ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ;

Ο Ισλαμοναζιστής Ερντογάν προχωράει στα  ίχνη του Χίτλερ. Όπως εκείνος ζητούσε «Ζωτικό Χώρο» και «Αναθεώρηση της Συνθήκης των Βερσαλλιών», έτσι και αυτός ζητάει με την  «Γαλάζια Πατρίδα» το μισό Αιγαίο και την Κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο. Θέτει δε ευθέως  την αναθεώρηση της «Συνθήκης της Λωζάνης»  Όλα αυτά μας παραπέμπουν στο άνοιγμα του Ανατολικού Ζητήματος.Τούτο  σχετίζεται με τον έλεγχο των Στενών των Δαρδανελλίων και ευρύτερα του Βαλκανικού χώρου μέσω του οποίου :

1/ Η Ρωσία  επιζητεί να ελέγξει τα Στενά και  να κατέλθει στις θερμές θάλασσες της Μεσογείου. Με την πολιτική του “βλέποντας και κάνοντας” αποσκοπεί  να διασπάσει το ΝΑΤΟ.

2/ Οι δυτικές ναυτικές δυνάμεις επιδιώκουν να κρατούν τα Στενά και τον έλεγχο των Βαλκανίων υπό τον έλεγχο τους.

Επομένως το ζήτημα δεν είναι  μόνο ελληνο-τουρκικό αλλά και διεθνές.

Γερμανία: Εχει σαφώς ταχθεί γεωπολιτικά με την Τουρκία, την οποίαν στηρίζει οικονομικά και την εξοπλίζει στρατιωτικά. 

Βρετανία: Πριν ακόμη επικυρωθεί το Brexit (από τα κοινοβούλια Ελλάδος και Κύπρου) συνήψε   ευρεία γεωπολιτική συμφωνία όχι μόνο για εμπορικούς και οικονομικούς σκοπούς αλλά και για διπλωματική ενίσχυση των τουρκικών θέσεων και προθέσεων στον ευρυτερο γεωγραφικό χώρο . Ας μη  λησμονούμε ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι τουρκικής καταγωγής.

Η γερμανική Ε.Ε  Σύρεται και φέρεται ά-βουλη για επιβολή κυρώσεων από την μία αναβολή στην άλλη   και μάλλον φιλική προς την Τουρκία και όχι προς τους «εταίρους» της Κύπρο και Ελλάδα εξ αιτίας των οικονομικών τους συμφερόντων

Τα Βαλκάνια είναι περισσότερο φιλικά προς την Τουρκία παρά προς την Ελλάδα

Οι ΗΠΑ ως τώρα μας δήλωναν  «να προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία». Ακόμη όμως δεν έχουν εκφρασθεί οι Αμερικανικές θέσεις και προθέσεις της νέας Αμερικανικής Διοίκησης εν αναμονή  της ορκωμοσίας  του νέου Προέδρου Μπάιντεν.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, η  χώρα μας πιεζόμενη από την Γερμανία προχωρεί σε διερευνητικές συνομιλίες με όλα τα θέματα επάνω στο τραπέζι όπως επιθυμεί η Τουρκία(ιταμές απειλές παραβιάσεις, επίδειξη δυνάμεων, προκλητικές κινήσεις, άνοιγμα Αμμοχώστου,εισβολή λαθρομεταναστών  τουρκο-λυβικό μνημόνιο κ.α)

Αυτό είναι αδιανόητο και ισοδυναμεί με αυτοκτονία .  Το ίδιο ισχύει και με τν πενταμερή που προωθεί η Γερμανία για την επίλυση του Κυπριακού

Έλληνες! είναι καιρός να αναλάβουμε σαν υπεύθυνοι πολίτες τις ευθύνες μας. Ο κορονωιός θα περάσει κάποια ημέρα . Όμως τώρα  διακυβεύεται  αν θα συνεχίσουμε να είμαστε ελεύθερη  χώρα  και ελεύθεροι πολίτες  ή θα γίνουμε  φόρου υποτελείς στην Τουρκία.

Αμφικτύων

29/12/ 2020

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/
https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *