ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

1.   Η αποκάλυψη των προδοτικών επιστολών του ΚΚΕ προς την Σοβιετική Κυβέρνηση για απόσπαση της Βόρειας Ελλάδος από τον κορμό της χώρας εν συσχετισμώ και προς την απόφαση της Γ’ Ολομέλειας του ΚΚΕ τον Σεπτέμβριο του 1947, του γιουγκοσλαβικής εμπνεύσεως «Σχεδίου Λίμνες», που απέβλεπε στον  διαμελισμό  της βόρειας Ελλάδας από τον εθνικό κορμό , δημιουργεί την βάση να τεθεί το ΚΚΕ εκτός νόμου ως αντεθνικό , προδοτικό κόμμα ,αντισυνταγματικό  και  παράνομο κόμμα. Απορίας άξιον πως το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν υποχρέωσε  το ΚΚΕ  να ανοίξει τα αρχεία του   Συμμοριτοπολέμου για να χυθεί άπλετο φως στην κομμουνιστική προδοσία; Και δυστυχώς τούτο  συνεχίζει παντοιοτρόπως  ακόμη  και τώρα την ανθελληνική του δράση( υπονόμευση   Εθνικών Θεμάτων,    φιλοτουρκική,  αντιαναπτυξιακή ,   αντιδημογραφική,  αντιεργασιακή  πολιτική . με την  ευνοϊκή  του στάση   για την προσέλκυση λαθρομεταναστών κ.α)

2.   Η άθλια κόντρα και οι ασχημίες Πολάκη –Αδωνη Γεωργιάδη- των δύο πρωτοπαλίκαρων   ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ εμφανίζει το κατάντημα  του πολιτικού μας  κόσμου.   Ξεσκεπάζει  τη σαπίλα και  αντιδημοκρατική   στάση  των κομμάτων και κομματιδίων της Βουλής   . Όταν υπάρχουν τόσο σοβαρά  εσωτερικά και διεθνή προβλήματα που  ταλανίζουν  τη χώρα(Τουρκοποίηση Κύπρου  -Τουρκικές προκλήσεις. Ουκρανικό ηφαίστειο, ενεργειακό,  ακρίβεια, πανδημία-αντιδημοκρατικά μέτρα,  αφασία Ε.Ε κ.α) είναι εξοργιστικό ο πολιτικός κόσμος να ασχολείται επί τριήμερο με «κοκορομαχίες»  και τα ΜΜΕ να μας μολύνουν   με τις ανιδημοκρατικές αθλιότητες  των  Πολάκη-Αδωνη  . Και σαν να μην έφθανε αυτό ιδού και  οι προπαγανδιστές των σφυγμομετρήσεων να μας λένε «παραμύθια της Χαλιμάς» για τη στροφή του λαού στο ΚΙΝΑΛ του Ανδρουλάκη και ΓΑΠ.

3.   Η Κύπρος βαίνει προς βεβαία Τουρκοποίηση αφ’ ενός  λόγω  της εισρροής λαθρομεταναστών και αφ’ ετέρου λόγω   του  νέου Σχεδίου  των «δύο κρατών»  το οποίο μπήκε   επιθετικό και επικίνδυνο από το παράθυρο    όπως επιθυμούν οι Τούρκοι .  Δυστυχώς, τους ασκούς του νέου Αιόλου  άνοιξε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας  κ. Αθανασιάδης και ο νέος ΥΠΕΞ   κ. Κασουλίδης για να εξευμενίσουν δήθεν  το θηρίο (Τουρκία)  προκειμένου  να λύσει  το Κυπριακό. Προς τούτο πρότειναν την   παραχώρηση δικαιωμάτων διεθνούς Α/Δ στο αεροδρόμιο της  Τύμβου έναντι παραχωρήσεως των περιουσιών των Ελλήνων της Αμμοχώστου.Ετσι όμως αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος και την κατοχή και εισβολή του Αττίλα.  Ευτυχώς, η  πρόταση τους  απορρίφθηκε από τον Τατάρ. Πόσο είναι   γελασμένοι όταν οι Τούρκοι καθημερινά προχωρούν και κερδίζουν έδαφος (ακύρωση EASTMED , «Γαλάζια Πατρίδα»,  εποικισμός ¾ των  Βαρωσίων, στρατικοποίηση Β. Κύπρου, σκλήρυνση πολιτικής Τατάρ κ,α) από τις δικές μας υποχωρήσεις και αστοχίες. Και η Αθήνα παρακολουθεί αδιάφορη την διολίσθηση της Κύπρου στο στόμα της Τουρκίας. Αυτό  συντελείται  με την λύση των δύο κρατιδίων , όπου η ΤΚΔΒΚ(προτεκτοράτο της Τουρκίας) θα έχει λόγο και  στο έδαφος της  ελεύθερης Κύπρου  και  επομένως   η Κύπρος γίνεται   «προτεκτοράτο της Τουρκίας» και μπαίνει στην Ε.Ε από την πίσω πόρτα.

Αμφικτύων

1/2/ 2022

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης>

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *