ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΦΥΣΗΞΕ ΜΕΛΤΕΜΙ

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΦΥΣΗΞΕ ΜΕΛΤΕΜΙ

Η Ελλάς τον πληθυσμό της τώρα   αλλάζει

σαν  το φίδι  νέο  τομάρι βάζει

τον γηγενή      το αύριο   τον σκιάζει

και ο λάθρος σε βάρος μας ζει και ακμάζει

καθώς η υπογεννητικότητα  καλπάζει και

δεν κάνουμε παιδιά

αύριο αυτός θα    μας εξουσιάζει

και τα χώματα μας θα πάρει  τα ιερά

Ανήκουμε βέβαια στην Ευρώπη

από δεκαετία  ποινή  εκτίουμε  «Καλλιόπης»

με το ευρώ   η Γερμανία   μας έκανε παρία

φταίει και ο υπερδανεισμός της

μεταπολιτευτικής  μας αισχρής ολιγαρχίας

το 1/3   καταβρόχθισαν από την περιουσία μας

την εθνική

έτσι οι δανειστές  μας πήραν  και το βρακί

Οι 300 της Βουλής οι βολεμένοι

κάθε μέρα  σαν καρνάβαλοι  μονίμως στο γυαλί

μασκαρεμένοι

αντί τον «προβατικό» λαό να  ανακουφίζουν

του  πίνουν το αίμα και την πατρίδα του προδίδουν

με  την υπερφορολογία πάνε να τον  πνίξουν

και με τον ΕΝΦΙΑ  ενοικιαστή του σπιτιού

να τον καταστήσουν

Το λαό       μονίμως στη γωνία

αλά Σοβιετία

για ν’ αλλάξει το κλίμα κάτι ψίχουλα

του πετάει  η  εξουσία

και με λίγη   θωπεία που του κάνει

ματαίως πάει να τον γλυκάνει

Ξαφνικά    πατριωτικό φύσηξε  μελτέμι

βρισιές στους  μαθητές

ο αριστεροφασισμός  τους   ψέλνει

η προδοσία  , διόλου   δεν τους νοιάζει

αντίθετα η παράδοση της Μακεδονίας

τους ενθουσιάζει

και  τη νεολαία  τώρα μισούν που

την  επανάσταση της ετοιμάζει

Αγαθιάρη λαέ

εκμεταλλεύονται την αδράνεια σου

δεν αντιστέκεσαι κι’ αυτοί ληστεύουν

τα εισοδήματα σου

τώρα  ξεπουλάνε    τα άγια χώματα σου

Αν δεν τους άφηνες εν λευκώ να σε γδύνουν

το φαί των παιδιών σου  σε άλλους να το   δίνουν

σήμερα  τα παιδιά σου  θα ήταν κοντά σου

οι γείτονες σου δεν θα   αμφισβητούσαν

την  εδαφική ακεραιότητα  σου

και οι ντόπιοι λακέδες τα όσια και ιερά σου

Αμφικτύων

29/11/2018

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

http://amphiktyon.blogspot.com/

ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ «ΔΙΑΓΡΑΦΗ»

«Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98 ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΕΡΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ  ΟΙ ΡΙΧΑΡΔΟΙ, ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΗΣ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΗΤΑΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ  ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΟ.  . ΑΡΧΙΖΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΩΝ,, ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΠΥΘΜΕΝΕΣ  ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΗΤΑΝ  ΚΑΙ ΟΙ  ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ . ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ  ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΕΙΣ  ΛΟΒΙΤΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ  ΕΔΩΣΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΡΙΧΑΡΔΟΥΣ ΜΥΛΩΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΕΧΘΕΙΣ ΛΗΣΤΕΣ  ΝΑ  ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΑΝ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΙΕΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ  ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ  . ΚΑΙ ΕΠΕΡΩΝΤΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΙΧΑΡΔΟΥΣ , ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΝΕΧΕΙΡΟΔΑΝΥΣΤΗΡΙΩΝ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΚΑΝΚΣΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΣ ΑΡΠΑΓΗΝ  ΤΩΝ ΚΕΙΜΛΙΩΝ ΜΕ ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟ-ΠΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. ΚΑΘΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΔΥΟ ΕΩΣ ΤΡΕΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ.\ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΩΡΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ  ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ, Ο ΧΡΥΣΟΣ ΕΚΑΝΕ ΦΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΕΙ  ΠΑΕΙ, ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΗΡΕ  ΧΑΜΠΑΡΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΤΡΑΒΑΕΙ . ΚΑΤΙ ΑΝΩΜΑΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ  ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΙΑΣ. ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΕΡΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ  ΟΙ ΡΙΧΑΡΔΟΙ, ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΗΣ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑΣ.


ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ 
Ποσά που «ζαλίζουν»: Εστελνε έως και 150 κιλά χρυσού τη μέρα με λεωφορεία στην Τουρκία ο Ριχάρδος -Πώς δρούσε το κύκλωμα

Ποσά που «ζαλίζουν»: Εστελνε έως και 150 κιλά χρυσού τη μέρα με λεωφορεία στην Τουρκία ο Ριχάρδος -Πώς δρούσε το κύκλωμα

Translate this page

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα δύο μεγάλα κυκλώματα λαθρεμπορίας χρυσού, που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία, και στα οποία εμπλέκονται ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, γνωστός χρυσοχόος, καθώς και ένας αστυνομικός.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, που κατέληξε στη σύλληψη τουλάχιστον 59 ατόμων, τα μέλη των κυκλωμάτων είχαν στήσει μια μπίζνα εκατομμυρίων ευρώ, βγάζοντας τον χρυσό από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας, τα μέλη των κυκλωμάτων έστελναν με τουριστικά λεωφορεία τις ράβδους χρυσού, που έλιωναν σε χώρο στη Δυτική Αττική, τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Κάθε μέρα, το κύκλωμα έδιωχνε 100 με 150 κιλά χρυσού! Κάποιες μέρες, δε, το “φορτίο” είχε φτάσει ακόμη και τον μισό τόνο!

Και πως το έκαναν; Έβαζαν το χρυσό μέσα σε “ασυνόδευτα” πακέτα, τα οποία έβαζαν σε τουριστικά λεωφορεία που έφευγαν από την Αλεξανδρούπολη με προορισμό την Τουρκία.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στη γιγάντια επιχείρηση έχουν κατασχέσει 50 κιλά χρυσού και ποσό που φτάνει στο ένα εκατομμύριο ευρώ! Ενδεικτικό της δράσης του κυκλώματος είναι το γεγονός ότι οι αστυνομικοί υπολογίζουν ότι τα κέρδη ήταν περί τα 6.000.000 ευρώ τον μήνα.

Τα μέλη δυο διαφορετικών κυκλωμάτων που είχαν όπως φαίνεται άμεση συνεργασία μεταξύ τους συνέλαβαν οι αστυνομικοί σε μια τεράστια επιχείρηση που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Ο Ριχάρδος, σύμφωνα με τα όσα λένε πηγές της αστυνομίας εμπλέκεται σε κύκλωμα κλεπταποδοχής. Τα μέλη του κυκλώματος αυτού φαίνεται ότι συνεργάζονταν με κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου. Ανθρώπους οι οποίοι έκαναν ληστείες και διαρρήξεις σε σπίτια ή κοσμηματοπωλεία και στη συνέχεια πωλούσαν στο κύκλωμα των κλεπταποδόχων τα κλοπιμαία.

Ο γνωστός ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων με δεκάδες καταστήματα σε όλη τη χώρα και διαφημίσεις στην τηλεόραση, Ριχάρδος, κατηγορείται ότι συγκέντρωνε, μαζί με συνεργάτες του, μεγάλες ποσότητες χρυσού τόσο από τα καταστήματά του, όσο και από άλλα ενεχυροδανειστήρια και στη συνέχεια τις διοχέτευε στην Τουρκία και σε άλλες χώρες. Η αστυνομία έχει κάνει «φύλλο και φτερό» τόσο τα γραφεία της επιχείρησής του, όσο και την πολυτελή οικία του στα νότια προάστια.

Παράλληλα, στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται και μάλιστα είχε καίριο ρόλο και ένας γνωστός χρυσοχόος. Στην υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκονται και άλλοι ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων, αλλοδαποί και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια στην Ηλιούπολη και την Ακρόπολη, ενώ κατασχέθηκαν κοσμήματα και πλάκες χρυσού και ασημιού, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος χρυσαφικών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της ΕΚΑΜ. Συμμετείχαν τουλάχιστον 150 αστυνομικοί και έγιναν έρευνες σε Βόλο και Θεσσαλονίκη.

Η αλήθεια που ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να μας αποκαλύψουν…

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ NEA

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018

Αναρτήθηκε από km58    στις 9:00 μ.μ.

Η αλήθεια που ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να μας αποκαλύψουν…

Διαδώστε το μήπως και το μάθουν όλοι οι Έλληνες!

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!! ΓΙΑ ΑΡΧΕΙΟ!

Η …«Χούντα» το ‘74 παραδίδει στον «Εθνάρχη», υγιές  χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και… αγροτικής ανάπτυξης, το χρέος αυτο-εξοφλούνταν).

-Ο «Εθνάρχης» μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8 ΔΙΣ (σημειώστε πετρελαϊκή κρίση του 1977).

-Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες Ελληνικές βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κλπ), και εφαρμόζει το οικονομικό “τερτίπι” που λέγεται «EASY MONEΥ SYSTEM» σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους).

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM.

Σκοπός του «Τσοβόλα δώστα όλα» δεν είναι η φιλανθρωπία όπως πιστεύει ο αφελής λαός, αλλά στο ότι:

1ον πρέπει να αρχίσει ο λαός τα μεγάλα έξοδα και να συνηθίσει στα μεγάλα έξοδα…

2ον πρέπει να «δέσει» την Ελλάδα με τα δάνεια στις ομόφυλες του Εβραϊκές Τράπεζες…

3ον και όλα αυτά γιατί; για να ενεργοποιηθεί εν καιρώ το «EASY MONEYSYSTEM» σε επίπεδο φυσικών προσώπων και πολύ αργότερα το «TIGHT MONEY SYSTEM» σε επίπεδο πρώτα φυσικών προσώπων και αργότερα σε επίπεδο Κράτους.

– Ο Μητσοτάκης βασιζόμενος στην κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε φέρει ο Παπανδρέας θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και να τις «χαρίσει» σε ιδιώτες με το αζημίωτο φυσικά.

– ο Σημίτης (Ααρόν Αβουρί) φέρνει την ομόφυλη του Εβραϊκή Goldman Sachs για να φτιάξει ένα SWAP (Δημιουργική Λογιστική) για να καλύψει το χρέος στα χαρτιά και να μπούμε στο Ευρώ. 

Η Goldman Sachs για αυτό το SWAP πήρε πάνω από 1 ΔΙΣ ευρώ από την Ελλάδα.

Ο Σημίτης λοιπόν κάνει την συμφωνία με την Goldman Sachs μέσω του Πέτρου Χριστοδούλου. 

(Ο Πέτρος Χριστοδούλου εκτός από την Goldman Sachs ήταν σύμβουλος και στην JP Morgan, γίνεται διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.)

Αυτό το SWAP ήταν και η βάση της δικαιολογίας της σημερινής κατάρρευσης διότι η Goldman Sachs γνώριζε τα βαθύτερα κατατόπια της Ελληνικής οικονομίας.

Το ερώτημα είναι όμως, γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ενώ ξέρανε το κόλπο κάνανε τα στραβά μάτια;

Όπως μας ενημερώνει ένας Γερμανός οικονομολόγος, κάνανε τα στραβά μάτια, διότι η Ελλάδα δεν είναι βιομηχανική χώρα άρα δεν είναι ανταγωνιστής της Γερμανίας ή της Γαλλίας, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ είναι μια καλή αγορά και ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν επάνω μας, διότι θα μας δανείζανε με τόκο και τα δανεικά πριν φτάσουνε εδώ θα τα ξαναπαίρνανε πίσω λόγω VW, BMW, Mercedes, Opel, Audi, Bosch, Siemens, Miele, AEG, Lidl, Renault, Peugeot, Citroen, Carrefur, αγορά οπλικών συστημάτων κλπ..

Κοντεύοντας στο 2000 και όταν πια το «EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο κράτους είχε φτάσει στο ΖΕΝΙΘ (Η Ελλάς χρωστάει πάρα πάρα πολλά στις Εβραϊκές Τράπεζες), έπρεπε να εφευρεθεί ένας τρόπος να πάψει πια το «EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο κράτους, εφόσον πια τα πράγματα όδευαν καλά «δεμένα» και να περάσουμε στο άλλο επίπεδο δηλαδή το «EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο φυσικών προσώπων.

Έτσι εφευρέθηκε το κόλπο το οποίο δεν ήταν άλλο από την μεγάλη απάτη του Χρηματιστηρίου που όλοι ήδη έχουμε ξεχάσει και ΟΛΟΙ μας (όσοι παίξαμε) χάσαμε…

Σκηνοθέτησαν λοιπόν εικονικά κέρδη και μέσω πάντα των υποχείριων ΜΜΕ κατόρθωσαν να κάνουν ακόμα και τους βοσκούς επάνω στα ψηλότερα βουνά να κατεβαίνουν στην τηλεόραση του καφενείου για να δουν τις μετοχές τους…

Όταν το 99% του Ελληνικού προβατικού λαού είχε παίξει στο χρηματιστήριο και η όλη κατάσταση είχε φτάσει στο ζενιθ, ήρθε η ώρα του Σόρρος….

Σκάει μύτη ο Σόρρος και ξεκινάει το κατρακύλισμα.

Με αποτέλεσμα να πάρουν όλα τα λεφτά του προβατικού λαού που νωρίτερα τους τα είχαν δώσει με «EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο κράτους μέσω του Ανδρέα.

Ο σκοπός όμως δεν είχε ολοκληρωθεί, ίσα ίσα μόλις ξεκινούσε.

ΧΡΗΣΙΜΗ Ανακεφαλαίωση: 

Ο Ανδρέας Μινέικο Παπανδρέου είχε ενεργοποιήσει το «EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο κράτους (δηλαδή έπαιρνε δάνεια και τα μοίραζε στην αγορά (με το αζημίωτο βέβαια) καταχρεώνοντας-δεσμεύοντας το Ελληνικό κράτος στις Εβραϊκές Τράπεζες).

Το 2000, Σημίτης και Σόρρος, τραβάνε όλο το χρήμα που είχε διοχετεύσει ο Παπανδρέας μέσω του χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα να μένει η Ελλάδα-αγορά χωρίς ρευστό αλλά με τεράστιους τόκους δάνειων του Ανδρέα να μας βαραίνουν.

Ήταν καιρός για το «EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο φυσικών προσώπων.

Δεδομένου λοιπόν ότι ρευστό στην αγορά από τα κρατικά δάνεια πια δεν υπάρχει, (αφού τα πήραν πίσω αφήνοντας βέβαια τα χρέη από τους τόκους) οι ανάγκες των μιικρομάγαζων για ρευστό και των ανθρώπων να αγοράσουν μια κατοικία ήταν πάντα δεδομένη, εμφανίζονται ως από μηχανής θεός (Ιεχωβάς) οι Τράπεζες, οι οποίες ανοίγουν τις κάνουλες ενεργοποιώντας έτσι το «EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο φυσικών προσώπων.

Δηλαδή οι Τράπεζες αρχίζουν και ρίχνουν ρευστό στην αγορά, αυτήν την φορά μέσω των φυσικών προσώπων.

Ήταν τότε που σε παρακαλούσαν να πάρεις για οτιδήποτε.. δάνειο…

Ήταν λύση αυτή για να ορθοποδήσουμε; 

φυσικά και όχι.

Σκοπός ήταν να φτάσει η κατάσταση σε κάποιο σημείο, να κλείσει ένας Χ χρονικός κύκλος, για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο, το οποίο λέγεται «TIGHT MONEY SYSTEM» σε επίπεδο φυσικών προσώπων… 

Έχουμε 3 δεδομένα:

  1. μας βαραίνουνκρατικά χρέη από τα δάνεια του Ανδρέα, ΑΡΑ μπαίνουν τρελοί φόροι σε όλες τις συναλλαγές, υποτίθεται για να ξεχρεώσουμε, αυτό σημαίνει ακρίβεια
  2. υγιές ρευστό στην αγοράδεν υπάρχει παρά μόνο τα χρήματα των Τραπεζών τα οποία είναι με τοκογλυφικούς όρους, στην ήδη κατεστραμμένη αγορά
  3. οι τιμές των κατοικιών από το 1993 έχουν 10πλασιαστείλόγω φορολογίας και μόνο, οπότε τα βάρη στους πολίτες-πρόβατα είναι αβάσταχτα. 

Ήταν καιρός για το τελικό «TIGHT MONEY SYSTEM» σε επίπεδο κράτους… 

Πρώτο βήμα: Πριν ένα χρόνο το 2009, οι τράπεζες ξαφνικά κλείσανε τις κάνουλες των δανείων… ντόμινο η οικονομική δυσχέρεια….

ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ: 

Ο Καραμανλής το μόνο σωστό πράγμα που έκανε στην ζωή του, ήταν να κλείσει την συμφωνία με την Ρωσία για τον Αγωγό Μπουργκας – Αλεξανδρούπολης. 

Αυτό στους Εβραίους της Αμερικής έκανε ασύλληπτο κακό (άρα καλό για εμάς) διότι:

  1. θα κερδίζαμεχρήματα υγιή ξανά, μετά από 30 χρόνια.
  2. Ποιος θα τολμούσε να πειράξει τα συμφέροντα του Πούτιν;
  3. αν το παραμύθι«μπαμπούλας Τουρκία» κατέρρεε, τα κέρδη και η επιρροή των Εβραίων εξ Αμερικής θα εξανεμιζόταν, διότι αφενός δεν θα μας δάνειζαν πλέον αυτοί, θα σταματούσαμε να αγοράζουμε οπλικά συστήματα από αυτούς ( στην Ε.Ε. αγοράζουμε οπλικά συστήματα από Αμερική τόσα όσα οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. μαζί), και ότι σε καιρό πολέμου οι Αμερικάνοι δεν θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν εφόσον τα οπλικά συστήματα δεν ήταν δικά τους.

Αυτοί και πολλοί άλλοι λόγοι ήταν που έπρεπε να πέσει ο αποτυχημένος Καραμανλής, και στην θέση του να έρθει ο Εβραίος Τζέφρυ Γεώργιος Μινέικο Τζαντ Παπανδρέου.

Στον προεκλογικό αγώνα ο Καραμανλής ουσιαστικά με τις δηλώσεις του δείχνει στον λαό να ψηφίσει Τζέφρυ, ο Τζέφρυ υπόσχεται χρήμα στον λαό (Τσοβόλα ξαναδώστα όλα) και ο λαός παραβλέπει τις προεκλογικές θέσεις του Πασοκ στα εθνικά θέματα(πράγμα που φανερώνει τα πάντα) γιατί το σκατένιο του μυαλό μένει στις απατηλές υποσχέσεις για χρήματα.

Ο λαός ψηφίζει Τζέφρυ και εκεί ξεκινάει το μεγάλο πανηγύρι……………………

Και ενώ προεκλογικά υπόσχεται χρήματα στον λαό, με το που βγαίνει λέει το αντίθετο ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε, αλλά τον διαψεύδουν άμεσα πρόσωπα που τον είχαν ενημερώσει προεκλογικά όπως ο Προβόπουλος και ο Αιβαλιώτης.

Δεν νομίζεται ότι θα έπρεπε να τα γνώριζε, για πρωθυπουργός πάει όχι για περιπτεράς…

Στην καλύτερη είναι ανόητος και ανεύθυνος, στην χειρότερη ήξερε καλά τι έκανε .

Ο Τζέφρυ, 30 ημέρες πριν τις εκλογές, και ενώ είμαστε στην προεκλογική περίοδο, πηγαίνει στην Αμερική, στον Κλίντον.

Κανένα ΜΜΕ δεν το αναφέρει (!) τι πήγε να κάνει στην Αμερική;

τι είπε με τον Κλίντον;

με ποιους συναντήθηκε και τι σχεδίασε; 

διότι για καφέ στην Αμερική σε καιρό προεκλογικής εκστρατείας δεν νομίζω να πήγε…

Κατ αρχήν προσλαμβάνει την ίδια Εβραϊκή Εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια του Ομπάμια για να κάνει την καμπάνια του Πασόκ .

Με το που γίνεται πρωθυπουργός ΞΑΦΝΙΚΑ ξεχνάει το «λεφτά υπάρχουν», ΞΑΦΝΙΚΑ θυμάται ότι «λεφτά δεν υπάρχουν», ΞΑΦΝΙΚΑ όλοι θυμούνται ότι η Ελλάδα δεν τα πάει καλά με τα δημοσιονομικά, ΞΑΦΝΙΚΑ οι τράπεζες και τα markets θυμούνται ότι δεν τα πάμε καλά.

Όπως μας ενημερώνει ο οικονομικός δημοσιογράφος των Financial times του Λονδίνου, Μάρτιν Σαντμπου, ότι στο τέλος του 2009 το Ντουμπάι ανακοίνωσε μια αναδιάρθρωση της οικονομίας του που τρόμαξε τους επενδυτές και δημιούργησε πολλές αμφιβολίες όλων των κρατικών τίτλων, και την ίδια στιγμή η Ελληνική Κυβέρνηση ομολόγησε από μόνη της ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα της Ελλάδας είχαν παραποιηθεί, που ήταν η αιτία να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.

Παράλληλα, Το περιοδικό FOCUS βγάζει εξώφυλλο την Αφροδίτη να κάνει την …γνωστή χειρονομία, λέγοντας λίγο πολύ ότι δουλεύουν οι Γερμανοί για να ταΐζουν τους τεμπέληδες Έλληνες.

Την ίδια στιγμή ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να δοθεί από την Ε.Ε. υποστήριξη στην Ελλάδα γιατί έχουμε φάει πολλά (εν μέρη έχει δίκιο, τα πολλά όμως τα έχουν φάει οι ΠΑΣΟΚΟ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ και κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες και όχι ο λαός).

Ας δούμε το παρασκήνιο όμως, ο ιδιοκτήτης του περιοδικού FOCUS, Hubert Burda ιδιοκτήτης του Hubert Burda media με 250 περιοδικά, τηλεόραση κτλ, είναι μεταξύ πολλών άλλων, μέλος οικονομικών funds.

Μέσω των ΜΜΕ και της παραπληροφόρησης πιέζει να ΜΗΝ πάρει η Ελλάδα οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. ότι δηλαδή κάνει και ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ.

Αυτό που ξεχάσαν να μας πουν οι δυο κύριοι, είναι ότι διατελούν σύμβουλοι της Goldman Sachss, της JP Morgan και της Deutsche Bank.

Αν καταφέρνανε να πείσουνε οι δυο κύριοι αυτοί, να μην πάρουμε χαμηλότοκα δάνεια από την Ε.Ε. αναγκαστικά θα έπρεπε να πάρουμε δάνεια με μεγαλύτερο τόκο από τις Goldman Sachs, JP Morgan, Deutsche Bank με τον τρόπο που θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Εδώ ξανασυναντάμε την Goldman Sachs που είχε φέρει ο Σημίτης για εκείνο το SWAP που προείπαμε.

Οι κύριοι (Burda & Issing) ουσιαστικά μας στέλνουν στα δόντια τους, είναι αυτοί όμως οι κύριοι υπαίτιοι ή απλά παίζουν ως κομπάρσοι στο ίδιο θέατρο;

Ο ΓΑΠ-Τζέφρυ ένα μήνα μετά την εκλογή του, έχει γεύμα στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στην Κηφισιά με τον Εβραίο πρόεδρο της Goldman Sachs Γκαρυ Κοεν, τον επικεφαλή των οικονομικών ερευνών της εταιρείας, τον εν Ελλάδι αντιπρόσωπο τους, την Κατσέλη, τον Δρούτσα (εκ των μαγείρων του σχεδίου Αναν) και τον Παπακωνσταντίνου.

Ένας πρωθυπουργός δέχεται στο μέγαρο Μαξίμου, τι δουλειά έχει στο Πεντελικόν;

μα διότι εκεί μπορούν να μην δώσουν αναφορά σε κανέναν το τι είπαν και συμφώνησαν, διότι δεν επιβάλλεται να καταγραφεί πουθενά επίσημα το γεγονός αυτό, σε αντίθεση με το αν η συνάντηση γινόταν στο Μαξίμου.

Η Γαλλική εφημερίδα LE MONDE σε άρθρο της λέει:

“Στην Ευρώπη η Goldman Sachs στρατολογεί ισχυρά πρόσωπα για να εγκαθιδρύσει την δική της ισχύ» και μέσα στο άρθρο λέει ότι «τοποθετήσανε» τον Πέτρο Χριστοδούλου σε σημείο κλειδί για να φέρουν εις πέρας τα σχέδια τους.

Μετά την συνάντηση λοιπόν ο γνωστός από τα παλιά Πέτρος Χριστοδούλου που αναφέραμε στην αρχή, διορίστηκε ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ΟΔΔΗΧ), δηλαδή ο Τζέφρυ Παπανδρέου μετά το γεύμα στο Πεντελικόν με την Goldman Sachs διόρισε το στέλεχος της (τον Χριστοδούλου) να διαχειριστεί τα χρέη μας…

Νωρίτερα από όλα αυτά η Goldman Sachs η JP Morgan και η Deutsche Bank έβγαλαν στην αγορά ένα «προϊόν» ζητώντας επενδυτές ζητώντας τους να τζογάρουν στην κατάρρευση και χρεωκοπία της Ελλάδας.

Μετά η Deutsche Bank έβγαλε μια έκθεση ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της.

Την ίδια στιγμή κινητοποιείται το τμήμα των CDS (Credit Default Swaps – ασφάλιση χρεών σε περίπτωση μη αποπληρωμής) της ίδιας τράπεζας και ζητάει μεγαλύτερα ασφάλιστρα από την Ελλάδα.

Ξεκινάνε τα …ΜΜΕ να παίζουν τον ρόλο «παπαγαλάκια» και η κοινή γνώμη χάφτει ότι η Ελλάδα πάει για πτώχευση.

Έτσι τα CDS μεγαλώνουν και οι …έξυπνοι με έναν ταχυδακτυλουργικό τρόπο κερδοσκοπούν με τον εξής απλό τρόπο:

δανείζονται (το έκανε και η Μέρκελ, ναι είναι αυτοί που δουλεύουν για να καθόμαστε εμείς…) με 3% και αυτά τα χρήματα τα δανείζουν σε εμάς με 7% η διαφορά αυτή (4%) είναι τα SPREADS.

(σημείωση: Goldman Sachs, JP Morgan και η Deutsche Bank ελέγχουν το 95% των CDS παγκοσμίως)

Περιέργως τα funds του Σόρρος «προέβλεψαν» ότι το δολάριο θα έρθει 1/1 με το ευρώ… (εμ από προφήτες ξέρουν οι Εβραίοι)…

ΔΝΤ

Το υποτιθέμενο κρατικό χρέος μας ήταν 320 ΔΙΣ (χώρια αυτά που χρωστάνε οι Έλληνες ως φυσικά πρόσωπα στις τράπεζες μέσω καταναλωτικών, στεγαστικών, επιχειρηματικών και πιστωτικών καρτών – που είναι 280 ΔΙΣ) από αυτά τα 320 ΔΙΣ το 60% είναι σε κρατικά ομόλογα.

Κρατικά ομόλογα σημαίνει ότι το κράτος βγάζει ομόλογα, και μέσω κάποιας τράπεζας ο επενδυτής τα αγοράζει με σκοπό κάποιο κέρδος, ΑΡΑ ενώ φαίνεται ως χρέος ΔΕΝ είναι χρέος, αφού ο επενδυτής έχει πληρώσει την τράπεζα γι αυτά.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν τα χρωστάμε, κανείς δεν έχει αξίωση να μας ζητήσει κάτι ως αντάλλαγμα.

Με τις υπογραφές στο ΔΝΤ όμως, ο Γεώργιος Τζέφρυ Τσαντ Μινέικο Παπανδρέου με δεκανίκι τον Καρατζαφέρη ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ αυτά τα 200 ΔΙΣ (60%) του χρέους- ομολόγων από ανύπαρκτα σε υπαρκτά, και εφόσον τώρα είναι υπαρκτά, ζητάνε αξιώσεις αυτοί στους οποίους χρωστάμε…

Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός, ότι ο Γ.Α.Π. Τζέφρι το πρώτο πράγμα που έκανε ως πρωθυπουργός, ήταν να καταμετρήσει και να κοστολογήσει την κρατική περιουσία που ω, τι ειρωνεία ήταν όσο και το έλλειμμα μας;;;;;;;

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ;;;;;;;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ όπως μας ενημερώνει ο κ. Δελαστίκ στην Ε.Ε. είμαστε οι 7οι σε χρέος, στην Ευρώπη πάρα πολύ πίσω, και δεν χρωστάμε περισσότερα από τις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Ιταλία χρωστάει 1,4 ΤΡΙΣ, η Ισπανία 1,1 ΤΡΙΣ η Ιρλανδία 870 ΔΙΣ κτλ κτλ…

Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί που ήρθαν εδώ για επίβλεψη, οι χώρες τους χρωστάνε περισσότερο από ότι εμείς…

ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Κάπου ανέφερα ότι ο Παπανδρέου προεκλογικά είχε πει τις προθέσεις του στα εθνικά θέματα, είπε ψέματα μόνον όσον αφορά τα οικονομικά, ο λαός δεν έδωσε καμία σημασία στα εθνικά και περίμενε να τους δώσει χρήματα που φυσικά δεν έδωσε.

Το ένα θέμα με το άλλο (εθνικά θέματα και οικονομικά) έχει άμεση σχέση και ας μην το αντιλαμβάνεται το σκατένιο μυαλό του ψεύτη κλέφτη απατεώνα νεοέλληνα Ρωμιού.

Ο Στόχος  είναι να έρθουν στην Ελλάδα αλλοδαποί, τους οποίους τους στέλνουν οι Τούρκοι σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις, ιθαγένεια, γεννάνε, υπογεννητικότητα εμείς σε 2 γενεές εξαφανιζόμαστε σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία, θα ψηφίζουν και ενώ θα είναι πλειοψηφία θα βγάζουν τους δικούς τους δημάρχους νομάρχες,  εμείς θα εξαφανιζόμαστε.

Σκεφτείτε λοιπόν Σκοπιανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στην Φλώρινα, τους Αλβανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στα Ιωάννινα, στην Θράκη, θα γίνει σε απόλυτους αριθμούς, τι έχει ΝΑ γίνει.

Μέχρι τότε …θα παίξει «συνεκμετάλλευση» στο Αιγαίο, δηλαδή παραδίνουμε το Αιγαίο στους Τούρκους, ήδη η Θράκη είναι στα χέρια τους (έχουν βγάλει και σημαία) και απλά περιμένουν να κυλήσει ο χρόνος για να σβήσουμε….

Το τελικό «TIGHT MONEY SYSTEM» σε επίπεδο κράτους και φυσικών προσώπων έχει σαν αποτέλεσμα να μας πάρουν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο και να τους χρωστάμε και από πάνω και όλα αυτά για να μην βγάλουμε άχνα.

ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΟ : Αυτό είναι το … «ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ» των νεοταξιτών μαζί με τους ιθαγενείς πολιτικούς ΕΦΙΑΛΤΕΣ….

Όμως ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟΣ έχει τα δικά του σχέδια και ήδη εργάζεται να μας ΞΕΜΠΛΕΞΕΙ… για μια ακόμη φορά…

Σε τυχόν ερώτηση, γιατί δεν μας ξέμπλεκε νωρίτερα και το καθυστέρησε τόσο, η απάντηση είναι πολύ απλή. 

Ας μετονοούσαμε και ΟΛΑ θα λυνόντουσαν μονομιάς…

Δυστυχώς όμως κανένας μας δεν μετανοεί, γι’ αυτό και μας επιτράπηκε να πάθουμε μήπως και μάθουμε….

Όμως τώτα ο κανόνας έληξε προχθές… οπότε ο νοών νοήτω…

Αναρτήθηκε από km58 στις 9:00 μ.μ. 

Δείχνοντας την τραγική kατάσταση της ελληνικής οικονομίας, δημοσιεύουν σήμερα οι Financial Times…

Πώς θα ξεπληρωθεί ‘ένα τέτοιο χρέος χωρίς βιομηχανική παραγωγή για αύξηση του Εθνικού Προϊόντος???

ΣΤΡΑΒΑ  ΑΡΜΕΝΙΖΕΙ Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΚΛΙΚΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

ΣΤΡΑΒΑ  ΑΡΜΕΝΙΖΕΙ Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΚΛΙΚΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
 
 
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΩ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ. ΑΝ ΤΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ, ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.
 
ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ(ΤΟΥΡΚΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΩΝ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ ΛΑΩΝ(ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΡΑΝΝΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) ΑΝ ΣΚΑΨΕΤΕ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΑΝ ΟΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΒΡΑΙΟΓΕΝΕΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.
 
ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΥΑΛΩΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ. ΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ. ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΙΣΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΟΜΙΛΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ. Η ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΛΟΓΩ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ. ΑΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΕΙ Η ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ -ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΑΜΕΣΗ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ- ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΒΛΕΠΟΥΝ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΓΙΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ . Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΗ.
 
ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΓΕΦΥΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΓΕΦΥΡΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. ΜΕ ΑΥΤΗ ΘΑ ΩΦΕΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ .
 
 
ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ
 
 
 
Eγγραφα ΥΠΑΜ Αλβανίας: «Ενοπλες κρίσεις με Σερβία & επεισόδια με Ελλάδα-Στέλνει οπλισμό η Τουρκία» -Μέτρα κατά Β.Ηπείρου
 
24/11/2018 – 09:42 | Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2018 – 09:47
 
ΒΑΛΚΑΝΙΑ
 
Eγγραφα ΥΠΑΜ Αλβανίας: «Ενοπλες κρίσεις με Σερβία & επεισόδια με Ελλάδα-Στέλνει οπλισμό η Τουρκία» -Μέτρα κατά Β.Ηπείρου
 
 
19 3 0
Translate this page
 
EN
FR
DE
ES
RU
AR
 
19
 
 
3
 
 
0
 
Google +
 
0
 
 
Χειροτερεύουν διαρκώς και θα επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο οι ελληνο-αλβανικές σχέσεις με τα Τίρανα να προχωρούν σε μέτρα-σοκ κατά της Βορείου Ηπείρου αντιγράφοντας τουρκικές τακτικές.
 
Την ίδια στιγμή έγγραφα από το αλβανικό Υπουργείο Άμυνας δείχνουν πως τα Τίρανα ετοιμάζονται για ένοπλες κρίσεις με Σερβία αλλά και με “θερμές καταστάσεις” με Ελλάδα καθώς βλέπουν να υλοποιείται σταδιακά το όραμα περί “Μεγάλης Αλβανίας”
 
Στο πλαίσιο αυτό οι Αλβανοί εξετάζουν τις δυνάμεις της Σερβίας και την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας τους ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στα νέα τους καθήκοντα και να υποστηρίξουν στρατιωτικές επιχειρήσεις των Κοσοβάρων αν χρειαστεί.
 
 
 
Σύμφωνα με το νέο δόγμα των Αλβανών, οι ΕΔ θα μετεξελιχθούν σε μικρούς ταχυκίνητους σχηματισμούς με μεγάλη δύναμη πυρός ώστε το 40% των δυνάμεων του Στρατού Ξηράς να μπορεί να λάβει θέσεις μάχης σε μικρό χρονικό διάστημα.
 
Που θα βρεθεί όμως η χρηματοδότηση;
 
Σύμφωνα με τους Αλβανούς υπάρχει απόρρητη συμφωνία με Τουρκία.
 
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία και η Ιταλία, ενδιαφέρονται να καταστήσουν την Αλβανία τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στα Βαλκάνια, ξεπερνώντας τη Σερβία και την Ελλάδα, που θεωρούνται περισσότερο ως σύμμαχοι της Ρωσίας και επεκτείνονται σε βάρος των γειτόνων τους», γράφει η αλβανική ‘Pamfleti Online’.
 
“Συνακόλουθα μιας συμφωνίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες, μόνο κατά τη διάρκεια του 2017, δώρισαν στον αλβανικό στρατό 250 τεθωρακισμένα. Η άφιξή τους παραμένει μυστική. Με αυτό το δώρο, ο αριθμός τους στον στρατό των Σκιπτάρων φθάνει τα 950, διπλάσιος από αυτόν της Σερβίας”
 
“Ταυτόχρονα, η Ιταλία προμηθεύει τον αλβανικό στρατό με 5.000 αυτόματα όπλα με ΝΑΤΟϊκές προδιαγραφές, απομακρύνοντας τα ρωσικά Καλάσνικοφ ή τα κινεζικά από το στρατό” προσθέτει.
 
Από την άλλη πλευρά, έχει συναφθεί συμφωνία με ένδειξη “απόρρητο” με Τουρκία για παροχή όπλων στον αλβανικό στρατό καθώς και για εκπαίδευση των στρατιωτών.
 
Αλβανικό ΜΜΕ σημειώνει:
 
«Αγοράστηκε εξοπλισμός από μια τουρκική αμυντική εταιρεία με το 90% του ποσού να καταβληθεί από την πλευρά της Τουρκίας και το 10% του ποσού να καταβληθεί από την αλβανική πλευρά.
 
Το Συμβούλιο των Υπουργών της Δημοκρατίας της Σκιπερίας δεν θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει υλικά ή υπηρεσίες σε άλλο κράτος ή σε τρίτο, των υλικών αυτών, χωρίς τη συγκατάθεση της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας».
 
Νωρίτερα, ο προσκείμενος του Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα Τίρανα, έδωσε ένα σαφές μήνυμα λέγοντας ότι η Τουρκία επιδιώκει να αυξήσει το ρόλο της Αλβανίας στην περιοχή και στον κόσμο.
 
«Κάθε επιτυχία της Αλβανίας είναι ταυτόχρονα επιτυχία και για εμάς. Η Αλβανία θα έχει πάντα την υποστήριξη της Τουρκίας για να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στην περιοχή και στον κόσμο. Είμαστε πάντα μαζί από κάθε άλλον.
 
Οι σημαίες των δύο χωρών θα είναι πάντα μαζί. Η διοργάνωση κοινών συναντήσεων μεταξύ των δύο κυβερνήσεων θα είναι ένα νέο και ένα μεγάλο βήμα μεταξύ των χωρών μας. Η φιλία και η αδελφική συνεργασία θα είναι ακόμη πιο θεσμοθετημένες. Για εμάς, η Αλβανία είναι μια ανοικτή χώρα προς την περιοχή», ανέφερε ο Νταβούτογλου.
 
Μέτρα-σοκ κατά Β.Ηπείρου
 
Οι προκλήσεις των Αλβανών δεν έχουν τέλος. Ψάχνουν οργανωτές της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ζητούν εξηγήσεις απ’ τον Δήμο Δρόπολης, γιατί ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας, υπάρχουν απειλές απολύσεων βορειοηπειρωτών από αλβανικές επιχειρήσεις, πολύωρες διακοπές ηλεκτροδοτήσεως στα χωριά της Βορείου Ηπείρου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση Ε.Ράμα είναι έτοιμη να επαναφέρει τα «ερυθρά δελτία», μέσω των οποίων θα επιβληθούν στους βορειοηπειρώτες απαγορεύσεις μετακινήσεων αλλά και εισόδου στην Αλβανία!
 
Οι Αλβανοί έχουν “απασφαλίσει” και βλέπουμε απανωτά επεισόδια με Σερβία-Ελλάδα ακόμη και προκλήσεις μέσα στα Σκόπια.
 
“Ενωση” Αλβανίας-Κοσόβου
 
Στις 26 Νοεμβρίου θα υπογραφεί η συμφωνία ενοποίησης των τελωνείων Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας κατά την κοινή συνεδρίαση των δύο κυβερνήσεων, που θα πραγματοποιηθεί στην Πέγια (Κοσσυφοπέδιο) και αναμένεται να εφαρμοσθεί από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.
 
Ουσιαστικά Αλβανία και Κόσοβο αρχίζουν σταδιακά να “ενώνονται”. Μάλιστα μετά την επικείμενη συμφωνία μεταξύ της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου, το Κοσσυφοπέδιο θα μετονομασθεί σε ‘Βόρεια Αλβανία’, γράφει ο Αλβανός σχολιαστής Έρβιν Σκουλάκου.
 
Πολιτικός από το κόμμα PDK, ο οποίος δεν θέλει να αποκαλυφθεί, δήλωσε ότι η συμφωνία μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας θα υπογραφεί στο Παρίσι από τους προέδρους των δύο χωρών. Προσθέτει, μάλιστα, το σημαντικό, ότι το Κοσσυφοπέδιο με την συμφωνία αυτή, θα λάβει την ονομασία ‘Βόρεια Αλβανία’, για να γίνεται διάκριση από το Κοσσυφοπέδιο.
 
Πρόκληση και μέσα στα Σκόπια
 
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ίλιρ Μέτα, φωτογραφήθηκε με τους κορυφαίους Αλβανούς πολιτικούς των Σκοπίων κάνοντας το σύμβολο του δικέφαλου αετού, χαρακτηριστικό των επεκτατικών τους βλέψεων.
 
Σε ανάρτηση του στο Facebook ο Αλβανός Πρόεδρος έγραψε: «Στην επίσκεψη μου στα Σκόπια γνώρισα δεκάδες αδέρφια με αλβανικό αίμα».
 
Νέα σοβαρή κρίση Κοσόβου-Σερβίας
 
Το Κοσσυφοπέδιο ξεκίνησε εμπορικό πόλεμο με τη Σερβία, αφού απέτυχε να εξασφαλίσει αρκετές ψήφους για να γίνει μέλος της Interpol, θέτοντας υπό απειλή προσπάθειες χρόνων για συμφιλίωση με τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, μεταδίδει το Πρακτορείο Bloomberg.
 
Η διαδικασία αυτή σκόνταψε αφότου η Σερβία άσκησε πίεση σε άλλες χώρες προκειμένου να εμποδίσουν το Κοσσυφοπέδιο να ενταχθεί στο διεθνές αστυνομικό δίκτυο. Η σερβική αντιπροσωπεία πανηγύρισε για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, κάνοντας λόγο για μια από τις μεγαλύτερες νίκες της. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου Ένβερ Χότζαι απάντησε επιβάλλοντας φόρο 100% στις εισαγωγές από τη Σερβία και είπε ότι θα υπάρξουν περισσότερα μέτρα.
 
Ο κοσοβάρος πρωθυπουργός Ραμούς Χαραντινάι είπε πάντως ότι το Κοσσυφοπέδιο θα καταργήσει την αύξηση του φόρου κατά 100% επί των αγαθών που εισάγονται από τη Σερβία μόνο όταν παύσει η «επιθετικότητα της Σερβίας» σε βάρος της Πρίστινας, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
 
Αμέσως μετά ακολούθησε εισβολή αλβανικών ειδικών δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου στην πόλη Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα κατά παράβαση του ψηφίσματος 1244 του ΟΗΕ και τη σύλληψη τεσσάρων κατοίκων της περιοχής.
 
Ο Α.Βούτσιτς συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας με τους αρχηγούς των ΕΔ λέγοντας χαρακτηριστικά πως “βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο των τελευταίων δέκα ετών στις σχέσεις μας με το Κόσοβο”.
 
“Αυτό που επιδιώκουν είναι να ωθήσουν τους Σέρβους να πάρουν τα όπλα” πρόσθεσαν σερβικές πηγές. Αργότερα οι Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδια ξεχύθηκαν στους δρόμους με σημαίες της Σερβίας σε Zvecan, Jarinje, Leposavic municipality, Brnjak crossing, Zupce, Zubin Potok.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
——————————
 
 
 
———————————-
 
 
 

ΣΤΗΝ κ. ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ !!!!

ΣΤΗΝ κ. ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ !!!!
ΚΡΙΜΑ !! ΚΑΠΟΤΕ ΕΘΕΩΡΕΙΣΟ ΚΟΡΥΦΑΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΣΕ ΒΡΙΖΕΙ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΩΣ
ΝΑ ΣΕ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΑΜΥΑΛΗ “ΓΡΙΑ ΧΑΡΧΑΛΩ”
ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΓΙΣΣΑ
ΝΑ ΣΕ ΞΕΜΑΤΙΑΣΕΙ ΕΙΔΑΛΩΣ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ ΝΕΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ
ΠΡΟΣΩΠΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ
ΔΟΓΜΑΤΙΚΌ ΣΟΥ ΚΑΛΟ
ΣΑΝ ΤΟΝ ΝΤΟΡΙΑΝ ΓΚΡΕΥ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ
ΚΟΙΤΑΞΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ
ΑΝ ΑΝΤΕΞΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΠΑΣΕΙ
ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙΣ
ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΗΜΗΝΕΣ ΠΟΛΥ ΣΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ,
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΜΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ.
ΝΑ ΣΤΗΝ ΠΩ ΕΓΩ Ο ΓΕΡΟΣ : ΠΑΣΧΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
ΕΠΑΘΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΙΕΣ
ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΜΠΟΥΚΙΕΣ
ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΓΙΝΕΣ ΤΣΟΓΛΑΝΑ ΚΑΙ ΘΥΛΙΚΟΣ ΛΑΚΕΣ
ΤΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΣΕ ΣΩΝΟΥΝ ΕΧΕΙΣ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΚΑΕΙ
ΚΑΝΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΣ
ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΑΛΊ,
ΕΣΤΩ ΕΜΠΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΝΑ ΕΞΙΛΕΩΘΕΙΣ
ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΟΥ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΗΣΟΥΝΑ ΠΕΡΙΩΠΗΣ
ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑΣ ΕΧΕΙΣ ΠΕΣΕΙ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΕΧΕΙΣ ΒΥΘΙΣΤΕΙ
ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ
ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ;
ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ
Το Twitter «γλεντάει» την Ακριβοπούλου: «Σε ολο το δημόσιο με πυρετό μόνο η Ακριβοπουλου πάει για δουλειά» (βίντεο-φωτο)
21/11/2018 – 09:00 | Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2018 – 10:41
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Το Twitter «γλεντάει» την Ακριβοπούλου: «Σε ολο το δημόσιο με πυρετό μόνο η Ακριβοπουλου πάει για δουλειά» (βίντεο-φωτο)
148 9 0
Translate this page
EN
FR
DE
ES
RU
AR
148
9
0
Google +
0
Δεκάδες σχολίων προκάλεσαν τα όσα είπε η Κατερίνα Ακριβοπούλου για να δικαιολογήσει όσα είπε για τους Μητροπολίτες Πειραιώς και Μεσσηνίας ότι εκφράζουν χρυσαυγίτικες και ακροδεξιές θέσεις.
Μαζί με τη συγγνώμη που ζήτησε, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ υποστήριξε ότι η Δευτέρα (σ.σ. η μέρα που έκανε τα σχόλια για τους δύο ιεράρχες) ήταν δύσκολη γιατί τόσο εκείνη, όσο και οι δύο συμπαρουσιαστές της είχαν …πυρετό.
«Απο δω και πέρα δεν θα λέμε έχω πυρετό… θα λέμε έχω Ακριβοπούλου..» έγραψε ένας χρήστης του Twitter, «σε ολο το δημόσιο με πυρετο μονο η Ακριβοπουλου και το πανελ της πανε για δουλειά παντως» γράφει ένας άλλος ενώ ορισμένοι δικαιολογούν τα όσα γράφουν κατά του Αλέξη Τσίπρα «γιατί έχω γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση».
Διαβάστε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά

Του Πολυτεχνείου τα Παιδιά

Του Πολυτεχνείου τα Παιδιά

 

Του Πολυτεχνείου τα παιδιά

 έγιναν αναρχικά,

κάνανε την επανάσταση “made in USA

 έφεραν τη      χούντα Ιωαννίδη

και έδιωξαν την παλιά

 

Του Πολυτεχνείου τα παιδιά

 ήταν αναρχοαριστεροί

μετά την πτώση της χούντας

και της Κύπρου την καταστροφή

έδιωξαν ένα βασιλιά και έφεραν  ‘3’ και 13

 

Του Πολυτεχνείου τα παιδιά ήταν ‘δημοκρατικά’

άνοιξαν τον ασκό της δημοκρατίας

αλλά δεν πρόσεξαν καλά

και από μέσα βγήκε η Κλεπτοκρατία

στα κρυφά

 

Του Πολυτεχνείου τα παιδιά

ανήκαν σε δημιουργική γενιά

 δεν  τους άρεσε η δουλειά

έμαθαν να καταλαμβάνουν σχολές, θέσεις κτλ

να ζουν μποέμικα με μίζες, κλεψιές και δανεικά

 

Του Πολυτεχνείου τα παιδιά

ήταν μια ‘χαρισματική’ γενιά

έστριψαν το τιμόνι όλο «σοσια-ληστρικά»

το όχημα τουμπάρισε και πνίγηκαν όλοι στα δανεικά

εκτός απ’ αυτούς που ζουν ωραία και καλά.

 

Του Πολυτεχνείου τα παιδιά

είναι λίαν επινοητικά

τώρα που οι τοκογλύφοι ζητούν πίσω τα δανεικά

έβγαλαν προς πώλησιν, των προγόνων τα κειμήλια

και  της γιαγιάς τ’ …ασημικά

 

Του Πολυτεχνείου τα παιδιά

 είπαν ψέματα πολλά

επαναστάτες της αρπαχτής και της οκάς

τώρα που χρεοκόπησαν το μαγαζί

βρήκαν τη λύση μονομιάς

«ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ»

 

Τα παιδιά του Πολυτεχνείου, με  ψυχή  εξ Εσπερίας

 ιδρύσανε στο Μαξίμου Αναπτυξιακή ΕΠΕ

της Αρχαιολογίας

Μεσιτικό Γραφείο διεθνούς ακτινοβολίας

 «ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ»

 

*Αμφικτύων

15/2/2011

*Αμφικτύων είναι ο Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

http://amphiktyon.blogspot.com/

ΕΛΛΑΔΑ: ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Ξεκίνησε η κλασική διαδρομή του 36ου Μαραθωνίου Αθήνας

ΕΛΛΑΔΑ: ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ξεκίνησε η κλασική διαδρομή του 36ου Μαραθωνίου Αθήνας
 
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΑΙΓΛΗ , ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΑ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ . ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΩΛΛΩΝΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΜΑΣ , ΠΟΥ ΓΑΛΗΝΕΥΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΥΦΡΑΝΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ .
 
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΥΠΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΕΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΕΝΑΜΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΛΗ.
 
ΚΑΙΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΕΣ . ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΞΑΚΤΙΝΩΣΕΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΕΙΟ. ΤΟΤΕ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΞΕΝΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΤΕ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΕΙΟ.
 
ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΔΡΑΣΗ, ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ Ή ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
 
. ΕΧΟΥΝ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ Η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΑΡΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΩΑΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.
 
 
ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ
 
 
 
Με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της φωτιάς ξεκίνησε η κλασική διαδρομή του 36ου Μαραθωνίου Αθήνας
 
11/11/2018 – 09:34
 
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
 
Με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της φωτιάς ξεκίνησε η κλασική διαδρομή του 36ου Μαραθωνίου Αθήνας
 
 
4 0 0
Translate this page
 
EN
FR
DE
ES
RU
AR
 
 
 
 
 
 
4
 
 
0
 
0
 
Google +
 
0
 
Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα στον Μαραθώνα ο 36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, που η κλασική του διαδρομή διέρχεται από τον τόπο του μαρτυρίου τον περασμένο Ιούλιο, το Μάτι της Αττικής.
 
Η διοργάνωση, όπως κάθε χρόνο, είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης και βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, βαλκανιονίκη του στίβου στο άλμα εις μήκος.
 
Την εκκίνηση του πρώτου μπλοκ των δρομέων της κλασικής διαδρομής έδωσε στις 9 ακριβώς ο δήμαρχος Μαραθώνας. Προηγουμένως είχε ευχαριστήσει τους χιλιάδες αθλητές για τη συμμετοχή τους, που δίνει θάρρος, κουράγιο και ελπίδα στους κατοίκους της πόλης μετά από την τραγωδία που βίωσαν. Στη συνέχεια ακολούθησε η ορκωμοσία των αθλητών και δόθηκε το σήμα της εκκίνησης.
 
 
 
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος προανήγγειλε τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει ο ΣΕΓΑΣ για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος σ’ αυτό το κομμάτι της διαδρομής:
 
«Χάθηκαν ζωές, καταστράφηκε το περιβάλλον, ταλαιπωρούνται χιλιάδες άνθρωποι. Ο μαραθώνιος δεν θα μπορούσε να μην ενδιαφερθεί για το γεγονός αυτό και να μη συμβάλει στο μέτρο που μπορεί. Νιώθουμε βαθύ σεβασμό στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν και γι’ αυτό προχωράμε σε μια πρωτοβουλία να αναδασώσουμε τη μαραθώνια διαδρομή. Πέρα από το ουσιαστικό, θα υπάρχει και μια συμβολική κίνηση την ημέρα του αγώνα, κάθε δρομέας θα κληθεί να φορέσει μια πράσινη μπαντάνα, προκειμένου να πρασινίσουμε εικονικά το κομμάτι της διαδρομής και του χρόνου να το έχουμε πετύχει κυριολεκτικά».

ΗΤΤΟΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ

ΗΤΤΟΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ
 
 
Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ Ο ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΑ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ; ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ’
 
ΧΘΕΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΟΥ ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΝΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΧΑΡΟΚΑΜΕΝΗ ΜΑΝΑ , ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ.
 
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ. ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Η ΕΛΛΑΣ ΤΗΣ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΔΕΧΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ , ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ.
 
Ο κ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΓΑΛΑΝΤΟΜΟ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΤΣΟΚΟΨΑΝ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ
 
ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΝΤΠ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΜΑΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΒΑΛΘΗΚΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
 
ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΛΙΣΘΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΑΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΣΚΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ , ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
 
ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ. ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ
 
ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΦΕΛΚΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ.
 
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΑΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΓΑΘΟΙ ΚΑΙ
 
ΑΠΟΝΗΡΕΥΤΟΙ ΘΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΟΤ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ.
 
ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ( ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ.
 
Η ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΑ ΓΕΜΙΖΕΙ Η ΦΥΣΗ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΓΚΡΙΖΑΡΕΙ Η ΓΕΙΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ.
 
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ .
 
ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΤΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΦΡΟΝΗΣΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΑΜΥΝΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΩΡΕΣ ΄
 
ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
 
ΑΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΝ ΕΤΣΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ 1940, ΣΤΗΝ ΝΤΡΟΜΠΟΛΙΤΣΙΑ, ΣΤΟ ΧΑΝΙ ΤΗΣ ΓΡΑΒΙΑΣ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ κλπ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΑΣ.
 
 
 
ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ
 
 
 
 
Τι προκύπτει από την χθεσινή συνέντευξη Τσίπρα: Είναι σε άλλο κόσμο & θα κάνει τα πάντα για να μείνει πρωθυπουργός
09/11/2018 – 08:06 | Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2018 – 08:16
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τι προκύπτει από την χθεσινή συνέντευξη Τσίπρα: Είναι σε άλλο κόσμο & θα κάνει τα πάντα για να μείνει πρωθυπουργός
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
49 11 0
Translate this page
EN
FR
DE
ES
RU
AR
49
11
2
Google +
0
Δύο σαφέστατα πράγματα προέκυψαν χθες από τη συνέντευξη Τσίπρα: Ότι ο πρωθυπουργός ζει κυριολεκτικά σε άλλον πλανήτη και ότι θα προσλάβει ακόμα και την μισή Ελλάδα στο Δημόσιο για να παραμείνει πρωθυπουργός μετά τις εθνικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν αυτές.
 
Έχει, ήδη, θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο ετοιμότητας σε περίπτωση πρόωρων εκλογών και όλα δείχνουν ότι έχει ξεκινήσει να εργάζεται για αυτές. Ανακοίνωσε ονομαστικές ψηφοφορίες για το κυβερνητικό πακέτο παροχών και μπαράζ προσλήψεων στο δημόσιο από το 2019.
 
Άλλωστε για αυτό βιάστηκε να συμφωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (όχι με τους κληρικούς βεβαίως) για διαγραφή των κληρικών από το Δημόσιο Τομέα, ώστε να ισχυριστεί στους δανειστές πως υπάρχουν χιλιάδες κενές θέσεις στο Δημόσιο έτοιμες για αναπλήρωση.
 
 
Είναι γνωστό ότι οι κληρικοί ΔΕΝ ψηφίζουν Αριστερά και τις αριστερές «προοδευτικές» ιδέες του κυρίου Τσίπρα οπότε σαφώς και δεν τον ενδιαφέρει εάν δυσαρεστηθούν.
 
Ούτε τον ενδιαφέρει αν θα δυσαρεστηθούν όσοι είναι «βαριά» πιστοί με την εκ πλαγίου εκρίζωση της Ορθοδοξίας από το Σύνταγμα και την ελληνική καθημερινή ζωή καθώς ούτε αυτοί τον ψηφίζουν.
 
Απευθύνεται σε αυτούς που μπορούν να τον ψηφίσουν. Τους άθεους, τους άθρησκους, τους «περίπου», τους «δεν ξέρω», τους «ίσως πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη», στους «αγνωστικιστές» (αυτή την νέα μοδάτη τάση την πλασάρει ο ίδιος) γενικώς απευθύνεται σε όλους τους light και trendy πολίτες αυτής της χώρας.
 
Από αυτούς έχει να κερδίσει κάτι και η χρόνια καθίζηση της κοινωνίας και ο επαναπρογραμματισμός της από μια επιεικώς απαράδεκτη ελληνική τηλεόραση φρόντισαν να τους αυξήσουν αισθητά ως μέρος της.
 
Χθες το μεσημέρι, μιλώντας στη Βουλή, επεσήμανε στην αντιπολιτευση πως “ένα – ένα θα ψηφίσετε τα θετικά μέτρα που ακυρώνουν αδικίες”, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, προανήγγειλε δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο από το 2019.
 
Ο πρωθυπουργός έσπευσε να προσχωρήσει και στο δόγμα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη (να φυλακιστούν ορισμένοι για να κερδίσουμε ξανά τις εκλογές), υποστηρίζοντας ότι ήταν διερμηνεία του λαϊκού αισθήματος.
 
Ωραία τα έχει σκεφτεί: Με την ψήφιση των μέτρων σε μια μακρά διαδικασία, θα μπορέσει να αλλάξει την πολιτική ατζέντα στις επόμενες ημέρες, τουλάχιστον όλοι να ξεχαστούν, μέχρι να έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή.
 
Τότε θα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις είτε το θέλει είτε όχι.
 
Παροχές, πόλεμος κατά της διαφθοράς, συνταγματική αναθεώρηση και προσέγγιση του αριστερού ψηφοφόρου για να μπορεί «να την λέει» στους δεξιούς γνωστούς του (καθότι η Ελληνική κοινωνία πάντα έχει γηπεδική συμπεριφορά).
 
Η διαφθορά άλλωστε απευθύνεται στο υποτιθέμενο παλιό πολιτικό σύστημα και οι ελαφρύνσεις – παροχές – προσλήψεις στοχεύουν προφανώς σε αριστερές κοινωνικές ομάδες οι οποίες θα κινητοποιηθούν προς «διαφήμιση» του έργου της κυβέρνησης.
 
Κατά τη χθεσινή συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο του Alpha, περιέγραψε ένα εκλογικό σύστημα που δεν θα επιτρέπει την επίτευξη κυβερνητικής αυτοδυναμίας με ποσοστό μικρότερο του 44%, ενώ υποστήριξε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019 – την τελευταία μέρα της συνταγματικής πρόβλεψης.
 
Μάλιστα έσπευσε να προβλέψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Οπως είπε, η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πορεία της, παρότι ο κ.Καμμένος δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία υπερασπίσθηκε για μια ακόμη φορά ως καλή λύση στο ονοματολογικό των Σκοπίων.
 
“Εδώ και τριάμισι χρόνια έχουμε εκλογές για την αντιπολίτευση. Θα φτάσω την τελευταία μέρα και θα πάρω και είκοσι μέρες που προβλέπει το Σύνταγμα γιατί ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ζητά διαρκώς εκλογές”, είπε ο πρωθυπουργός και εκτίμησε πως αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ στον κ.Μητσοτάκη, γιατί όταν πάμε στην κάλπη των ευρωεκλογών θα είμαστε πρώτο κόμμα.
 
“Είμαστε κοντά να λύσουμε ένα πρόβλημα 35 ετών, το ονοματολογικό των Σκοπίων. Λύνουμε τις εκκρεμότητες με την Εκκλησία. Πήραμε μια χώρα από τη χρεοκοπία. Δεν ξέρω τί θέλει ο κ.Μητσοτάκης. Τί θέλει για τη χώρα; Επιστροφή στην εποχή ΔΝΤ; Αυτό είναι το όραμά του; Θα χάσει στις ευρωεκλογές, θα χάσει και στις εθνικές εκλογές τον Οκτώβρη του ’19”.
 
Κατά την γνώμη του λοιπόν έχει «λύσει» ένα σωρό θέματα και το κυριότερο τα «έλυσε» υπέρ του Ελληνισμού και της χώρας!
 
“Έχω τη βεβαιότητα ότι το ονοματολογικό, η συμφωνία, που είναι ένας συμβιβασμός κι αυτός, ένα πολύ σημαντικό βήμα μπροστά, 140 χώρες τους λένε Μακεδονία και τώρα θα τους λένε Βόρεια Μακεδονία – στο google για να βρεις τα Σκόπια θα πρέπει να βάλεις Βόρεια Μακεδονία – η συμφωνία θα περάσει.
 
Θα περάσει για ένα λόγο, γιατί και ο τελευταίος πολίτης αρχίζει να καταλαβαίνει ότι παρά τα προβλήματα αυτή η συμφωνία συμφέρει τη χώρα, λύνει προβλήματα. Σας λέω ότι το κλίμα που διαμορφώνεται είναι ότι η συμφωνία είναι προς όφελος και αν ο Μητσοτάκης άφηνε και τους βουλευτές του, θα είχε πολλή μεγάλη πλειοψηφία.
 
Η κυβέρνηση την επόμενη μέρα θα έχει την πλειοψηφία για να κυβερνήσει. Δεν θέλω να υπεισέλθω σε ένα θέμα που για τον Πάνο Καμμένο είναι θέμα αρχών.
 
Πιστεύω ότι θα βρεθεί σε ένα δίλημμα- καταλαβαίνω το θέμα αρχών, αλλά από την άλλη αν θα πρέπει να προχωρήσει η ανάταξη της χώρας. Η πολιτική είναι γεμάτη κρίσιμα διλήμματα. Πιστεύω ότι θα πάρει τη σωστή απόφαση. Δεν θα αποτελέσει εμπόδιο ο Πάνος Καμμένος για την κανονικότητα στη χώρα. Θα καταψηφίσει τη συμφωνία.”
 
Σε ότι αφορά το Νίκο Κοτζιά είπε:
 
“Δεν θυσίασα κανέναν. Ο υπουργός Εξωτερικών παραιτήθηκε. Είχε εξαιρετικό έργο στο ΥΠΕΞ, η αντιπαράθεση είχε και έναν χαρακτήρα επιθέσεων, είχα την παραίτησή του, ήμουν υποχρεωμένος να συνεχίσω. Σε κρίσιμα θέματα για την πορεία του τόπου δεν υπάρχει νά έχω εγώ, κερδίζεις εσύ. Σε ό,τι αφορά τις δικές μου απόψεις δεν θα προσέγγιζα την αναφορά αυτή, αλλά το κρίσιμο θέμα είναι αν προχωρά η χώρα μπροστά”.
 
Ερωτηθείς για το επεισοδιακό υπουργικό συμβούλιο και αν τελικά ο κ.Καμμένος είχε καταγγείλει χρηματοδότηση της κυβέρνησης από τον Σόρος, ο κ.Τσίπρας παρέπεμψε στις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας, ενώ υποστήριξε ότι δεν θυσίασε τον υπουργός Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αλλά εκείνος επέλεξε την παραίτηση.
 
Ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι επέτρεψε στον κ.Κοτζιά την ημέρα της παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών να μιλήσει για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο, ωστόσο, αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να αλλάξει “τακτική, αλλά όχι στρατηγική” λέγοντας ότι θα ενημερωθούν τα κόμματα και δεν απεμπολούμε το δικαίωμα επέκτασης όπου προβλέπει το διεθνές δίκαιο.
 
Άμεση προκήρυξη 10.000 θέσεων, από το 2020 18.500 νέες θέσεις εργασίας
 
Την άμεση προκήρυξη 10.000 θέσεων εργασίας για την πλήρωση των 10.000 ιερέων που διαγράφονται από τα μητρώα των Δημοσίων Υπαλλήλων ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, διευκρινίζοντας ότι οι προσλήψεις θα γίνουν το 2020.
 
Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha είπε πως «το 2020 θα έχουμε 18.500 νέες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο. Το δημοσιονομικό κόστος θα είναι 200 εκατ. δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα τα καλύψουμε.
 
Θα βρούμε τους πόρους για να κάνουμε προσλήψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, δασκάλους, εκεί που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Σχετικά με το κόστος των 200 εκατ. ευρώ ως επιχορήγηση, είπε πως έως το 2030 από τα έσοδα του Ταμείου Εκμετάλλευσης Εκκλησιαστικής Περιουσίας θα καλύπτεται όλο ή το μεγαλύτερο μέρος της επιχορήγησης που θα δίνει κράτος για τους μισθούς των κληρικών.”
 
Διαφθορά
 
Ο Πολάκης έκανε διερμηνεία του λαϊκού αισθήματος, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι είχε απομονωθεί φτάση του υπουργού. “Σε ποια λογική θα προσχωρήσουμε; Στης ατιμωρησίας; Το 1/3 του δημόσιου χρέους οφείλεται στα σκάνδαλα του τομέα της υγείας. Δεν πρέπει να τιμωρηθούν; Πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι στη χώρα υπάρχουν νόμοι. Φαίνεται ότι στον τομέα της υγείας θα καθίσουν πολλοί. Αν το δόγμα Πολάκη είναι η εφαρμογή του νόμου, τότε προχωρώ σ΄αυτό το δόγμα. δεν υπάρχει ατιμωρησία σ’ αυτό τον τόπο. δεν υπάρχει από την πλευρά μας και δεν είπα ποτέ τίποτα πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη.
 
Συμφωνία για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας
 
Σε ερώτηση τί αλλάζει με τη συμφωνία που ανακοίνωσαν από κοινού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
 
“Αλλάζουν πάρα πολλά”, απάντησε ο πρωθυπουργός και αφού έκανε σύντομη ιστορική αναδρομή, επανέλαβε ότι με την έξοδο των 10.000 κληρικών από το Δημόσιο ανοίγει ο δρόμος για 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο. Ακολούθως, ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε στη συμφωνία του 1952 με την Εκκλησία για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
 
“Ξεκίνησε ένα χρόνο πριν αυτή η δουλειά και έχει καταγράψει την περιουσία σε μητροπόλεις”.
 
“Κανένα ιστορικό βήμα δεν έχει καταγραφεί χωρίς αντιδράσεις. στην ιστορία θα καταγραφεί το βήμα προς τα μπρος. Η Πολιτεία κερδίζει ότι θα αποδεσμευθούν 10.000 θέσεις υπαλλήλων που θα προκηρυχθούν άμεσα το 2019 για να ξεκινήσουν το 2020”, υποστήριξε ο κ.Τσίπρας.
 
Μάλιστα, υποστήριξε ότι έχει κατοχυρωθεί το “1 προς 1” στην αναλογία αποχωρήσεων – προσλήψεων από το δημόσιο και επιπλέον “έχουμε και 10.000 θέσεις”.
 
Ερωτηθείς για το μισθολογικό κόστος και πως θα καλυφθεί από τη στιγμή που η Εκκλησία θα λαμβάνει 200 εκατ. το χρόνο, υποστήριξε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε το δημοσιονομικό κόστος.
 
“Φέρνουμε αντίμετρα χωρίς μέτρα, πάει καλά η οικονομία, στη ΔΕΘ είχα εξαγγείλει μέτρα 750 εκατ και τώρα πάμε στα 900 εκατ. Θα κάνουμε προσλήψεις εκεί που πονάει η ελληνική κοινωνία”.
 
“Υπάρχει βούληση, είναι θαύμα να βρίσκεις λύση μετά από 79 χρόνια. Εδώ και τρία χρόνια υπήρχε αυτή η ιδέα. Εδώ και ενάμισι χρόνο υπήρχαν οι επιτροπές μας, με τον κ.Χαρίτση -που έφτιαξε και πρόγραμμα ΕΣΠΑ για να υπάρχει καταγραφή, έχουν μπει εθελοντικά 22 μητροπόλεις για την καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας. Βλέπετε το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που κράτησε σχεδόν τρία χρόνια”, είπε.
 
Για την εκλογή Προέδρου από το λαό και τη συνταγματική αναθεώρηση
 
“Φροντίσαμε στην τελική πρόταση που καταθέσαμε η εκλογή Προέδρου από το λαό να είναι η ύστατη επιλογή. Στην πραγματικότητα είναι μια διαδικασία για να εκβιάσουμε τη συναίνεση”, είπε και πρόσθεσε ότι στόχος των αλλαγών στην προτεινόμενη συνταγματική αλλαγή είναι να αποσυνδεθεί η εκλογή προέδρου από την κοινοβουλευτική περίοδο, να μην πέφτουν κυβερνήσεις αν δεν βρίσκονται 180 βουλευτές.
 
“Μετά την επιλογή μας να ψηφίσουμε την απλή αναλογική, και να τη βάλουμε και στο Σύνταγμα. (…) Οι αυτοδυναμίες δεν θα βγαίνουν με χαμηλότερα από 44%- 45%. Ξεχνάμε τη λογική των αυτοδύναμων κυβερνήσεων και πάμε σε ένα σύστημα πιο πλουραλιστικό, με θεσμικά αντίμετρα. να μην πέφτει η κυβέρνηση με απλή πρόταση δυσπιστίας ή με την εκλογή προέδρου.”
 
Υπάρχει πλαίσιο συναίνεσης για κυβερνητικές συνεργασίες;
 
“Ποτέ στον πολιτικό βίο δεν υπήρξε περίοδος που να μην υπάρχουν συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Αν θα υπάρχει δυνατότητα και όροι που θα ενισχύουν τις κυβερνητικές συγκλίσεις είναι ένα θέμα. Πολιτική ανωμαλία θα ήταν οι δύο πόλοι να τα έβρισκαν ξαφνικά, όπως έγινε με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ξέχασαν τις διαφορές τους για να κουκουλώσουν. Ο λαός γνωρίζει ότι η χώρα χρεοκόπησε και αυτό δεν έγινε από ατύχημα. Υπήρξε κατασπατάληση πόρων, μηχανή παραγωγής ελλειμμάτων και σκάνδαλα που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Υπάρχει και το ζήτημα της δικαίωσης απέναντι σ’ αυτή την ύβρι που διεπράχθη, είναι λαϊκή απαίτηση, μετά την ύβρι υπάρχει και η Νέμεσις.”
 
“Ο Πολάκης έκανε διερμηνεία του λαϊκού αισθήματος, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι είχε απομονωθεί φτάση του υπουργού. “Σε ποια λογική θα προσχωρήσουμε; Στης ατιμωρησίας; Το 1/3 του δημόσιου χρέους οφείλεται στα σκάνδαλα του τομέα της υγείας. Δεν πρέπει να τιμωρηθούν; Πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι στη χώρα υπάρχουν νόμοι. Φαίνεται ότι στον τομέα της υγείας θα καθίσουν πολλοί. Αν το δόγμα Πολάκη είναι η εφαρμογή του νόμου, τότε προχωρώ σ΄αυτό το δόγμα. δεν υπάρχει ατιμωρησία σ’ αυτό τον τόπο. δεν υπάρχει από την πλευρά μας και δεν είπα ποτέ τίποτα πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη.”
 
Για τα αναδρομικά των ενστόλων
 
“Μου θυμίζει η αντιπολίτευση σαν να βάζει κάποιος τη φωτιά και να πηγαίνει μετά ο εμπρηστής και να κατηγορεί την πυροσβεστική ότι δεν έσβησ γρήγορα τη φωτιά. Εμείς κάνουμε αποκατάσταση της αδικίας. Μας κουνάνε το δάχτυλο ότι αργήσαμε; Ναι αργήσαμε γιατί είχαμε να βγάλουμε και μια χώρα από τα μνημόνια. Τι είδους κριτική είναι αυτή;”
 
Για το μπλόκο στα αναδρομικά των συνταξιούχων
 
“Δεν μπλοκάρει η κυβέρνηση. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Οι αποφάσεις είναι εξατομικευμένες. Δεν είμασταν υποχρεωμένοι νομικά να δώσουμε τα αναδρομικά των ενστόλων. Είναι πολιτική βούληση και απόφαση να τα δώσουμε, επειδή τα έχουμε. Αυτή η κυβέρνηση ματώνει για να υπερασπισθεί τους αδύναμους, όπως η μεγάλη μάχη -που μάλλον φαίνεται ότι θα την κερδίσουμε- για να κρατήσουμε τις συντάξεις ανέπαφες. Το θέμα είναι αν στις εκλογές του Οκτώβρη του ΄19 γίνει παλίνόρθωση του παλιού συστήματος. Τότε όχι μόνο περικοπές συντάξεων θα έχουμε, αλλά θα έχουμε συνταξιοδοτικό Πινοσέτ. Δεν θα διαρρήξουμε τις συμφωνίες με τους ευρωπαίους εταίρους μας, όσο θα υπάρχει χώρος δημοσιονομικός θα αποκαθιστούμε αδικίες.”
 
Για την κλιμάκωση της έντασης στα ελληνοτουρκικά
 
“Το ΥΠΕΞ δεν μου είναι κάτι ξένο. Στην περιοχή υπάρχουν εντάσεις, πρέπει να δείξουμε νηφαλιότητα. Η Τουρκία είναι μια δύναμη κρίσιμη και ισχυρή, υπολογίσιμη στην περιοχή. Πρέπει και η Τουρκία να αποφασίσει, η Ελλάδα μαζί με άλλες χώρες στην περιοχή έχει διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί ένας νέος ενεργειακός χάρτης στην περιοχή με Ελλάδα – Κύπρο- Αίγυπτο- Ισραήλ. Δεν αποκλείουμε την Τουρκία από τη διαδικασία, στη βάση του σεβασμού του διεθνούς δικαίου. Να αποφασίσει η Τουρκία. Να καταλάβει ότι δεν είναι ένα διμερές ζήτημα. Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά και δεν απειλείται από κανέναν. Δεν θα αμεμπολήσουμε κανένα κυριαρχικό μας δικαίωμα.”
 
Για το casus belli στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης
 
“Δεν είναι καινούργιο αυτό. Θα κάνουμε χρήση του δικαιώματός μας. Ισως να ανακοινώθηκε άτσαλα στην παράδοση – παραλαβή. Μου το ζήτησε ο απερχόμενος υπουργός, είχε κάνει δουλειά. Ισως θα έπρεπε να έχουμε ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα. Αποφάσισα να αλλάξουμε την τακτική, όχι τη στρατηγική. Δεν θα γίνει επέκταση με προεδρικά διατάγματα, αλλά μέσα από τη βουλή. Ξεκινούμε από το Ιόνιο και δεν απεμπολούμε το δικαίωμα να το ασκήσουμε και όπου αλλού προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο.”
 
Για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
 
“Δεν υπάρχουν και δεν ζητήθηκαν νέες βάσεις από τις ΗΠΑ, που είναι κρίσιμος εταίρος. Δεν αναζητούμε προστάτες. Και η Ελλάδα είναι μια κρίσιμη χώρα, στη γεωπολιτική σκακιέρα η Ελλάδα είναι σε κρίσιμη θέση, στο αντάμωμα τριών ηπείρων.
 
Εχουμε ανοιχτούς διαύλους και με τη Ρωσία. Εχουμε πολυδιάσταση εξωτερική πολιτική.”
 
Για την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα και την ήπια αντίδραση του ελληνικού κράτους
 
“Σήμερα είναι μέρα πένθους για την οικογένεια και την ομογένεια. Δεν θέλω να μπω σε ιδιαίτερο σχόλιο. Διαβεβαιώνω ότι η Ελλάδα έκανε τα ενδεδειγμένα από την πρώτη μέρα. Η άλλη πλευρά μας υποσχέθηκε ότι οι εισαγγελικές αρχές θα μας δώσουν πλήρες πόρισμα για αυτό το πολύ δυσάρεστο συμβάν. Το δυσάρεστο γεγονός μας οδήγησε να ξεχάσουμε ότι στο χωριό Βουλιαράτες εκείνη τη μέρα είχαμε στο στρατιωτικό νεκροταφείο την ταφή των πεσόντων ηρώων μας στην Αλβανία, μετά από 70 και πλέον χρόνια, παρουσία της ελληνίδας υπουργού Πολιτισμού. Δυσάρεστο το συμβάν. Πρέπει να προχωρήσουμε για να αποδοθούν τα δικαιώματα στη μειονότητα. Θα προχωρήσουμε σ’ αυτό το διάλογο. Εχουμε χαράξει πολιτική για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων στην εξωτερική πολιτική.”
 
Για την εγκληματικότητα και την κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια
 
“Το πρόβλημα της εγκληματικότητας δεν είναι καινούργιο. Υπήρξε αύξηση της μικροεγκληματικότητας στα χρόνια της κρίσης. Η βαριά εγκληματικότητα έχει μειωθεί τα τρία τελευταία χρόνια. Θα πρέπει το ζήτημα να συνεχίσει να μας απασχολεί. Πήραμε αστυνομικούς από τη φύλαξη προσώπων και τους πήγαμε στη γειτονιά.
 
Η ασφάλεια είναι λαϊκό δικαίωμα. Εχουμε δυσφημίσει αρκετά τα πανεπιστήμιά μας, μην το κάνουμε άλλο. Οσοι μένουμε σε λαϊκές γειτονιές – μένω στην Κυψέλη και οι γείτονές μου μού λένε ευτυχώς που είσαι εσύ εδώ και έχουμε αστυνομία, ζούμε τα προβλήματα του αστικού ιστού. Το ίδιο και στα πανεπιστήμια. Οταν διαπράττεται έγκλημα κατά της ζωής η αστυνομία μπαίνει στα πανεπιστήμια. Θα ήταν καλύτερα η συζήτηση για την αναβάθμιση των πανεπιστημίων να μην εστιάζεται σ΄αυτή την κατάσταση.
 
Ο στόχος είναι η δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων που θα έχουν πρόσβαση όσοι θα έχουν την οικονομική δυνατότητα.”
 
 
 
 
 

ΕΛΛΗΝΕΣ TO 1/3 ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΑ- ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ 15% ΣΕ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 60% ΣΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

 

ΕΛΛΗΝΕΣ TO 1/3 ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΑ- ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ 15% ΣΕ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 60% ΣΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Facebook
Twitter

Έρευνα του Ελβετικού Ινστιτούτου Γενετικής «iGENEA» βρίσκει 300.000 Έλληνες στα Σκόπια, 900.000 στην Αλβανία και 4.400.000 στην Βουλγαρία!

Η γενετική έρευνα διήρκεσε πάνω από 10 χρόνια, χρησιμοποιώντας εκτενή βιβλιογραφία από περίπου 500 επιστημονικές πηγές και σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους, είχε δημοσιευθεί αρχικά το 2010, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στα Σκόπια το 2014 και επανέρχεται και πάλι σήμερα από σκοπιανά ΜΜΕ (2017), που ψάχνουν να βρουν «ποίοι τελικά είναι οι κάτοικοι των Σκοπίων».

300.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Σύμφωνα λοιπόν με το γράφημα του iGENEA το 15% των Σκοπιανών είναι Έλληνες στο DNA τους! Δηλαδή 300.000 Έλληνες! (2 εκ. κάτοικοι επί 15%).

Επίσης οι Σλάβοι (Σέρβοι) είναι 15% (300.000), οι Αλβανοί μόλις 10% (200.000), οι Τεύτονες(γερμανικό φύλο της Βαλτικής που πέρασε τον Δούναβη) 20% (400.000) και οι πλαστογράφοι που αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» μόλις 30%, δηλαδή 600.000!

Όπως γνωρίζουμε δε, ένα μεγάλο μέρος από αυτούς, τους Σκοπιανούς, έχει βουλγαρική συνείδηση και γι΄ αυτό προσπαθεί να τους προσεταιριστεί εντατικά τελευταία η Σόφια…
900.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
ΠΗΓΗ himara.gr

Στην Αλβανία πάλι, υπάρχει μεγάλη ανατροπή, αφού στην γενετική έρευνα του iGENEA, προκύπτουν 14% Έλληνες, δηλαδή σχεδόν 400.000 (2.831.000 κάτοικοι επί 14%), ενώ αναφέρονται και 18% Θράκες, στην ουσία και πάλι Έλληνες, δηλαδή άλλοι 500.000!

Διαβάστε  «Πολεμικά σενάρια» εξετάζουν αμερικανοί ειδικοί στο Αιγαίο – Εκρηκτικό το κλίμα

Συνολικά επομένως στην Αλβανία ζουν 900.000 Έλληνες! Αυτό προδίδουν και τα χαρακτηριστικά πολύ μεγάλης μερίδας νοτίων «Αλβανών», αλλά και οι εκτιμήσεις ιστορικών για ελληνικής καταγωγής «Τόσκηδες»!

900.000 Έλληνες, είναι όμως το 1/3 της σημερινής Αλβανίας! Και επομένως μιλάμε για κάτι πολύ περισσότερο της Βορείου Ηπείρου!

Σημειώνουμε πως στα χρόνια των επιδρομών από τη Δύση αρχικά των Οστρογότθων και μετέπειτα των Νορμανδών κυρίως, το Βυζάντιο έστειλε ελληνικό στρατό και κατοίκους να πυκνώσουν την περιοχή του Δυρραχίου (αρχαία Επίδαμνος), ώστε να εμποδίζονται οι εισβολές!

Πολλοί Στρατηγοί μας έγιναν τότε εκεί και γαιοκτήμονες και πολλοί επίσης στρατιώτες μας εγκατέστησαν τις οικογένειές τους, ώστε να τονωθεί η αμυντική θωράκιση της στρατηγικής περιοχής. Από το Δυρράχιο άλλωστε ξεκινούσε η Εγνατία Οδός και μέσω Θεσσαλονίκης κατέληγε στην Κωνσταντινούπολη.

Η Άννα Κομνηνή, εκθειάζει μάλιστα τα ψηλά, δωδεκάμετρα βυζαντινά τείχη του Δυρραχίου (δύο ράχες – βουνά), που ήταν τόσο φαρδιά ώστε να προχωρούν πάνω τους τέσσερις ιππείς ταυτόχρονα με τα άλογά τους!

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 60% ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Σύμφωνα με τα σκοπιανικά δημοσιεύματα, οι έρευνες της iGENEA σχετικά με την Βουλγαρία, έδειξαν ότι το 49% είναι «Θράκες» δηλαδή Έλληνες, ενώ υπάρχει και ένα 11% με την καθαρή αναφορά «Έλληνες»!

Διαβάστε  Οι Σκοπιανοί τροποποιούν την Συμφωνία των Πρεσπών – Στόχος η ανεξάρτητη Μακεδονία με έξοδο στο Αιγαίο (Βίντεο)

Αυτά σημαίνουν πως στη Βουλγαρία (μεγάλο μέρος της οποίας είναι η Βόρεια Θράκη μας, γνωστή και σαν Ανατολική Ρωμυλία) υπάρχουν 60% Έλληνες, δηλαδή 4.400.000! Επί συνόλου 7.351.000 κατοίκων !

Τονίζουμε ότι στην έρευνα των Ελβετών, υπάρχουν εξόφθαλμες σκοπιμότητες, όπως η αναφορά σε «Μακεδόνες» και «Ιλλυρίους», εθνότητες που δεν υπάρχουν και μπήκαν με τις λέξεις αυτές για να στηρίξουν τα Σκόπια και να πλήξουν την Σερβία ή ο σκόπιμος διαχωρισμός Ελλήνων από τους Θράκες.

Ωστόσο μέσα και από αυτό ακόμη το κλίμα, προκύπτουν συνταρακτικά στοιχεία για τις ρίζες του Ελληνισμού στα κράτη της Χερσονήσου, πολλά από τα οποία τολμούν και μας κουνούν ακόμη το δάχτυλο!

Αν όμως δουν τους αριθμούς που προκύπτουν, θα νιώσουν να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους! Διότι εάν η Ελλάδα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει όλα τα «πιόνια» στη σκακιέρα της, θα τρέχουν και δεν θα προλαβαίνουν… Και ο νοών νοείτω…

hellenicsunrise2

ΠΡΟΣ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ, ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΠΝΕΥΜΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΛΛΟΦΥΛΩΝ, ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ , ΑΛΛΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΠΟΥ ΕΦΟΡΜΟΥΝ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΣ, ΒΙΑΙΑΣ ΕΓΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΩΞΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ