ΤΡΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΕΣ

Η χώρα μας έχει επιτύχει τρεις παγκόσμιες πρωτοτυπίες: 

1η  Πρωτοτυπία Είναι η μοναδική χώρα που μπήκε στην ΕΟΚ  ενωρίς  και  τώρα  ανήκει  στο  σκληρό πυρήνα της Ε.Ε   και αντί να βελτιώσει τις οικονομικές επιδόσεις  της   βρίσκεται σχεδόν στην τελευταία θέση.  Ενώ  το1974   είχαμε 300ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ εξωτερικό χρέος ,τώρα φθάσαμε στο αστρονομικό ποσό των  360 ΔΙΣ. δημόσιο χρέος, 400 ΔΙΣ. ιδιωτικό χρέος, με ανεργία  σχεδόν στο 30% , με τράπεζες προβληματικές και άλλες πρωτιές . Η πρωτοτυπία γίνεται καταφανέστερη αν  την συγκρίνουμε με  τις πολύ φτωχές χώρες του πρώην ανατολικού συνασπισμού,  οι οποίες  όταν μπήκαν απείχαν παρασάγγας από τη χώρα μας και όμως  όλες ωφελήθηκαν  από 1,5% -4% αύξηση στο ΑΕΠ. Αντίθετα, η χώρα μας με την είσοδο της στην Ε.Ε έχασε  την βιομηχανική  της βάση ,   βιοτεχνία  ,   γεωργία  ,   κτηνοτροφία  κ.α  Ο Έλληνας   τότε υπερκάλυπτε  τις ανάγκες του κατά 125%   τώρα μόνοκατά 0,65%,  180.000 νοικοκυριά   κινδυνεύουν να χάσουν τη στέγη τους και να βγουν στο δρόμο λόγω χρεών,  νησίδες φτώχειας παντού κ.α.

2η Πρωτοτυπία   Είναι η μοναδική χώρα στην οποία δεν εφαρμόζεται το διεθνές δίκαιο εκ μέρους της αρπακτικής Τουρκίας, η οποία  αρνείται  την ύπαρξη υφαλοκρηπίδας στα νησιά, αμφισβητεί την Ελληνική επικράτεια(Κύπρο, Θράκη, νησιά Ανατ. Αιγαίου, μέρος της Κρήτης, το μισό Αιγαίο  ως τον 25ομεσημβρινό, την ελληνική ΑΟΖ κ.ο.κ) Παρά ταύτα  δεν μπορεί να βρει το δίκαιο της πουθενά ,ακόμη και στην ένωση κρατών στις οποίες συμμετέχει και υποτίθεται ότι  ισχύει ο κανόνας  «αλληλεγγύης». Ομως η «Γερμανική Ευρώπη» είναι αντίπαλος μας ,όπως  και το  ΝΑΤΟ, δηλαδή οι ΗΠΑ  . Το  ΝΑΤΟ  μας προστατεύει από εξωτερική απειλή ,  αλλά μας αφήνει απροστάτευτους στην βουλιμία της  Τουρκίας και  της ανάβει  και «πράσινο φως» , όπως συνέβη με την εισβολή του «Αττίλα» στην Κύπρο και τώρα που η «σύμμαχος»  μας απειλεί με νέο Αττίλα στο Αιγαίο. Για τον ΟΗΕ ούτε μνεία  γιατί πρόκειται  για «καφενέ»

3η Πρωτοτυπία. Μια χώρα που περιβάλλεται από εχθρούς  με φανταστικές και παρανοϊκές  διεκδικήσεις σε βάρος της , η οποία έχει στις γειτονικές της χώρες μη απελευθερωμένους Ελληνικούς πληθυσμούς,  από την γένεση  του ανεξάρτητου Ελληνικού  κράτους  εμπιστεύτηκε την άμυνα και  ακεραιότητα της  είτε στην καλή θέληση των   ισχυρών, είτε σε «συμμάχους» και «εταίρους»,  είτε στο διεθνές δίκαιο που είναι με το μέρος της,  είτε τέλος στο θεό της Ελλάδος  και στην καλή πρόθεση των εχθρών της. Αντί να   συγκροτήσει ένα δημοκρατικό  κράτος με ισχυρές Ε.Δ «σπαρτιατικού τύπου» ικανές όχι μόνο για την απόκρουση του εχθρού,  αλλά και την αποτροπή του με επιθετικά όπλα, όπως κάνει το Ισραήλ . Το πολιτικό μας σύστημα  ακολουθεί  πολιτική   κατευνασμού, πάσχει από φοβικά σύνδρομα και με την διαχρονική υποχωρητικότητα του έναντι της Τουρκίας κατέστησε την χώρα μας οιωνοί «προτεκτοράτο» της  γείτονος  και δεκτική πιέσεως εκ μέρους των ισχυρών της γης , ακόμη  και των ασθενέστερων  γειτόνων μας.

Ποιός φταίει; Φυσικά ο εαυτός μας , η ανευθυνότητα μας, τα φοβικά μας σύνδρομα,η  διεφθαρμένη ηγεσίας μας, η έλλειψη σταθερών στόχων,  ο ανθελληνικός και  σκοταδιστικός ρόλος των ΜΜΕ και η πολιτική ανωριμότητα του λαού μας. Έχουμε παραδοθεί  στο  ρεύμα του καταναλωτισμού, του ωχαδερφισμού, του αναρχο-αριστερισμού, του μαρξιστικού φασισμού και νεοφιλελευθερισμού, του κακώς εννοούμενου συνδικαλισμού , εσχάτως δε  συνθηκολογήσαμε και με την θανάσιμη απειλή της  λαθρομετανάστευης   . Λησμονήσαμε τις πατρογονικές μας  αξίες, τον πατριωτισμό, το αγωνιστικό πνεύμα και το όραμα της «Μεγάλης Ιδέας», όπως πρέπει να προσαρμοσθεί στην  σημερινή ψηφιακή εποχή της οικουμενικότητας, για  μην παρεξηγηθώ σαν «ακροδεξιός» και «εθνικιστής» 

Εστω και την υστάτη ώρα υπάρχει ελπίδα η χώρα να σωθεί.  Και θα σωθεί και θα μεγαλουργήσει.

Αμφικτύων

3/12/ 2020

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/
https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *