Ελληνίδα και Έλληνα μη λησμονείς την πατρίδα σου 

Ελληνίδα και Έλληνα μη λησμονείς την πατρίδα σου 

Από: Ιωάννη Ν. Χατζόπουλο Ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου ihatz@aegean.gr 

Ρωτήθηκε η δικαιοσύνη, γιατί τόση αδικία στην πατρίδα μας και εκείνη αποκρίθηκε και είπε: 


Ελληνίδα και Έλληνα, μη λησμονείς την πατρίδα σου 


Ελληνίδα και Έλληνα, λησμονείς την πατρίδα σου. Την λησμονείς, την εγκαταλείπεις, και σου την αρπάζουν. Είναι πολλοί, που την επιβουλεύονται και τη θέλουν δική τους. Πότε περιμένεις να σηκώσεις το ανάστημα σου και να λειτουργήσεις τη σκέψη σου; Με τη σκέψη, με το μυαλό σου και με σύνεση, μπορείς να βρεις τον τρόπο να προστατεύσεις την πατρίδα σου. Η πατρίδα σου, είναι το σπίτι σου, είναι η οικογένεια σου, είναι η ευτυχία σου, είναι τα παιδιά σου, είναι τα εγγόνια σου. Ακούς τους απάτριδες και τα γλυκόλογα τους, αλλά αυτοί είναι εκπαιδευμένοι, από τους εχθρούς σου, είναι βαλτοί και βαδίζουν με ανομολόγητο σκοπό, να αρπάξουν την πατρίδα σου. Αυτοί σε λένε εθνικιστή, για να μην υπερασπίζεσαι, την πατρίδα σου. Θίγουν το φιλότιμο σου, σε λένε σωβινιστή, για να ανοίξεις τα σύνορα,  και να κάνουν την πατρίδα σου, ξέφραγο αμπέλι, να την συλήσουν.

Ελληνίδα και Έλληνα προστάτευσε τις αξίες σου

Ελληνίδα και Έλληνα εγκαταλείπεις τις αξίες σου, τις περιφρονείς, αλλά αυτές και μόνο μπορούν να σε ανεβάσουν στα σκαλοπάτια  της ποιότητας της ζωής σου – αν τις στηρίξεις. Γιατί οι αξίες σου θα σε βοηθήσουν να υπερασπισθείς την πατρίδα σου. Η μεγαλύτερη αξία που έχεις είναι η αρετή σου και αυτή κατά πρώτον βασίζεται στην ισορροπία της ελευθερίας σου, στην πατροπαράδοτη αίσθησή σου περί μέτρου. Με αυτήν η λογική σου ισορροπεί την επιθυμία σου και το θυμό σου, ώστε να σκέπτεσαι και να πράττεις σαν ελεύθερος άνθρωπος.  Η αρετή κατά δεύτερον βρίσκεται εντός της Αριστοτελικής μεσότητας,  στην εύλογη επιλογή σου ανάμεσα στην έλλειψη και την υπερβολή, ενώ η κακία και ο κακός είναι εκτός μεσότητας προς τα άκρα. Η μεσότητα είναι η αποφυγή των δύο άκρων` γι’ αυτό οι εχθροί σου εκπαιδεύουν και χρηματοδοτούν και στηρίζουν με όλα τα μέσα τους ακραίους.

Τους ακραίους όλων των χρωμάτων και όλων των αποχρώσεων. Με τον τρόπο αυτό σε υποδουλώνουν. Με το διαίρει και βασίλευε.

Μείνε στο κέντρο, καταδίκασε τους ακραίους

Μπορείς να μείνεις στο κέντρο σαν πολίτης, και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για την άμυνα της πατρίδας σου, πήγαινε στα άκρα. Μπορείς να οχυρώσεις και να προστατέψεις την αρετή σου και τις βάσεις που τη στηρίζουν, τόσο την ελευθερία σου, όσο και την ισορροπία της μεσότητάς σου. Καταδίκασε τους ακραίους και αυτούς που διαταράσσουν την ισορροπία σου.  Κατέβα στους δρόμους όχι από αγανάκτηση αλλά με σύνεση. Και με συγκεκριμένο πλάνο που θα σε εμπνέει, που θα σε πείθει για το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Οι εχθροί σου προσπαθούν με κάθε μέσο να σε κάνουν δούλο, με πλύση εγκεφάλου με μεθόδους προπαγάνδας,  που πολύ δύσκολα γίνονται αντιληπτές. Για να διαταράξουν την ισορροπία σου, αχρηστεύουν τη λογική σου, και γιγαντώνουν τις επιθυμίες σου και το θυμό σου.  Φοβούνται τις συνετές αποφάσεις σου,  γι’ αυτό σε κατεβάζουν στο επίπεδό τους.

Οι εχθροί σου σε εγκλωβίζουν

Οι εχθροί σου, για να αχρηστεύσουν τη λογική σου, κάνουν ένα φαύλο κύκλο συζητήσεων χωρίς συμπεράσματα. Για κάθε σου πρόβλημα, ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο. Οι εχθροί σου, για να αχρηστεύσουν τη λογική σου, σε φανατίζουν. Σου λένε ότι είσαι τσαμπουκάς και καουμπόης  και σε σπρώχνουν σε πράξεις βίας  από τις οποίες βγαίνει ζημιωμένη η πατρίδα σου. Οι εχθροί σου, για να αχρηστεύσουν τη λογική σου, λένε να έχεις πίστη, στην παράταξη και τον αρχηγό, χωρίς να ερευνάς και να εξετάζεις τις πράξεις και το έργο του. Σε σπρώχνουν να γίνεις οπαδός, στερώντας σου την ελευθερία, στερώντας σου την ίδια την δυνατότητά σου να σκέφτεσαι. Γιατί σαν οπαδός θα μπορείς να κάνεις μόνον ότι σου λένε,  και θα μπορείς να σκέφτεσαι μόνον όπως και ό,τι σου λένε.  Έτσι σε εγκλωβίζουν σε επιλογές από τις δικές τους.

Γιγαντώνουν την επιθυμία σου σε βάρος της λογικής σου

Οι εχθροί σου, γιγαντώνουν την επιθυμία σου,  σε βάρος της λογικής σου. Σε θέλουν καταναλωτή, για να σου επιβάλλουν  να αγοράζεις με το μόχθο σου, αγαθά που δεν χρειάζεσαι,  ακόμη και προϊόντα που σε βλάπτουν, ενώ οι εχθροί σου θα πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους.  Γιγαντώνοντας την επιθυμία σου σε βάρος της λογικής σου, οι εχθροί σου, θέλουν να σε κάνουν αποδομητή της οικογένειας σου. Θέλουν να σου επιβάλουν τα δικά τους πρότυπα οικογένειας. Σε σπρώχνουν στον τζόγο, σε σπρώχνουν στη χρήση ουσιών, και για να ατιμάσεις εσύ την οικογένεια σου,  σε σπρώχνουν στη μοιχεία και στην πορνεία.

Γιγαντώνουν το θυμό σου και την αγανάκτηση σου

Γιγαντώνοντας το θυμό σου και την αγανάκτηση σου, οι εχθροί σου και οι ακραίοι,  σε κατέβασαν στους δρόμους τον Δεκέμβρη του 44,  για να σε σφάξουν, για να σε αφοπλίσουν  και να σε σπρώξουν χωρίς όπλα στον εμφύλιο πόλεμο. Γιγαντώνοντας το θυμό σου και την αγανάκτηση σου, οι εχθροί σου και οι ακραίοι, σε κατέβασαν στο πεζοδρόμιο το 65-67, για να σου επιβάλλουν τελικά τη χούντα των συνταγματαρχών. Γιγαντώνοντας το θυμό σου και την αγανάκτηση σου, οι εχθροί σου και οι ακραίοι, σε κατέβασαν στο Πολυτεχνείο,  για να σου επιβάλλουν με τη δική σου συνεισφορά, τη χούντα του Ιωαννίδη και να προδώσουν την Κύπρο, με 6.000 Έλληνες νεκρούς και 200.000 Έλληνες πρόσφυγες.

Κομματική δικτατορία

Η μεταπολίτευση σου φόρτωσε μια κομματική δικτατορία, που άλλα υπόσχεται, για να υφαπαρπάσσει την ψήφο σου, και άλλα πράττει. Γιγαντώνοντας το θυμό σου και την αγανάκτηση σου, οι εχθροί σου και οι ακραίοι,  σε έβαλαν με απεργίες και καταλήψεις  να καταστρέψεις τον παραγωγικό ιστό της πατρίδας σου, και έδιωξαν τις επιχειρήσεις για να χάσεις τη δουλειά σου. Γιγαντώνοντας το θυμό σου και την αγανάκτηση σου, οι εχθροί σου και οι ακραίοι σε έπεισαν πως το κράτος  θα σου καλύψει όλες τις ανάγκες σου χωρίς να παράγεις

και δεν σου είπαν όμως, ότι αυτό θα γίνει με δανεικά, που θα πληρώνεις μια ζωή μαζί με τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου και αντί να ξεχρεώνεις θα βυθίζεσαι περισσότερο στο χρέος  για να είσαι ένας τέλειος δούλος σε μια υπόδουλη πατρίδα.

Έλληνα, ελευθέρωσε την πατρίδα σου

Ελληνίδα και Έλληνα, μπορείς να ελευθερώσεις την πατρίδα σου, και να αποκαταστήσεις τη λαϊκή κυριαρχία που σου έκλεψαν τα κόμματα και την παρέδωσαν στους «θεσμούς» και την τρόικα. Ελληνίδα και Έλληνα, μπορείς να ελευθερώσεις την πατρίδα σου, και να στοχεύσεις στην ενότητα. Χρειάζεται να εργασθείς σκληρά, για την αποκατάσταση του παραγωγικού ιστού της πατρίδας σου.  Μόνον έτσι θα πετύχεις αξιοπρεπή διαβίωση και θα αποπληρώσεις τα χρέη σου. Μόνον έτσι θα επαναπατρίσεις τα παιδιά σου,  που τα σπούδασες, και βρέθηκαν χωρίς δουλειά.  Ελληνίδα και Έλληνα, μπορείς να ελευθερώσεις την πατρίδα σου. Μπορείς να κάνεις μια καλή αρχή στις επόμενες εκλογές. Ψήφισε τους προκομμένους ανθρώπους και όχι τις παρατάξεις. Ψήφισε τον άνθρωπο που βγήκε από τα σπλάχνα σου,  που ξέρεις ότι έχει κάνει έργο και προκοπή στη ζωή του  και όχι την παράταξη που με απατηλές ιδεολογίες και γλυκόλογα,  σε παραπλανούν και σου δίνουν ψεύτικες ελπίδες.

Ελληνίδα και Έλληνα γίνε περισσότερο ενεργός πολίτης

Ελληνίδα και Έλληνα μπορείς να γίνεις περισσότερο ενεργός πολίτης. Μπορείς να απαιτήσεις θεσμοθετημένες προκριματικές εκλογές, κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ, για να αποφασίζεις άμεσα για αυτούς που θα σε εκπροσωπούν, σε κάθε παράταξη και να αποφασίζεις άμεσα εσύ για τον ηγετικό πυρήνα της κάθε παράταξης. Ελληνίδα και Έλληνα μπορείς να γίνεις περισσότερο ενεργός πολίτης, ώστε να εκπροσωπείσαι διαπαραταξιακά στην κυβέρνηση, κατά τα πρότυπα της Ελβετίας, ή και καλύτερα.  Όταν δε έχουν δυσκολίες συνεννόησης για να ψηφίσουν νόμους,

να κάνουν άμεσα δημοψηφίσματα.

Να μην επιτρέψεις εφαρμογή νόμων κακών

Ελληνίδα και Έλληνα, μπορείς να γίνεις περισσότερο ενεργός πολίτης, μπορείς να αποτρέψεις την εφαρμογή νόμων κακών,  μπορείς να τους ανατρέπεις με άμεσα εκτελεστέο δημοψήφισμα, συγκεντρώνοντας υπογραφές. Μπορείς να μην επιτρέψεις να έχεις ηγέτες κακούς,  αλλά να μπορείς συγκεντρώνοντας υπογραφές,  να τους ανατρέπεις με άμεσα εκτελεστέο δημοψήφισμα. Επίσης μπορείς να φροντίσεις ώστε τα εγκλήματα των ηγετών σου,  ποτέ μα ποτέ να μην παραγράφονται. Και μπορείς να φροντίσεις ώστε να οργανωθεί η πολιτεία σου  σε παλλαϊκή άμυνα, κατά τα πρότυπα της Ελβετίας.

Να ελαττώσεις τους φόρους

Ελληνίδα και Έλληνα, μπορείς να γίνεις περισσότερο ενεργός πολίτης, Μπορείς να επιδιώξεις να ελαττωθούν οι φόροι στο 10% για όλους χωρίς αφορολόγητο και χωρίς εξαιρέσεις. Μπορείς να βρεις τρόπο να ενισχύσεις την ιδιωτική πρωτοβουλία, και πάνω της να στηριχθεί, ο παραγωγικός ιστός της πατρίδας σου. Μπορείς να βρεις τρόπο να λειτουργεί ο δημόσιος τομέας,  με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια,  με αυστηρούς ελέγχους, με αξιολόγηση με δικλείδες ασφαλείας και να είναι αποκεντρωμένος.

Οι εχθροί σου σε έσπρωξαν από την επαρχία στην πόλη

Ελληνίδα και Έλληνα, οι εχθροί σου σε έσπρωξαν  από την επαρχία στην πόλη. Σου υποσχέθηκαν απολαβές και περισσότερες ευκολίες. Τα είχες κάποτε όλα αυτά, αλλά δεν είχες ποιότητα στη ζωή σου. Μάθε ότι ποιότητα ζωής έχεις μόνο στην επαρχία,  γιατί εκεί είναι το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον  της πατρίδας σου, που είναι το ωραιότερο και το καλύτερο στον κόσμο. Τώρα που σου στέρησαν τις απολαβές και τις ευκολίες της πόλης, γύρνα χωρίς καθυστέρηση και δώσε ζωή στο χωριό σου. Η σύγχρονη τεχνολογία, και ιδιαίτερα το διαδίκτυο, δίνουν πιά άλλη διάσταση στη ζωή στην ύπαιθρο. Στην επαρχία και στο χωριό σου εκεί χτυπά η καρδιά της πατρίδας σου, εκεί η γενναιόδωρη Γη που θα καλλιεργήσεις θα σου δώσει  την καλύτερη ποιοτικά τροφή για να θρέψεις την οικογένεια σου.

Στο χωριό σου χτυπά η καρδιά της πατρίδας σου

Στην επαρχία και στο χωριό σου εκεί χτυπά η καρδιά της πατρίδας σου, εκεί αναπτύσσεται ελεύθερα ο κοινωνικός ιστός,  που παράγει ανώτερο πολιτισμό με αυθόρμητη και ποιοτική ψυχαγωγία. Εκεί οι άνθρωποι προστατεύουν και διατηρούν τις αρετές και τις αξίες, το φιλότιμο, την αλληλεγγύη, τη φιλοξενία, τη φιλοπατρία, την εργασία.  Το χωριό σου έθρεψε για χιλιάδες χρόνια  τους πατεράδες σου τους παππούδες και τις γιαγιάδες σου. Τώρα μπορεί να το κάνει ακόμη καλύτερα. Στην επαρχία και στο χωριό σου εκεί χτυπά η καρδιά της πατρίδας σου, Εκεί και μόνον εκεί θα έχει ποιότητα η ζωή σου.

Ελληνίδα και Έλληνα, αποκατάστησε την παιδεία σου

Ελληνίδα και Έλληνα, μπορείς να αποκαταστήσεις την παιδεία σου.  Σκέψου ότι πριν 2500 χρόνια ανέπτυξες την παιδεία με βάση την αρετή. Σήμερα η παιδεία δεν έχει βάσεις` είναι ένα κουρέλι, όπου η κάθε κυβέρνηση του ανοίγει και από μία τρύπα. Ελληνίδα και Έλληνα, μπορείς να αποκαταστήσεις την παιδεία σου, μπορείς να διδάξεις στα παιδιά σου να στηρίζουν με συνεχή προσπάθεια, την ισορροπία της ελευθερίας τους, αναπτύσσοντας τη λογική τους, ώστε αυτή να ισορροπεί την επιθυμία τους και το θυμό τους. Για να μπορούν να παίρνουν ώριμες και καλομελετημένες αποφάσεις. Δίδαξε τα παιδιά σου να θεωρούν εχθρό αυτόν που προσπαθεί να διαταράξει την ισορροπία της ελευθερίας τους. Δίδαξε τα παιδιά σου να ακολουθούν το μέτρο, το δρόμο της Αριστοτελικής μεσότητας.  Και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως για λόγους αυτοάμυνας να πηγαίνουν στα άκρα. Η μεσότητα είναι η αποφυγή των δύο άκρων και εν αυτή, ο ενάρετος γενναίος βρίσκεται στο μεσοδιάστημα, ανάμεσα στο δειλό και το θρασύ.

Εχθροί είναι οι ακραίοι

Μπορείς να διδάξεις τα παιδιά σου ότι οι εχθροί τους είναι οι ακραίοι,  που είναι μειοψηφία και να μην παρασύρονται,  χωρίς σοβαρό λόγο, σε ακραίες συμπεριφορές και πράξεις,  όπως είναι οι απεργίες και οι καταλήψεις. Μπορείς να διδάξεις τα παιδιά σου να μην επιτρέπουν στους ακραίους  να επιβάλλουν τις απόψεις τους και τις συμπεριφορές τους. Μπορείς να διδάξεις τα παιδιά σου να αμύνονται με όλα τα μέσα,  όταν οι ακραίοι επιχειρούν να προσβάλουν την αρετή και την τιμή τους.

Μπορείς να διδάξεις τα παιδιά σου να καλλιεργούν την αίσθηση του ωραίου και να περιορίζουν την ασκήμια. Μπορείς να διδάξεις τα παιδιά σου ότι η αρετή είναι μεν δρόμος δύσκολος, αλλά και μοναδικός για να πετύχουν ποιότητα στη ζωή τους.

Ελληνίδα και Έλληνα, μελέτησε καλά την ιστορία σου

Ελληνίδα και Έλληνα, αν μελετήσεις καλά την ιστορία σου, δεν θα κάνεις τα ίδια λάθη που έκαναν οι πρόγονοι σου. Μελέτησε την ιστορία σου από πρώτο χέρι και ερεύνησε τις πηγές, που αφθονούν στο διαδίκτυο* και καταδίκασε τους πλαστογράφους. Η ιστορία σου διδάσκει ότι όταν υπάρχει ομόνοια και ενότητα τότε κάνεις θαύματα, ενώ όταν υπάρχει διχόνοια, τότε έρχεται η καταστροφή και η υποδούλωση. Ελληνίδα και Έλληνα, μελέτησε καλά την ιστορία σου, και μάθε ότι αμέσως μετά την επιτυχία σου οι εχθροί σου σε διχάζουν και σε σπρώχνουν σε εμφύλιο πόλεμο. Για το λόγο αυτό όποιος προσπαθεί να σε διχάσει ή να σε πολώσει, όπως οι ακραίοι, είναι εχθρός σου.

Οι εχθροί σου σε σπρώχνουν σε εμφύλιο πόλεμο

Μετά τους Μηδικούς πολέμους σε έσυραν στον Πελοποννησιακό πόλεμο. Μετά τις πρώτες θριαμβευτικές σου νίκες του 1821,  σε έσυραν σε ένα καταστροφικό εμφύλιο,  που έφερε τον Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο για να ξεριζώνει δένδρα σου, και που έφεραν τις ξένες δυνάμεις για να σε ελευθερώσουν. Μελέτησε την ιστορία σου για να μάθεις, ποιοι έβαζαν τα λόγια  σε ένθεν και ένθεν, για να επικρατήσει η διχόνοια και να κυριαρχήσουν τα αλλότρια συμφέροντα, με το διαίρει και βασίλευε,  και η πατρίδα σου να γίνει προτεκτοράτο. Μετά το έπος του 40 και μετά την θριαμβευτική σου αντίσταση, ήλθε πάλι ο εμφύλιος σπαραγμός και τα ισοπέδωσε. Μελέτησε την ιστορία σου για να μάθεις ποιοι έφεραν τους Εγγλέζους, σαν ελευθερωτές για να σε σφάξουν, και μάθε ποιοι αφού κατέθεσαν  τα όπλα στη Βάρκιζα, σε έσυραν στα βουνά να κάνεις εμφύλιο, χωρίς όπλα. Αυτοί οι ίδιοι σήμερα έβαλαν τη μάσκα των φίλων των εργατών  και σε παρέσυραν σε απεργίες και καταλήψεις για να καταστρέψεις  τον παραγωγικό ιστό της πατρίδας σου και να διώξεις  ή να χρεοκοπήσεις τις επιχειρήσεις, και να μείνεις χωρίς δουλειά.

Ελληνίδα και Έλληνα, προστάτευσε τη γλώσσα σου

Ελληνίδα και Έλληνα, προστάτευσε τη γλώσσα σου,  και δίδαξε τα παιδιά σου μάθουν Αρχαία Ελληνικά,.  Και να τα γνωρίσουν βαθιά και να τα αγαπήσουν,  γιατί εκεί είναι κωδικοποιημένη σχεδόν όλη η σοφία  και η ενάρετη γνώση της ανθρωπότητας.  Γιαυτό εκείνοι που θέλουν τον άνθρωπο δούλο για να τον εκμεταλλεύονται και να κερδοσκοπούνε εις βάρος του, προσπαθούν με κάθε μέσο  να του στερήσουν την πρόσβαση στην ενάρετη γνώση.  Γιαυτό μάθε από τις πηγές στο διαδίκτυο** ποια είναι η γλώσσα σου  και η γραφή σου και προστάτευσε την από τους πλαστογράφους.

Να δώσουν τα χέρια Εθνικοί και Γαλιλαίοι

Σήμερα η Ελληνική γλώσσα ακούγεται χωρίς αλλοιώσεις μόνο στην ορθόδοξη Ελληνική εκκλησία Εκεί ακούγεται και η Ελληνική μουσική μοναδική σε ποικιλότητα. Να σταματήσει ο διχασμός εδώ και τώρα και να δώσουν τα χέρια όπως το θέλει ο ποιητής Κωστής Παλαμάς στο Δωδεκάλογο του Γύφτου – Γύφτος *** :

«Θά ‘ρθει µέρα, και θα δώσετε τα χέρια σας, Εθνικοί και Γαλιλαίοι, ανοιχτοµάτες, ποτισµένοι το βοτάνι της ζωής· τα φαντάσµατα θα δείτε σα φαντάσµατα και θ’ απλώσετε τα χέρια, απ’ όσα ζουν να κρατήσετε κι εσείς!»

Δεν υπάρχουν σωτήρες

Μελέτησε την ιστορία σου για να μάθεις ότι δεν υπάρχουν σωτήρες,  ούτε υπάρχει o από μηχανής Θεός  για να σε σώσουν και ότι ο μόνος που θα σε σώσει είσαι εσύ ο ίδιος.  Γιαυτό βγάλε από το νου σου το εύκολο κέρδος και την ήσσονα προσπάθεια και  στρώσου στη δουλειά και ξεκίνα από την επαρχία. Να επιζητάς την ομόνοια και την ενότητα, εκεί βρίσκεται η δύναμη σου, οι εχθροί σου το γνωρίζουν αυτό και για να αρπάξουν την πατρίδα σου, σπέρνουν τη διχόνοια, γιατί είναι πολύ εύκολο, να βάλεις δυο αδέλφια να μαλώσουν, ενώ είναι πολύ δύσκολο, να τα βάλεις να συμφιλιώσουν. Μάθε ότι οι εχθροί σου είναι μικρή μειοψηφία εντός των τειχών της πατρίδας σου, είναι καλά οργανωμένοι και χειρίζονται με σατανικές μεθόδους  την καταστρεπτική τους δύναμη, ενώ οι εκτός των τειχών εχθροί σου,

απλά επωφελούνται των λαθών σου. Μάθε επίσης ότι οι σύμμαχοι σου και οι φίλοι σου, για να σε εκτιμήσουν, πρέπει να είσαι πολύ δυνατός και όχι ζητιάνος.

Η διχόνοια

Η διχόνοια συνήθως σπέρνεται από τους εχθρούς σου και τους ακραίους,  και υιοθετείται από εκείνους,  που δεν έχουν ισορροπία στην ελευθερία τους.  Γιατί γιγαντώνεται ο θυμός τους  και δεν δίνουν την ευκαιρία στη λογική τους, να ερευνήσει τα κίνητρα και το ποιόν, αυτών που τους βάζουν λόγια. Οι εχθροί σου, αν αγαπάς την πατρίδα σου, σου λένε, είσαι παλαιών αρχών,  δεν είσαι μοντέρνος και όταν κρατάς κλειστά τα σύνορα,  σου λένε ότι ζεις σε άλλη εποχή και είσαι οπισθοδρομικός. Σε άλλες εποχές όταν ήσουν προοδευτικός άνθρωπος σε έλεγαν κουμουνιστή, τώρα όταν προστατεύεις τις αξίες σου, σε λένε φασίστα και έτσι σε σπρώχνουν στα άκρα και σε διχάζουν.  Με αρετή και σύνεση, πολέμησε τους εχθρούς σου, μην τους χαριστείς ποτέ, γιατί θα σου αρπάξουν, την πατρίδα σου.

Ξύπνησε Ελληνίδα και Έλληνα

Ελληνίδα και Έλληνα Ξύπνησε από το μακάβριο ύπνο του βολέματος,  της υπνωτικής προπαγάνδας και του εφησυχασμού που σου επιβάλλουν. Όρθωσε το ανάστημα σου,

και χρησιμοποίησε το αιώνιο και πιο αποτελεσματικό σου όπλο, που μόνο εσύ γνωρίζεις και είναι η αρετή σου. Μόνο με όπλο την αρετή θα σώσεις την πατρίδα σου και μαζί με την πατρίδα σου, θα σώσεις τον κόσμο,  όπως έκαναν οι πρόγονοι σου.

Να σου υπενθυμίσω, ότι οι βάσεις για να είσαι ενάρετος είναι η συνεχής προσπάθεια για την ισορροπία της ελευθερίας σου και επίσης η συνεχής προσπάθεια για την Αριστοτελική μεσότητα των πράξεων σου.

Ελληνίδα και Έλληνα να είσαι πάντα μάχιμος, άκουσε την παρουσίαση ετούτη πολλές φορές και διάδωσε την όπου μπορείς.

Ευχαριστίες

Πολλές ευχαριστίες στον Κώστα Τζαναβάρα για τις εύστοχες διορθώσεις και τα σχόλια που έκανε στο αρχικό κείμενο.

Διαδικτυακές πηγές

*http://www.24grammata.com/?did=933&fname=kolokotronis-24grammata-com_-pdf **http://ia802700.us.archive.org/5/items/scriptaminoawrit01evanuoft/scriptaminoawrit01evanuoft.pdf   http://ia802608.us.archive.org/8/items/scriptaminoawrit02evanuoft/scriptaminoawrit02evanuoft.pdf   http://img.pathfinder.gr/clubs/files/4438/9003.html   http://users.sch.gr/symfo/sholio/arhea/v/gramatiki_tz.pdf  http://users.sch.gr/symfo/sholio/arhea/v/sintaktiko_tza.pdf   *** http://silgoneon5dimgeraka.gr/wp-content/uploads/2012/01/PALAMAS-K.-O-dodekalogos-tou-guftou1.pdf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *