ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ

 ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥΟΥΤΩΣ ΕΧΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ‘ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ’ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ. ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥΤΟΥ: ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ. ΤΟΥΤΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΝΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ. ΝΑ ΕΜΒΑΘΥΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΞΑΚΤΙΝΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ . ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΟ ΦΡΟΥΤΟ ΟΙ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΟΜΟΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ ΠΛΟΤΙΣΜΟ

ΤΩΡΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΤΑ ΑΕΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΣΤΑ ΜΜΕ ,ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ  Η  ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΡΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ.  

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ . ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΙΟΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΡΟΡΙΚΕΣ  ΡΙΖΕΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΣΙΑ. ΟΜΙΛΟΥΝ ΙΔΙΩΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ.  ΤΟ ΚΡΑΤΙΣΙΟ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΕΞΩΘΕΝ  ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ . 

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η  ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ,  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ , ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ κ.α 

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ : ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΗ ΠΑΙΔΕΙΑ; 


ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ 

Γ. Μπαμπινιώτης: Δεν έπρεπε ποτέ να αναγνωρίσουμε «μακεδονική» γλώσσα

Τη δική του απάντηση στις αναφορές του Ζόραν Ζάεφ περί «μακεδονικής γλώσσας» έδωσε ο καθηγητής γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, τονίζοντας πως πρόκειται για βουλγαροσερβική γλώσσα που δυστυχώς δεχτήκαμε να τη λέμε «μακεδονική» και τώρα γεννάμε «ορέξεις».

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Μπαμπινιώτης επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μια στρεβλή σύλληψη, διατύπωση που δυστυχώς τη δεχτήκαμε και εμείς να τη λέμε “μακεδονική”».

Ο κ. Μπαμπινιώτης συνέχισε λέγοντας: «Για αυτό όταν υπογράφεις μια συμφωνία προσέχεις τι μπορεί να προκύψει από αυτή, για αυτό ποτέ δεν έπρεπε να έχει αναγνωριστεί ως “μακεδονική” γλώσσα η βουλγαροσερβική των Σκοπίων, από εκεί και πέρα γεννάμε ορέξεις.»

Ο καθηγητής γλωσσολογίας θύμισε ότι η γλώσσα δεν είναι ένα απλό εργαλείο: «Η γλώσσα είναι ταυτότητα για αυτό επέμεναν και οι Σκοπιανοί να ονομαστεί έτσι η γλώσσα τους διότι είναι η άλλη όψη μαζί με το έθνος που αποτελεί την ταυτότητά τους και την κέρδισαν ανοήτως, ως μεγάλο λάθος εκ μέρους μας, εκμαίευσαν ένα ακόμη στοιχείο για να μιλάνε για τη δική τους “μακεδονική” ταυτότητα. Δεν έπρεπε ποτέ να το αναγνωρίσουμε.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *