ΠΑΡΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ

Εδώ και  μισό αιώνα  η Τουρκία ακολουθεί    αναθεωρητική πολιτική την οποία  εξέθρεψε η Δύση μέσω του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση της Σοβιετικής Ενωσης. Ο  Ερντογάν  την αναβάθμισε σε επεκτατική  και  δεν κρύβει τα κατακτητικά του σχέδια    προς  αναβίωση της  Μεγάλης Τουρκίας στα εδάφη της πρώην Οθωμανικής αυτοκρατορίας και πιο πέρα. Το Διεθνές Δίκαιο το  έχει γράψει στις ματωμένες μπότες από παλιές και πρόσφατες  γενοκτονίες

Ο  πανέξυπνος , αλαζονικός , μονομανής και  φιλόδοξος τούρκος ηγέτης     δημιούργησε  τη δική του λίαν επικίνδυνη ιδεολογία .   Η  πρωτοτυπία  του έγκειται στον  συγκερασμό  τριών γενοκτονικών  ιδεολογιών ήτοι: 1/ της κτηνώδους Ναζιστικής πρακτικής  των σφαγών και των κρεματορίων , 2/ της Ισλαμοφασιστικής βαρβαρότητας του αποκεφαλισμού των αλλοφύλων και 3/ της Παντουρανικής   σκληρότητας του Τσεγκίς Χαν σε μία, δηλαδή  στην Ερντογανική Δικτατορία την  επονομαζόμενη κατ’ ευφημισμό ως «Τουρκική Δημοκρατία»

Ο «νεο-σουλτάνος» προσπαθεί να    ισορροπήσει  μεταξύ των ισχυρών   στην πλέον νευραλγική περιοχή του πλανήτη,  ανοίγοντας  το «Ανατολικό Ζήτημα» υπέρ της Τουρκίας  προκειμένου  να γίνει αυτός «Χαλίφης»   της  Μεσογείου ,  του Καυκάσου , της Μέσης Ανατολής και προς το παρόν των Βαλκανίων.

Το κυριότερο εμπόδιο του είναι ο Ελληνισμός και τα προπύργια  Ελλάδα και Κύπρος. Είναι φυσικά και το Ισραήλ αλλά για λόγους τακτικής το εξαιρει για την επόμενη φάση .   Δημιουργός  αστάθειας, κρίσεων και  συγκρούσεων  τις οποίες εκμεταλλεύεται για λογαριασμό του,   γνωρίζοντας ότι κανείς δεν έχει το σθένος να τον αντιμετωπίσει. Ιδιαίτερα  εκμεταλλεύεται   το γεγονός ότι η ηγεσία της  Ευρώπης  είναι ανίκανη,  παράλυτη έως  γελοία και η Γερμανία του κλείνει πονηρά το μάτι.

Τολμά να αντιπαραταχθεί σε  μιά Αμερική  προς την Κίνα εστραμμένη και εξασθενημένη , σε μιά Ρωσία απομονωμένη η οποία λόγω καιροσκοπισμού  τον θωπεύει  , σε μιά  ανύπαρκτη διχασμένη και  εξευτελισμένη Ευρώπη και ερωτοτροπεί προς  την Κίνα  σαν       υπερδύναμη ανερχομένη .

Εκμεταλλεύεται τη  διάλυση και διχασμό της Δύσεως, την έλλειψη  στρατηγικής   ,  τα εκφυλιστικά φαινόμενα αξιών   και  θεσμών ( αναρχίας ,   βίας  , διάλυση της οικογένειας έλλειψη πατριωτισμού ,  , ανηθικότητα- ομοφυλοφιλία , πτώση του ηθικού,   κατευνασμός  της αριστεράς  , ο  άδικος νεοφιλελευθερισμός  , τα ναρκωτικά , η έλλειψη αιδούς,  οράματος για το αύριο,  η τρυφηλή ευμάρεια που έχει ναρκώσει τα αντανακλαστικά  της δυτικής νεολαίας κ.α) . Αντίθετα , αυτός έχει οιστρηλατήσει τον τουρκικό λαό , έφτιαξε ισχυρό στρατό , ικανοποιητική πολεμική βιομηχανία  ,   αναδιοργάνωσε το «σώμα γενιτσάρων»  , δια της στρατολογήσεως  «μαρτύρων  του Ισλάμ» και τουρκομάνους εθνικιστές , χρησιμοποιεί την σύγχρονη τεχνολογία (drones , κυβερνοεπιθέσεις κ.α)   και με την αστάθεια  έχει παραλύσει το ΝΑΤΟ.

Η οικονομική κρίση της Τουρκίας δεν πλήττει τα σχέδια Ερντογάν (διώρυγα Κωνσταντινουπόλεως, εκστρατείες  , παλάτια κλπ.) αλλά μόνο το λαό. Χρησιμοποιεί   την μαύρη και φαιά προπαγάνδα  αριστοτεχνικά , τους πρόσφυγες σαν όπλο αλλοιώσεως  των δυτικών κοινωνιών  και το εμπόριο ναρκωτικών σαν πρόσοδο στον Π/Υ του.  Σε περίπτωση πολέμου ασφαλώς θα   χρησιμοποιήσει τους ισλαμιστές μετανάστες  σαν επίδοξους  « τζιχαντιστές» ώστε να  καταρρίψει  ηθικό των δυτικών    εκ των έσω .

Και ενώ αυτός προαναγγέλλει τα σχέδια του (αναθεώρηση συνθήκης Λοζάνης, Μοντρέ, Κατασκευή νέας Διώρυγας ,     κάνει κατοχές σε Κύπρο ,  Συρία, Ιράκ, Λιβύη,   Ναγκορνο Καραμπάχ, Ουκρανία και τώρα Υεμένη(;) Παράλληλα, εξαγγέλλει    Γαλάζια Πατρίδα,  θέλει   τη  Θράκη, Αιγαίο, Βαλκάνια, βάσεις σε  Αν. Αφρική και διεισδύει  προς Ανατολάς ως το Σινγκιάν στην Κίνα, ακόμη και στο διάστημα, ο δυτικός κόσμος σαν  στρουθοκάμηλο βάζει το κεφάλι στην άμμο  προτιμώντας  να κρεμαστεί    και όχι  να τον αντιμετωπίσει τώρα. Αρκεί να οικονομήσει από το σχοινί που θα  του πουλήσει.

Η Τουρκία θα  καταστεί σοβαρότατη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη αν αποκτήσει  πυρηνικά όπλα με την συμβολή των Ρώσων και Πακιστανών  από το Ακούγιου.

Προς το παρόν  Ελλάς και Κύπρος έχουν αφεθεί μόνες να βάλουν και πάλι φραγμό στον ισλαμοφασίστα εισβολέα. Ο Ελληνισμός δεν έχει άλλη επιλογή παρά   να  αμυνθεί όπως κάνει ως τώρα εδώ και χιλιάδες χρόνια   και όπως το DNA του Ελληνα προστάζει. Ισώς ο αγώνας μας ξεσηκώσει και την νυσταλέα Δύση σε κοινό  αγώνα.

Αμφικτύων

9/4/ 2021

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *