ΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ

Φ

Από τις μέχρι τούδε συζητήσεις στη Βουλή για την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών η οποία φαίνεται ότι θα περάσει , προκύπτουν τα ακόλουθα  :

1/ Η συμφωνία   είναι ολέθρια για τα εθνικά συμφέρονται διότι ουσιαστικά ξεπουλάει την Ελληνική Μακεδονία στα Σκόπια χωρίς κανένα αντάλλαγμα, απλώς διότι έτσι συμφέρει τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε

2/ Τα κόμματα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου βρίσκονται μακριά από το λαικό αίσθημα  διότι αυτά ομιλούν για εθνικότητα και γλώσσα- δηλαδή για το επιφαινόμενο -και όχι για την αιτία που είναι το όνομα. Το όνομα είναι το όχημα απολυτρωτισμού στο οποίο τα Σκόπια φορτώνουν και μεταφέρουν    τις     διεκδικήσεις τους  στα εδάφη της Μακεδονίας μας και στον Πολιτισμό της , τώρα και πολύ  περισσότερο θα  συμβεί   στο μέλλον.

3/ Η  συμφωνία   φέρνει αστάθεια και αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια διότι η Ελλάδα δημιουργεί «de-jure» το  μόρφωμα των Σκοπίων  σε  νέο κράτος με νέα εθνικότητα και γλώσσα χωρίς την σύμφωνη γνώμη των λοιπών Βαλκανικών χωρών, οι οποίες έχουν λόγο όπως αποδείχτηκε εμπράκτως(Βουλγαρία, Αλβανία και Σερβία)   

4/ Η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ   δημιουργεί μια  επί πλέον  αστάθεια στα Βαλκάνια διότι αγνοεί τα πατροπαράδοτα συμφέροντα της Ρωσίας στην περιοχή. Εξ άλλου ουδεμία ασφάλεια προσφέρει στη χώρα μας η είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Ακριβώς το αντίθετο θα συμβεί ,  διότι τούτο θα γίνει νατοϊκός  δορυφόρος της επίσης νατοϊκής  Τουρκίας .

5/ Η παρούσα Βουλή –όπως και οι αυτές των τελευταίων δέκα μνημονιακών ετών- ουδεμία αξιοπιστία παρέχει διότι αποτελεί οικο συναλλαγής, εμπορίου  και εξαγοράς βουλευτών . Επομένως οι πράξεις της είναι άκυρες και εφεσιβάλλονται. Βουλευτές που είχαν ψηφιστεί από ψηφοφόρους αντίθετους  προς την συμφωνία βρέθηκαν να ψηφίζουν υπέρ αυτής.

6/ Υπάρχει τόσο κραυγαλέα αναντιστοιχία μεταξύ της λαϊκής κυριαρχίας και των πολιτικών κομμάτων- ιδιαιτέρως της κυβερνήσεως- ώστε οι πράξεις τους και μάλιστα για τόσο σοβαρά εθνικά θέματα θεωρούνται εκ προοιμίου  άκυρες . Και ο λόγος ακυρότητος στηρίζεται στο γεγονός ότι:

α/Δεν έγινε δημοψήφισμα , όπως συνέβη στα Σκόπια

β/ Η συμφωνία δεν κυρώθηκε από τα 2/3 των βουλευτών, αλλά  με απλή πλειοψηφία   151 βουλευτών

γ/ Δεν τέθηκε το θέμα της συμφωνίας προ των εκλογών αλλά όταν λήγει η  εκλογική τετραετία της Βουλής

6/ Εξ όλων των κομμάτων της Βουλής το μοναδικό κόμμα που εξ αρχής που  δεν άλλαξε θέσεις στο Σκοπιανό είναι η Χρυσή Αυγή  . Γι’ αυτό παρά το γεγονός ότι δεν προβάλλεται από κανένα κανάλι αύξησε την δύναμη της

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διάβαζαν  στερεότυπα την ίδια δήλωση και ήταν αρνητικοί σε κάθε αλλαγή της συμφωνίας  προς  όφελος των εθνικών συμφερόντων .  Η συμφωνία  και να ψηφιστεί  το μεσημέρι δεν  θα περάσει από τον Ελληνικό λαός ο οποίος την απορρίπτει κατά 80%. Στις προσεχείς  εκλογές τα σημερινά κόμματα θα πάθουν μεγάλη καθήζιση.

  Ο λαός εξοργισμένος και επαναστατημένος βγήκε στο δρόμο και τους λέει

ΜΙΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Αμφικτύων

25/1/2019

 *Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

http://amphiktyon.blogspot.com/

ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ «ΔΙΑΓΡΑΦΗ»

«Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98 ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *