Ε. Ε ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Ο  ΗΠΑ για να κρατούν την Ευρώπη υπό κατοχή με το ΝΑΤΟ    είχαν σαν φόβητρο στο παρελθόν τη Σοβιετική Ένωση και τώρα την αντικατέστησαν με την Καπιταλιστική Ρωσία . Πάγια πολιτική των ΗΠΑ  είναι να έχουν μόνιμο εχθρό τη Ρωσία, αλλά σε βαθμό ώστε  να μην την εξωθούν στην αγκαλιά της Κίνας. Αυτό δεν σας εντυπωσιάζει; Και ως τώρα το έχουν επιτύχει παρά τις κατά περιόδους κρίσεις  και εντάσεις .Και τούτο διότι τα οικονομικά τους συμφέρονται δεν συγκρούονται.  Τελικά, τα βρίσκουν  και συνεχίζουν την παράξενη   σχέση τους: «ούτε πόλεμος ούτε ειρήνη»  με τη Ρωσία .  Παγίως όμως  υπόδουλη παραμένει η Ευρώπη στο ΝΑΤΟ  και   ευγνωμονεί  τις ΗΠΑ για την πυρηνική ομπρέλα που της παρέχει σαν προστασία από τη Ρωσία.

Αυτή είναι η αιτία που η Ευρώπη μια οντότητα 360 εκατ. ψυχών,  ενώ δημιούργησε μια οικονομική  κοινότητα  και μια   μεγάλη  αγορά, δεν μπόρεσε ως τώρα να  εξελιχθεί σε , ελεύθερη και ανεξάρτητη πολιτική οντότητα,  με δικό της στρατό, ικανή να υποστηρίξει τα σύνορα της και τα ζωτικά της συμφέροντα στον κόσμο.

Και το κυριότερο δεν μπόρεσε να αποκτήσει δημοκρατικούς θεσμούς (εκλεγμένο ευρωπαϊκό κοινοβούλια με θεσμικές αρμοδιότητες, εκλεγμένα κοινοτικά όργανα των Βρυξελλών με διοικητικές αρμοδιότητες)αλλά παραμένει ένα κενό  αλλά εξαιρετικά πολυέξοδο γραφειοκρατικό όστρακο.

Η Ευρώπη  πάσχει από παράταση της  παιδικής της εξέλιξης  και  αδυναμία  ωρίμανσης  , σε βαθμό ώστε κανείς να μη της δίνει σημασία, όπως δεν δίνει σημασία σε ένα προβληματικό παιδί. Αν όμως ΗΠΑ και Ρωσία έκλειναν ειρήνη τότε το ΝΑΤΟ  δεν θα είχε θέση και η Ευρώπη θα ήταν ελεύθερη να ζήσει χωρίς την προστασία του. Μια τέτοια στιγμή δημιουργήθηκε το 1999 με την αυτοδιάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, αλλά με ταχυδακτυλουργικές μεθόδους τότε δημιούργησαν νέο εχθρο του ΝΑΤΟ   την «τρομοκρατία» και παράταση της ζωής του.

Περίπου κατά τον ίδιο τρόπο διατηρούν και την Ελλάδα σαν άβουλο «παιδί» στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, έχοντας σαν φόβητρο την Νατοϊκή Τουρκία. Και η Ελλάδα φέρεται σαν ανώριμο «παιδί» που ζητάει προστασία από τις ΗΠΑ και παρέχει τα πάντα(τη Βόρεια Κύπρο, βάσεις σε όλη τη χώρα, γκριζάρισμα Αιγαίου κλπ) διότι θεωρεί ότι έτσι προστατεύεται από τις ΗΠΑ έναντι της  αρπακτικής και αναθεωρητικής Τουρκίας που την έχει μονίμως στοχοποιημένη. Όμως κατά περίεργο τρόπο βλέπουμε ότι οι ΗΠΑ λόγω των σοβαρών  συμφερόντων τους   στην Τουρκία τις βολεύει αυτή η σχέση «ούτε πόλεμος ούτε ειρήνη» μεταξύ Ελλάδος –Τουρκίας. Γιατί αν τα έβρισκαν μεταξύ τους τότε ζημιωμένη θα ήταν οι ΗΠΑ και ωφελημένες Ελλάδα και Τουρκία.

Συμπερασματικά καταλήγουμε ότι οι ΗΠΑ,  ή εν πάσει περιπτώσει το κέντρο πάνω από τις ΗΠΑ, που κινεί τα νήματα του κόσμου έχει καταστήσει τη Ρωσία και Τουρκία τα φόβητρα  , τις ΗΠΑ και το  ΝΑΤΟ  τους « προστάτες» των αδυνάτων , ενώ τα θύματα   είναι η  ανώριμη  Ευρώπη και η αδύνατη  Ελλάδα. Τόσο απλά αλλά λογικά

Αμφικτύων

2/2/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης>

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *