Ο ΛΑΚΚΟΣ ΜΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ

Στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου  υπήρχε το σύνθημα –και δεν ήταν   άδικο -«ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Αλλά  η κατάχρηση από το ΚΚΕ το απαξίωνε . Βέβαια στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου η παγκόσμια  τάξη  ήταν διαφορετική . Η Τουρκία δεν είχε εκδηλώσει όλες τις αναθεωρητικές της τάσεις . Όμως από τότε εργαζόταν για την  πραγμάτωση τους  με τις πλάτες της Συμμαχίας και εις βάρος  της χώρας μας .Τούτο φάνηκε με την εισβολή του Αττίλα το 1974 στην   Κύπρο με τις ευλογίες και υπο τον συντονισμό των Νατοϊκών Στρατηγείων. Περιττό,  να αναφέρουμε τον ρόλο του αρχισφαγέα Χένρι Κισιγκερ, ο οποίος έδωσε το «πράσινο φως» στον Ετζεβίτ για την πραγματοποίηση της εισβολής.

 Σήμερα η κατάσταση έχει άρδην αλλάξει . Οι παλιές ισορροπίες   έχουν ανατραπεί. Η Τουρκία έχει ανεξαρτοποιηθεί και χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ για την πραγματοποίηση των  ισλαμοναζιστικών  της σχεδίων σε παγκόσμια  κλίμακα. Οι ΗΠΑ προβληματικές όσο  ποτέ,  έχουν αποσυρθεί και η Ε.Ε μετά την αποχώρηση της Βρετανίας έχει ‘γερμανοποιηθεί’ . Η Ελλάδα δυστυχώς κοιμόταν όλα αυτά τα χρόνια ύπνο βαθύ και εκτελούσε πιστά τις εντολές  σαν «καλό παιδί», χωρίς να έχει    δική της εξωτερική πολιτική και πολιτική εθνικής αμύνης. Μόλις τώρα που η Τουρκία κρούει τις πύλες μας και έχει εισβάλλει με εκατοντάδες χιλιάδες   εν δυνάμει στρατιώτες της , άρχισε να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο.

Οποιος δεν έχει αντιληφθεί ότι πίσω από την  γερμανοκρατούμενη Ε.Ε και το ΝΑΤΟ  κρύβεται ο   «γερμανο-τουρκικός  άξονας» ή πρέπει να είναι κρετίνος ή να ανήκει στις γερμανοτραφείς οικογένειες των Αθηνών ή να τον κρατούν με σκάνδαλα, για να βάζει  τα προσωπικά του συμφέροντα  υπεράνω   των εθνικών..

Ο Κυρ.Μητσοτάκης δυστυχώς δεν έχει αντιληφθεί ότι χειρότερος εχθρός μας και από την Τουρκία είναι η Γερμανία. Και δεν αναφέρομαι στον παραδοσιακό εχθρό της Κατοχής και των  Α’ & Β’ Π.Π, άλλα  στο παρόν  .

Ως τώρα μας έχει κάνει  συντριπτικά θανατηφόρα χτυπήματα (Μνημόνια-Υπερχρέωση  για 99 χρόνια(ΤΑΙΠΕΔ)- Μη εξόφληση  Πολεμικών Επανορθώσεων και Επιστροφή Αρχαιοτήτων  -Μεγάλη Κλοπή του Χρηματιστηρίου-Καταλήστευση μας  όταν μπήκαμε στο Ευρώ -Όνομα «Μακεδονία»  στα Σκοπια-Εισδοχή του στο ΝΑΤΟ-Συμφωνία   Πρεσπών -Δημιουργία Βαριάς βιομηχανία , Βαρύτατους Εξοπλισμούς της Τουρκίας ακόμη και τώρα,–Ασπίδα   της  Τουρκίας στην Ε.Ε  κ.ο.κ) Και το  μέγιστο κακούργημα   ότι κατέστησε την Ελλάδα «αποθήκη λαθρομεταναστών» με απώτερο στόχο να αλλοιώσει τον πληθυσμό και να εξανδραποδίσει τους Ελληνες .

Στο εξής η παραμονή μας  στην μεταλλαγμένη και γερμανοκρατούμενη Ευρώπη είναι  προβληματική  για την  εθνική μας ανεξαρτησία και κυριαρχία ακόμη δε και για την επιβίωση μας σαν έθνος αν δεν δείξουμε το βαρύ και θαρραλέο το  αποτύπωμα μας για την στήριξη των  εθνικών μας συμφερόντων  . Επομένως   είναι ανάγκη  να αναθεωρήσουμε την εξωτεριή μας πολιτική έναντι «φίλων» και εχθρών . Να συμμαχίσουμε  προς χώρες που συντάσσονται με  τα εθνικά μας συμφέροντα  για να μη βρεθούμε και πάλι προδομένοι και  διαμελισμένοι  υπό νέα γερμανο- τουρκική  κατοχή .

Ο ΥΠΕΞ κ Δένδιας   είδε το «λάκκο με τα φίδια» και έτρεξε,  αλλά ακόμη δεν  είδαμε ΒΕΤΟ από τον κ. Πρωθυπουργό  για τις Κυρώσεις, για τα Σκόπια και  για την Αλβανία προκειμένου να γίνουμε σεβαστοί.  Μήπως δεν μπορεί; Η διγλωσσία και ηττοπάθεια στην εξωτερική μας πολιτική είναι  λίαν  καταστρεπτική.

 Αμφικτύων

15/12/ 2020

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/
https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *