜΕΡΙΚΗ  ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ  ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΨΑΡΑΔΙΚΑ , ΑΛΛΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ  ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΕΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ.

ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΦΟΡΑ , ΟΥΤΕ  ΟΛΛΑΝΔΙΚΕΣ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΛΕΙΑ  ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΔΙΟΤΙ  ΕΙΝΑΙ Τ,Α ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ  ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ , ΤΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ  ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΨΑΜΕ

ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΟΙ ΗΠΑ  ΘΕΛΟΥΝ  ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΘΙΞΟΥΝ  ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 

ΟΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΗ  ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΔΕΝΔΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΕΩΤΡΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΟΖ ΜΑΣ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΙΣΧΥΡΟ ΝΑΥΤΙΚΟ .

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΣΧΗΜΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.  ΑΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΚΥΛΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟ  ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ.

ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΥΤΟ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΣΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ;

ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α. ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ 

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ 

28/5/2021

ΣΑΝ ΑΥΡΙΟ ΕΠΕΣΕ Η ΠΟΛΗ, ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΘΡΑΚΗ;

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΡΙ-ΓΡΙ  ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΙΚΑ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ  ΔΙΝΕΙ Η  ΑΜΕΡΙΚΗ  ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ  ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΨΑΡΑΔΙΚΑ , ΑΛΛΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ  ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΕΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ.

ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΦΟΡΑ , ΟΥΤΕ  ΟΛΛΑΝΔΙΚΕΣ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΛΕΙΑ  ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΕΡΜΑΙΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΔΙΟΤΙ  ΕΙΝΑΙ Τ,Α ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ  ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ , ΤΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ  ΣΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΨΑΜΕ

ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΟΙ ΗΠΑ  ΘΕΛΟΥΝ  ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΘΙΞΟΥΝ  ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 

ΟΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΙΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΔΕΝΔΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΕΩΤΡΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΟΖ ΜΑΣ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΙΣΧΥΡΟ ΝΑΥΤΙΚΟ .

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΧΙΕ ΠΑΡΕΙ ΑΣΧΗΜΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.  ΑΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΚΥΛΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟ  ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ.

ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΥΤΟ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΣΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ;

ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α. ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ 

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ 

28/5/2021

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το συμβάν με την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της RYANAIR στο Μινσκ της Λευκορωσίας είναι σοβαρότερο ενός απλού επεισοδίου κατασκοπίας, αντικαθεστωτικής τρομοκρατίας των σατανικών  απολυταρχικών καθεστώτων της Ανατολής . Τούτο συνδέεται με την ασφάλεια των πτήσεων και της ελευθερίας των πολιτών  κατά την πτήση ώστε να μη βρεθούν ξαφνικά αντί για τον προορισμό τους σε κάποια φυλακή ή και στο θάνατο με την εσκεμμένη κατάρριψη του αεροσκάφους.

Σκεφθείτε να μεταβαίνεις στην Κύπρο ή στο Ισραήλ  και επειδή δε είσαι αρεστός στον Ερντογάν να αναγκάσει το Α/Φ σου να προσγειωθεί στο Ντιγιάρ Μπακίρ ή στα Κατεχόμενα και όχι στη Λάρνακα ή στο  Τελ Αβίβ που είναι ο προορισμός σου.  Ακόμη χειρότερη η περίπτωση πτήσεων στο Αιγαίο όταν τα τουρκικά πολεμικά συχνά οπλισμένα  Α/Φ εισέρχονται απροειδοποίητα  στον  εναέριο χώρο του Αιγαίου και αλωνίζουν κυριολεκτικά χωρίς την έγκριση του FIR Αθηνών , πετώντας σε ύψη κατά βούληση , προκαλώντας αερομαχίες

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι επιβάτες πολιτικών Α/Φ βλέπουν δίπλα τους να ίπτανται τουρκικά μαχητικά κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς  . Είναι πράγματι θέμα τύχης  το ότι ακόμη δεν θρηνήσαμε θύματα από κάποια σύγκρουση   η οποία μπορούσε να καταλήξει σε αεροπορική τραγωδία με αθώα ανυποψίαστα θύματα.

Το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε κωφεύουν στις τουρκικές παραβάσεις και παραβιάσεις της εναέριας κυκλοφορίας στο  Αιγαίο σαν να μην συμβαίνει τίποτα και ο  τουρκολάγνος  Γ.Γ της Συμμαχίας επαναλαμβάνει : «βρέστε τα μόνοι σας» Όμως ο γκρίζος ισλαμοφασιστικός  λύκος δεν μπορεί να τα βρει με το δημοκρατικό και φιλειρηνικό αρνάκι; Ανοίγει η όρεξη του και θέλει να το κατασπαράξει.

Μόνο ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπόμπ Μενέντες  καυτηριάζει το σοβαρό τούτο θέμα των παραβιάσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και τον ευγνωμονούμε.

Η Ελληνική Κυβέρνηση και ο ΥΠΕΞ  κ. Δένδιας είναι καιρός να θέσει το θέμα της ασφάλειας των πτήσεων στο Αιγαίο εξ αιτίας της μη τηρήσεως των διεθνών κανόνων από την άνομη   απολυταρχική και κατοχική Τουρκία

Αμφικτύων

26/5/ 2021

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Η ΘΕΑ ΤΥΧΗ

Τύχη αγαθή Έλληνας να γεννηθείς

στην ευλογημένη  γαλανή μας χώρα

και όχι  στη στέπα της Ανατολής και σε βαρβαροχώρα

Πατέρας της Τύχης  ο  Ωκεανός

από άγνωστη μητέρα

πάντα πάει με τον τυχερό

και το χαμένο κάνει πέρα

Τη Βούληση και Φρόνηση έχει φιλενάδες

τους ριψοκίνδυνους και έξυπνους ευνοεί

και τους παλικαράδες

τους ηττοπαθείς και  τους δειλούς

αντιπαθεί  και   τους «φρονιμάδες»

Ο Πίνδαρος την   ύμνησε

ο Ησίοδος θεά την αναφέρει

αδελφή  τυγχάνει των   Μοιρών

το καλό ή το κακό αυτή  προσφέρει

Οι Φενεάτες  θεά την τίμησαν

τέμενος της έκαναν στην Αιγείρα

οι Αχαιοί σεμνά τη λάτρεψαν

στα χέρια της το Κέρας έβαλαν

της Αμαλθείας

Αν έχεις τύχη    διάβαινε λέει ο λαός

και ριζικό περπάτει

και αν σού  πέσει  ο κακός  λαχνός

χαιρέτα μου τον πλάτανο  Θανάση

Αν   φρόνηση  έχεις  λειψή

και η  κούτρα σου  δεν τραβάει

τύχη   στρεβλή θάχεις και ανάποδη

η  α-τυχία    θα σε  κυνηγάει

Αν    σε εχθρεύεται  η τύχη σου

και  σε αντιπαθεί   ο Δίας

ρίχνει  πάνω σου   κεραυνό

και σε πάνε για κηδεία

Κι’ αν εσύ είσαι  τυχερός

και ο πιλότος της Μιχαλούς χρωστάει

πέφτει το αεροπλάνο στον  βυθό

και πας και εσύ  και πάν και οι άλλοι

Αν πάλι η Τύχη σε ευνοεί

εκδρομή σε πάει στα Πατριαρχεία

μια λιποθυμία παθαίνεις ξαφνική

και   ζάπλουτη   ζεις  στα ύψιστα μεγαλεία

Αν  οκνηρός είσαι και νωθρός

και ζεις σαν ακαμάτης

τύχη   μην περιμένεις  αγαθή

με το χαρτοπαίγνιο δεν θάρθει

Και αυτός  που το φόβο θα  υπερβεί

και  την κατάλληλη στιγμή   αποδράσει

αυτός τελικά θα σωθεί

ο αναποφάσιστος  τη ζωή του θα χάσει

Η Τύχη από τον Ουρανό   έπεσε

τη γη διοικεί και   άρχει

με ένα λαχνό καραδοκεί

σε ανεβάζει ή   σε κατεβάζει

Και αν  η τύχη σου σε ευνοήσει

και στα ύψη  σε  πάει

η  επιτυχία μη σε   ζαλίσει

γιατί ο τροχός γυρνάει

και ο πλούσιος γίνεται φτωχός

και  ενίοτε ψωφοπεινάει

Κι’ αν έχεις «τύχη αγαθή»

και διακριθείς   στη Γαία

την Ολυμπία   να επισκεφθείς

τη «Ιερή Τύχη την  Ακραία»

γίνε της πατρίδας  δωρητής

κάνε  ευεργεσία γενναία

Κι’ αν η τύχη σου είναι βουνό

και φθάσεις στα ουράνια

αγάπα  την πατρίδα  σου

σαν  δεύτερη σου μάνα

αυτή σε μεγάλωσε σε σπούδασε

θεϊκό   σου έβαλε  σπέρμα

τις φλέβες σου τις γέμισε

με των θεών  «ιχώρ» αντί για αίμα

Μάθε την πανδημία να ξεπερνάς

μην καταλήξεις διασωληνωμένος

τα χέρια σου να πλένεις  προσεκτικά

τη μάσκα  μέχρι να   τελειώσει το  κακό

να τη φοράς στο συνωστισμό

αγνόησε τον “ψεκασμένο»

τότε η Τύχη θα σε  αγαπά

όταν    είσαι εμβολιασμένος

Και αν τη μοίρα προσκυνάς

μοιρολάτρης   ποτέ μη γίνεις

με σωφροσύνη τα πάντα να μετράς

συν Αθηνά και χείρα κίνει

Τύχη  έχε αγαθή

Έλληνα  να πολεμήσεις

τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

σύντομα διεθνώς να αναγνωρίσεις

και τα 353.000  θύματα

  μνημείο     να τους στήσεις

Στον Πόντο ο Πόντιος κάποια μέρα θα γυρίσει

εσαεί καταδικασμένη η Τουρκία

αδυνατεί στο νέο κόσμο  να συνεχίσει

και ο διαμελισμός της ίσως δεν θα αργήσει

Συνυπεύθυνη και η σύμμαχος της Γερμανία

τύχη ολέθρια και  ζοφερή

η Γενοκτονία να μην έχει ως τώρα αναγνωριστεί

από τη διεθνή κοινωνία

και τον Μουσταφά Κεμάλ τον αρχισφαγιαστή

να τον  χαρακτηρίζουν   «εκσυγχρονιστή»

στα  σχολικά  μας τα   βιβλία

Αμφικτύων

20/5/ 2021

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

ΚΡΕΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η Κύπρος εδώ και  47  χρόνια στο σταυρό σταυρωμένη από τον τουρκικό Αττίλα και ακόμη δεν έγινε η αποκαθήλωση της. Αντίθετα, ηθικοί συνεργοί (Αγγλοι, Αμερικανοί, Ρώσοι )με τους Τούρκους και τους Έλληνες αυτουργούς και εκτελεστές, συνεχώς την καρφώνουν στο σταυρό. Τώρα βρίσκονται στη φάση του διαμελισμού της για να πάρει ο καθένας το  μερίδιο του, όπως  χωρίζουν το  αρνί  στο κρεοπωλείο.

 Η Τουρκία θέλει να πάρει ολόκληρο το σφάγιο και εδώ γίνεται τώρα ο καυγάς. Οι Κύπριοι δέχονται  αρκεί να καθίσουν και αυτοί στο τραπέζι για φαγητό. Η Αθήνα αδιαφορεί γιατί « η Κύπρος είναι μακριά», γιατί να στενοχωρήσει άλλωστε  τη φίλη Τουρκία;

Κάπως έτσι διαμορφώνεται η κατάσταση μετά την πενταμερή της Γενεύης. Ο ΟΗΕ  σε ρόλο του Πόντιου Πιλάτου «νίπτει τα χείρας», κλίνοντας  πονηρά το μάτι στον τουρκο σφαγέα.

Δεν θα αναφερθώ στην προδοσία των δύο «Εθναρχών»(Κωνσταντίνου Καραμανλή και Μακαρίου Β’), ούτε στην προδοσία των χουντικών : Γ. Παπαδόπουλου που απέσυρε την Μεραρχία από τη μεγαλόνησο, και στο άφρον πραξικόπημα Ιωαννίδη, που άνοιξε την πόρτα στον Αττίλα. Ξεκινάμε από την επομένη του Αττίλα με τα  αμφίσημα και αόριστα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την «αποκατάσταση της ειρήνης στο νησί».

  Ελλάς και  Κύπρος αντί να εμείνουν στην καταδίκη του Αττίλα  για την εισβολή και κατοχή   δέχθηκαν ένα συνταγματικό τερατούργημα αγγλικής εμπνεύσεως, της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας(ΔΔΟ). Τούτο είναι στην ουσία μεταμφιεσμένη διχοτόμηση με μελλοντικές βλέψεις   της Τουρκίας και στην ελεύθερη Κύπρο. Και το δέχθηκαν χωρίς να εξετάσουν τι ήταν   και που οδηγούσε η ΔΔΟ; Αν βάλεις 100 πρωτοετείς της Νομικής να σου δώσουν ερμηνεία  του τραγελαφικού  όρου θα βγάλουν 100 διαφορετικές γνώμες. Αν ο Σωκράτης θεωρείται ο μέγιστος φιλόσοφος είναι γιατί είπε τα πράγματα με το όνομα τους( έθεσε όρους στην αοριστία)

Από εκεί και  πέρα το Κυπριακό  κατρακυλά στον βάραθρο  και η κατάληξη  του   είναι η  Ομοσπονδία (διάβαζε συνομοσπονδία) και   έλεγχος  εφ’ όλης της Κύπρου από την Τουρκία. Τώρα η Τουρκία σε πλήρη συνεννόηση με την Αγγλία έβαλε την πρόταση της διχοτόμησης όχι διότι αυτή είναι η τελική της λύση αλλά για να παζαρέψει τη ΔΔΟ στα μέτρα της με μιά νέα αγγλική φόρμουλα που δεν θα αργήσει. Και εμείς οδηγούμαστε σαν τα πρόβατα επί σφαγήν.

Ωρα για αντιστροφή του παιχνιδιού. Το πρόβλημα της Κύπρου ξεκίνησε με τη  στρατιωτική  εισβολή και κατοχή του Αττίλα και συνεχίζεται με 40.000 τουρκικό στρατού βαριά οπλισμένο επί της νήσου. Η  μόνη λύση είναι να ελευθερωθεί η μεγαλόνησος απο τα τουρκικά  στρατεύματα κατοχής  και τις εγγυήσεις.    Αυτή είναι η λύση. Τα άλλα έπονται.

Αμφικτύων

30/4/ 2021

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Το πολιτικό μας σύστημα και η δικαιοσύνη δεν πρέπει να  κοιμούνται  ήσυχοι αυτές τις άγιες μέρες  με την   δίωξη του Χρυσαυγίτη Λαγού και την φυλάκιση των άλλων Χρυσαυγιτών, με εξαίρεση του  φυσικού    αυτουργού.

Στη συλλογική συνείδηση αυτή η δίκη  μοιάζει   με πολιτικό διωγμό.

Σε μια εποχή που οι εγκληματίες των Μνημονίων κυκλοφορούν ελεύθεροι, μολονότι με τα έργα τους σκότωσαν 10.000 τουλάχιστον(σε αυτοκτονίες) και έδιωξαν 450,000 νέους εκτός Ελλάδος, δεν μπορούν να συγκριθούν με  τη δολοφονία ενός ατόμου, η οποία συνέβη κατά τον διαπληκτισμό μεταξύ δύο οπαδών λόγω κομματικών παθών.

Στις δημοκρατίες τίποτα δεν είναι θέσφατο, ούτε ταμπού , όλα είναι υπό συζήτηση και αναθεώρηση, όσα δεν θίγουν την Εθνική Ανεξαρτησία, Κυριαρχία και Εδαφική Ακεραιότητα της  χώρας.

Επειδή οι καταδικασθέντες δεν υπέπεσαν σε ατιμωτικό αδίκημα,,  όπως έχουν υποπέσει   άλλοι και δεν δικάστηκαν,  φρονώ ότι η Πολιτεία προέβη σε πολιτικό διωγμό ένός κόμματος για γνωστούς πολιτικούς λόγους , και πρέπει να αναθεωρήσει  και αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη.

Αμφικτύων

28/4/ 2021

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ