Θέλουν να αγοράσουμε 4 φρεγάτες αξίας 4δις$ από τις ΗΠΑ οι οποίες είναι 3ης γενεάς δηλαδή εν σχέσει με την σημερινή τεχνολογία πλεούμενα φέρετρα για τα ναυτάκια μας που θα τις επανδρώσουν. Η επιλογή μας ή να τα κρατήσουμε μακριά από το πεδίο της μάχης ή να γίνουν αυτοθυσία στα στοχευμένα πυρά των τούρκικων UAV “BAYRAKTAR”.
Εγκαταλείψαμε την Γαλλική προσφορά για τις δύο φρεγάτες BELΗARRA οι οποίες είναι μεν ακριβότερες αλλά πλοία 5ης + γενεάς κατάλληλα για να κυριαρχήσουμε στο Αιγαίο.
Κι’ αν οι Αμερικανοί μας εξασφάλιζαν με εγγυήσεις έναντι της Τουρκίας θα ήταν έστω ανεκτό, αλλά αντίθετα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσφατα δέχθηκε αναφανδόν της θέσεις της Τουρκίας για τα Χ.Υ και τον Ε.Ε.Χ στο Αιγαίο. Δηλαδή “πάρτους και στο γάμο σου «να σου που και του χρόνου»
Επομένως, να προμηθευτούμε τα πλοία που προτείνει το Π.Ν για να πολεμήσει και όχι για να μας πουν ότι τα πλοία μας δεν είναι κατάλληλα προς πόλεμο , άρα “παραδοθείτε” όπως οι Αρμένιοι.
Αμφικτύων
13/11/ 2020
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
amphiktyon@gmail.com
Όποιος επιθυμεί να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98
ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ