Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΑΣ

 Ο κορωνοιός μαζί με όλα τα κακά έφερε και τη  γλωσσική επιμιξία.  Ξενόφερτες λέξεις καθιερώθηκαν στην καθομιλουμένη και τις «πολιτογραφήσαμε» ελληνικές , όπως λ.χ το lockdown(εγκλεισμός) , clickawy(παράδοση-παραλαβή) κ.α . Στην εποχή  λοιπόν του «clickaway» κάνει χρυσές δουλειές το «delivery»(διανομή) και οι «ντεληβεράδες»  (διανομείς) επί το ελληνικότερον. Η εκπομπή του υπουργού «Χ» θα γίνει «LIVE»(ζωντανή μετάδοση). Θα γιορτάσουμε με “face control”(μάσκα προφανώς εννοούσε) η κυρία και Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα δεχθεί τους δημοσιογράφους στο «press room»(αίθουσα τύπου) και πλήθος άλλων που βγάζουν μάτια.

Οι μη γνωρίζοντες την αγγλική έχουν πέσει σε α-φασία να αντιληφθούν τα νοήματα της σύγχρονης  Βαβυλωνιακής  και χαοτικής μας κοινωνίας. Και ενώ  η Ελληνική γλώσσα είναι κατά κοινή ομολογία των ειδικών η πλουσιότερη και πλέον εύπλαστη γλώσσα στον κόσμο , δημιουργός όλων των ευρωπαϊκών γλωσσών που θεωρούνται ιδιώματα της αρχαίας Ελληνικής και Ομηρικής,  η Νεοελληνική «μαλιαρή» σήμερα δανείζεται από εδώ και από εκεί όχι διότι δεν διαθέτει ειδικές λέξεις , αλλά  ένεκα αγραμματοσύνης και  ξενομανίας. Θα ήταν ανεκτή  η υιοθέτηση περιορισμένων λέξεων   που αφορούν την τεχνολογία αν δεν υπάρχουν αντίστοιχες ελληνικές να τις αποδώσουν  , όχι ομως αυτή η μαζική κακοποίηση της γλώσσας μας που  συμβαίνει σήμερον.

Καταντήσαμε φραγκολεβαντίνοι και ξενόγλωσσοι στον τόπο που γεννήθηκε η πλέον όμορφη γλώσσα.

Οι κυρίες Υπουργοί της Παιδείας δεν βλέπουν τον επικίνδυνο κατήφορο να επέμβουν στους αμαθείς «αγγλομαθείς» και   εισαγωγείς ξένων λέξεων   δημοσιογράφους  των ΜΜΕ και στους τηλεοπτικούς διαύλους(channels) για να καταλάβουν . Η Ακαδημία Αθηνών  μονίμως είναι βουβή για τα δρώμενα.   Δύο  «μπαμπινιώτηδες»  δεν  επαρκούν.

 Πρέπει να επέμβει η Κυβέρνηση στα ΜΜΕ

Αμφικτύων

18/12/ 2020

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/
https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *