ΠΡΥΜΝΑΝ ΑΝΑΚΡΟΥΣΑΤΕ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Τούτες τις κρίσιμες  ώρες που το Ισραήλ καλπάζει το άρμα του πολέμου,  για  την κατάκτηση της Παλαιστίνης και την εκδίωξη του Παλαιστινιακού λαού,  όταν υπάρχουν  δύο πολεμικά μέτωπα ανοιχτά(Ουκρανία-Γάζα), η  Μέση Ανατολή κυριολεκτικά βράζει  και οι πολεμικές εστίες κλιμακώνονται, πρέπει να τεθούμε σε συναγερμό.

Οι γεωπολιτικοί αναλυτές  ομιλούν για κίνδυνο  παγκόσμιου πόλεμου  και για αλλαγή του χάρτη της Μ. Ανατολής. Είναι άραγε τυχαίο  ότι  ο ηγέτης της Κίνα κ. Σι-Πίνγκ είπε ότι  «σε έξη μήνες θα έχει ενσωματωθεί η Ταΐβάν στην Κίνα»; Υπάρχουν ακόμη λαοί που αναμένουν την αυτονομία τους και τη δημιουργία κρατικής οντότητας όπως οι Κούρδοι(Τουρκίας, Συρίας, Ιράκ και Ιράν) και οι Μπαλούχοι του Μπαλουχιστάν (Ιράν   και  Πακιστάν). Όταν όμως αρχίσει   η μοιρασιά της πίτας  πρώτη θα σπεύσει η Τουρκία να επεκτείνει τα όρια της προς  Ανατολάς και εφ’ όσον βρει αδύνατα σημεία  αναμφισβήτητα  στο Αιγαίο και στην Κύπρο

Η κρίση  μεταξύ Ιράν-Πακιστάν με ανταλλαγή  πυραυλικών επιθέσεων  προς το παρόν σταμάτησε, αλλά ουδείς γνωρίζει αν θα  κλιμακωθεί στο μέλλον. Η  Τουρκία   απειλεί ότι θα εκστρατεύσει κατά των  Κούρδων (YPG) και του PKK στη Βόρεια Συρία και στο Ιράκ, ενώ δε σταμάτησε να βομβαρδίζει τις Κουρδικές  θέσεις σε αντίποινα για τις βαριές απώλειες Τούρκων στρατιωτών από τους Κούρδους αντάρτες.

Οι Χούθι της Υεμένης έχουν διακόψει την κύρια παγκόσμια ανεφοδιαστική αλυσίδα μεταξύ Ασίας και Ευρώπης μέσω του  Άντεν και της Διώρυγας του Σουέζ εξ αιτίας των πυραυλικών  επιθέσεων  κατά των πλοίων  σε αντίποινα  προς τις ΗΠΑ και Ισραήλ

Η  Τουρκία γράφοντας στα παλαιά της υποδήματα τη« Διακήρυξη   φιλίας και συνεργασίας» της Αθήνας, ανακοίνωσε έρευνες  για υδρογονάνθρακες  στη ζώνη του τουρκο-λιβυκού μνημονίου» Ο Τούρκος ηγέτης παρέδωσε στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό δύο πλοία (μια φρεγάτα και ένα μεγάλο βοηθητικό σκάφος) που κτίστηκαν σε Τουρκικά ναυπηγεία και δεν έχασε την ευκαιρία  να  μας υπενθυμίσει  τη «Γαλάζια Πατρίδα» Και ενώ ο ορίζοντας έχει σκοτεινιάσει  ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση ασχολούνται με   «φροντιστήρια»    «μασάζ» και την εκστρατεία πειθαναγκασμού των βουλευτών της ΝΔ  για να υπογράψουν το απεχθές και ανόσιο « νόμο περί ομοφυλοφίλων και της τεκνοθεσίας»

Άσχημη εξέλιξη λέγεται ότι πήρε η αποστολή της  Ελληνικής φρεγάτας   στο Άντεν  με την αθρόα παραίτηση μέρους του πληρώματος. Στο μεταξύ η ακρίβεια στα τρόφιμα και στα λοιπά είδη θερίζει τους  πολίτες οι οποίοι    τα έχουν χαμένα πως θα  τα βγάλουν πέρα. Η  κατάσχεση σπιτιών από τα “funds” πληθαίνουν, τα νοσοκομεία είναι πλήρη λόγω κορωνοιού και γρίπης, το παρακράτος απειλεί το κράτος  και δείχνει αδυναμία επιβολής στους  εγκληματίες,  αναρχικούς και  στη νεανική βία. Δικαίως  ο πολίτης νοιώθει αδύναμος μπρος σε μια αυταρχική κυβέρνηση, η οποία αδιαφορεί για τη  θέληση της πλειονότητας και προστατεύει τα δικαιώματα των μειονοτήτων (Λοατκι-εταιρειών κ.α)  Διάχυτη είναι  η ανησυχία και   αβεβαιότητα στον κόσμο, όπως στις παραμονές του Β’Π.Π.  Όμως η κυβέρνηση  δε φαίνεται να ανησυχεί  για  το γεγονός ότι η Ε.Ε μένει αμέτοχη στα τεκταινόμενα στο Αιγαίο με τους «θαλασσόλυκους» απέναντι από τη Ρόδο με εκατοντάδες αποβατικά, ελικόπτερα, UAV Τουρκικής κατασκευής, υποβρύχια Γερμανικής τεχνολογίας  και τα σχέδια της Τουρκίας να ελέγξει τη Μαύρη Θάλασσα,  Αιγαίο, Ανατ. Μεσόγειο ακόμη και τη Δυτ. Μεσόγειο, μέσω των βάσεων της στη Λιβύη και να στραγγαλίσει στο μέλλον τις γραμμές ανεφοδιασμού της Ευρώπης. Δυστυχώς, οι χώρες της Ε.Ε έχουν πέσει σε βαθύ λήθαργο και  δεν αντιδρούν.

Μόνος σας κ. Μητσοτάκη χαλάσατε το ευνοϊκό κλίμα και φέρατε την αστάθεια,  σε μια εποχή ραγδαίας ακρίβειας και αβεβαιότητας.  Για 500 κίναιδους  «Λοατκι» .  Ο νόμος     διχάζει τα πολιτικά κόμματα και  προσβάλει βάναυσα  τη συνείδηση  και τις αξίες  του λαού μας.

Καθήκον  όλων μας είναι  στις Ευρωεκλογές(και όχι μόνο)  να καταψηφίσουμε  τα κόμματα που μας πρόδωσαν και τους βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ του νόμου της ντροπής ή θα απόσχουν.

Κύριε  Μητσοτάκη αν επιμείνετε θα καταντήσετε σαν τον GAP και τον κ. Τσίπρα Πρύμναν ανακρούσατε ” ( 20/1/24)

Αμφικτύων

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *