ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΚΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΞΑΓΡΙΩΝΕΤΑΙ 

.

ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΚΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΞΑΓΡΙΩΝΕΤΑΙ 


Ο ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩΘΙ ΑΡΘΡΟΥ   ΕΙΝΑΙ  ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΟΣ 

 ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ   ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ  ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ .

 ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΕΣΚΑΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.   Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΝ-ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΗΓΕ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΩΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΩ ΘΕΡΜΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΙΑ ΔΙΟΤΙ: 

;1/ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΕΒΆΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΊΛΩΝ (ΛΑΟΤΚΙ)

2/ ΣΕ ΒΕΒΗΛΗ  ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ “ΧΕΣΤΗΚΕ ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ 330.000 ΕΛΛΗΝΕΣ)

ΕΠΟΜΕΝΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ  ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥΣ  ΝΑ ΤΟΝ ΛΙΝΤΣΑΡΟΥΝ. ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ    ΤΩΝ  ΦΑΣΤΙΣΤΟΕΙΔΩΝ   ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ   

Α/ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΙ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΙΟ ΕΓΚΡΙΤΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

Β/   ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΕ ΕΚ ΠΕΙΝΗΣ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ  ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ  , ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Γ/ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Δ/ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ ΟΧΛΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΟΡΓΑ  Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΕΞΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ . 

Ε/ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ

ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ  ΤΟ ΑΧΡΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΞΕΞΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΕΧΕΙ ΞΕΧΕΙΛΗΣΕΙ , Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙΠΟΤΑ , ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΤΟΥ, ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ. 

ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ   ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΙΚΜΑΔΑΣ ΤΟΥ. 

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΒΛΕΠΕΙ ΣΑΝ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ  ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ  ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ  ΑΚΡΟΞΕΞΙΩΝ  ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ.


ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ 

Αμεση Ανάλυση: Τοξικός «πατριωτισμός»

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΜΑΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η απόπειρα λιντσαρίσματος του Γιάννη Μπουτάρη, γιατί περί αυτού επρόκειτο, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης για την γενοκτονία των Ποντίων, με μουσική υπόκρουση μάλιστα τον… εθνικό μας ύμνο και το «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα», πρέπει να μας προβληματίσει.

Ο Γιάννης Μπουτάρης έπεσε θύμα του τοξικού κλίματος που καλλιεργείται στη Βόρεια Ελλάδα και φυσικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα ανοιχτά εθνικά θέματα και όχι μόνο.

Ο Μπουτάρης είναι ένα είδος πολιτικού, αν μπορούμε να τον πούμε  έτσι, που δεν διατάζει να εκφράζει με θάρρος την γνώμη του και να πάει ενάντια στο ρεύμα εάν πιστεύει ότι έτσι είναι  το σωστό. Και για τον λόγο αυτό  έχει στοχοποιηθεί από τους πάσης φύσεως  αυτόκλητους υπερασπιστές του έθνους, που σήμερα το απόγευμα, κάποιοι εξ αυτών, βρήκαν την ευκαιρία να του «την πέσουν». Το πώς τον προστάτευσαν οι οργανωτές αλλά και η αστυνομία, είναι ένα θέμα που σηκώνει συζήτηση.

Ας πούμε όμως τα πράγματα με το όνομά τους: Ο Γιάννης Μπουτάρης ενοχλεί διότι άνοιξε για την Θεσσαλονίκη «παράθυρα» στον κόσμο. Την μετέτρεψε από πόλη «σκαντζόχοιρο», λόγω των φοβιών που καλλιεργούσαν οι κατά καιρούς ταγοί της γύρω από -τι άλλο;-την ελληνικότητά της, σε έναν  ελκυστικό τουριστικά  προορισμό  για εθνότητες που μέχρι τότε ήταν σχεδόν αποκλεισμένες, ως «εχθρικές».

Το  ξέρουν όλοι, και όσοι δεν θέλουν να το παραδεχθούν ας ρωτήσουν τους καταστηματάρχες, ότι η οικονομία της πόλης αναπνέει εν πολλοίς από τα χρήματα που αφήνουν οι χιλιάδες Τούρκοι, Εβραίοι, σκοπιανοί και άλλοι δυνάμει επικίνδυνοι «εχθροί του έθνους», που καταφθάνουν κατά χιλιάδες καθημερινά.

Όταν ο Γιαννης Μπουτάρης πριν μερικά χρόνια είχε φέρει μια αποστολή Τουρκων μεγαλοεπιχειρματιών (Κοτς, Τάρα κ.α) ήταν κάποιοι όμοιοι αυτών που σήμερα τον γρονθοκοπούσαν που κραύγαζαν εν χορό «Μπουτάρη ζούμε στον τάφο να σε δούμε…». 

Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό που συνέβη σήμερα στον δήμαρχο, ο οποίος, κυκλοφορεί ως απλός πολίτης δίχως διμοιρίες των ΜΑΤ ελεύθερα στην πόλη και ελεύθερα εκφράζεται. Αυτή η ελευθερία έκφρασης διαφορετικής γνώμης, γύρω από θέματα ταμπού, στο όνομα του «πατριωτικά ορθού», είναι που γρονθοκοπήθηκε μπροστά στο Λευκό Πύργο και κατά την υποστολή της σημαίας, στο πρόσωπο του Μπουτάρη. Τηρουμένων των αναλογιών και των μεγεθών βεβαίως, μήπως η γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων δεν έγιναν στο όνομα της «εθνική καθαρότητας», από του Τούρκους; Τι ειρωνεία, αλήθεια.

Όμως το πράγμα κινδυνεύει να ξεφύγει. Τα όσα ακούγονταν στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία από οργανωμένες κλάκες  υπό την ανοχή των οργανωτών, έκαναν έναν λογικό άνθρωπο να  ανατριχιάζει. Οι κραυγές,  οι αποδοκιμασίες και τα χυδαία συνθήματα, που συνόδευαν τον  « πατριωτικό συνετισμό» του «Τουρκόσπορου» δημάρχου, πρέπει να  λειτουργήσουν ως καμπανάκι.

Σήμερα ήταν ο Μπουταρης, αύριο θα είναι κάποιος άλλος, βουλευτής, δημοσιογράφος, πανεπιστημιακός, απλός πολίτης, που δεν θα τυγχάνει της αρεσκείας, όλων εκείνων που κυκλοφορούν δημόσια με… πατριωτόμετρα. 

Θυμάμαι την Αλεκα Παπαρηγα το 1992  να προπηλακίζεται άγρια στη Θεσσαλονίκη γιατί τόλμησε να μιλήσει για σύνθετη ονομασία στο Μακεδονικό. Τώρα γρονθοκοπείται ο δήμαρχος της πόλης, όχι γιατί δεν μπόρεσε να μαζέψει τα σκουπίδια, αλλά διότι λειτουργεί ως «δούρειος ίππος», των εχθρών του έθνους, γιατί πιστεύει και εκφράζει δημόσια κάτι διαφορετικό από το δικό τους.

Κάποιοι, δυστυχώς, επενδύουν πολιτικά, κοινωνικά αλλά και οικονομικά με αφορμή τα εθνικά (όχι μόνο), θέματα πάνω σε αυτήν την νοσηρή και  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για την ΧΩΡΑ, ατμόσφαιρα την οποία τροφοδοτούν.

Όλοι αυτοί που με ρητορική μίσους γύρω από τα ευαίσθητα εθνικά θέματα στοχοποιούν την  αντίθετη άποψη,  δεν μπορεί παρά  να είναι συνένοχοι εκείνων που απόψε χτυπούσαν με γροθιές και κλοτσιές τον Γιάννη Μπουτάρη.

Και, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν συλληφθούν οι δράστες και ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης. Εδώ έιμαστε.   


Διαβάστε ακόμη: 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *