ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΙΝΗΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΤΟΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΕΑΡΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1967 ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΣΑ ΛΟΧΑΓΟΣ ΩΝ . Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΑΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΟΥ ΑΝΤΙΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΡΧΩΝ .

ΣΕ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΣΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ . ΑΥΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (1η ΣΤΡΑΤΙΑ) ΚΑΙ ΕΚΕΙΘΕΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΠΑΝ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ . ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΤΙΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΕΙ ΤΟΥ .

ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΑΝ ΞΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ 13/12/67 ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑ ΣΤΟ 3ον ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ 10ης ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ . ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ 13/12/1967 ΗΛΘΕ Ο ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΔΕΣΙΠΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ Τ/Θ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ-Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΝ ΚΑΒΑΛΑ -ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ Τ/Θ ΤΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ο ΜΕΡΑΡΧΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΠΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΣ ΟΔΥΣΣΕΩΣ ΑΓΓΕΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΓΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΑ. ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΟΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ . ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΠΗΡΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΕΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΑ Ο ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΔΕΣΙΠΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ . ΕΤΣΙ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΙΝΗΜΑ ΟΠΕΡΕΤΑ . ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΦΥΓΕ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΜΕ ΕΝΑ Α/Φ ΝΤΑΚΟΤΑ ΓΙΑ ΡΩΜΗ .

ΠΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ; ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΆΔΕΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΕ ΕΞΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ , ΟΠΩΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο τ. ΒΑΣΙΛΙΑΣ

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

21/11/2019

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

kostas01@amphiktyon.org

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *