Fw ΟΙ ΠΑΤΡΩΟΙ ΘΕΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ  & ΟΜΟΙΩΣΗ( 3ον)

 Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Οι Έλληνες θεοί εξελίσσονται με την εξέλιξη της επιστήμης η οποία είναι θυγατέρα του Ελληνικού πνεύματος.  Αντίθετα, οι δογματικοί παραμένουν αγκυλωμένοι στο «κύριε ελέησον» Οι τεχνίτες , τεχνουργοί , έμποροι , καταστηματάρχες απέκτησαν  πριν από την εποχή του Σόλωνος τους δικούς τους θεούς, θα τους ονομάζαμε θεούς της φωτιάς . Μετά τον Προμηθέα που έκλεψε από τον πατέρα του Δία το πυρ αναδεικνύεται και ο Ήφαιστος, θεός των τεχνητών, μεταλλουργών, κατασκευαστών όπλων και κάθε χειρονακτικής εργασίας εργαστηρίου.  Όλη μέρα ο Ήφαιστος  εργάζεται  γυμνός από τη μέση και πάνω μέσα στη κάπνα και τη μουτζούρα στο εργαστήριο(σιδηρουργείο) του Ολύμπου με την εστία και το  φυσερό και με το σφυρί στο χέρι σφυρηλατεί με δεξιότητα  το αντικείμενο  πάνω στο αμόνι . Αυτός μπορούσε να είναι και ένας σιδηρουργός της Αθήνας ή της Σπάρτης. Στον Εργάτη θεό είχαν αφιερώσει ναό στην Αθήνα και στο πλάτωμα γινόντουσαν χοροί και τρικούβερτα γλέντια προς χάριν του νέου θεού της εργασίας και της τέχνης. Επί κεφαλής της ήταν η θεά Αθηνά υπό την ιδιότητα της ως θεά «Εργάνης»(εργάτρια) (Αυτή προστατεύει όλο τον εργατικό κόσμο της Αθήνας και απορώ γιατί ένα τέτοιο συμβολικό πρόσωπο δεν το χρησιμοποιεί η  θολή Αριστερά και το ΚΚΕ αλλά  προβάλλουν ξένα σύμβολα(Μαρξ ,  Λένιν κ.α)   της εργατικής τάξεως αποσιωπώντας τη θεά Αθηνά την πρώτη στον κόσμο δηλωμένη εργάτρια και τον Ήφαιστο; Γιατί απεχθάνονται κάθε τι το Ελληνικό αλλά αγκαλιάζουν κάθε ξένο και  το θεωρούν αυθεντικό, θέσφατο και ιερό, ενώ και ο ίδιος ο Μαρξ στη διδακτορική του διατριβή είχε σαν θέμα τη θεωρία του Επίκουρου;)

Οι Έλληνες Θεοί εκφράζουν την ιδιοπροσωπεία του Έλληνα Ο λαός μας έπλασε τους θεούς του και αυτός πλάστηκε κατ’ εικόνα  και  ομοίωση των. Τους έπλασε ελεύθερους , θαρραλέους, χαρούμενους , περιπετειώδεις, πολυμήχανους  όπως είναι και η ιδιοσυγκρασία και ο συλλογικός χαρακτήρας του Έλληνα. Τι κοινό μπορούμε να βρούμε στους ξενόφερτους Εβραίους θεούς μας; Την παθητικότητα στη δουλεία, την υποταγή στις εντολές των, και στις εντολές των εξουσιαστών που τους επιβάλλουν στο κοινό σαν κρατική θρησκεία, τη θλίψη του θανάτου, την κατήφεια των αποστεωμένων μορφών, την έλλειψη του έρωτα, τις διάφορες διαστροφές που φέρνει η απαγόρευση του ερωτικού πάθους  και τέλος τη δουλεία στον επίγειο αφέντη που τη χρησιμοποιεί σαν εργαλείο υποταγής των πιστών. Και όλα αυτά όταν πληροφορείσαι τα εγκλήματα που έκαναν σε βάρος του λαού μας για την επιβολή και το ξερίζωμα της πατρώας μας θρησκείας των λαϊκών μας παραδόσεων  και της φιλοσοφίας. Ακόμη και τώρα δε σταμάτησαν οι εχθροί μας να μας ξεριζώνουν ακόμη και τα ελάχιστα  ριζίδια που απόμειναν όπως συνέβη με την παραχώρηση της Μακεδονίας μας στο σλαβικό κρατίδιο,  της Βόρειας Κύπρου στους εχθρούς μας  και την εσαεί υποδούλωση της αρχικής μας κοίτης της Βορείου Ηπείρου στον άξεστο Αλβανό δυνάστη. Και όμως, όταν ρωτήσεις τους Αλβανούς όταν σκάψουν τι βρίσκουν κάτω στη γη τους; Θα σου ομολογήσουν την Ελληνική καταγωγή τους, τα αρχαία των προγόνων τους.  Και σε λίγο δεν αποκλείεται να δούμε την υιοθέτηση ή και κλοπή των θεών μας από τους Τούρκους και τους Αλβανούς και εμείς να μείνουμε με τους Εβραίους θεούς.

Τα ονομαζόμενα «Χαλκεία» ήταν η πρώτη εργατική εκδήλωση πριν καθιερωθεί η εργατική πρωτομαγιά και η κομματική  εκμετάλλευση της από τους αριστερούς και κομμουνιστές. Η Αθηνά προστατεύει  επίσης    τους μεταλλουργούς και τους αγγειοπλάστες που είχαν τα εργαστήρια τους και έδωσαν και το όνομα στη συνοικία της Αθήνας που και σήμερα λέγεται  «Κεραμεικός»  Η θεά Εργάνη επιβλέπει επίσης και τις γυναικείες εργασίες, σύμβολα της η ρόκα και το αδράχτι μαζί με το δόρυ. Τέσσερα κοριτσάκια από 7-11  ετών κλεισμένα επί εννέα μήνες στον οπισθόδρομο  του ιερού της θεάς στην Ακρόπολη , υφαίνουν και κεντούν με μυθικές σκηνές  το καινούργιο φόρεμα  που προσφέρουν στη θεά κάθε χρόνο στη γιορτή της . Αλλά ποτέ δε συνέβη στην Αθήνα να θεωρηθεί το φόρεμα  της Αθηνάς  ιερό και να καταλάβει τους Αθηναίους  υστερία, όπως συμβαίνει για τη δήθεν ζώνη της Παναγίας που κατεβαίνει ετησίως από το «Άθω» προς συγκέντρωση χρημάτων από τους πιστούς.

Ερμής: Ο ευρηματικός θεός της επικοινωνίας και του εμπορίου  Στους νεώτερους θεούς της Τέχνης και Εργασίας  συγκαταλέγεται  και ο θεός των Εμπόρων και της ανθρώπινης επικοινωνίας Ερμής. Είναι ο θεός που βάζει σημάδια με σωρούς λίθων για να επισημάνει τους δρόμους στο διαβάτη.(Και ενώ οι αρχαίοι μας πρόγονοι σέβονταν και διατηρούσαν το έθιμο να ανοίγουν καινούργιους δρόμους  και να φτιάχνουν τα «Ερμεία» οι σύγχρονοι νέοι καταστρέφουν τα σήματα των οδών για να μπερδεύουν και να δυσκολεύουν την ανθρώπινη επικοινωνίαΕίναι και αυτό μια σύγχρονη ευρεσιτεχνία !! ). Επειδή ο  Ερμής είναι   και   θεός των εμπόρων   τον βάφτισαν και σαν θεό των κλεφτών  . Αυτό είναι ανακριβές. Ο Ερμής επινόησε τη ζυγαριά τα μέτρα και τα σταθμά.  Την εποχή εκείνη ήταν απαγορευμένα «τα δύο μέτρα και δύο σταθμά». Τώρα συχνά ο οι σύγχρονοι  παραβιάζουν  τον κανόνα τούτον σε πολλά επίπεδα. Ο εφευρετικός  Ερμής είναι  ο συμβολικός θεός της συμφιλίωσης, της διαπραγμάτευσης , του διαλόγου και της αγγελίας. Γι’ αυτό ο Δίας τον είχε προσλάβει αγγελιοφόρο  του, σήμερα θα λέγαμε διευθυντή     Διαβιβάσεων και Επικοινωνιών.

Ο Ερμής είναι θεός και προστάτης των ταξιδιωτών εκτός των συνόρων τους,  μισεί τη βία του πολέμου που καταστρέφει συγχρόνως    το εμπόριο και την επικοινωνία.( Απορίας άξιον πως η Γενική Γραμματεία Τουρισμού  και  οι ταξιδιωτικοί μας πράκτορες δεν τον όρισαν έφορο των Ταξιδιών στην  Ελλάδα   στη χώρα μας μια χώρα εξόχως  τουριστική.   Τα μόνα κέρδη που αυτός ο θεός δεν ευνοεί είναι τα πολεμικά κέρδη.   Παρόλο που είναι θεός της επικοινωνίας απεχθάνεται και μισεί τα προπαγανδιστικά ψέματα  που μεταχειρίζονται για το χαμό τους  οι εριστικοί λαοί. Σε μια από τις κωμωδίες του ο Αριστοφάνης βάζει στο στόμα του Ερμή «μια οξεία επίθεση εναντίον των κακών ηγετών του λαού που με τις άκαιρες κραυγές τους διώχνουν την ειρήνη από τη χώρα τους… δηλώνει ακόμη ότι τον Ερμή τον ευχαριστεί περισσότερο η ανάσα της θεάς των Γιορτών παρά η μυρωδιά του στρατιωτικού  γυλιού»  Επί πλέον ο Ερμής ήταν ο ψυχοπομπός των  νεκρών στον Αδη.

(Δυστυχώς, πρόσφατα  ορισμένοι  σκοταδιστές  και θρησκόληπτοι συνάδελφοι   εντελώς αυθαίρετα αφαίρεσαν τον θεό Ερμή και έκαναν προστάτη τον ιερομόναχο Παΐσιο ως προστάτη του Όπλου των Διαβιβάσεων.  Φρονώ ότι ένα τέτοιο πολύτιμο  παγκόσμιο σύμβολο   ότι πρέπει η   Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του ΥΕΘΑ να το αποκαταστήσουν στην  προτέρα του  χρήση,  όπως το είχε   επιλέξει     η  άξια ηγεσία με την πλούσια πολεμική της πείρα,  όταν οργάνωσε το   1946 το νέο Όπλο των Διαβιβάσεων. Σε μια δυτική χώρα όπως η Ελλάς  που λίαν προσεχώς το κράτος  θα προβεί στον διαχωρισμό του  από τα θρησκευτικά δόγματα, δεν έχει θέσει ένας έστω χριστιανικός άγιος ή αγία σαν προστάτης των Ε.Δ.  Ανήκουν σε παρωχημένες εποχές.Αυτά  που  καταδικάζουμε στα θεοκρατικά κράτη  δεν πρέπει να τα κάνουμε εμείς πράξη)

Ο Ελληνικός λαός  αντιμετωπίζει   και τις πιο σκληρές  κρίσεις  της ζωής μέσα από τη λαϊκή του σοφία του, τους χορούς, τις γιορτές και τα τραγούδια και να υψώνει το ηθικό του. Στον αγώνα του βοηθούς είχε και τους θεούς του οι οποίοι ήταν πλασμένοι από τον ίδιο  τον λαό για να τον εκφράζει.(Σήμερα δεν είναι τόσο ικανός , εφευρετικός και τολμηρός όσο οι αρχαίοι πρόγονοι του. Τούτο αποδίδεται στον εμβολιασμό του από    ξενόφερτους  θεούς  που τον απόκοψαν  από τις προγονικές του ρεζές, τις παραδόσεις  και τον πολιτισμό του. Μετά τον εκχριστιανισμό του  έγινε ένα διαφορετικό υβρίδιο  και  σταμάτησε να παράγει πνεύμα. Κάποιος μάλιστα έκανε μια παρομοίωση που δεν αφίσταται της  πραγματικότητας: Όπως ο ίππος  και ο  όνος  παράγουν τον ημίονο(= μουλάρι), ζώο ανθεκτικό αλλά ανίκανο να  παράγει γόνους, έτσι και ο Έλληνας μετά τον εμβολιασμό του με το ιουδαιοχριστιανικό δόγμα έγινε   διαφορετικός, άλλαξε τη φιλοσοφία του και μεταβλήθηκε μισός Έλληνας και μισός Ιουδαίος.)

Μόνο μία θεότητα σεβάστηκαν οι Έλληνες και δεν τόλμησαν να την εξανθρωπίσουν , ούτε με  αγάλματα να την αναπαραστήσουν . Αυτή είναι η Μοίρα ! Συχνά την παρουσιάζουν  σαν τρισυπόστατη  : 1/ η  Κλωθώ   πλέκει τα σενάρια, 2/ η   Λάχεση   ρίχνει τους λαχνούς, και 3/η Ατροπός  που   τα επικυρώνει και τα κάνει αναπότρεπτα.  Είναι μια απόμακρη, απροσπέλαστη και αποτρόπαια θεά που στέκει από τον άνθρωπο  και την κοινότητα  μακριά αλλά   τους επηρεάζει   συνήθως προς το Κακό . Είναι ο άγνωστος νόμος του Σύμπαντος που το κρατάει σε ισορροπία. Άλλη το ονομάζουν «θεία πρόνοια»  Κάθε φορά που ο άνθρωπος ή η κοινότητα παραβαίνει το φυσικό νόμο έρχεται η Μοίρα σαν τιμωρός θεά και φέρνει   καταστροφή ή οποία  δημιουργεί μια νέα κατάσταση και μια νέα ισορροπία την οποία επιβάλλουν οι αόρατες δυνάμεις του Σύμπαντος .Στις καταστάσεις αυτές η ελευθερία του ανθρώπου είναι περιορισμένη διότι είναι αδύνατον να υπερνικήσει τις δυνάμεις της φύσεως. Συχνά μας επισκέφθηκε   στο παρελθόν με τους κατακλυσμούς , τους μεγάλους σεισμούς και καταποντισμούς , τα βλέπουμε   σήμερα με τη θεομηνία στη Θεσσαλία , τις πυρκαγιές κάθε καλοκαίρι και ιδιαίτερα στον Έβρο, την Αττική. Ηλεία κ.α και θα το δουν οι νεώτεροι σε  οξύτερο βαθμό  στο μέλλον λόγω της Κλιματικής Αλλαγής. Αυτή οφείλεται στην  ανθρώπινη καταστροφή της Γης ή σε  κάτι άλλο που αγνοούμε προς το παρόν. Ενώ παλιά ο άνθρωπος  δεν ήταν σε θέση να  προβλέψει τα διάφορα καταστρεπτικά φαινόμενα    τώρα η επιστήμη είναι σε θέση να τα προβλέπει σε βάθος χρόνου (21/9/23) Συνεχίζεται

Αμφικτύων

* Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΘΑ  ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ : <AMPHIKTΥΩΝ>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *