ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Κάθε ζων οργανισμός διαθέτει τρία ένστικτα:   Αυτοσυντήρησης ,    Συμβίωσης στην ομάδα  και   Διαιώνισης του . Τούτο ισχύει και για τα έθνη. Η πανάρχαια φυλή μας χωρίς αυτά ίσως να είχε εξαφανισθεί εν μέσω άγριων και βάρβαρων φυλών. Όμως εσχάτως εμφανίζει  αλόγιστη χαλάρωση ωσάν να έχασε τις παραδοσιακές της αξίες. Στο ένδοξο παρελθόν μας επιβιώσαμε εν μέσω διαφορετικών πολιτισμών, θρησκειών , επιδρομέων και κατακτητών και αποφύγαμε την εξαφάνιση μας χάρις  στο  πνεύμα,  φιλοπατρία  και  ανδρεία  της φυλής μας.

Για κακή μας μοίρα αποκτήσαμε κακό γείτονα  Πριν 11 αιώνες   κατέκτησε  τα πατρογονικά μας εδάφη στη Μικρά Ασία το άξεστο και απολίτιστο φύλλο των  Τουρκομογγόλων Ασιατών . Αυτό μας κράτησε σε σκλαβιά  για  400 χρόνια μέχρι την εθνική μας Παλιγγενεσία το 1821

Είχαμε πιστέψει  ότι όλα πέρασαν και ρίξαμε λήθη στο παρελθόν  και θελήσαμε να συμβιώσουμε ειρηνικά  με τον πρώην σφαγέα και δυνάστη μας. Όμως αυτός ποτέ δε λησμόνησε τον  βάρβαρο  παρελθόν  του σαν  κατακτητής  και εκτελεστής   γενοκτονιών, εξαφανίσεις αιχμαλώτων κ.ο.κ  με πρώτο θύμα τον Ελληνισμό και τον πολιτισμό μας, τον οποίο  καταστρέφει στη Μ. Ασία (Αγία Σοφία, παραχάραξη αρχαίων μνημείων, γκρέμισμα εκκλησιών κ.α.)

Από το 1974 με την εισβολή του Αττίλα στη Β. Κύπρο μας έδειξε την πραγματική του ταυτότητα. Είναι ο ίδιος ο τουρκομογγόλος κατακτητής που  έσφαζε με  το  γιαταγάνι  και τώρα σκοτώνει με «F-16». Αυτός  έγινε αχώριστος εραστής κάθε επίδοξου κοσμοκράτορα και τώρα συνδιαλέγεται με   ΗΠΑ ,  Ρωσία,  Ε.Ε και με τρομοκράτες τζιχαντιστές.   Η επιλήσμων ηγεσία μας μετά τη μεταπολίτευση   προσπαθεί να κατευνάσει τον θηριώδη γείτονα με συνεχείς παραχωρήσεις . Όμως αυτός δεν αρκείται  σε συνδιαλλαγή.Τα θέλει όλα. Έκανε  γνωστά τα σχέδια του για  νεκρανάσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αντί από τότε το πολιτικό μας σύστημα  να κηρύξει  εθνικό συναγερμό  παραχωρεί  έδαφος και κυριαρχικά μας δικαιώματα   για   πρόσκαιρη «ειρηνική συμβίωση». Αλλά   από τότε που  ο Τούρκος   ήπιε  το αίμα των Κυπρίων αδελφών μας αφήνιασε  και τώρα  ζητάει πλέον να φάει τη «καρδιά» μας. Το Αιγαίο μας !!  Επιθυμεί σύμφωνα με δηλώσεις του να καταστήσει  τη χώρα μας υποτελή και προτεκτοράτο της Τουρκίας.

Μας έχει κηρύξει υβρικό πόλεμο Με τις συνεχείς  υπερπτήσεις και την  επιθετική και προκλητική ρητορική του έχει κηρύξει υβριδικό πόλεμο σε βάρος της  χώρας μας. Οι συνεχείς παραβιάσεως του ΕΕΧ και των   νησιών μας   ισοδυναμούν με  ακήρυκτο  πόλεμο και αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας  .   Μας κάνει  ολοκληρωτικό πόλεμο, το μόνο δε που λείπει είναι η έναρξη πυρών. Η Τουρκία   δεν αφήνει ούτε σπιθαμή χώρο για διαπραγμάτευση και συνδιαλλαγή   .

Ηττοπαθείς Κυβερνήσεις στάθηκαν ανίκανες να προετοιμάσουν και εκσυγχρονίσουν ηθικά , πνευματικά, υλικά και τεχνολογικά τη χώρα για να αντιμετωπίσουμε  την  επερχόμενη με βεβαιότητα ένοπλη σύγκρουση .

Αντίθετα,   είπαν: «η Κύπρος είναι μακριά» δέχθηκαν το τραγελαφικό πολίτευμα της  «Διζωνικής-Δικοινοτικής Ομοσπονδίας» αναγορεύσαμε

την Τουρκία  «στρατηγικό μας   εταίρο» συνεχίζουμε τα διπλωματικά «σούρτα-φέρτα» στην Πόλη(με κουμπαριές και ζεϊμπέκικα)   ενώ  ταυτόχρονα  η Τουρκία μας κάνει ψυχρολουσίες στο Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο  με  νέα τετελεσμένα(Ιμια, γκρίζες ζώνες, βραχονησίδες κ. α), εμείς με  ατέρμονες συζητήσεις  ενώ η Τουρκία συνεχώς  μας θέτει  νέες αστήρικτες και παράνομες  απαιτήσεις ,  εμείς όμως «δε διεκδικούμε τίποτα» και  τρεφόμαστε με  αυταπάτες περί  «Διεθνούς Δικαίου» και   «Δικαίου της Θάλασσας» χωρίς να τα εφαρμόζουμε ένεκα φοβίας , ενώ αυτή   τα εφαρμόζει όπου τη συμφέρει  , μας ζητάει να μοιράσουμε τα υπάρχοντα μας μισά-μισά, χωρίς αυτή να  βάζει κάτι στη μοιρασιά, αλλά για μάς «είναι καλός ο διάλογος» ακόμη και μεταξύ κουφών  ή κακούργων;

Τα δώσαμε όλα στις ΗΠΑ χωρίς  αντάλλαγμα και φυσικά οι Αμερικανοί μας θεωρούν δεδομένους και δουλοπρεπείς και δε μας λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν ,   σαν πρωτοπαλίκαρα  καταδικάσαμε   τη «Ρωσική ειδική επιχείρηση»  αλλά δεν  ζητήσαμε  την καταδίκη και της «Τουρκικής ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο», συμφωνήσαμε στις κυρώσεις χωρίς επιφύλαξη για τα συμφέροντα μας(τουρισμό, αγροτικά προϊόντα) , και «γιούργια» κατά Ρωσίας αγνοώντας ότι όσο αδυνατίζει η Ρωσία τόσο δυναμώνει η Τουρκία ,  πάμε φοβισμένοι στα διάφορα φόρα και «παθαίνουμε γλωσσοδέτη»  για να μη δυσαρεστήσουμε   «συμμάχους»   και «εταίρους», έχουμε βέτο και ποτέ δεν κάναμε χρήση  του, δεν επεκτείναμε τα Χ.Υ στα 12Ν.Μ στο Αιγαίο , εγκαταλείψαμε το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα , δε θέτουμε την αποχώρηση  των κατοχικών στρατευμάτων  από την Β. Κύπρο, δε ζητήσαμε την είσοδο της Κύπρου στο ΝΑΤΟ,   δε θέσαμε στο ανώτατο επίπεδο το “casus beli” ,   τις  υπερπτήσεις στα νησιά μας αλλά  τις θεωρήσαμε  σαν τουρκική  « ιδιαιτερότητα» και όχι σαν πολεμική πράξη , το ΝΑΤΟ κωφεύει σαν Πόντιος Πιλάτος υπέρ της Τουρκίας , όταν η Τουρκία μας θέτει θέμα  «αποστρατικοποίησης»  των νησιών   γιατί αλλιώς δε μας ανήκουν εμείς τρέχουμε στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων,   και τώρα  φθάσαμε στο σημείο να   μας «δουλεύουν»  αγρίως οι Τουρκαλάδες ότι εμείς «παραβιάζουμε» το Αιγαίο τους  διότι  επισκέπτονται οι αξιωματούχοι και τα πλοία μας τα   «νησιά τους», αλλά εμείς συνεχίζουμε να συνομιλούμε .  Το Ισραήλ   συνομιλούσε με αυτούς που δεν το αναγνώριζαν και ήθελαν να το σβήσουν από το χάρτη; Την ίδια στιγμή «μπουλούκια» οι Έλληνες τουρίστες αφήνουν στην Πόλη τα λεφτά τους για να γίνουν βόλια ενάντια στα παιδιά μας, γίνονται τρελές «μπίζνες» στην Τουρκία και μυστικές λέγεται συνομιλίες με συναίνεση και  της αντιπολίτευσης και άλλα τινά . Αν  αυτά συμβαίνουν  και μένει κυβέρνηση και  αντιπολίτευση   αδρανής και τα ΜΜΕ   παρουσιάζουν κάθε πρωί το «σουλτάνο»  για  να μας δώσει  τις σκέψεις του,  τότε η πατρίδα μας έχει γίνει χωρίς πόλεμο προτεκτοράτο της Τουρκίας και χώρα υποτελής.Μήπως λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης για να ευχαριστήσει το φιλοτουρκικό   Στέιτ Ντιπάρτμεντ  και τον εσχάτως μεταλλαχθέντα(;) Πρόεδρο Μπάιντεν  δεν πει αυτά που  επιβάλλεται  να πει και να  ζητήσει,  αλλά  γίνει ο συνήγορος του  κ. Ερντογάν , όπως επιθυμούν κύκλοι των ΗΠΑ; Δε θέλω να το πιστέψω αλλά όλα σήμερα είναι πιθανά μετά την προδοσία της Μακεδονίας και από τα τρία παραδοσιακά κόμματα .

Αμφικτύων

1/5/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης>

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *