« ΚΑΘΙΣΤΕ ΦΡΟΝΙΜΑ ΑΧΡΟΝΙΑΓΑ»

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

«Καθίστε φρόνιμα αχρόνιαγα γιατί θα σας ρίξω  Ταιφούν» μας απειλεί ο «μπαμπάς»  Ερντογάν και εμείς εκτελούμε φοβισμένα   τις  εντολές του . Που καταντήσαμε; Μόνο στον  Καραγκιόζη βλέπαμε τέτοιες καταστάσεις

 Η ανίκανη και φοβική  πολιτική μας ηγεσία από τη Μεταπολίτευση πάσχει από τουρκολαγνία  . Πίστεψε στην Ελληνοτουρκική φιλία , ανακήρυξε  μονομερώς   «στρατηγικό εταίρο την Τουρκία»στήριξε  την ένταξη της στην Ε.Ε , ο ΓΑΠ  χόρεψε  ζεϊμπέκικα,   ο Κώστας έκανε κουμπαριές, ο Σημίτης διέλυσε το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα  και όλες οι κυβερνήσεις αρνήθηκαν να εκμεταλλευτούν τον ενεργειακό μας πλούτο .

Η Τουρκία δεν σταμάτησε το Οθωμανικό όραμα Δέχθηκε   σαν προσωρινό  το καθεστώς της Λοζάνης. Με την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο  το 1974  έθεσε φανερά τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο και στη Θράκη  .  Οι  δικοί μας ξενόδουλοι ηγέτες   αγνόησαν τα μακροπρόθεσμα Ελληνικά  συμφέροντα  προς όφελος των κομματικών τους  συμφερόντων και  των τοιούτων του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ευρώπης .  Με  τις συνεχείς υποχωρήσεις (αναβολή επεκτάσεως των Χ.Υ στα 12Ν.Μ καθορισμό  ΑΟΖ  ανοχή στις παραβιάσεις του Ε.Χ κσι των Χ.Υ)    μας  οδήγησαν  σε κατάσταση κράτους «μειωμένης κυριαρχίας»

Με καθυστέρηση μισού αιώνα  μόλις τώρα άρχισαν οι ανίκανοι πολιτικοί μας κάποια κινητοποίηση(ενίσχυση των Ε.Δ σύναψη συμμαχιών ,οριοθέτηση ΑΟΖ με Ιταλία και μερικώς με Αίγυπτο)

Η Τουρκία  μας έβαλε υπό ομηρία με την αναβάθμιση των  αστήρικτων  διεκδικήσεων  της  και της πολεμοχαρούς ρητορικής  όχι μόνο στην Κύπρο , Αιγαίο , και     Θράκη αλλά τώρα στην Κρήτη και το Ιόνιο  , θέτοντας την Ελλάδα σε μια πρωτοφανή στα διπλωματικά χρονικά ομηρία ωσάν να είμαστε «προτεκτοράτο». Πολύ αργά το φοβικό μας πολιτικό σύστημα κατάλαβε την Τουρκική περικύκλωση και άρχισε βραδέως να ευαισθητοποιεί τα εθνικά του αντανακλαστικά   

Επικαλούνται  το Διεθνές Δίκαιο  και το τοιούτο της Θάλασσας  χωρίς να το εφαρμόζουν για την επέκταση των Χ.Υ και  της  ΑΟΖ ,  με αποτέλεσμα να το έχουν αποδυναμώσει.

Εγκαταλείψαν  επί δεκαετία  τις Ε.Δ στο έλεος των Μνημονίων  και των δανειστών   

Αδρανοποίησαν την Πολεμική μας Βιομηχανία, παρότι ξοδεύουμε το 2,5% του ΑΕΠ σε εξοπλισμούς και πρόσφατα αγοράσαμε οπλικά συστήματα αξίας $ 14 δισ. η  αμυντική μας βιομηχανία δεν κέρδισε ούτε ένα ευρώ,  ενώ η Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία  που άρχισε μετά από εμάς  φέτος  έκανε  εξαγωγές  $  4 δισ  .

 Δεν  οργάνωσαν  Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας για την χάραξη Εθνικής Στρατηγικής , διαχείριση των κρίσεων και ψυχολογικών επιχειρήσεων, δεδομένου ότι  το Τουρκικό    δόγμα   είναι πάγιο και πολεμικό  και δεν πρόκειται να αλλάξει με τις αλλαγές καθεστώτων. Συζητούν στα ΜΜΕ για ανοησίες και σκάνδαλα. αντί να  ασχολούνται με  θέματα  ενίσχυσης της άμυνας  του έθνους και της οικονομίας μας όπως :

 1/ Χαλύβδωση του φρόνηματος , με την υιοθέτηση  στρατιωτικής εκπαίδευσης( νέων –νεανίδων) από τα σχολεία και με  αφανή προετοιμασία να  φθάσουμε στο ανώτατο επίπεδο   ετοιμότητος Ε.Δ -Λαού απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα  

2/ Κήρυξη Πανεθνικού  συναγερμού του απανταχού Ελληνισμού και Φιλελλήνων, αναθέτοντας αποστολές(Παροχή πληροφοριών , Ψυχολογικού πολέμου, παροχή ειδικών τεχνικών γνώσεων κ.α)

3/ Απαίτηση  από  συμμάχους  και εταίρους πέραν των ευχολογίων  και της αμφισημίας των να πάρουν σαφή θέση έναντι της Τουρκικής απειλής. Ιδιαίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ    να σταματήσει  το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου γιατί έτσι φέρνει πιο κοντά τον πόλεμο και θα χάσει  και τους δύο.

  4/ Δέσμευση κομμάτων  στις προσεχείς εκλογές  στην άμυνα των ζωτικών μας συμφερόντων ( νησιών Αιγαίου-ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδος-Κύπρου-επέκταση Χ.Υ στα 12 Ν.Μ, Θράκη , εξόρυξη υδρογονανθράκων  κ.α)

5/ Διάλυση των αντεθνικών ΜΚΟ χωρίς καθυστέρηση

6/ Αλλαγή του δόγματος της παθητικής αμύνης ώστε σε περίπτωση   τουρκικής προετοιμασίας επιθέσεως να εφαρμόσουμε ενεργητική άμυνα και προληπτική επίθεση (5/1/23)

Αμφικτύων

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε. α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωναμε το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *