Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

 Το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στη Μόσχα συμπίπτει με την σοβούσα κρίση στην Ουκρανία η οποία αν δεν υπάρξει αυτοσυγκράτηση και κατευνασμός μπορεί να γίνει αιτία ενός παγκόσμιου πυρηνικού πολέμου.

Γιατί αν οι ΗΠΑ επιμείνουν να εντάξουν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και δεν ενεργήσουν πυροσβεστικά ο πόλεμος είναι εγγύς.

 Αυτό δεν θα γίνει  δεκτό από τη Ρωσία όπως δεν έγινε  δεκτή η δημιουργία Σοβιετικών Βάσεων στην Κούβα το 1963 από τις ΗΠΑ . Η Ουκρανία είναι ζωτικός χώρος της Ρωσίας από αρχαιοτάτων χρόνων και δεν θα επιτρέψει την Νατοποίηση της με καμιά δύναμη. Επομένως οι ΗΠΑ αν προχωρήσουν θα ανάψουν το φυτίλι του παγκοσμίου πολέμου και αυτό θα έχει ολέθριες   συνέπειες σε όλη την υφήλιο. Η χώρα μας η οποία έχει καταστεί Αμερικανική βάση  και διαμετακομιστικός χώρος μεταφοράς δυνάμεων από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προς βορράν θα υποστεί τα πρώτα πλήγματα και θα είναι το πρώτο θύμα . Τούτο την καθιστά μέρος του προβλήματος και πρώτης τάξεως στόχο της Ρωσίας. Αλλά και σε περίπτωση αποτυχίας του ΝΑΤΟ θα υποστούμε τα επιχείρια της αφροσύνης μας από τη Ρωσία και Τουρκια.

Ως εκ τούτου ο κ. Πρωθυπουργός αύριο στη Μόσχα θα πρέπει να είναι σόφρων και συνετός . Η χώρα μας να παίξει  πυροσβεστικό ρόλο και  ειρηνοποιό και όχι ρόλο εμπρηστή της εύφλεκτης αυτής περιοχής. Αυτό θα ωφελήσει τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Ε.Ε η οποία στέκει αδιάφορη όπως πάντα απέναντι στην Τουρκία  και ενδιαφέρεται μόνο για ότι συμβαίνει   στη Ρωσία  

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης να  διαμαρτυρηθεί για την κατασκευή του Πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου το οποίο εγκυμονεί κινδύνους για τη χώρα μας και καθιστά την Τουρκία μελλοντική πυρηνικη χώρα.

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

8/12/2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *