ΠΟΥΤΙΝ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΑΚΡΩΣ  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ  

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Ο  «πρόεδρος»  της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Πούτιν όσο πληθαίνουν τα αδιέξοδα του  εκτοξεύει όλο και εντονότερες απειλές για χρήση αρχικά τακτικών πυρηνικών όπλων στον πόλεμο της Ουκρανίας .   Σήμερα όμως ξεπέρασε όλα τα όρια εγκληματικής κυνικότητας και  οι αξιωματούχοι του «ανδρείκελα»  προειδοποίησαν την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον επικρεμάμενον  κίνδυνο  εξαφανίσεως της  από την πυρηνική τορπίλη που εκτοξεύει το υποβρύχιο «Belgorod»

«Αυτό έχει μήκος 184 μέτρα και πλάτος 15 μέτρα και μπορεί να ταξιδέψει με περίπου 60 χιλιόμετρα την ώρα σε κατάδυση. Υπολογίζεται ότι μπορεί να  είναι εν καταδύσει  120 ημέρες χωρίς να χρειαστεί να  ανέβει  στην επιφάνεια. Ανάμεσα στο οπλοστάσιό του έχει την υπερτορπίλη Poseidon, ένα βλήμα 24 μέτρων με ικανότητα μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής περίπου 2-100 μεγατόνων. Η έκρηξη μιας τέτοιας πυρηνικής τορπίλης μπορεί να δημιουργήσει κύμα έως 500μ και τσουνάμι το οποίον θα προξενήσει Βιβλικές καταστροφές  ,   βυθίζοντας τις παράκτιες μεγαλουπόλεις στο νερό»

Είναι ένας εντελώς νέο  είδος όπλου με   ταχύτητα άνω των 100 κόμβων που θα αναγκάσει τα δυτικά ναυτικά να αλλάξουν τον σχεδιασμό τους και να αναπτύξουν νέα αντίμετρα», τόνισε ο ειδικός HI Sutton, «La Reppubblica)

Και μόνο με το να κάνει αυτές τις ασύλληπτες σε  σαδισμό και μαζική εγκληματικότητα  σκέψεις ο Πούτιν φανερώνει ότι όντως είναι σχιζοφρενής και άκρως επικίνδυνος για την ανθρωπότητα και πρώτιστα για την πατρίδα του .  Και ενώ μετά τον πόλεμο-φιάσκο που αναίτια  ξεκίνησε κατά της Ουκρανίας δεν συνετίστηκε και δεν έκανε αυτοκριτική και αυτογνωσία δείχνει ότι είναι  παράφρων ο τύπος   και μπορεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα στο μέγιστο κακό , δηλαδή στον Πυρηνικό Αρμαγεδδώνα.

Οι νέοι Ρώσοι φεύγουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες για να γλυτώσουν από το σφαγείο Πούτιν στην Ουκρανία, αντί να πάνε στη Μόσχα και να ζητήσουν την  πτώση του παράφρονα  δικτάτορα Πούτιν   . Και ερωτώ ήταν πιο επικίνδυνος ο Μπιν Λάντεν που τον σκότισαν οι ΗΠΑ σε σχέση με τον Πούτιν; Μήπως πρέπει να προβλεφθεί διεθνής νόμος που να δίνει το δικαίωμα στον ΟΗΕ να φονεύει τέτοιους επικίνδυνους δικτάτορες που απειλούν την ανθρωπότητα; Όπως λ.χ οι αιμοσταγείς   αναθεωρητικοί και μεγαλομανείς σύμμαχοι: Πούτιν και Ερντογάν;

Αμφικτύων

3/10/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε. α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωναμε το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ 

ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ ΠΡΟΕΛΛΗΝΕΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Το σημείωμα αυτό  γράφω εξ αιτίας ενός σφάλματος στο οποίον υπέπεσε ο Αντιστρατήγος ε.α … που παρουσιάστηκε στην πρωινή εκπομπή της Παρασκευής 30/9 στο ΣΚΑΙ( στα Ελληνο-Τουρκικά) . Ο εν λόγω συνάδελφος είπε ότι στο Αιγαίο ζούσαν από αρχαιοτάτων χρόνων «οι «Προέλληνες» Όχι κύριε συνάδελφε . Κάνετε μέγα σφάλμα. Αναπαράγετε τις ψευτοθεωρίες περί «Ινδοευρωπαίων» κ.α Αμφισβητείτε την ταυτότητα μας ως γηγενείς στη γη και στις θάλασσες μας   

«Πελασγοί εσμέν» είπε ο Ηρόδοτος  Πελασγοί ήταν  οι αρχαίοι Πρωτοέλληνες  κάτοικοι της Χερσονήσου του Αίμου, των νησιών του Αιγαίου, του Ιονίου, του Ευξείνου Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Κύπρου.( Ο Όμηρος περιγράφει τον Αχιλλέα να προσεύχεται στον Δωδωναίο Δία ως τον αρχέγονο θεό των Πελασγών: «Βασιλέα Ζευ, φώναξε, Άρχοντα της Δωδώνης, θεέ των Πελασγών,) Οι Πελασγοί άρχισαν να κατοικούν σταδιακά τις έρημες  από άλλους ανθρώπους περιοχές. Εκ της Μυθολογίας(Ελληνικής Αρχαιολογίας) πληροφορούμαστε ότι ο Πελασγός ήταν γιός του Δία και της Νιόβης.

Πελασγοί χαρακτηρίστηκαν οι «άνθρωποι της θάλασσας» οι πρώτοι κάτοικοι του Αιγαίου που εμφανίστηκαν στην περιοχή της Αιγηίδος πριν κατακλυσθεί από τα ύδατα και της Θεσσαλίας(μεγάλη υδάτινη  λίμνη  ) πριν  διαρρεύσουν τα ύδατα της στο Αιγαίο

 Ο λευκός άνθρωπος πρωτοπαρουσιάσθηκε στην Αιγηίδα. Εδώ, ανέπτυξε υψηλό πολιτισμό που τον διέδωσε σε μέγα τμήμα της γης. –  Συγκρότησε  ένα οικουμενικό συμπολιτειακό κράτος των Πρωτοελλήνων.  Ο πολιτισμός αυτός επλήγει όταν με την τήξιν των παγετώνων   πλημμύρισαν οι πεδιάδες της Αιγηίδος, το 15.000 π.Χ. ( δημιουργία ρήγματος Δαρδανελίων) Η καταστροφή ολοκληρώθηκε  πλήρως το 9.564 π.Χ    όταν ένας αστεροειδής έπληξε την Γη. (δημιουργία ρήγματος Γιβραλτάρ)  Με ό,τι διεσώθη από εκείνον τον πολιτισμό οι μετακατακλυσμιαίοι Έλληνες της Αρκαδίας και   ορεινής Θεσσαλίας ανέκτησαν τον πολιτισμένο βίο και τον διέδωσαν και πάλιν στην ανθρωπότητα.

Από τη Θεσσαλία άρχισε μετέπειτα η  ανελικτική πολιτισμική πορεία των   Μινύων στα οροπέδια και τα σπήλαια του όρους Όθρυς, oι κατασκευές εκεί «μυθικών» πόλεων με «κυκλώπεια» τείχη της 6ης, 5ης και 4ης χιλιετίας π.Χ., η μετοικεσία τους στη Βοιωτία και η καθοριστική ίδρυση της πόλεως του Ορχομενού στα 3500 π.Χ.

Μέγιστα τα έργα των Μινύων Με εμβριθή ιχνηλάτηση των έργων  των  , όπως η αποξήρανση της τεράστιας λίμνης Κωπαΐδος, η κατασκευή του «τάφου του βασιλέως Μινύου» και του «υπερφρουρίου» του Γλα, αλλά και η κατασκευή «κυκλωπείων» τειχών και πυραμίδων σε όλο τον Ελλαδικό χώρο.

Και ύστερα, η άγνωστη (πριν από τη Μινωική και τη Μυκηναϊκή) «Αμφικτυονία» και θαλασσοκρατορία των Μινύων, με στόλους 400 πλοίων στο Αιγαίο Πέλαγος και σ’ όλη τη Μεσόγειο θάλασσα, των αποικιών και των ορυχείων χαλκού στις δύο ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού, στην Ισπανία και στις Β. και Ν. Αμερική, αλλά και στη σύγχρονη Αίγυπτο, όπου αποκαλύπτεται ως έργο τους η κατασκευή των μεγάλων Πυραμίδων!

 Η «Αργοναυτική εκστρατεία πριν τον Τρωικό πόλεμο Αποκαλύπτεται, επίσης, η πρωταγωνιστική παρουσία των Μινύων στην   «Αργοναυτική» εκστρατεία, στον Εύξεινο, όπου ο Μινύας  διεκδικητής του θρόνου της Ιωλκού  Ιάσων ηγείται της πανελληνίου ναυτικής εκστρατείας για το «χρυσόμαλλο δέρας», όπως την περιγράφει ο -«Αργοναύτης»- μέγας ποιητής και μουσικός Ορφεύς. Όμως ο  Εύξεινος κατοικείτο επίσης από αρχαιοτάτων χρόνων από  Έλληνες και ουσιαστικά επρόκειτο για εμφύλιο πόλεμο , όπως και στην Τροία

Οι Πρωτολληνες επεκτείνουν τη δράση τους στην Αίγυπτο με τον Ερμή τον Τρισμέγιστο, τον Ηρακλή, Διόνυσο κ.α . Ο  Όμηρος και ο ιδιοφυής Παλαμήδης δεν αναφέρει πουθενά για τους  (ανύπαρκτους) “Ινδοευρωπαίους” τους δήθεν  Προέλληνες  . Δυστυχώς οφείλουμε την πτώση μας στην αμάθεια , την άγνοια και την έλλειψη παιδείας. Δικαίως ο Αιγύπτιος ιερεύς είπε στον Σόλωνα «Έλληνες αεί παίδες εστιν» Η Λήθη μας  έκανε η-λιθίους.

Αμφικτύων

30/9/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε. α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωναμε το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Η ΑΜΦΙΣΗΜΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Η  ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΑΙ    ΠΡΟΣ   ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ  ΚΥΠΡΟ ΣΑΝ ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΠΡΙΝ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΤΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ  ΠΡΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ  ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ  ΕΞΟΥΣΙΑΣ Ή ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΟΜΩΣ   ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ   ΠΛΕΙΟΔΟΤΕΙ. Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟΝΙ ΤΩΝ ΗΠΑ . Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ  ΑΠΟΚΟΜΙΖΕΙ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΣΑΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ   ΔΥΝΑΜΗ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΣΟ ΒΑΝΑΥΣΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΡΙΞΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ . ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ Η   ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ  ΤΟΥΣ  ΘΑ  ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ.  ΤΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΦΙΣΗΜΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ  ΟΙ ΗΠΑ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ  ΤΙΣ ΠΙΣΟΠΛΑΤΕΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ    ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ «ΑΣΩΤΟΥ ΝΑΤΟΙΚΟΥ ΣΥΜΜΑΧΟΥ». Η Ε.Ε  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΙΣΧΥΡΗ ΦΩΝΗ. ΜΟΝΟ Η ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ . ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ  ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΑ «ΜΙΣΟΛΟΓΑ» ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;  ΔΙΟΤΙ Ο ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΧΕΙ  ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΣΕΙ  . ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΜΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ; (28/9/22)

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

Υ.Γ Ζητώ την επιείκεια σας διότι είχα χαθεί τον τελευταίο καιρό , προκειμένου να τελειώσω το νέο μου βιβλίο «Ιάσων Ορφέας Αργοναυτική Εμφύλια Εκστρατεία  στην Κολχίδα»

ΝΕΚΡΗ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ-ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Η  αείμνηστη βασίλισσα

στις αγκάλες  της Γαίας σε λίγο  φθάνει

τώρα η Εκκλησία και Αγία   ίσως   την κάνει

και τα μίντια τόνους  κάθε μέρα  το  λιβάνι

Θα γινόμουν κακεντρεχής

κριτική πριν ταφεί να της κάνω

τώρα θα της πω τα καλά

και τα κακά  στον Άγιο Πέτρο θα

τα στείλω επάνω

Όσο ακόμη δεν έχει ταφεί

οι Έλληνες τη νεκρή θα σεβαστούμε

τα καλά της θα τα πούμε

για τα κακά θα  περιμένουμε

όταν με το καλό «αναστηθεί»

ας μη βιαστούμε

Η καλή μας βασίλισσα

χίλια καλά μας  έχει κάνει

στους Κύπριους αγωνιστές είχε  δώσει  χάρη

και στα «φυλακισμένα μνήματα» τους  έβαλε  στεφάνι

και αιώνια τους Ήρωες η Κύπρος μας εκεί  στεγάζει

Ο ανήλικος Ευαγόρας Παλληκαρίδης ακόμη ζει

η βασίλισσα   χάρη   έδωσε σε ένα παιδί

ο θεός να την ευλογεί

την θανατική ποινή του είχε χαρίσει

στα «φυλακισμένα μνήματα» τον έβαλε να κατοικήσει

εκεί  αιώνια να ζήσει

ο Κυπριακός λαός από καρδίας

την….. ευχαριστεί

και όταν  είχε επισκεφθεί  το νησί

δεόντως την είχε…  επευφημήσει

Την ευχαριστούμε και για τα Γλυπτά του Παρθενώνος

σιγή ιχθύος κράτησε υπέρ του «πάγιου κανόνος»

πάνω από όλα  η αυτοκρατορία και το Πρωτόκολλο

και η ουσία ας είναι και το  …μπρόκολο

Τη  θανούσα ο λαός μας θα τη συγχωρέσει

για τα «πολλά καλά» που η αυτοκρατορία της

μας έχει συσσωρεύσει

από  τα δάνεια νέα και παλιά που μας έχουν ρέψει

ως και τις μηχανορραφίες που μας έχουν πολλάκις  διαιρέσει

η Κύπρος μας το τρίτον υπό τουρκική κατοχή

τις Αγγλικές βάσεις πλέον  δεν τις αντέχει

δολοπλοκίες ας πάψει το Μπάκιγχαμ σαν την Κίρκη

να πλέκει

Η βασίλισσα Ελισάβετ  νεκρή

Ζήτω ο Βασιλεύς Κάρολος ο 3ος

πιο ανθρώπινος,  πιο   ήπιος, πιο ίσος

την Ελλάδα πιο πολύ ίσως συμπαθεί

του ευχόμαστε κάθε επιτυχία, μακροημέρευση

και προκοπή

Αμφικτύων

12/9/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε. α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ 

ΟΛΑ ΓΡΑΠΤΑ- ΟΧΙ ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ   ΦΑΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΘΑ  ΕΙΧΕ ΞΕΣΠΑΣΕΙ  Ο Γ’ Π.Π .ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ  . Η ΕΛΛΑΣ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ  ΣΑΝ  ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΕ  ΗΠΙΑ  ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΕΝΟΠΛΗ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Α’ ΚΑΙ Β’ Π.Π  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ  ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ. ΤΟ 1914 ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ  ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΗΤΑΝ Ο ΞΕΡΡΙΖΩΜΟΣ ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ  ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ. ΣΤΟΝ Β’ Π.Π-ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΡΟΩΡΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Ι.ΜΕΤΑΞΑ-  ΣΥΝΕΧΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΤΑ ΤΟ 1941 ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ  ΥΠΟΣΤΗΚΑΜΕ   ΒΑΡΥΤΕΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΚΑΙ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ   ΑΝΤΙ ΓΙΑ   ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΜΑΣ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ. ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:

1/  ΓΡΑΠΤΕΣ  ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ  ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ   ΑΠΟ   ΗΠΑ  ΚΑΙ   Ε.Ε

2/ ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΆ ΤΗΝ      ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ-ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ .ΟΧΙ ΝΑ  ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ !!!

ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ Ε.Δ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΡΕΙΠΙΑ.  ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ   ΑΞΙΕΣ- ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ-ΜΠΟΡΟΥΝ  ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΤΟ ΑΝΗΚΕΙ  ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΛΑΙΑ  ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ. (10/9/22)

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

ΠΕΡΙ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Θεώρησα σκόπιμο να προβώ σε μια σύντομη ανάλυση του  φαινομένου  των   θρησκειών,  διότι στον παγκόσμιο υβριδικό πόλεμο που διεξάγεται- προς το παρόν περιορισμένης στρατιωτικής έντασης αλλά οξύτατης οικονομικής-   συμμετέχουν και αυτές είτε σαν «βαστάζοι» των δικτατορικών καθεστώτων , είτε σαν αντίπαλοι αυτών.  Διακρίνουμε τρία κύρια είδη θρησκειών: τον Μονοθεϊσμό, τον Πολυθεϊσμό και τον Αθεϊσμό

1/   Μονοθεϊσμός  θεωρείται   η θέση κατά την οποίαν  το σύστημα  του Κόσμου εξαρτάται , παράγεται και κατευθύνεται υπό μιας εξωκοσμικής οντότητος η οποία  κατέχει μόνο αυτή τον χαρακτηρισμό του Απολύτου. Αυτή είναι αΐδιος( άχρονος άνευ αρχής και τέλους) έλλογος με ιδία βούληση. Είναι σύστημα δυιστικό  όπερ σημαίνει  το παν σύγκειται εκ δύο διαφορετικών ουσιών , της  ουσίας του Θεού και της ουσίας του Κόσμου.

2/ Πολυθεϊσμός καλείται η θέση κατά την οποίαν  το Φυσικό σύστημα του Κόσμου είναι το «όντως ΟΝ» , χαρακτηριζόμενον ως Απόλυτο, αίδιον , και έλλογον, του Λόγου εκφραζομένου υπό θείων διανοιών  παραγομένων υπό των δρώντων εντός του συστήματος . Είναι σύστημα μονιστικόν ή ενιστικόν διότι , υπάρχει μία μόνο ουσία , η ουσία του Κόσμου. Οι λεγόμενοι Θεοί είναι ανθρώπινα προγονικά  δημιουργήματα που εκφράζουν και συμβολίζουν ιδέες ,  αρετές  και φυσικές  λειτουργίες. Ως τώρα το «όντως ΟΝ» παρότι το αισθανόμαστε δεν το είδαμε παρά μόνο τις δυνάμεις του Κόσμου αντιλαμβανόμαστε

3/ Αθεϊσμός καλείται η θέση κατά την οποία το φυσικό σύστημα του Κόσμου είναι μεν το μόνον  υπάρχον , δεν αποδίδεται όμως εις αυτό ο χαρακτηρισμός του «όντως  ΟΝ» , του Απολύτου, του αΐδιου και του ελλόγου.

Για τον Πολυθεϊσμό

Το αίδιον του Κόσμου καθιστά   την Ιστορία ατέρμονα και κυκλικήν

Το γεγονός ότι ο Κόσμος είναι το «όντως Ον» καθιστά δυνατή την μελέτη του αληθούς δια της φυσικής επιστήμης (φυσικαλισμός έναντι του υλισμού) Τούτο σημαίνει ότι παν το υπάρχον υπόκειται εις την έρευνα  της φυσικής επιστήμης και για τον λόγο αυτό οι πρόγονοι μας ανέπτυξαν τα Μαθηματικά  , την Φυσιογνωσία, τη Χημεία , την Κοσμολογία και τις  άλλες επιστήμες   Η σταθερότητα του φυσικού νόμου επιτρέπει την ανάπτυξη των πειραματικών επιστημών της Ιατρικής και της Λογικής . Το απόλυτο του Κόσμου δίνει απόλυτη αξία στα στοιχεία του, γεγονός που  αναπτύσσει την Οικολογία και τον σεβασμό προς το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο. Με την Αρχιτεκτονική σέβεται το φυσικό τοπίο και δημιουργεί αθάνατα και θαυμάσια οικοδομήματα που διατηρούνται στην αιωνιότητα  και χαίρουν(ή πρέπει να χαίρουν) τον σεβασμό όλων των λαών ως διαχρονικών επιτευγμάτων πολιτιστικής κληρονομιάς(Παρθενών, Αγία Σοφία κλπ)

Ο Ρυθμός του Κόσμου είναι η έκφραση του θείου Λόγου και αποτελεί μέρος της λατρευτικής πράξεως η Μουσική, Ζωγραφική, Γλυπτική και Αρχιτεκτονική των Θεάτρων ,  Ναών, Μουσείων κ.α

Η Αναπαραγωγή του Κόσμου είναι πράξη που γίνεται με τη θεία βούληση και ως εκ τούτου αποτελεί τη λατρεία της Γονιμότητος

με προεξάρχον στοιχείο τον Έρωτα

Ο Άνθρωπος ως συνδετικός κρίκος με το θείο, αποκτά Αξία   και ο προορισμός του είναι ανώτερος μιας χαμοζωής . Για να βρεθεί σε ανώτερους κόσμους εκείνους των Θεών φροντίζει για την    υγιεινή του σώματος του και  την ευμάρεια του . Προς τούτο αναπτύσσει τον αθλητισμό και   μεριμνά  για την πνευματική του άνοδο,  σύμφωνα με  το «Νους υγιής εν σώματι υγιή» όπως παρίστανε τους θεούς του

Η Αξία του  «εύ ζην»  εντός του Κόσμου του δημιουργεί κίνητρα για την πολιτική, πολιτιστική, οικονομική  και κοινωνική οργάνωση και ανάπτυξη του Κόσμου και συνεχή βελτίωση της θέσεως του αλλά και δημιουργία του αισθήματος της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολον και της  αλληλεγγύης προς τον Κόσμο . Είναι μια λυτρωτική πράξη του Ανθρώπου  να κάνει το καλό και να αποφεύγει το κακό , να σέβεται τους Νόμους και το Δίκαιον της πόλεως και της πατρίδος του ,  καθότι το συναίσθημα τούτο  ενυπάρχει μέσα στην ύπαρξη του ,  ωσάν να  του έχει σταλεί άνωθεν 

Ο Μονοθεϊσμός

Κατ’ αυτόν ο Κόσμος είναι προσωρινό δημιούργημα και ατελές μη περιέχον Αλήθεια και ουσία (τα ζώντα όντα εποιήθησαν εκ γήινων στοιχείων) Ο φυσικός νόμος αλλάζει κατά το δοκούν υπό της εξωκοσμικής διανοίας, ο δε ρυθμός του Κόσμου είναι ανάξιος Λόγου. Κοντολογίς «πάντα σκιάς ασθενέστερα και ονείρου απατηλότερα» Η Ιστορία και ο Πολιτισμός  κινείται  γραμμικά  και έρχεται και θα φύγει γρήγορα. Η Αλήθεια γίνεται γνωστή δια της «Θείας Χάριτος» και της επιφοιτήσεως του «Αγίου Πνεύματος» δηλαδή   « εξ Αποκαλύψεως» Τούτο δημιουργεί χώρο για προφήτες , πατέρες, αγύργες και τσαρλατάνους . Ο Κόσμος δεν εμφανίζεται ως  απλώς  κατώτερος, αλλά ως κακός.

Επομένως ουδεμία επιστήμη αναπτύσσεται (όρα ακραίες περιπτώσεις χωρών όπως: Αφγανιστάν, Σαουδική Αραβία, Ιράν  κ.α) Ούτε καν το εκκλησιαστικό δίκαιον δεν ανέπτυξαν

Η μουσική, χορός, οι Καλές Τέχνες( ζωγραφική , γλυπτική , θέατρο κ.α) απαγορεύονται αυστηρώς

Η φροντίδα για την υγιεινή και το σώμα είναι αυστηρώς απαγορευμένα(τσαντόρ, καλύπτρα προσώπου, μαντίλα κλπ) Ο διάλογος είναι απαγορευμένος διότι κάθε νέα ιδέα πέρα της θρησκευτικής μονολιθικότητος  είναι ύποπτη και δικάζεται από τα δικαστήρια και ιεροεξαταστήρια . Ως κύρια όψη της Μονοθεϊστικής θρησκείας αναπτύσσονται  τα ιδεώδη της πλήρους αδιαφορίας(έχει ο Θεός) ,  της ατομικής σωτηρίας (μοναχισμός) και το «κισμέτ»( μοιρολατρία) . Η Γονιμότητα και ο Έρωτας στο φως  είναι απαγορευμένα παρότι στο σκότος της κλίνης γεννοβολούν σαν τις κουνέλες(αυξάνεστε και πληθύνεστε σαν τον άμμο της θάλασσας) . Η γυναίκα είναι πράγμα(rex) είδος  κατώτερης αξίας και υποταγμένο στο ανδρικό φύλο.

Ως πρότυπα της Μονοθεϊστικής θρησκείας θεωρούνται οι μοναχοί και αναχωρητές(τον μέχρι πρότινος προστάτη των Διαβιβάσεων δυναμικό αγγελειοφόρο των Θεών Ερμή αντικατέστησαν πρόσφατα με  τον όσιο Παίσιο) . Ο νους σας  ασφαλώς πηγαίνει ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στις χώρες του  Ισλάμ . Όμως όλες ανεξαιρέτως  οι Αβραμικές θρησκείες τον ίδιο έχουν γενάρχη και την  ίδια αφετηρία , την Εβραϊκή Βίβλο και επομένως έχουν και οι τρεις(Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Ισλαμισμός) την ίδια φιλοσοφική βάση.

Η Πατρώα θρησκεία το βάθρο του Πολιστισμού μας Στον μακραίωνα βίο  που  Ελληνισμού με κινητήρια  την πατρώα του πολυθεϊστική θρησκεία συνεχώς προόδευε και έχτισε  εξη  ως τώρα πολιτισμούς (Προκατακλυσμιαίο,    Μινωικό,   Μυκηναϊκό ,   Κλασικό,   Αλεξανδρινό,  και της Αναγεννήσεως της Ευρώπης) Από την εποχή που του επεβλήθη η ξενόφερτη Χριστιανική θρησκεία και υπέστη απώλεια της αρχαίας του γλώσσας  , της ιστορίας , της φιλοσοφίας    δεν μπορεί να βρει το βηματισμό του  και να ορθοποδήσει . Εκτοτε ξεκομμένος από τις ρίζες και τον πολιτισμό του  υφίσταται  μια  πρωτοφανή πνευματική   φυλετική και  δημογραφική αλλοίωση και αφαίμαξη  που  τον οδηγεί  ατα όρια του αφανισμού του

Ο Αθεϊσμός

Η αντίληψη ότι δεν υπάρχει Λόγος, Δικαιοσύνη και  Σκοπός  στον Κόσμο  εκδηλώνεται σαν αντίληψη ατομικής σωτηρίας και ωφελιμισμού και εκφράζεται δι’ ιδεών απαξίας για το περιβάλλον , το έθνος, την πατρίδα και τη Δικαιοσύνη.   Οι Καλές  Τέχνες καθίστανται ωφελιμιστικές, το περιβάλλον προς προσπορισμό κέρδους, η αρχιτεκτονική για την προσωρινή κάλυψη αναγκών και κερδοσκοπίας  , τα πάντα είναι αναλώσιμα προς δημιουργία  υλιστικής υπεραξίας , ακόμη και ο άνθρωπος , τα δάση, οι θάλασσες  και το ζωικό βασίλειο. Οι πνευματικές αξίες απορρίπτονται σαν άχρηστες και μόνο η Τεχνολογία αναπτύσσεται για την δημιουργία πολεμικής και κερδοσκοπικής υποδομής και αναπτύξεως ισχύος στην εξουσιαστική ολιγαρχία  για την υποδούλωση του Κόσμου. Ο άθεος δεν είναι ακριβώς άθεος διότι πιστεύει στο Μαμωνά.

 Θεωρεί ότι  όλα τελειώνουν εδώ  και επομένως δεν δίνει σημασία για το αύριο και   την μελλοντική βελτίωση του Κόσμου.

Σήμερα ο κόσμος κυβερνάται και ελέγχεται από άτομα που είτε είναι Άθεοι ή ανήκουν   στις Αβραμικές θρησκείες (Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Ισλαμισμός και στις χιλιάδες αιρέσεις αυτών)  και επομένως δέχεται αρνητικές  και απαγορευτικές   επιδράσεις  με βάσει το «διαίρει και βασίλευε» και τις  διαταγές   των γήινων πολιτικών  εκπροσώπων  (δικτατόρων, προέδρων, πρωθυπουργών, ραβίνων, πατριαρχών  ,   αρχηγών των πολυεθνικών οργανισμών και   πολυεθνικών επιχειρήσεων παγκόσμιας εμβέλειας, ιδιαίτερα δε των πανίσχυρων παγκοσμίου εμβέλειας μέσων κοινωνικής δικτύωσης και παρακολούθησης των πάντων )  Ο Ελληνικός τρόπος σκέψεως και οι Αξίες του έχουν εξοβελιστεί  με εξαίρεση  όσων ακόμη εξυπηρετούν το παγκόσμιο σύστημα σε βαθμό πλήρως αλλοιωμένες και διαστρεβλωμένες (όπως λ.χ η Δημοκρατία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και εν γένει ο Αθλητισμός , το Δίκαιον, ο Ανθρωπισμός, η Οικολογία, η αντίληψη για τη Φύση και το Σύμπαν και τις αξίες της Ανδρείας, Φρόνησης, Σωφροσύνης και Δικαιοσύνης)

Η Λύτρωση

 Η Ελλάς  για να βγει από τα ποικίλα αδιέξοδα και το δυισμό τον οποίον βιώνει εδώ και 17 αιώνες (μισοί Έλληνες και μισοί Εβραίοι)  κρίνεται αναγκαίο  να  επανακτήσει  την αρχαία της γλώσσα και την πατρώα της θρησκεία. Έτσι θα μπορέσει να συμβάλλει στην παγκόσμια πνευματική ανάπτυξη και ευημερία .

Συνένωση Ορθοδοξίας-Πατρώας Θρησκείας . Το Κίνημα για την πατρώα θρησκεία μεγαλώνει και αποτελείται κυρίως από νέους οι οποίοι αντιλαμβάνονται την αντινομία να είναι Έλληνες το γένος και να λατρεύουν ξένους θεούς. Προσεχώς, η χώρα μας για να μην  ταλανιστεί από θρησκευτική αντιπαράθεση θα πρέπει να γίνει  ειρηνική μετάπτωση.  Αυτή  θα μπορούσε να γίνει εξελικτικά με την υιοθέτηση σε πρώτο στάδιο  από  την Ορθόδοξη Εκκλησία   των Πνευματικών  Αξιών και συμβόλων  της  πατρώας  μας  θρησκείας  και στην αγιοποίηση των  αρχαίων μας  φιλοσόφων  και  επιφανών   πνευματικών ανδρών οι οποίοι  τιμώνται από την παγκόσμια κοινότητα για τα καλά που πρόσφεραν αφιλοκερδώς  στον Κόσμο. Ασφαλώς θα πρέπει να κάνει διαχωρισμό από τα ανθελληνικά ανήθικα και αντι-ανθρώπινα στοιχεία της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης και άλλων  Κειμένων  της.   Δυστυχώς,  η Ορθόδοξη  Εκκλησία  παραμένει αρτηριοσκληρωτική , οπισθοδρομική και σκοταδιστική . Έχει μεταβληθεί σε   κενό κέλυφος  και λαθροβιώνει σαν έθιμο χωρίς πνευματικό περιεχόμενο.

Για μια  Νέα  Ελλάδα Η  συνένωση  της με το αρχαίο   αΐδιο Ελληνικό πνεύμα θα  της έδινε παγκόσμια ακτινοβολία και σφρίγος και θα την  έκανε  παγκόσμιας   εμβέλειας  θρησκεία σε ένα  Κόσμο που ψάχνει να βγει από τα σημερινά υλιστικά  αδιέξοδα του  στο λαμπρό Απολλώνιο Φως . Η πατρώα θρησκεία θα μπορούσε να προσελκύσει τους απανταχού Έλληνες και φιλέλληνες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι σήμερα είναι εγκλωβισμένοι σε άλλες αβραμικές θρησκείες οι οποίες αντιμάχονται αλλήλας.  Τελικά, η χώρα για να πάει μπροστά πρέπει να διοικηθεί από Έλληνες και όχι από ελληνόφωνους μισθοφόρους  οι οποίοι να χαράξουν νέους δρόμους για τον Ελληνισμό

  Αμφικτύων

5/9/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε. α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ 

ΜΙΧΑΗΛ ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΟΦ

Ο  ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ  ΜΙΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ

 γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων 

Παραμένει  αίνιγμα και ακόμη δεν έχει εξηγηθεί πως διαλύθηκε μια 72 χρονη αυτοκρατορία εκ των έσω χωρίς να υπάρξει πόλεμος , επανάσταση ακόμη και μια συνήθης λαϊκή  εξέγερση  διαμαρτυρίας .

Αυτό το έργο πραγματοποίησε ο τελευταίος Γενικός Γραμματεύς του ΚΚΣΕ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ο οποίος απεβίωσε στις  30/8/22 σε ηλικία 92 ετών.

Ο εκλιπών ηγέτης ήταν Ουκρανικής καταγωγής με νοοτροπία εντελώς διαφορετική εκείνης των προκατόχων σκληροπυρηνικών  και ψυχροπολεμικών  Ρώσων και Γεωργιανών ηγετών . Είχε για πρώτη φορά εγκαινιάσει δύο αρχές οι οποίες  αποτέλεσαν τα πρώτα ανοίγματα στη φιλελευθεροποίηση  της ΕΣΣΔ προς τον έξω κόσμο :

Με την Περεστρόικα  (ρωσικά: перестройка, που σημαίνει αναδόμηση, ανασυγκρότηση, αναδιάρθρωση) ήταν το όνομα των οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ  προσπάθησε να βελτιώσει το αναποτελεσματικό και αντιπαραγωγικό σοβιετικό οικονομικό  σύστημα

Με τη Γκλάσνοστ που σημαίνει  διαφάνεια, δημοσιότητα ήταν μια πολιτική που ακολούθησε ο Γκορμπατσόφ  και επέτρεπε την ανοικτή συζήτηση πολιτικών και κοινωνικών προβλημάτων, μια πολιτική που μέχρι τότε απαγορευόταν.

Όμως,  η εφαρμογή δύο αρχών που ήταν στην ουσία   ελάττωση   της κρατικής εξουσίας και απελευθέρωση της κοινωνίας   ήταν βέβαιον ότι  θα οδηγούσαν ουσιαστικά στην διάλυση της  Σοβιετικής Ενώσεως  όπως και έγινε . Με την εφαρμογή της « Περεστρόικα»  θα έπρεπε να σκληρύνει την κρατική εξουσία διότι ουσιαστικά θα έφερνε  αλλαγή των οικονομικών και εργασιακών σχέσεων και φυσικά ανάδυση νέων κοινωνικών και εθνοτικών  δυνάμεων που καταπιέζονταν από το καθεστώς  . Όμως ο Γκορμπατσόφ από λάθος ή ηθελημένα κίνησε και  τους δύο    κινητήριους  μοχλούς ταυτοχρόνως με τα γνωστά   διαλυτικά   αποτελέσματα . Βέβαια το σύστημα ήταν ετοιμόρροπο να γκρεμιστεί αλλά κανείς- ούτε καν οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες- δεν εκτιμούσαν ότι θα έπεφτε   απότομα σε τόσο σύντομο χρόνο , όπως συνέβη. Το κομμουνιστικό σύστημα χωρίς τη Δικτατορία του Προλεταριάτου δεν μπορεί ούτε να εφαρμοσθεί αλλά και ούτε  να μακροημερεύσει

 Κανείς δεν μπορεί να  πει  αν αυτό ήταν σκόπιμο  ή επρόκειτο για λάθος εκτιμήσεων . Τούτο  είναι  έργο ιστορικών του μέλλοντος να το αποκαλύψουν. Πάντως το γεγονός ότι το έπραξε ο Γκορμπατσόφ ένας ηγέτης Ουκρανικής καταγωγής δείχνει ότι υπήρχε  διαφορά  αντιλήψεων    στα ανώτατα κλιμάκια της ΕΣΣΔ μεταξύ των Ρώσων και των εθνοτήτων της Σοβιετικής Ενώσεως .Οι  Ουκρανοί ήταν  αιρετικοί και εχθρικοί απέναντι στο κομμουνιστικό καθεστώς  καθότι είχαν  πληρώσει βαρύ φόρο αίματος ( 20 εκατ. θύματα)  με την αγροτική «επανάσταση» του Στάλιν

Η ΜΗ υπογραφή Συμφωνίας  ΕΣΣΔ -ΝΑΤΟ

Ένα άλλο λάθος ή εσκεμμένη παράλειψη του Γκορμπατσοφ-Σεβαρνάντζε(ΥΠΕΞ της ΕΣΣΔ) ήταν η παράδοση των  χωρών  της Ανατολικής Ευρώπης χωρίς  την υπογραφή  συμφώνου   μη επεκτάσεως του ΝΑΤΟ στα πρώην σοβιετικά εδάφη. Απλώς πείστηκε με τις προφορικές διαβεβαιώσεις και τις επιστολές των Δυτικών και τώρα παραπονείται ο Πούτιν για την αθέτηση των όρων των Νατοϊκών χωρών  και την ένταξη της  Ανατολικής Ευρώπης( Πολωνίας, Τσεχοσλοβακίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας  , Βουλγαρίας) και των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών (Λετονίας ,Εσθονίας , Λιθουανίας ) στο ΝΑΤΟ .Ιδιαιτέρως ενοχλημένη είναι η Ρωσία για την εισδοχή στο ΝΑΤΟ των πρώην ουδετέρων χωρών της Βαλτικής (Σουηδίας, Φινλανδίας ) οι οποίες είναι υποψήφιες να εισέλθουν σε αυτό όταν εγκριθεί η εισδοχή τους από τα εθνικά κοινοβούλια .

Άφησε ανοιχτό το χώρο προς ανατολάς  για μελλοντικούς πολέμους  Αν είχε υπογραφεί   σύμφωνο μη επεκτάσεως του ΝΑΤΟ προς ανατολάς τώρα δεν θα συνέβαινε ο Ουκρανικός Πόλεμος και άλλοι παρόμοιοι πόλεμοι που ενδέχεται να συμβούν στο μέλλον  εξ αιτίας της φοβίας της Ρωσίας από την γειτνίαση των νατοϊκών χωρών στα σύνορα της.Από την άποψη αυτή τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης είναι λίαν επισφαλή και επιβάλλεται η  Ε.Ε να στρατιωτικοποιηθεί για την διατήρηση της ασφάλειας της προς τη Ρωσία,   καθώς και προς την Τουρκία

Ο Γκορμπατσόφ για τον ελεύθερο κόσμο μέγας ηγέτης Για τους Δυτικούς και τον ελεύθερο  κόσμο   το έργο του Γκορμπατσόφ   είναι  τεράστιο    διότι  αυτός διέλυσε την  «αυτοκρατορία του διαβόλου».

Για τους Ρώσους και κομμουνιστές προδότης . Αντίθετα, για τους Ρώσους και τους κομμουνιστές όλου του κόσμου    ο Γκορμπατσόφ  θεωρείται προδότης διότι διέλυσε την Σοβιετική Ένωση , αντί να την αναδιαρθρώσει όπως έκανε ο Μάο Τσε Τουνκγ στην Κίνα  

Αμφικτύων

31/8/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε. α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωναμε το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ 

ΠΑΙΔΙΑ  ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

 γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

ΚυρΜητστάκη  αντράκλα πέρασες   τον Ανδρουλάκη ;

αυτό το ασήμαντο και ατάλαντο  παιδάκι

και έβαλες  την ΕΥΠ να το παρακολουθήσει;

 ή  θέλησες να τον αναβαθμίσεις

τι σε πείραζε   που έπαιζε στο μικρό  παρκάκι  ;

προφανώς, ήθελες να πληροφορηθείς πως

της τραμπάλας   παίζει το  παιχνιδάκι ;

Τον Ανδρουλάκη ξαφνικά  τον  έκανες  Ανδροκλή

και χίμηξε επάνω σου     σαν  λιοντάρι

να σε  καταπιεί

και τότε κατάλαβες τι γκάφα  έχεις  κάνει

 ασφαλώς δεν ανέμενες τέτοιο τσουνάμι

Ιδού η μεγάλη σου  απρονοησία

τον  άσημο  Ανδρουλάκη να θεωρήσεις Ανδροκλή

ένα παιδάκι χωρίς μόρφωση και ακτινοβολία

να του  δώσεις υπέρμετρη αξία

λιοντάρι τον  έκανες   και άντε τώρα να κρυφτείς

Όταν τους θεσμούς έχεις κλονίσει

χουντικές μέρες έχεις ξυπνήσει

 τη Δημοκρατία έχεις λαβώσει

και τον Ανδρουλάκη   έχεις ενδυναμώσει

ΚυρΜητσοτάκη με τη γίδα πιάστηκες στην πλάτη

με ψηφαλάκια θα πληρωθούν  τα λάθη

τις εκλογές φυσικά δεν   θα τις χάσεις

αλλά την αυτοδυναμία να την ξεχάσεις

η συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ οριστικά  έχει πετάξει

αν με το ΣΥΡΙΖΑ συμπράξει τότε την αρχηγία σου  ίσως  βλάψεις

Τέτοιες γκάφες ουκ ανδρός σοφού ΚυρΜητσοτάκη

 από την κλειδαρότρυπα να παρακολουθείς ένα  παιδάκι

η συνήθεια των ακροάσεων   ποτέ δεν   θα    λείψει

 πατρογονικό αμάρτημα   το «πρακτοριλίκι»

 εσύ όμως   στον Ανδρουλάκη  έδωσες  δεκανίκι

Ζούμε σε γυάλινο κόσμο διαφανή

όλα   ορατά,  τοίχοι και δρόμοι  μάτια έχουν και αυτιά

δεν υπάρχουν πλέον  απόρρητα και  μυστικά για πολύ

κακούργοι μας τριγυρνούν τρομοκράτες και κακοποιοί

Η GOOGLE τα πάνθ’ ορά, το NSA και η CIA

και της οικουμένης κάθε  μυστική υπηρεσία

και σένα κ. Ανδρουλάκη σε  μάρανε της ΕΥΠ

μια συνήθης  «αταξία»

αγνοείς ότι   αυτί και μάτι της εκάστοτε είναι  εξουσίας

αν δεν το αποδεχθείς    δεν  κάνεις  για υπουργεία

Παιδιά  Ψυχραιμία πρόκειται για   παρωδία

 ως  εδώ  η  κωμωδία να μην καταλήξει

 σε κυβερνητική κρίση και  εθνική τραγωδία(31/8/22)

Αμφικτύων

  ΠΕΡΙ ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Αγνωμοσύνη είναι  η λησμοσύνη της ευεργεσίας

«ουδείς πιο  αχάριστος του ευεργετηθέντος», πράξη  εξόχως  απαισία

ο αγνώμων   εχθρικά αισθήματα τρέφει

προς τον ευεργέτη

και προς τη νοσηλεύτρια ακόμη που ετοιμοθάνατο

του παραστέκει

την αγνωμοσύνη όλοι  την  έχουμε βιώσει

και  υπερβολικά  μας έχει    πληγώσει

του Νάρκισσου ο φθόνος στην επιτυχία των άλλων

πιο κοφτερή από τα δόντια  των  δεινοσαύρων

Η αχαριστία είναι συνώνυμη   φαυλότητας

στην προδοσία οδηγεί τα αισθήματα της  φιλότητας

σημάδι    κατωτερότητας  και  αδυναμίας

στην πολιτική ενδημεί σαν πανδημία

Ο αγνώμων   εχθρικά  αισθήματα  έχει

προς τον ευεργέτη

για το «αδίκημα» της αγνωμοσύνης

νόμος   να το δικάσει δεν υπάρχει

για  το μέγα  ηθικό  ολίσθημα  ποινή ο νομοθέτης

δεν μπόρεσε να φτιάξει

ο αγνώμων  σαν   σκορπιός  τον ευεργέτη του  τρυπάει

ο λαός όμως τον αγνώμονα δεν τον αγαπάει

Η Πολιτεία βέβαια ασθενή έχει μνήμη

είδατε κάποια οδό τον ευεργέτη Νιάρχο ή Ωνάση να σας θυμίζει;

ούτε    στρατηγών ,επιστημόνων και καλλιτεχνών

και άλλων μεγάλων διανοητών   και προσωπικοτήτων

όλοι στη  λήθη έπεσαν των ασημαντοτήτων

γεμάτες όμως οι πλατείες με ονόματα  πολιτικών  -προδοτών

επαίσχυντων  και   αχρήστων

Του  αγνώμονα    η καρδιά  σκληρή   είναι σαν πέτρα

άφιλος   και κακός  για τον ευεργέτη του  γεμάτος  έχθρα

η  ψυχή του άδεια από αγάπη φορτωμένη από πάθη

αυτός της αγνωμοσύνης  ο αγωγιάτης

σαν θεά   την Ύβρι προσκυνά και την Ατη

Ο  αγνώμων ούτε το Θεό δεν αγαπάει

γιατί ενώ τον άνθρωπο που τον ευεργετεί τον κλωτσάει

πως θα αγαπήσει το Θεό που ούτε τον βλέπει

ούτε τον ακουμπάει ;

ένα     τέρας που  όλους τους ξεγελάει

και με  άφρονες πράξεις  τους ευεργέτες του  πονάει

Το  μυαλό των αγνωμόνων  είναι  σαλεμένο

από κάποια ψύχωση το  λογικό  τους  θολωμένο

η Αμερική μετά τον πόλεμο μας τάιζε και μας  συντηρούσε

και το «Κόμμα του λαού»  τη  Ρωσία εξυμνούσε

και την Αμερική την  κατηγορούσε

έτσι στον επάρατο εμφύλιο μας οδήγησε

αλλά κανένας τότε δεν  φανταζόταν  ότι αυτοκτονούσε

και σαν άβουλο ον τους  ακολούθησε

Ο ομογενής έρχεται   με δώρα  φορτωμένος

και  ο  αγνώμονας επί χρόνια ευεργετημένος

με πίκρα τον  ποτίζει και αγνωμοσύνη

εκείνον που  ανελλιπώς δώρα του   δίνει

και διπλωματικά μας   υποστηρίζει

τέτοια διαστροφή και έλλειψη  καλοσύνης !!!

όρια δεν έχει του αγνώμονα  η «γαιδουροσύνη»

Στους Τούρκους αφήσαμε πολιτισμό ονειρεμένο

και αυτοί  τον     κατέστρεψαν ένεκα  βαρβαρότητας  εσπευσμένως

αντί   ευγνωμοσύνης με γενοκτονίες μας έχουν αποδεκατίσει

ακόμη οι διωγμοί   μας δεν έχουν  σταματήσει

και το ΝΑΤΟ  για να μην τους κακοκαρδίσει

τους χαιδολογάει   και τους εξοπλίζει ξεκάθαρο  σημάδι

να μας εξαφανίσουν  και να μας στείλουνε στον Αδη

Αριστείδη

Κάποτε πρέπει να  σοβαρευθούμε

τους ευεργέτες μας να ευχαριστούμε

αλλά αυτούς  που ευεργετήσαμε

την ευγνωμοσύνη τους  να απαιτούμε

την πολιτική τους  να στιγματίζουμε και την   προδοσία

πριν όμως τους ξένους κατηγορήσουμε

στους δικούς υπευθύνους  να επιβάλλουμε   τιμωρία

Οι σύμμαχοι μας Αμερικάνοι

αυτοί που τον ειδεχθή  Αττίλα το 74’ είχαν  κάνει

και  προξένησαν  την Κυπριακή Τραγωδία,

τουτέστιν για τα μέτρα της Κύπρου μια «μείζονα  Γενοκτονία»

καιρός   να    διώξουν τον «Αττίλα με τη διπλωματία  ή και με τη βία

ώστε  οι Κύπριοι(Ε/Κ και Τ/Κ)   να  αναπνεύσουν τον αέρα της  ελευθερίας και Δημοκρατίας

χωρίς στρατεύματα κατοχής  και τη μπότα  της Τουρκίας

Στις υποχρεώσεις μας δίκαια να φερόμαστε

αλλά και στα εθνικά μας δίκαια να μη  φειδόμαστε

καιρός  τις Πολεμικές Αποζημιώσεις

από τη Γερμανία να ζητήσουμε

από την Αλβανία τη Βόρεια Ήπειρο να στηρίξουμε

οι ΗΠΑ  να διώξουν τον Αττίλα επιμόνως  να απαιτήσουμε

έτσι θα  εξαγνιστούν  από  την Κυπριακή Γενοκτονία

καθώς  στο φως  πλέον  βγήκαν  τα «αρχεία»

« ο Κίσιντζερ   ηθικός αυτουργός   και ο  εντολέας

και ο Τούρκος της γενοκτονίας ο βάρβαρος εισβολέας

και ο  σφαγέας και εκδορέας»

Μαύρη Βίβλο σε κάθε Μουσείο να ανοιχθεί

Και  σε κάθε Εκκλησία

τις  φθορές  και τις κλοπές να καταγράψει

εναντίον ημών  από  κάθε θρησκεία

να  φέρει στο φως  πως έφθασε ο πολυπληθέστερος

στην αρχαιότητα λαός  από εξαφάνιση αυτός

  να κινδυνεύει και η χώρα

και ακόμη να την αλλοιώνει δημογραφικά  η μεταναστευτική  μπόρα

και οι  Ευρωπαίοι  να βγάζουν το σκασμό  ως τώρα

Αχάριστοι και οι ζάπλουτοι και  του τόπου η «ελίτ»

Και  οι άφρονες και ιδιοτελείς   πολιτικοί ηγέτες

όλοι τους ένας εσμός  σε διαπλοκή μια «συμμορία» από «κλέφτες»

αγνώμονες για τις  απολαβές οι χρεοφειλέτες

τις τιμές  που οι «φαμελιές» τους  απολαμβάνουν

ακόμη και    οι   γόνοι  και οι δελφίνοι

ουδεμία  αναλαμβάνουν  υπέρ του λαού    χειρονομία

σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης

τη δική τους να δείξουν έστω  φιλοπατρία

υπέρ της Παιδείας Ιδρύματα να ιδρύσουν

και στην εγκαθίδρυση της  Άμεσης Δημοκρατίας

οι πολιτικοί να προχωρήσουν

Ιδιαίτερα αγνώμονες οι εταίροι μας Ευρωπαίοι

αυτοί στην καταστροφή του Ελληνικού Πολιτισμού  ενήργησαν μοιραίοι

στην πτώση της Πόλης  πλιατσικολόγοι  υπήρξανε   χυδαίοι

χωρίς τους λόγιους Έλληνες   ακόμη  θα  ζούσαν σαν πυγμαίοι

Στη  Μικρασιατική  Καταστροφή το δικό τους βέβηλο χέρι

όπλισε τον Τούρκο δυνάστη  και του έδωσε το  μαχαίρι

τον Μικρασιατικό Ελληνισμό έσφαξε   όλο τους το «ασκέρ黨

Οι Δυτικοί  σαν καλοί συμβουλάτορες και συνεταίροι

έφτιαξαν ένα κράτος –τέρας και παρία

τη «μάστιγα»  της Μικρασίας σε αγαστή συνεργασία

ενώ   σε μας   μνημόνια έβαλαν  και  κηδεμονία

μας αφανίζουν και  τη «φαιά ουσία»

και εμείς στο φράχτη στις σκοπιές

να μη περάσουν  οι μεταναστευτικές ορδές

τις πύλες προς την Εσπερία ερμητικά  κρατάμε κλειστές

τέτοια εθελοδουλία;

Οι Αβραμικές θρησκείες στου σκοταδισμού το δρόμο

τον Μεσαίωνα έφεραν και όχι μόνον

όλες με αγνωμοσύνη χτύπησαν τον Ελληνικό κόσμο

παρόλο που   παραχάραξαν  την κληρονομιά του  παρανόμως

την πατρώα θρησκεία χτύπησαν ασπόνδως

και τον  Ελληνικό  Λόγο

Η μέγιστη αγνωμοσύνη προς τη μητέρα Φύση

αυτή μας δίνει το παν και εμείς  την έχουνε ξεσκίσει

δάσος  πράσινο δεν έχουνε αφήσει

με υπερπληθυσμό και με σκουπίδια την έχουνε γεμίσει

μια χαβούζα την έχουμε καταντήσει

άνθρωποι άφρονες ανέραστοι

όλα για το «κονόμι» και την καλοπέραση

Πές μας Αμφικτύωνα    υπάρχει  λύση;

Κάθε οικογένεια ένα παιδί να  τεκνοποιήσει

Νέες Αξίες και τρόπο ζωής  να ακολουθήσει

 όπως ο Ελληνισμός είχε υιοθετήσει

Αμφικτύων

29/8/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε. α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωναμε το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ 

                ΠΑΝΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ

Γίνατε τόσοι πολλοί  και αδυνατώ ατομικά να σας απαντήσω , με αυτό το μήνυμα  από καρδίας όλους θέλω να σας  ευχαριστήσω

και να σας ευχηθώ να είσθε ενωμένοι

Η καθημερινότητα η πιο  πιστή   μας ερωμένη

μοιάζει σαν το ναρκωτικό που τους χρήστες  ευφραίνει

αλλά και τους  ναρκώνει

ακόμη και μια  ημερησία εκδρομή σε νέους κόσμους μας φέρνει  και μας ανανεώνει.

Το καλοκαίρι φίλοι μου έχει ανεπιστρεπτί περάσει

ο  σκυθρωπός Σεπτέμβρης ετοιμάζεται να προελάσει

το πρώτο κυκλάμινο στον κήπο μου  έσκασε μύτη  ένδειξη ότι το φθινόπωρο έχει αρχίσει

Το καλοκαίρι  ευχάριστη  ψυχολογία μας δημιουργεί   και μας απελευθερώνει ,

άλλες δουλειές τις  ευνοεί  και άλλες τις χαντακώνει

Τέλος η θερινή κραιπάλη

μέσα το κεφάλι  κοπελιά και παλληκάρι ,

η φθινοπωρινή ξεκινάει βιοπάλη .

Η  πρώτη   ψύχρα και  η πρώτη μπόρα

τη χαρούμενη ατμόσφαιρα   χαλάει τώρα ,

το Φθινόπωρο  νέες  ανάγκες μας δημιουργεί   .

φέτος κρύος προβλέπεται ο χειμώνας και δριμύς

λιγοστή η ενέργεια και η  θέρμανση με τη σταγόνα

ακατάπαυστα  όλα  ακριβαίνουν   και η φρατζόλα

Κάθε εποχή   έχει τη δική της όμως  χάρη

και πρέπει να τη ζούμε  χωρίς από κάτω να μας πάρει  με της  καθημερινότητας  τα  βάρη  ,

η ζωή από στιγμές συντίθεται σαν   τυλιγμένο  κουβάρι

και μάθε ότι το παρόν  ζούμε κάθε στιγμή

δεν πρέπει το μέλλον να καρτερείς γιατί ποτέ δεν θάρθει , το μέλλον    είναι για να το σχεδιάζεις και να ονειροπολείς

όσο για το παρελθόν   ανεπιτρεπτί έχει περάσει

και με ρυτίδες  μας έχει γεράσει

Σαν χάσουμε τα νιάτα  δυσβάσταχτα  τα γηρατειά,   το μόνο που ζητάς    γεια και καλή καρδιά και να μην πέσεις πουθενά

Κάθε μέρα   κάθε στιγμή με  ζέστη,  κρύο και βροχή    είναι δική μας μοναδική  και πρέπει  να  τη ζούμε

και σαν γλυκό νέκταρ ή και σαν κώνειο  όλη  να την πιούμε, και να την ευχαριστηθούμε

όχι  την πραγμάτωση  να   αναβάλλουμε και   να  καθυστερούμε  ή  να δυσανασχετούμε

με αισιοδοξία πρέπει να πορευθούμε και τους πανάρχαιους πατρώους θεούς πάντα να δοξολογούμε

Ο Αύγουστος σε λίγο μας αφήνει υγεία,

ο Σεπτέμβρης μια επέκταση της  καλοκαιρίας

με κάποιες μπόρες και  υγρασία,

ο κόσμος μαζεύεται στα καθημερινά και τα παιδιά αρχίζουν τα σχολεία,

φέρνει και σχετική μελαγχολία πόνους στα ισχία λόγω οσφυαλγίας

με τα πρώτα κρύα ανοίγουν και τα ταβερνεία

Ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα καινοτομία   ορθώνεται  μπροστά σου

σαν νέα αφετηρία   πράξη να κάνεις τα αναβληθέντα  όνειρα σου

αυτά που  παράτησες λόγω  φόρτου εργασίας   στα μισά τους.

Τον αγώνα  φέρτον βόλτα, μη μένεις αδρανής , στην πρόοδο ποτέ μη κλείνεις   πόρτα,

πάντα  υπάρχουν ευκαιρίες

μη  σε γοητεύουν  οι φανταχτερές  ξένες πολιτείες

Και η ζωή συνεχίζεται και ο αγώνας αγριεύει,

η τύχη βοηθάει τους  ισχυρούς και τους βολεύει  ,

μόνο με την εργατικότητα και το μυαλό  θα προοδεύεις ,ο φόβος, η οκνηρία  και η μοιρολατρία   σε καταστρέφει

«Ο  ξεριζωμένος  Μικρασιάτης    ζήτησε από τον  σερβιτόρο  κάτι με τον  καφέ  να πάρει

και κείνος βανίλια του έφερε στο κουτάλι

Τότε   κατάλαβε ότι ο τόπος  δεν είχε  μπισκότα

ένα μικρό εργαστήριο έφτιαξε πρώτα                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                έτσι γεννήθηκε    η μεγάλη  βιομηχανία

που ένα αιώνα   παράγει  μπισκότα

και προσφέρει στον ιδιοκτήτη και στη χώρα »

Εμείς η  γερουσία τους γιατρούς

θα  επισκεφθούμε   προς έλεγχον της  υγείας

όμως και για μας υπάρχει περιθώριο για ένα νέο ξεκίνημα, και για  μια νέα αφετηρία

υπέρ πατρίδος  να  εργασθούμε  και υπέρ της   ευκοσμίας

Το Σεπτέμβρη  θα στείλω  το νέο μου βιβλίο, από την πανάρχαια Ελληνική μας προϊστορία με τίτλο:

« Η Αργοναυτική Εμφύλια Εκστρατεία»

πως έφθασε ο πελώριος Ελληνισμός να γίνει μια τελεία;

ο επάρατος  εθνοκτόνος Διχασμός   η αιτία και ορισμένων  η προδοσία   Παυσανία

και  τώρα    στόχος βαρβάρων   τουρκομογγόλων  η πανώρια μσε χώρα,  εισβάλλουν  ορδές με φόρα

μιά  νέα φρικτή  γενοκτονία συντελείται  τώρα

αλλά θα αποτύχει παρότι ένοχα αδιαφορεί η Δύση

το πνεύμα το Ελληνικό αναγεννιέται εκ της τέφρας του  και θα  μεγαλουργήσει τελικά η πραγματική Δημοκρατία στον κόσμο θα επικρατήσει

Τούτη η  χώρα όλων των εισβολέων  το «χρυσόμαλλο  δέρας»

των τουρκομογγόλων  το  ισλαμοφασιστικό   θεριό σήκωσε παντιέρα  τον Ελληνισμό   να φέρει εις πέρας

και η διεθνής κοινότητα δυστυχώς  συναγελάζεται με      τον ισλαμοφασισμό,   αυτό  το ανθρωποκτόνο  τέρας!!

Πανέλληνες και Φιλέλληνες και της ημετέρας παιδείας και των αξιών  απανταχού της γης  ελεύθεροι  πολίτες μην αμελείτε !!

προστατεύστε  το λίκνο του πολιτισμού και των αξιών    από τους  «Γκρίζους Λύκους»,  «Τελχίνες» και    Ισλαμοφασίστες

Με την πένα και το σπαθί ελεύθερη η  Ελλάδα μας να μένει εσαεί

το Απολλώνιο Φως της να  ακτινοβολεί  με     τις   πνευματικές  ακτίνες τον κόσμο να  φωτίζει το «Άσβεστο Πυρ»

Αμφικτύων

22//8/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε. α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ