ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Προσφάτως κυκλοφόρησε  Ο  πολυαναμενόμενος πρώτος τόμος των απομνημονευμάτων   του τ. Προέδρου των ΗΠΑ  κ. Ομπάμα με τον τίτλο «Γη της Επαγγελίας».  Ο Μπαράκ Ομπάμα αφηγείται την ιστορία της εκπληκτικής οδύσσειάς του και σχολιάζει τα κυριότερα γεγονότα της προεδρίας του.

Τα απομνημονεύματα ηγετών συνήθως αποκαλύπτουν κάποιες αλήθειες που δίσταζαν να εκθέσουν όσο ήταν εν ενεργεία. Και ουδείς  πιστεύει ότι ένας πρόεδρος θα διανοείτο να πει ψέματα, διότι ο τελικός κριτής του είναι η Ιστορία και η  υστεροφημία του.

Σ’ αυτό αναφέρει ότι: «οι Ευρωπαίοι θυσίασαν την Ελλάδα ,φορτώνοντας της με τα μνημόνια δυσβάστακτο χρέος,  για να σώσουν τις τράπεζες τους»

Θα μου πείτε ότι δεν είναι κάτι νέο, διότι αυτό το είπαν οι πλέον έγκριτοι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι  οικονομολόγοι και πολιτικοί , ακόμη και βουλευτές του Γερμανικού Κοινοβουλίου.  Όμως όταν το γράφει ένας τ. Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει διαφορετική βαρύτητα. Είναι  αδιάσειστο ντοκουμέντο και πειστήριο της  συνωμοσίας των ξένων και Ελλήνων πολιτικών  σε βάρος του Ελληνικού  λαού και της Ελλάδος . Ο λαός μας μάτωσε και πείνασε επι δεκαετία με τα Μνημόνια και είναι καταχρεωμένος επί 99 χρόνια  αυτός τα παιδιά , τα εγγόνια και τα δισέγγονα  του.

Θα ανέμενε κανείς να ξεσηκώσει θύελλα συζητήσεων και φραστική έστω καταδίκη των υπευθύνων ( Ελλήνων και ξένων ) για την καταδολίευση ενός λαού.  Όμως συνέβη το αντίθετον. Του τάφου  σιωπή  από τα ΜΜΕ , το Κοινοβούλιο , την κ. ΠτΔ και από τους λοιπούς θεσμούς και οργανώσεις. Ωσάν να μη συνέβη τίποτα. Κατά το λαικό «μούγκα» στη κορωνόπληκτη στρούγκα

Σαν πολίτης που εκφράζει το λαικό αίσθημα προτείνω:

1/ Να γίνει ευρεία συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων και να συγκροτηθεί Ανακριτική Επιτροπή   για την διερεύνηση τυχόν  ευθυνών πολιτικών προσώπων

2/ Να δημιουργηθεί Επιτροπή από έγκριτους Έλληνες και ξένους οικονομολόγους η οποία να υπολογίσει την ζημία του Ελληνικού Δημοσίου.

3/Με βάση το πόρισμα της ως άνω Επιτροπής να ζητηθεί επισήμως από την Ε.Ε και τα κράτη των οποίων οι τράπεζες  καρπώθηκαν  τα κέρδη  την  ελάττωση του αστρονομικού μας χρέους

 4/ Με βάση το ντοκουμέντο του βιβλίου  Ομπάμα να κινηθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη  προς  διερεύνηση τυχόν ευθυνών σε πρόσωπα που   μετέβαλαν το χρέος των τραπεζών   σε εθνικό χρέος .

Τούτο έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού . Αναμένουμε από την σεβαστή ΠτΔ κ. Σακελλαροπούλου να δείξει ευαισθησία στο εθνικό τούτο θέμα που «έκαψε» τον Ελληνικό λαό.

Αμφικτύων

 26/11/ 2020

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/
https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *