ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς το ζεύγος Τομ Χανκς – Ρίτα Γουίλσον Θα ήθελα εκ μέρους των πολυάριθμων αναγνωστών μου στο διαδίκτυο -και ελπίζω να το εγκρίνουν σιωπηρώς- να ευχαριστήσω από καρδίας   το ζεύγος  Τομ Χανκς  και Ρίτα Γουίλσον    για το δωρικό αλλά τόσο συμβολικό τους  μήνυμα  προς την  Ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη .

Η αξιότιμη κυρία Γουίλσον και ο διάσημος κ. Τομ. Χανκ εκτός από εκλεκτοί  Ελληνες πολίτες , είναι και ακραιφνείς φιλέλληνες και θιασώτες   του Ελληνικού πνεύματος και  του Ελληνικού Πολιτισμού,  γεγονός που το εκδηλώνουν   συχνά    εμπράκτως.

Το μήνυμα   συμπαράστασης στην πρωτοβουλία για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 έχει πολλαπλό  και συμβολικό  νόημα , ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας δέχεται στα ανατολικά της σύνορα  μια συντονισμένη βάρβαρη επίθεση των Τούρκων απογόνων ,  εκείνων που πολέμησαν οι ηρωικοί πρόγονοι μας το 1821 και μετέπειτα  για να  να απελευθερώσουν την πατρίδα μας  από τον Οθωμανικό ζυγό.

Το εκλεκτό ζεύγος Χάνκς είναι οι συνεχιστές των μεγάλων φιλελλήνων που βοήθησαν τους αγωνιζομένους Ελληνες σε δύσκολες στιγμές τόσον  ηθικά όσο και υλικά  , μερικοί δε εξ αυτών  και με την θυσία της ζωής τους . Ολοι αυτοί  είναι γραμμένοι  με χρυσά γράμματα στην Ελληνική Ιστορία και σε προτομές , όπως πρέπει να γραφεί το ζεύγος Χανκς με τις  όντως επαινετικές πρωτοβουλίες των για την στήριξη του Ελληνισμού  .

Αν ήμουν δήμαρχος κάποιας περιοχής θα ονόμαζα μια οδό ή μια πλατεία με το διάσημο όνομα τους , όπως συνηθίζεται για τους φιλέλληνες. Ομως κάποιος άλλος που είναι δήμαρχος έχω την πεποίθηση ότι  θα το κάνει. Και θα πρότεινα τούτο στον ιστορικό μας Δήμο Μαραθώνος

Προσωπικά θέλω να εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχαριστείες στο ζεύγος Χανκ . Είστε ωραίοι άνθρωποι όχι μόνο στην μορφή στην ψυχή  στην σκηνή και στις οθόνες αλλά και  με τις πρωτοβουλίες σας ζεταίνετε   τις ψυχές  των Ελλήνων που σας αγαπούν και σας λατρεύουν σαν καλούς φίλους.

Είθε οι Θεοί της Ελλάδος να σας δίνουν υγεία , μακροημέρευση  , γαλήνη και  ευτυχία στον ωραίο και φιλόξενο τόπο  μας

Σας αγαπούμε και σας ευχαριστούμε  καλοί μας φίλοι 

Αμφικτύων

7/3/ 2020

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/
https://amphiktyon.org

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *