ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΛΑΚΤΙΣΜΑ ΤΟΥ Γ’ Π.Π;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Στη συνέλευση των   Νατοϊκών  ηγετών στο Ραμστάιν    Γερμανίας στις 26/4  δόθηκε από τον ΥΠΑΜ των ΗΠΑ κ. Λόιντ το στρατιωτικό λάκτισμα του Γ’.Π.Π. Αυτό  επιβεβαιώθηκε   με το σκληρό μήνυμα του έμπειρου  ΥΠΕΞ της Ρωσίας κ. Λαβρόφ ο οποίος  κατηγόρησε  τη Δύση ότι  οδηγεί  τον κόσμο  σε Πυρηνικό Πόλεμο.

Προφανώς, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας δεν πήγαν  όπως ανέμενε  και τώρα πιέζεται αφόρητα από το ΝΑΤΟ ,   το οποίο  εξοπλίζει μαζικά την Ουκρανία  σε βαθμό ώστε να μην   αφήνουν έδαφος διαφυγής στη Ρωσία, παρά μόνο το ολοκαύτωμα ενός πυρηνικού πολέμου. Η  Ρωσία δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει με συμβατικά μέσα σύσσωμη την νατοϊκή συμμαχία  και την έχουν στριμωγμένη στη γωνία . Αν είχε καταγάγει αστραπιαία νίκη   στην Ουκρανία   τότε θα είχε αλλάξει υπέρ αυτής η κατάσταση.

Σύσσωμο το ΝΑΤΟ-ΗΠΑ θέλουν να   βάλουν την Ουκρανία  στο ΝΑΤΟ και ακόμη να την κάνουν και πολιτεία των ΗΠΑ είπαν μερικοί. Αυτά είναι όντως μεγαλεπίβολα και εξωφρενικά  σχέδια και δεν έγιναν εξ αιτίας της ρωσικής  εισβολής της 24/2/22.  Ο πόλεμος που ξεκίνησε υποτίθεται  κατά της Ουκρανίας τώρα διεξάγεται ανοιχτά μεταξύ   Ρωσίας και  νατοϊκών δυνάμεων  και των μισθοφόρων τους.

Η  παράταση του πολέμου  ευνοεί το ΝΑΤΟ διότι  ενισχύει με νέα   οπλικά συστήματα ακόμη και  μακρού βεληνεκούς  την Ουκρανία. Προοδευτικά  ο ουκρανικός στρατός  θα  αποτελέσει επιθετική δύναμη κατά των Ρωσικών δυνάμεων εισβολής   και η Ουκρανία βάση εξορμήσεως  κατά  της  Ρωσίας .  Η  διακοπή της ενέργειας σε Πολωνία και Βουλγαρία- αν δεν πληρωθεί σε ρούβλια-είναι κλιμάκωση του οικονομικού πολέμου κατά του Δολαρίου, της  Ε.Ε και του ΝΑΤΟ.

Όσον αφορά στη ρωσική επιχείρηση κατά της Υπερδνιστερίας όσο χρόνο η Ουκρανία κρατάει το Νικολάεφ και την Οδησσό είναι προβληματική  η διατήρηση του παρευξείνιου ρωσικού τόξου από Αζοφική,  Μαριούπολη, Σεβαστούπολη, Κριμαία, Οδησσός , Υπερδνειστερία, Μολδαβία.

Το ΝΑΤΟ ασφαλώς με την κλιμάκωση  κερδίζει έδαφος,      αλλά το φέρνει αντιμέτωπο ενός πιθανού ρωσικού πυρηνικού πλήγματος στην Ουκρανία. Όμως  μεγάλη χαμένη είναι  η Ε.Ε . Άβουλη,  με ηγέτες «λακέδες» , διχασμένη και από το χέρι των  ΗΠΑ χειραγωγούμενη τώρα την  πλήττουν   οι κυρώσεις  που επέβαλε κατά της Ρωσίας. Και όσο  ο πόλεμος θα διαρκεί τόσο θα αποσταθεροποιείται η  ευρωπαϊκή οικονομία.  Αυξανομένης της  πίεσης  κατά της Ρωσίας  θα αυξάνονται οι ελλείψεις σε  ενέργεια και πρώτες ύλες    στην  Ευρώπη και στον κόσμο.  Τώρα  η Ε.Ε   με σπασμωδικές κινήσεις προσπαθεί να απεξαρτηθεί από τη Ρωσία κατ’ εντολή των ΗΠΑ. Αν όμως   ερχόταν σε ένωση με τη Ρωσία θα γινόταν υπερδύναμη και θα ανταγωνιζόταν τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Η αχόρταγη και αποικιοκρατική  Δύση  έφτιαξε ύλη αλλά δεν ακολούθησε το  αρχαιοελληνικό «μέτρον άνθρωπος» Αυτός ο  αλαζών και άπληστος  δυτικάνθρωπος χωρίς ψυχοπνευματική συγκρότηση    οδηγείται τώρα  αφηνιασμένος  στην διαρπαγή του πλούτου της Σιβηρίας που ενδέχεται να γίνει η αυτοκαταστροφή του. Είναι η  νέα αποικιοκρατία με στολή ΝΑΤΟ και δόγμα  «παγκοσμιοποίησης»

Το παράδοξο όμως είναι ότι τα ημέτερα  ΜΜΕ αντί να ασχολούνται με τα προβλήματα που δημιουργεί στην Ελλάδα  η παγκόσμια κρίση  ασχολούνται με την κλυδαρότρυπα της Ρούλας, τα εγκλήματα, τα βασιλικά ανάκτορα  και άλλες αηδίες. Προφανώς, από παντελή άγνοια των άφρονων και απαίδευτων   πολιτικών και δημοσιογράφων

Και φυσικά ουδεμία κριτική της λίαν «ευαίσθητης» Δύσεως για  για τα ανοσιουργήματα Ερντογάν (καταστροφή Αγίας Σοφίας) και Ζελένσκι(κατεδάφιση αγαλμάτων ) .

Αμφικτύων

27/4/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης>

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *