Ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Ο επιθετικός Πόλεμος είναι καταδικασμένος και έχει τεθεί εκτός νόμου. Ουδεμία  ανοχή στους πολεμοκάπηλους

Ο Πούτιν σάν νέος Χίτλερ εισέβαλε στην Ουκρανία   παραβιάζων  κατάφωρα  το διεθνές δίκαιο. Επομένως, δικαίως θεωρείται «εγκληματίας  πολέμου» .Όπως ο Χίτλερ ήταν δημιούργημα της Συνθήκης των Βερσαλλιών  το 1919 έτσι και ο Πούτιν είναι δημιούργημα των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ μετά το 1989 και ιδιαιτέρως μετά το πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία.  Το 1989 που διαλύθηκε η  ΕΣΣΔ και ανεξαρτητοποιήθηκαν οι πρώην δημοκρατίες της οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ   δεν τήρησαν τις  εγγυήσεις  περί μη εντάξεως   των χωρών αυτών στο ΝΑΤΟ  Εκαναν ακριβώς το αντίθετο .  Τη  μία μετά την άλλη, με εξαίρεση την Ουκρανία , τις ενέταξαν στο ΝΑΤΟ  παρά τη σφοδρή αντίδραση της Ρωσίας . Η Ρωσία αντέδρασε σοβαρά στην περίπτωση της Γεωργίας και  ματαίωσε με πόλεμο  την  ένταξη  της στο ΝΑΤΟ . Το  εξτρεμιστικό  καθεστώς  του Κιέβου μετά  το πραξικόπημα του Μειντάν το  2014  δεν προσπάθησε να συνεργασθεί με τη Ρωσία, αλλά  ακολούθησε σφοδρότατη  αντιρωσική πολιτική.

Το Σύνταγμα της Ουκρανίας το έκαναν φιλονατοικό Παρότι  το Σύνταγμα   τη χαρακτήριζε χώρα ουδέτερη,   μετά το 2014 το τροποποίησαν      και   από ουδέτερη μετατράπηκε σε χώρα που  προβλέπει  στο Σύνταγμά της ότι θα γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. [Είναι συγκλονιστικές οι μαρτυρίες  για το Ντονμπάς: «Οκτώ χρόνια γινόταν γενοκτονία των ρωσόφωνων της Ουκρανίας» και η Ευρώπη έκανε στραβά μάτια, όπως κάνει άλλωστε και για την Κύπρο και Αιγαίο]

Ξεκουρέλιασε τη Συμφωνία του Μίνσκ. Το Κίεβο  με τη θεσμοθέτηση νόμων  που κατέστησαν  όλες τις μειονότητες  πολίτες Β΄ κατηγορίας, ουσιαστικά μετέτρεψε τη «Συμφωνία του Μινσκ για την ειρήνευση της χώρας  και την παύση του εμφύλιου πολέμου»  μη εφαρμόσιμη από πλευρά της

Χωρίς διέξοδο διαφυγής.  Έτσι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν άφησαν οδό  διαπραγμάτευσης  στη Ρωσία, παρά μόνο τη σύγκρουση ή την ταπεινωτική υποταγή . Όμως κατά τον Κινέζο φιλόσοφο και θεωρητικό του πολέμου Σουν Τσού: «πάντα   να αφήνεις οδό διαφυγής στον  αντίπαλο» Προσφάτως, η Ουκρανία επικαλούμενη τον κίνδυνο που διατρέχει από τη Ρωσία μετετράπη σε άτυπο μέλος του ΝΑΤΟ, και χώρες όπως οι ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, την εξόπλιζαν αναφανδόν.

Το σκαλί του  ολέθρου. Όλες αυτές οι σύνθετες εξελίξεις μεθοδεύτηκαν  τεχνηέντως από τις ΗΠΑ και Βρετανία.  Η άβουλη  Ε.Ε ,  η  Ρωσία και ιδιαίτερα  η  Ουκρανία  έχουν μεταβληθεί σε  πιόνια,    που έπεσαν  στη στημένη παγίδα του πολέμου. Και δυστυχώς οι άφρονες  Νατοϊκοί  και ο ανόητος Πούτιν επέλεξαν   αυτό που θα ήταν η καταστροφή   τους  και ο θρίαμβος της  Κίνας . Όσον αφορά τις ΗΠΑ έχουν χάσει την αξιοπιστία τους και  πέφτουν από γκάφα σε γκάφα.

Ενταξη   Ρωσίας στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασφαλείας.   Μετά την πτώση της ΕΣΣΔ   αντί  να εντάξουν τη Ρωσία   στο  « Ευρωπαϊκό  Σύστημα Ασφαλείας»   οι Ευρωπαίοι ηγέτες αγκυλωμένοι από το Ατλαντικό  αντικομμουνιστικό και αντιρωσικό  σύνδρομο  του ψυχρού πολέμου διατήρησαν  την  εχθρότητα   προς την Ορθόδοξη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι είχε γίνει καπιταλιστική χώρα.  Διότι  το «διαίρει και βασίλευε» βολεύει τις ΗΠΑ και την « γηραιά Αλβιόνα» Βρετανία .

Η Ρωσία ανήκει στην Ευρώπη . Είναι μέγα λάθος να την κρατάμε στο περιθώριο σαν  χολερόβλητη παρία. Δεδομένου ότι διαθέτει  πλούσια ενέργεια και άφθονες  πρώτες ύλες τις οποίες στερείται  η  Ε.Ε  . Διαθέτει  επίσης  πυρηνικά όπλα που δεν έχει η Ε.Ε( πλήν της Γαλλίας).

Ευρωπαϊκό  Σύστημα  Ασφάλειας  Στην παρούσα κρίση   εμφανίστηκε η έλλειψη  Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασφάλειας και   ενεργειακής επάρκειας στην Ευρώπη  . Πολύ σύντομα θα γίνει πεδίο νέου πολέμου  εξ αιτίας του Τουρκικού αναθεωρητισμού και όλα αυτά πρέπει να τα αντιμετωπίσει.

Ανίκανοι οι  πολυέξοδξοι  γραφειοκράτες  των Βρυξελλών  Απεδείχθησαν άφρονες , ολίγιστοι  και  άβουλοι  διότι πράττουν αντίθετα  προς τα συμφέροντα των λαών.

Πούτιν και  Ερντογάν, διαπίστωσαν το κενό εξουσίας στην Ευρώπη λόγω αποσύρσεως των ΗΠΑ  και  ο πρώτος έπεσε  στην παγίδα του πολέμου για να  ανασυστήσει  τη «Μεγάλη Ρωσία» . Ο δάσκαλος και  φίλος του Ερντογάν  ονειρεύεται να  ανασυστήσει την «Οθωμανική αυτοκρατορία» Οι ΗΠΑ δεν έχουν συμφέρον να πολεμήσουν για την ανεξαρτησία της Ευρώπης. Το ΝΑΤΟ το έχουν για να ελέγχουν το «Ευρωπαϊκό προγεφύρωμα» στην ευρύτερη Ευρασία. Επομένως εμείς μόνοι μας θα πολεμήσουμε.

Κερδισμένη η Κίνα.  Από τον πόλεμο προσωρινά κερδισμένες  βγήκαν  οι ΗΠΑ λόγω αυξήσεως της τιμής της ενέργειας και ενδυναμώσεως του εξασθενημένου ΝΑΤΟ , ενώ μακροπρόθεσμα  κερδισμένη είναι η Κίνα.

Χαμένοι  οι λαοί της Ευρώπης διότι  θα φτωχοποιηθούν  λόγω ελλείψεων   ενέργειας και   πρώτων υλών . Καιρός  οι άφρονες  Ευρωπαίοι ηγέτες  να καθίσουν  και να σκεφθούν σοβαρά το μέλλον και την αρχιτεκτονική της Ε.Ε

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ. ΠΥΚΝΩΣΤΕ ΤΙΣ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Αμφικτύων

25/2/ 22

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

 Μέλος των τ. Στρατηγών του ΝΑΤΟ για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *