ΚΑΝΑΤΕ ΠΡΟΑΣΚΗΣΗ κ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ;

Σήμερα στην πορεία για το Πολυτεχνείο ο Γ.Γ του ΚΚΕ     κ. Δημ. Κουτσούμπας επανέφερε στην μνήμη μου τα  τραγικά  γεγονότα που προηγήθηκαν των Δεκεμβριανών 1944. Τότε συνέβαιναν  αλλεπάλληλες δυναμικές και προκλητικές πορείες των αριστερών υπό την καθοδήγηση του ΚΚΕ παρότι συμμετείχαν στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητος του Γ. Παπανδρέου . Αυτά τα γεγονότα τα εκμεταλλεύτηκαν σκοτεινά κέντρα και σκότωσαν 16 άτομα που επέστρεφαν από την μεγάλη διαδήλωση στο Σύνταγμα,   καθώς περνούσαν από το ξενοδοχείο «Μπάγγειον» στην Ομόνοια . Αυτή έγινε το έναυσμα για να αρχίσει η ένοπλη κατάληψη της εξουσίας από το ΚΚΕ και τις δυνάμεις της αριστεράς. Ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας  άρχισαν ένοπλες  επιθέσεις των κομμουνιστών  εναντίον των  αστυνομικών  τμημάτων και αφοπλισμός των .

Η εμφάνιση του κ. Κουτσούμπα σε μιά παράνομη και αντισυνταγματική πορεία μόνο κακό μπορεί να κάνει στη χώρα   . Και τούτο γιατί ξύνει πληγές σε μας τους μεγάλους που ζήσαμε τα Δεκεμβριανά  , τον εμφύλιο και μετά την νίκη στο Βίτσι και στο Γράμμο  κανείς  δεν περίμενε το κόμμα αυτό να σηκώσει κεφάλι, πολύ περισσότερο μετά την παταγώδη αυτοδιάλυση της Σοβιετικής Ενώσεως .  Δεδομένου ότι  όλα τα κομμουνιστικά κόμματα αυτοκαταργήθηκαν με εξαίρεση το προδοτικό και αιματοβαμμένο ΚΚΕ το οποίον νομιμοποίησε ο Κωνστ/νος Καραμανλής μετά την μεταπολίτευσιν.

Να υποθέσουμε ότι κάνατε προάσκηση για μελλοντική κατάληψη της εξουσίας και για νέα Δεκεμβριανά κ. Κουτσούμπα;

Αμφικτύων

17/11/ 2020

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/
https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *