ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Είναι σκληρό άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού να καταλήγουν στη φυλακή. Δεν μου επιτρέπεται να  ασκήσω κριτική στους δικαστές γιατί αυτοί με βαθιά προσήλωση στο καθήκον εφαρμόζουν τους νόμους που ψηφίζει η λαϊκή αντιπροσωπεία στο Κοινοβούλιο.

  Με το παρόν σημείωμα θα ήθελα να εκφράσω  μερικές  απόψεις   αναφορικά  με την διαφορετική  αντίληψη της κοινωνίας  για  ορισμένα αδικήματα  στο παρελθόν και τώρα

Αλλιώς θεωρούσαμε εμείς οι νέοι του 40’ το έγκλημα της σεξουαλικής παρενόχλησης και αλλιώς το αντιμετωπίζουν τώρα. Κανονικά θα έλεγα αν όλες οι γυναίκες της εποχής μας(όσες είναι εν ζωή) κατάγγελλαν τις πράξεις παρενόχλησης που τους κάναμε τότε οι ελάχιστοι τώρα ζώντες  θα έπρεπε όλοι οι υπέργηροι να είμαστε φυλακή. Παρενοχλούσαμε τις γυναίκες διότι τότε αυτός ήταν ο τρόπος διασύνδεσης με το  ωραίο φύλλο. Φυσικά, τις γυναίκες τις αγαπούσαμε και δεν τις βιάζαμε, διότι η παρθενία τότε ήτο ιερή και συνεπήγετο γάμο. Ούτε τις σκοτώναμε όπως συμβαίνει τώρα.

Τότε οι επαφές γίνονταν στο νυφοπάζαρο κάθε πόλεως τις βραδινές ώρες όπου διακριτικά δίναμε ερωτικά μηνύματα στην κοπέλα της αρεσκείας μας και εκείνη με ανάλογες ματιές ή στιγμιαίες επαφές έδινε την προτίμηση της για συνέχιση του ειδυλλίου ή όχι.

Στο θέατρο από τότε δεν πήγαιναν αρσακειάδες ούτε γυναίκες του κατηχητικού και τα πράγματα ήταν ευκολότερα στους παλαιούς ηθοποιούς να  βάλουν στο χέρι μιά νεαρή ηθοποιό. Δεν εννοώ το βιασμό γιατί τον θεωρώ ζωώδη πράξη.

Επομένως, θεωρώ ότι   παλαιές   πράξεις παρενόχλησης θα πρέπει να  κρίνονται με  επιήκεια    με βάση τις τότε αντιλήψεις   και όχι με τα σημερινά αυστηρά  κριτήρια της εποχής του διαδικτύου.

Αμφικτύων

28/7/ 2021

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *