ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ

Είμαι 93 ετών , έζησα το Κυπριακό από τη γένεση του το 1952 με το Δημοψήφισμα του 92% για «ΕΝΩΣΗ» της Κύπρου με την Ελλάδα . Παρακολούθησα καθημερινά τον ηρωικό αγώνα της ΕΟΚΑ και τη δολοπλοκία των Αγγλων,  οι οποίοι ενέπλεξαν από το πουθενά τους Τούρκους. Και συνεχώς το Ελληνικό και Κυπριακό κατεστημένο διολισθαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Ώσπου τελικά με τα δικά μας  λάθη και προδοσίες και τις Βρετανικές δολοπλοκίες,  φθάσαμε στις κατάπτυστες διχοτομικές συμφωνίες Ζυρίχης- Λονδίνου . Τότε βάλαμε επισήμως στο έδαφος της Κύπρου τον Αττίλα με την   ΤΟΥΡΔΥΚ. [Ήμουν στο Α/Δ του Ελληνικού σε διατεταγμένη υπηρεσία για την υποδοχή του «Εθνάρχη» Κ. Καραμανλή ,  ο οποίος επιστρέφων από το Λονδίνο  δήλωσε    στους  συγκεντρωμένους κλακαδόρους: «Είναι η ευτυχέστερη ημέρα της ζωής μου» η υπογραφή των Συμφωνιών]

Έζησα   μετέπειτα την αδυναμία λειτουργίας του εκτρωματικού κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας με τα βέτο του Τ/Κ αντιπροέδρου Ντενκτάς , τον εξοπλισμό από την Τουρκία των Τ/Κ και τον διαχωρισμό τους σε περίκλειστες ζώνες.

Έζησα   την προδοσία της χούντας Ιωαννίδη  με το άφρον πραξικόπημα κατά Μακαρίου και  την προδοσία του πολιτικού κόσμου, η οποία άνοιξε την πόρτα στην εισβολή και κατοχή του 34% της Κύπρου από τον Αττίλα.

[Ήμουν ευήκοος μάρτυρας  στη ΛΑΦ Θεσσαλονίκης όταν ο «Εθνάρχης»  δήλωσε: « Η Κύπρος είναι μακριά» και άφησε να προελάσει ο 2ος Αττίλας, γιατί   σύμφωνα με τηλεφωνική επικοινωνία με τον Χ. Κίσινγκερ τότε ΥΠΕΞ  των ΗΠΑ ο Αττίλα ΕΝΑ  είχε προ συμφωνηθεί.]

Στη συνέχεια, αντί να καταδικάζει την εισβολή και κατοχή ο αρχομανής  Μακάριος κάθισε να συζητήσει με τον Ντενκτάς, τον άνθρωπο της εισβολής , τη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας , τρεις λέξεις που οδηγούν στη διχοτόμηση και στην καταστροφή .

Έκτοτε ζήσαμε την δημιουργία της ΤΔΒΚ  και   το Σχέδιο Αννάν  το οποίον αν δεν το απέρριπταν  θα κατέληγε στην ολική κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία.

Κάθε χρόνο ο Ερντογάν δημιουργεί νέα τετελεσμένα και είναι   ηλίου φαεινότερον οτι η Κύπρος θα χαθεί αν δεν εκδιωχθεί  ο Αττίλας. Ευχής έργο να γίνει με διπλωματικά μέσα , αλλά ο Ερντογάν δεν   παραδίδει ότι κατέκτησε δια των όπλων. Επομένως, μόνο με στρατιωτικά μέσα θα εκδιωχθούν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο.

Αν χαθεί η Κύπρος τότε θα έχει χαθεί και Αιγαίο και η Θράκη. Η μάχη πρέπει να δοθεί στην Κύπρο για την εκδίωξη του παράνομου Αττίλα . Προς τούτο  Ελλάδα και Κύπρος να καταρτίσουν «ενιαίο σχέδιο», να εμψυχώσουν το λαό , να πείσουν τις ΗΠΑ , το Ισραήλ , την Ε.Ε  , Ρωσία και τις  Αραβικές  χώρες της Μεσογείου ότι η κατοχή της Βόρειας Κύπρου από  την επεκτατική , ισλαμοφασιστική και νεοθωμανική Τουρκία είναι απειλή για όλους . Αίτημα όλων η  εκδίωξη των τουρκικών στρατευμάτων από τη Κύπρο, όπως προβλέπουν τα ψηφίσματα του  ΟΗΕ. Δεν είναι τυχαία η επιμονή της Τουρκίας για   «αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου»  Προφανώς, αντιλαμβάνεται ότι η παραμονή του Αττίλα στην Κύπρο είναι παράνομη και  σύντομα θα τεθεί στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων   . Ενδέχεται λοιπόν να την ανταλλάξει με την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου. Ας προσέξουμε

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ας εκδιώξει τους ηττοπαθείς και τουρκολάγνους συμβούλους  του και την κλίκα   ΕΛΙΑΜΕΠ και ας δημιουργήσει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας . Επείγει η χάραξη ενιαίας Εθνικής Στρατηγικής. Η Τουρκία είναι  γίγας με πήλινα πόδια. Αν δεν εκδιωχθεί ο Αττίλας από την Κύπρο αργά ή γρήγορα θα χαθεί η Κύπρος , είτε με νέα τετελεσμένα, όπως η Αμμόχωστος, είτε με τον παράνομο εποικισμό από ισλαμικά κύματα.

 Αμφικτύων

26/7/ 2021

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *