Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Έζησα  τριάμισι χρόνια στη χαρωπή  Σμύρνη,  στην άλλοτε Ελληνική πόλη,   και   γνώρισα  το συλλογικό χαρακτήρα αυτού του περίεργου λαού που καλείται «τουρκικός». Σε αυτό με βοήθησε ο  αείμνηστος  « γέρο-Ζοζέφ» ο Φραγκολεβαντίνος  ο οποίος γνώριζε άριστα   τον ψυχισμό  του Τούρκου .

Ο Τούρκος ήταν , είναι  και  μένει  βάρβαρος και απολίτιστος έστω και αν  έζησε  έντεκα σχεδόν αιώνες κοντά στους Μεσογειακούς λαούς, ακόμη και αν  τώρα τελευταία  απέκτησε  κάποια  τεχνολογία .  Είναι Αναξιόπιστος, Άφιλος, Άσπονδος , Δουλοπρεπής, Δόλιος, Θρασύδειλος, Κομπλεξικός, ψεύτης-Απατεώνας  με αισθήματα κατωτερότητος έναντι των Ελλήνων και ξένων . Είναι όμως πειθαρχικός    , σκληρός , συχνά εγκληματικός  και   ηδονίζεται  στις  Γενοκτονίες και στην καταστροφή του Πολιτισμού(Φρανσουά-Ωγκύστ-Ρενέ, υποκόμης ντε Σατωμπριάν 1806)

Δεν  τηρεί  τις Συμφωνίες  Τις τηρεί  μόνο όσο καιρό τον εξυπηρετούν και μετά τις παραβιάζει και τις πετάει στα άχρηστα. Ο Τουρκικός λαός δεν ανέπτυξε δικό του πολιτισμό αλλά και αυτούς που βρήκε σαν κατακτητής  τους κατέστρεψε.   Σαν μεμονωμένο άτομο  φέρεται σαν καλοκάγαθος, αλλά όταν  γίνει μάζα και φανατιστεί τότε μπορεί να κάνει τα φοβερότερα εγκλήματα.  Αγνοεί τη δημοκρατία και δεν τον άγγιξε ο πολιτισμός , διότι η δομή της τουρκικής κοινωνίας  είναι  απολυταρχική και στρατοκρατική. Κυβερνάται από τους αγάδες και πασάδες , εσχάτως δε μπήκαν και οι ολιγάρχες-μεγιστάνες των εταιρειών .

Μωσαϊκό 72 εθνοτήτων η Τουρκία. Είναι ανακριβές να μιλάμε για Τούρκικο λαό όταν οι γνήσιοι Τούρκοι Σελτζούκοι και Οθωμανοί  που  κατήλθαν με τα κοπάδια  από τα υψίπεδα του Αλτάι της Κεντρικής Ασίας δεν ήταν περισσότεροι από 30.000 πλάνητες  κτηνοτρόφοι αλλά  άγριοι πολεμιστές .Όποιο μέρος καταλάμβαναν έσφαζαν , βίαζαν , βασάνιζαν , πυρπολούσαν το γηγενή πληθυσμό  και τους υποχρέωναν να ασπαστούν τη θρησκεία και τη γλώσσα τους επί ποινή θανάτου. Έτσι, προέβησαν στον   εκτουρκισμό και εξισλαμισμό  τη  Βυζαντινής  επικράτειας  και μέρος των Βαλκανίων. Το ίδιο εφαρμόζουν και τώρα(Βόρεια Κύπρος, Συρία κ.α) Επομένως, όταν μιλάμε για τούρκικο λαό αναφερόμαστε σε 72καταπιεζόμενες  εθνότητες που απαρτίζουν τη σημερινή Τουρκία , οι οποίες δεν έχουν δικαίωμα  να δηλώσουν την εθνότητα τους , τη γλώσσα της φυλής τους, να ακολουθήσουν τα ήθη και τα έθιμα τους , αλλά υποχρεώνονται να  παρουσιάζονται όλοι σαν «Τούρκοι πολίτες»

Οι Τούρκοι παράλογοι και παραμυθάδες Λόγω της  στυγνής δουλείας που του επιβλήθηκε ο κάτοικος της Τουρκίας έχασε την ικανότητα να ενεργεί αυτοβούλως , και ενεργεί σαν εκτελεστικό όργανο.  Γενικά, οι πράξεις των Τούρκων δεν είναι ώριμες και  μελετημένες . Ενεκα τούτου  συχνά  πέφτουν έξω στις εκτιμήσεις τους ή λένε και ξελένε .  Τούτο τους κάνει παράλογους και αντιφατικούς, διότι άλλα λένε τη μια στιγμή και την άλλη τα αναιρούν και λένε τα αντίθετα με τη μεγαλύτερη ευκολία  χωρίς να νοιώθουν ντροπή όταν ψεύδονται. Ο ρευστός χαρακτήρας του Τούρκου τον κάνει άριστο  προπαγανδιστή , μυθοπλάστη και παραμυθά   .Ο  γέρο- φραγκολεβαντίνος είχε περιγράψει τον τούρκικο χαρακτήρα με  τη φράση: « τούρκικες δουλειές πράσινες ελιές» Δείτε τα προγράμματα της Αμυντικής τους Βιομηχανίας και τα οικονομικά μέτρα εναντίον του πληθυωρισμού και θα καταλάβετε. Μπροστά βάζουν το κάρο και πίσω το άλογο

Τα δύο όπλα δύναμης   και αδυναμίας της Τουρκίας

1/Ειναι άριστοι στα «παζάρια»  Πηγαίνεις να αγοράσεις ένα χαλί που κοστίζει 100 δολάρια και ο έμπορος  θα σε αρχίσει από τα 300 και στο τέλος με την κουβέντα θα σε φέρει στα 200 και θα θεωρείς ότι κέρδισες ενώ στο έδωσε σε διπλάσια τιμή. Αυτό εφαρμόζει και το ΥΠΕΞ της Τουρκίας στην  διπλωματία . Σε κάθε γύρο από τους 60 και άνω που έχουμε κάνει προσθέτουν και κάτι και κάνουν δήθεν κάποια υποχώρηση σε κάτι ασήμαντο. Το ίδιο συμβαίνει και με το ΜΟΕ(Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης)

Παράδειγμα: αρχίσαμε με τον εναέριο χώρο  των 10ΝΜ κατόπιν  έβαλαν την στρατικοποίηση των νησιών, πήγαν στις βραχονησίδες,   και τώρα   αμφισβητούν την κυριαρχία των νησιών  του Ανατ. Αιγαίου και ενώ εμείς τους εγκαλούσαμε για παραβιάσεις στον Ελληνικό εναέριο χώρο ,  τώρα μας εγκαλούν αυτοί ωσάν να είναι δικά τους τα νησιά. Τέτοιο θράσος!!! . Αργότερα να είσθε  βέβαιοι  ότι θα   βάλουν και το «Πασαλιμάνι» και τα «Τουρκοβούνια» και το Μοναστηράκι  ίσως και τα Ιωάννινα   λόγω  Τουρκο-Αλβανικής φιλίας     Πιστοί στη μέθοδο   Γκέμπελς: «πέσε πέσε κάμτι   μένει»

Το δεύτερο όπλο τους το  « μπαξίσι»  Με αυτό εξαγοράζουν  τους αξιωματούχους –κλειδιά σε κάθε χώρα και κάνουν τη δουλειά τους . Και ενώ εμείς διαθέτουμε μια μεγάλη και πλούσια Ομογένεια στις ΗΠΑ, οι Τούρκοι με το μπαξίσι κατορθώνουν να δελεάζουν ακόμη και τους προέδρους των ΗΠΑ μέσω των «γαμπρών» τους

«Μολών Λαβέ» Κατόπιν των ανωτέρω δεν πρέπει να μας παρασύρει η Τουρκία υπό την απειλή των όπλων ή των διπλωματικών της τεχνασμάτων στις παγίδες που μας    στήσει. Την Κύπρο την παραδώσαμε μόνοι μας και από το 92% του ιστορικού δημοψηφίσματος του 1952 τώρα έχουμε πέσει γονατιστοί για την «Συνομοσπονδία   δύο κρατών»  η οποία  μας οδηγεί στην «τουρκοποίηση» ολόκληρης  της Κύπρου          σε σύντομο χρονικό διάστημα

Η διάλυση της Τουρκίας η μόνη λύση. Η Τουρκία δεν είναι βιώσιμο κράτος και εξάγει αστάθεια στην Ανατ. Μεσόγειο . Συνεχώς  βρίσκεται   μεταξύ της διαλύσεως και της στυγνής δικτατορίας για να διατηρεί την κρατική της συνοχή. Τη διατηρεί η Γερμανία προς  εξυπηρέτηση  των   συμφερόντων  της  στην Ανατολή. Θα την είχε διαλύσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ουίλσον το 1914 αλλά αντέδρασε η Γερμανία  .Η πολιτική μας στο Αιγαίο πρέπει να είναι το «Μολών Λαβέ» χωρίς υποχωρήσεις,  χωρίς αμφιταλαντεύσεις και χωρίς φοβικά σύνδρομα.

Αμφικτύων

12/2/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης>

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *