ΚΥΡΩΣΕΙΣ Ή ΧΩΡΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Η κατευναστική πολιτική δεν ισχύει  για την Τουρκία, όπως δεν ίσχυε για τον Χίτλερ. Αν δεν της επιβληθούν κυρώσεις η Τουρκία θα το εκλάβει ως αδυναμία και θα προχωρήσει  δριμύτερη στην επιθετική και επεκτατική της πολιτική  σε  όλα τα  μέτωπα

Αν της επιβληθούν κυρώσεις και η Τουρκία αντιδράσει δυναμικά, όπως φοβούνται ορισμένες χώρες,  τούτο σημαίνει ότι ορθώς επεβλήθησαν ,  γιατί θα έχουν μειώσει το δυναμικό της Τουρκίας.

Η κατευναστική  στάση της Ε.Ε  για να μη  «θυμώσουν»  την Τουρκία και εξαπολύσει το «υπερόπλο» των εκατομμυρίων προσφύγων στην Ευρώπη   δεν είναι λογική λύση, διότι   καθιστά την Ε.Ε «όμηρο» στους ωμούς εκβιασμούς  της  Αγκυρας  χωρίς τέλος. 

Οσο   η Τουρκία  απειλεί με   τους προσφύγες  την Ευρώπη η  Ε.Ε πρέπει να κλείσει τα σύνορα της και να καταστεί  απόρθητο φρούριο   με προτεραιότητα τα σύνορα   Ελλάδος και Κύπρου.

Η  στάση της  ομάδας των  χωρών με επικεφαλής την Γερμανία   οι οποίες  έχουν ταχθεί ενάντια στην   πρόταση   επιβολής κυρώσεων   είναι παράλογη και  αντιπαραγωγική , διότι αν  καταρρεύσει το μέτωπο της Ελλάδος θα κατακλυσθεί η   Ιταλία  και τα Βαλκάνια και εκείθεν θα  διαρρεύσουν οι πρόσφυγες στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη.

Τα οικονομικά συμφέροντα πρέπει να υποχωρήσουν μπρος στα γεωστρατηγικά συμφέροντα και των τοιούτων της ασφάλειας της Ε.Ε

Αν πάλι οι διαφωνούντες προτείνουν να τα βρούμε με την Τουρκία,  τότε μας βάζουν στη λογική του  Ερντογάν «καζάν-καζάν» δηλαδή  « τα δικά σου δικά μου» Και το χειρότερο  «να   μοιρασθούμε» και όχι μόνο την ενέργεια αλλά και τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου , την Κύπρο και τη Θράκη

 Αυτές θα το έκαναν για τα συμφέροντα τους;

Η διστακτική στάση των ΗΠΑ για να παραμείνει η Τουρκία στο ΝΑΤΟ  δεν έχει νόημα από τότε που η Τουρκία ανεξαρτοποιήθηκε και ενεργεί αντι-νατοικά ( διαλυτικά)  ή χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ για την επίτευξη των δικών της γεωστρατηγικών στόχων.

Αν όλα αυτά δεν  γίνουν κατανοητά  και δεν πεισθούν οι «εταίροι» τότε υπάρχει και το ΒΕΤΟ , όπως έκανε η Πολωνία και Ουγγαρία.   Αναφορικά με την Ιταλία, αρκεί  σιωπηρά να ανοίξουμε τα δυτικά σύνορα στους λαθρομετανάστες και αμέσως θα πεισθεί .

Αμφικτύων

5/12/ 2020

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/
https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *