ΠΡΑΚΤΩΡ ,  ΑΜΕΤΡΟΕΠΗΣ   Ή «ΛΑΓΟΣ» ;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων 

Εξοργισμένη η Ομογένεια της Αμερικής από τη κατάπτυστη δήλωση του υφυπουργού Παιδείας και καθηγητού του Διεθνούς Δικαίου κ. Άγγελου Συρίγου , ο οποίος δήλωσε ότι «δεν θα ήταν κακό να πάρει η Τουρκία τα α/φ F-16 Viper όταν :

α/ Η Ομογένεια μας δίνει μάχη για το σταμάτημα από το βαθύ κράτος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίον διάκειται ευνοϊκώς στο αίτημα της Τουρκίας για τη χορήγηση των εν λόγω  α/φ.

β/ Ο ένθερμος φιλέλληνας   Γερουσιαστής και Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ δηλώνει ότι θα βάλει φραγμό με βέτο στην προμήθεια της Τουρκίας αν δεν εκπληρώσει τους όρους που έχει θέσει( παύση της πολεμικής ρητορικής της Τουρκίας, υπέρπτηση και παραβίαση του Ε.Ε.Χ κ.α)

γ/ Όταν ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας κ. Τσαβούσογλου μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα για κρίσιμες συνομιλίες με την Αμερικανική Κυβέρνηση επί του θέματος

δ/ Όταν οι Τούρκοι ηγέτες καθημερινά συνεχίζουν την πολεμική ρητορική κατά της Ελλάδος και Κύπρου,   φθάνοντας στα όρια του εξευτελισμού  της χώρας.

Οργή προξένησε και στην Ελληνική κοινή γνώμη όπως  διαπίστωσα  στις ιστοσελίδες  από   σχόλια  ήκιστα κολακευτικά για   την κατάπτυστη δήλωση  Συρίγου. Ο εν λόγω υπουργός και καθηγητής συνήθως μετρά πολύ τα λόγια του και πάντα είναι μέχρι παρεξηγήσεως  μετριοπαθής και μοιάζει όταν ομιλεί για τα Ε/Τ σαν κάτι να θέλει να κρύψει.

Αν ο κ. Συρίγος  ΔΕΝ είναι ο «λαγός» του κ. Μητσοτάκη, όπως τον κατηγορεί η αντιπολίτευση ,τότε είναι  πράκτωρ της Τουρκίας(μάλλον απίθανο} ή αμετροεπής(κοινώς γκαφατζής);  Το κακό όμως το έκανε.  Στην περίπτωση αυτή δεν πρέπει ο κ. Πρωθυπουργός να τον αποπέμψει για την πελώρια  γκάφα του εν όψει μάλιστα εκλογών;

Δυστυχώς, η Ελλάδα προδίδεται πάντα  εκ των ένδον . Είναι γνωστή η  δήλωση του ομογενούς πρώην γερουσιαστή των ΗΠΑ  κ. Κρις Σπύρου για την προδοσία της Μακεδονίας: «Η Ομογένεια είχε λάβει διαβεβαίωση του προέδρου των ΗΠΑ κ. Κλίντον ότι δεν θα δώσει όνομα στα Σκόπια που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία» , αλλά η Κυβέρνηση τότε του πατρός Μητσοτάκη  χάριζε εκείνη το όνομα και ανέτρεψε τον αγώνα της Ομογένειας, κατά δήλωση του τότε προέδρου των ΗΠΑ κ. Κλίντον»  Την προδοσία συνέχισε και  επικύρωσε  το διώνυμο Τσίπρα –Κοτζιά με την ειδεχθή Συμφωνία των Πρεσπών την οποίαν  προσυπέγραψαν σχεδόν και οι 300 της Βουλής.

Τώρα που δίνουμε την ύστατη μάχη  στο Αιγαίο και στην Κύπρο ο Ελληνισμός είναι πολύ ανήσυχος μήπως όλα αυτά είναι« σημεία μιας νέας προδοσίας» πριν μας παρουσιάσουν τη διχοτόμηση και συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και τα δανεικά «Μάρμαρα του Παρθενώνα» ωσάν προεκλογική επιτυχία ; ( 8/1/23)

Αμφικτύων

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε. α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα  με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *