ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΌΛΑ ΑΝ ΤΟ ΓΕΩΤΡΎΠΑΝΟ ΤΡΥΠΉΣΕΙ

Οι προκλητικές ενέργειες σε βάρος της Κυπριακής και της Ελληνικής ΑΟΖ εκ μέρους της Τουρκίας  εξυπηρετούν τους κάτωθι σκοπούς:

1/  Την πάγια επεκτατική πολιτική της Άγκυρας σε βάρος της Κύπρου και   Ελλάδος 

2/ Την δια της βίας συμμετοχή της Τουρκίας στην μοιρασιά των υδρογονανθράκων της   Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο   και την αμφισβήτηση της Ελληνικής ΑΟΖ στο Καστελόριζο . Αν κατορθώσει και περάσει αυτό το δόγμα τότε η Άγκυρα θα το εφαρμόσει και στο Αιγαίο.

3/ Ο τρίτος λόγος είναι για να εξάγει την δεινή οικονομική και κοινωνική της κρίση  προς τα έξω και να στρέψει τα βλέμματα του  τουρκικού λαού από τον δυσθεώρητο πληθωρισμό στα θέματα που αρέσκεται να προβάλλει ο δικτάτορας Ερντογάν .

Όπως και να έχει το πράγμα η Τουρκία τραβάει άσχημα το σχοινί  στα άκρα για μια πολεμική σύγκρουση με την Ελλάδα, μια χώρα του ΝΑΤΟ  . Τούτο γίνεται και για ένα επιπρόσθετο λόγο  , Για να πιέσει  τις ΗΠΑ να υποχωρήσουν στο θέμα της αγοράς των  S-400 από την Ρωσία, γεγονός που έχει φέρει στα άκρα τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ.

Όσο τα ερευνητικά πλοία της Τουρκίας κάνουν περιπάτους στην Κυπριακή και Ελληνική ΑΟΖ είναι φυσικά  επιζήμιο και  πρέπει να το καταδικάσουμε  στους διεθνείς οργανισμούς .Αλλά  αν τα πλοία γεωτρύπανα ξεκινήσουν γεωτρήσεις-παρότι η Τουρκία δεν έχει την σχετική τεχνογνωσία να εξάγει πετρέλαιο ή αέρια-εν τούτοις και μόνο η πράξη της επιχειρούμενης εκμετάλλευσης εντός των δικών μας ΑΟΖ της δίνει νομικά δικαιώματα που δεν της ανήκουν .

Σε αυτή την περίπτωση αν μεν το δεχθούμε είναι σαν να συνομολογούμε σιωπηρώς τα δικαιώματα της Τουρκίας, δηλαδή δεχόμαστε την συνδιαχείριση που θέλει η Άγκυρα να επιβάλει δια των όπλων

Επομένως εκείνο που επιβάλλεται να κάνουμε είναι να την προειδοποιήσουμε ότι θα ενεργήσουμε  δυναμικά για την κατοχύρωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας .

Παράλληλα επειδή η ενέργεια γίνεται στα όρια της ραφής της Κυπριακής -Αιγυπτιακής και Ελληνικής ΑΟΖ να γίνει  συντονισμός  ενεργειών με τους λοιπούς συμμάχους( του άξονα Ισραήλ-Κύπρος-Αίγυπτος)  για την αποτροπή από την Άγκυρα τετελεσμένων γεγονότων , 

Πάντως αλγεινή εντύπωση προξενεί η ανοχή και δουλική συμπεριφορά  της επίσημης Αμερικανικής πολιτικής απέναντι στις προκλήσεις της Άγκυρας, ακόμη και τώρα που  ο δικτάτορας έχει καταρρακώσει το γόητρο της σαν υπερδύναμη με λόγια και προ παντός με έργα .

Όσον αφορά την αφωνία και αφασία της Ευρώπης αυτή είναι παλιά ασθένεια  η οποία   τείνει να την παραλύσει παντελώς, ένεκα    της προχωρημένης  ισλαμοποίησης της .  

Πάντως όλοι σήμερα γνωρίζουν ότι αν γίνει σύρραξη μόνον  τα παιδιά μας θα χύσουν το αίμα  τους και κανείς άλλος  από τους συμμάχους και εταίρους δεν θα στείλει τα παιδιά του για  βοήθεια . Μόνο για τους υδρογονάνθρακες θα είναι πρώτοι.

Αμφικτύων

4/5/2019

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

http://amphiktyon.blogspot.com/

ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ «ΔΙΑΓΡΑΦΗ»«Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98 ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *