Κ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΛΑΧΝΟΣ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ: «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ»


Η  χώρα μας βρίσκεται στα πρόθυρα πολεμικής  σύγκρουσης με την Τουρκία, κάτι που θυμίζει σε μας τους η ηλικιωμένους την εποχή προ του 1940, με τις προκλητικές ενέργειες του Μουσολίνι με αποκορύφωμα τον τορπιλισμό της «Ελλης». Τότε ο εθνικός μας ηγέτης Ι. Μεταξάς το πρώτο πράγμα που φρόντισε    είναι η ενίσχυση του  φρονήματος  του έθνους.   Σαν έμπειρος στρατιωτικός   ηγέτης έδωσε εντολή να απομονώσουν τους πράκτορες, καταδότες, διαδοσίες  συμπαθούντες και προπαγανδιστές της αήττητης  Γερμανικής Βέρμαχτ ,και αυτούς υπέρ του Άξονος Γερμανίας –Ιταλίας κοκ . Διότι και τότε όπως συμβαίνει σήμερα (με τα τουρκοκάναλα, τους τουρκολάγνους, ηττοπαθείς δημοσιογράφους και προσκεκλημένους των, κι’ αυτούς που για λόγους αντιπολιτευτικούς χαίρονται για τις αστοχίες της  Ελλάδος και   εξαίρουν τις επιτυχίες της Τουρκίας)  οι πράκτορες έριχναν το ηθικό  του λαού διότι διέδιδαν το αήττητο του Άξονος σε μια εποχή που η μία νίκη του Χίτλερ διεδέχετο την άλλη,  χωρίς οι Δυτικοί Σύμμαχοι να υψώνουν ανάστημα κατά του φοβερού και τρομερού Χιτλερικού θηρίου. Ακόμη και ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Νέβιλ Τσάμπερλεν  και της Γαλλίας Εντουάρ Νταλαντιέ με το Σύμφωνο  του Μονάχου το 1938  υπέγραψαν την προσάρτηση της Σουδητίας (επαρχία της Τσεχοσλοβακίας) στο 3ον Ράιχ  για να διατηρηθεί δήθεν η ειρήνη. Το ίδιο έκανε ο κ. Τραμπ με την συμφωνία με Ερντογάν για το  ξεκλήρισμα  των Κούρδων και παράδοση της περιοχής τους στην Τουρκία.

Αλλά όσο ταΐζεις το θηρίο που λέγεται φασισμός  τόσο αυτό ζητάει και νέα θύματα. Η ισλαμοφασιστική Τουρκία σήμερα είναι ότι το  ναζιστικό 3ον Ράιχ . Ο  ισλαμοφασίστας  Ερντογάν μιμείται την τακτική του Φύρερ . Εκείνος ζητούσε «ζωτικό έδαφος» για να καλύψει την βουλιμία του . Ο Ερντογάν  το  έχει βαφτίσει «γαλάζια πατρίδα». Όσο δε βλέπει τους δυτικούς να  αρκούνται στις ανούσιες δηλώσεις και να μην λαμβάνουν αποτελεσματικά μέτρα τόσο αυτός θα προχωρεί και θα κατακτά νέα εδάφη σε βάρος αρχικά των γειτόνων του   και όταν αποκτήσει ικανή  βάση εξορμήσεως  θα έλθει και η σειρά   κατακτήσεως της Δυτικής Ευρώπης. Το Μεταναστευτικό είναι οι «εμπροσθοφυλακές» του.

Όπως  ο Χίτλερ πριν ξεκινήσει την εκστρατεία του κατά της Γαλλίας και Βρετανίας συνήψε το Σύμφωνο Ρίμπεντροφ-Μολότωφ για να καλύψει τα νώτα του  έτσι  έκανε και  ο Ερντογάν  με την σύναψη σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με την Ρωσία του Πούτιν,  αλλά και την εξουδετέρωση των Κούρδων της Συρίας για να καλύψει και αυτός τα νώτα του από βορρά και ανατολικά

Τότε οι ΗΠΑ  με την  «πολιτική απομονωτισμού»   δεν ενδιαφέρονταν για τα συμβαίνοντα  στον κόσμο, έξω από την επικράτεια τους .  Σήμερα με τον πρόεδρο Τραμπ συμβαίνει κάτι χειρότερο . Αυτός δίνει χείρα βοηθείας στον  αιμοσταγή δικτάτορα. Η Αμερική  του Τραμπ χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ όχι για την άμυνα της Ευρώπης, αλλά  για να την κρατάει  όμηρη   και να της στερεί  τα μέσα αμύνης της έναντι της Τουρκίας  . Έτσι ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται :

1/το κενό  ασφάλειας που δημιουργεί το ΝΑΤΟ  στην  Ε.Ε   και 2/ τα   αντικρουόμενα οικονομικά συμφέροντα των  κρατών  της Ε.Ε και προχωρά ακάθεκτος  στις ιταμές του διεκδικήσεις κατά παραβίαση  του διεθνούς δικαίου και της κοινής λογικής.

Και το 1940 η Ελλάδα προμαχούσα μόνη κατά του φασισμού-ναζισμού έσωσε τον Πολιτισμό και κατατρόπωσε ηθικά τον Άξονα με το ολοκαύτωμα των Ελλήνων .

Και σήμερα η Ελλάδα προμαχούσα και πάλι-ως τώρα- ΜΟΝΗ του δυτικού κόσμου και του Πολιτισμού   έχει να διαλέξει ΄:

α/ την άνευ όρων παράδοση και υποδούλωση στον βάρβαρο τούρκο δυνάστη.

β/  την άμυνα-έστω και μόνη- εναντίον των ισλαμοφασιστικών δυνάμεων που ενισχύονται από τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης .   

Κύριε Μητσοτάκη ο λαχνός σου έτυχε να γίνεις   ιστορικός εθνικός ηγέτης με δύο λέξεις: «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» 

Αμφικτύων

14/12/2019

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

kostas01@amphiktyon.org

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *