ΤΟ ΣΥΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΩΝ

Γράφει ο Κ. Κωνσταντινίδης-Αμφικτύων

ΗΠΑ και Γερμανία πρώτιστα υπηρετούν τα  γεωστρατηγικά και οικονομικά τους συμφέροντα και δευτερευόντως τα συμμαχικά.  Οι μεν ΗΠΑ  από την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης έχασαν το ενδιαφέρον τους  για   το ΝΑΤΟ και συνεπώς και για το δίδυμο Ελλάδα – Τουρκία.   Στο ίδιο διάστημα η Τουρκία άρχισε να  αναθεωρεί το ρόλο της σαν περιφερειακή δύναμη  αποσταθεροποιώντας  το ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα τη  χειροτέρευση  των σχέσεων της με τις ΗΠΑ. Αυτό ενισχύθηκε από την εποχή που ανέλαβε την εξουσία  ο ισλαμοναζιστής Ερντογάν.

Στο διάστημα   της απουσίας των ΗΠΑ από την περιοχή της Αν. Μεσογείου-Μέσης Ανατολής,  λόγω   απειλής της Κίνας σαν εμπορικός και στρατηγικός  ανταγωνιστης, δημιουργήθηκε κενό,  ιδιαίτερα   μετά την  αποχώρηση  του 6ο Αμερικανικού Στόλου από την Αν. Μεσόγειο.

Το κενό κάλυψε η Τουρκία Μόλις πρόσφατα οι ΗΠΑ αντελήφθησαν   το  λάθος τους,  το οποίον εκμεταλλεύτηκε η Τουρκία,  Ρωσία και η Γερμανία.   Με την προεδρία Μπάιντεν οι  ΗΠΑ τρέχουν  σπασμωδικά  να καλύψουν το κενό, ενισχύοντας τα τελευταία  προπύργια τους: Ελλάδα και Ισραήλ, έναντι της Ρωσικής, Τουρκικής και Γερμανικής βουλιμίας.  Είναι αμφίβολο αν θα ξαναφέρουν την Τουρκία του Ερντογάν  στην προτέρα κατάσταση.

Η Γερμανία  μολονότι   τυπικά είναι υπό Αμερικανική κατοχή, μέσα από την Ε.Ε απλώνει  τα φτερά της όχι μόνο στον οικονομικό και εμπορικό τομέα αλλά και   γεωπολιτικά με τους εξοπλισμούς  που εξάγει στην Τουρκία και αλλού.   

Γερμανία η  παραδοσιακή φίλη της Τουρκίας Εδώ και αιώνες   διατηρεί οικονομικά και  γεωπολιτικά συμφέροντα στην Τουρκία και προς τη  Μέση Ανατολή, Βαλκάνια,   αλλά και στην Αν. Ευρώπη και Ρωσία. Κατά καιρούς έχει στενά  χειραγωγήσει   την Τουρκία και μπορούμε να μιλαμε για  μόνιμο «σύμπλοκο Γερμανίας-Τουρκίας». Από παλιά παίρνει το μέρος της Τουρκίας  στην προαιώνια διαμάχη της  με την Ελλάδα(Μέτερνιχ-Ιερά Συμμαχία-Φον Ντερ Γκόλτς, Γενοκτονίες 1922  κ.α). Αλλά και πρόσφατα μέσα από τους μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε     κρυφά και φανερά   ευνοεί  τα Τουρκικά συμφέροντα  έναντι της Ελλάδας, την  οποία  ανέκαθεν     βλέπει  όχι σαν φιλικό εταίρο. Η Ελλάδα σαν ναυτικό κράτος συμπολέμησε σε δύο  παγκόσμιους πολέμους  με τις Συμμαχικές Δυνάμεις  κατά της Γερμανίας και έγινε η αιτία να χάσει τούτους. Αυτά είναι γραμμένα στη Γερμανική συλλογική μνήμη  και μας εκδικείται.  Τούτο συνέβη  εσχάτως με τα «θανατηφόρα» Μνημόνια   τα αποτελέσματα  των οποίων ισοδυναμούν με Πόλεμο και εθνική Γενοκτονία

Γερμανία: παθητικός συνεργός Γενοκτονιών   Η Τουρκία εδώ και αιώνες είναι  προβληματικό  πολυεθνικό κράτος-παρίας (Ασθενής του Βοσπόρου)  Εχει υπό την κατοχή της συμπαγείς αλύτρωτες  εθνότητες και σε κάθε γενιά εκτελεί   μία τουλάχιστον  γενοκτονία  (Κούρδοι, Έλληνες, Αρμένιοι, Πόντιοι, Σύροι, Αλεβίτες, Άραβες κ.α) για να τους κρατά υπόδουλους ή να τους εκδιώξει, με  παθητικό συνεργό  τη Γερμανία.

Εσχάτως, με όπλα του ΝΑΤΟ και της Γερμανίας επεκτείνει την εγκληματική της  επεκτατικότητα  σε ξένες χώρες(Κύπρο, Συρία, Λιβύη, Αρμενία και  προς Ελλάδα)

Μιά «σπείρα κακούργων»  φασιστο-ισλαμιστών, τους οποίους εξοπλίζει και ενθαρρύνει από τα παρασκήνια η Γερμανία με την κατευναστική της πολιτική εντός της Ε.Ε, κρατάει τις εθνότητες  στο εσωτερικό της  κάτω από στυγνό καταπιεστικό καθεστώς.   Η  Γερμανία θα συνεχίσει να  μας πλήττει πολιτικά και  οικονομικά όσο εμείς δεν αντιστεκόμαστε. Η Ελλάς πρέπει να  αγωνισθεί  με πολιτικά,  πολιτιστικά και  ιδεολογικά  μέσα προκειμένου να αλλάξει την κοινή γνώμη της Γερμανίας και της Ευρώπης. Παράλληλα να προβαίνει στην  ενίσχυση   των Ε.Δ έναντι της Τουρκίας.

Συμπεράσματα. Ανάγκη να εξουδετερωθεί το «σύμπλοκο Τουρκία- Γερμανία»  στο μέρος που στρέφεται εναντίον μας(Εξοπλισμός Τουρκίας, Υποβρύχια Τ 214, Μεταναστευτικό , Αποφάσεις Ε.Ε κ.α). Η Γερμανία δεν  φέρεται  φιλικά προς την Ελλάδα, ούτε είναι  αλληλέγγυος  εταίρος, όπως την  εκλαμβάνει  το πολιτικό μας σύστημα. Απόδειξη τούτου οι εκθέσεις Μπορέλ, οι αποφάσεις των Συμβουλίων  της Ε.Ε, οι οποίες  κάνουν στραβά μάτια   στις τουρκικές παραβιάσεις   των κυριαρχικών δικαιωμάτων   Ελλάδος και Κύπρου  και η   καθιέρωση  της  Ελλάδος σαν «αποθήκη» λαθρομεταναστών.

Προτάσεις: Κατόπιν των ανωτέρω η Ελλάς :

1/Να  συνεχίσει τις πρωτοβουλίες δημιουργίας συμμαχιών  εντός και  εκτός της Ε.Ε

2/. Να σταματήσει να  είναι το «καλό παιδί» και δεδομένοι στις αποφάσεις υπέρ της    Τουρκίας από  ορισμένους εταίρους. Να  κάνουμε χρήση  ακόμη και βέτο.

3/ Να καταδικάσει τις μεταναστευτικές  συμφωνίες  της Ε.Ε σαν μονόπλευρες και καταστρεπτικές για τα εθνικά μας συμφέροντα.

4/ Να τεθεί ανοιχτά ζήτημα εκδημοκρατισμού της γείτονος, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας, τα  οποία  θα επιφέρουν  τον διαμελισμό   και την αυτοδιάθεση των υπόδουλων λαών της

5/ Να προβεί στην οριοθέτηση ΑΟΖ  μετά της Κύπρου

6/ Να θέσει επισήμως το θέμα των  Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων(Κατοχικό Δάνειο, Καταστροφές , αρπαγή Αρχαιολογικών Θησαυρών) Τούτο έπρεπε η ίδια η Γερμανία να το προωθήσει προς το συμφέρον της ώστε να βγάλει τη μομφή της Γενοκτονίας που τη βαραίνει και θα τη βαραίνει εσαεί (750.000 θύματα και ασύλληπτες καταστροφές  και διαρπαγές)

Αμφικτύων

5/4/ 2021

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *