ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟ ΜΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Ο  «σουλτάνο». Ερντογάν είναι εκείνος που είπε το «Μητσοτάκης γιόκ» και  καθημερινά αυτός και η παρέα του  επαναλαμβάνει:  «θα έλθουν κάποιο βράδυ»,  ζητούν καθημερινώς «αποστρατικοποίηση των νησιών μας» και άλλα πολλά.

 Μόνο το Καρπενήσι δεν ζήτησαν προς το παρόν   Στα ίδια μήκη κύματος και  τα Τουρκικά  ΜΜΕ.   Η  Αθήνα ως συνήθως  τηρεί στάση «ευγενή» με τις γνωστές δηλώσεις «περί σεβασμού του διεθνούς δικαίου και δικαίου της θάλασσας και ετοιμότητος των Ε. Δ να αποκρούσουν…».

Οι παραβιάσεις πήραν φωτιά  Στο μεταξύ έχουν πολλαπλασιαστεί κατακόρυφα οι παραβιάσεις του Ε.Ε.Χ  οι παραβάσεις του FIR Αθηνών αλλά και των  Ε.Χ.Υ και αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές ροές. Κατά πληροφορίες, η Κυβέρνηση πιεσθείσα από τις ΗΠΑ ήλθε σε διάλογο    ο πρεσβευτή μας κ. Μπούρας με τον πολιτικό σύμβουλο  του Τούρκου προέδρου κ. Καλίν στο Βερολίνο υπό την επιδιαιτησία του διπλωματικού συμβούλου του Γερμανού καγκελαρίου κ. Σολτς . Θέμα της συνάντησης  η  επανέναρξη του διακοπέντος λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας διαλόγου.

Λογικό και πρέπον τα κράτη- και δή τα γειτονικά- να  κάνουν  διάλογο σε όλα τα επίπεδα  όχι όμως με το μπιστόλι στον κρόταφο. Η  Τουρκία δεν  σταμάτησε  να μας απειλεί καθημερινώς όπως αναφέρθηκε πιο πάνω-   ούτε τις ημέρες που διεξήγετο ο διάλογος.    

Η  Ελληνική  ηγεσία κάτω από την απειλή των «Ταυφούν» του κ. Ερντογάν  , ως συνήθως,  προσήλθε σε διάλογο. Και δυστυχώς, είχαμε πιστέψει ότι η επιτευχθείσα ισορροπία στο Αιγαίο λόγω των «Rafale» και των λοιπών οπλικών συστημάτων θα μας έσωζε από τους   εκβιασμούς. Αλλά φευ !

Οι Ελληνικές Κυβερνήσεις το έχουν στο DNA τους . Στερούνται  πολιτικής βουλήσεως και είναι επιδεκτικές σε πιέσεις . Επομένως, ότι εξοπλισμούς και να κάνουμε , όσο ισχυροί και να γίνουμε,  όταν έχουμε ηττοπαθείς και φοβικούς ηγέτες  οι εξοπλισμοί μας  είναι απώλεια χρημάτων.  Προτιμούν τα ζεϊμπέκικα, τις κουμπαριές, τις ψευτομαγκιές και τα παίγνια σε  τούρκικη  ρουλέτα με το μπιστόλι στον κρόταφο.

«Κάλλιο   λέοντας να κυβερνά τα πρόβατα παρά   πρόβατο τους λέοντες» είχε πει ένας Γάλλος στρατηγός(18/12/22)

Αμφικτύων

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε. α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή» «σύμφωναμε το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *