ΕΚΚΛΗΣΗ

 Προς τους ηγέτες ΗΠΑ, Ε.Ε και Ρωσίας

Ποτέ άλλοτε στην ανθρωπότητα δεν είχαν συμβεί τόσο μεγάλες κρίσεις ταυτοχρόνως και   δύο πυρηνικές υπερδυνάμεις να είναι  σε άμεση σύγκρουση και τόσο κοντά  στο χείλος  πυρηνικού πολέμου, όπως σήμερα. Κρίσεις όπως : Πανδημία  covid19, Οικονομική, Περιβαλλοντική  , Ενεργειακή,  Τροφών,  Πρώτων Υλών,  Θεσμών και Αξιών με πληθυσμιακή συμφόρηση. Και αντί ο ΟΗΕ και οι ηγέτες των υπερδυνάμεων να καθίσουν σε ένα τραπέζι να δώσουν τις  δέουσες λύσεις, όπως άλλοτε έπραξαν οι Τζόν Κένεντι και Κρούτσεφ στην κρίση των πυραύλων το 1962,  συμβαίνει το αντίθετο. Βλέπουμε τη Ρωσία του κ. Πούτιν  να  συνεχίζει τον πόλεμο  στην  Ουκρανία ,  τον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπάιντεν  να  εκτοξεύει ύβρεις εναντίον του κ. Πούτιν και να λαμβάνει  πρωτόγνωρα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά  μέτρα κατά της Ρωσίας , την άβουλη  Ε.Ε η οποία κατά κύριο λόγο θίγεται από τα μέτρα να συναινεί , να γίνεται διακοπή των διπλωματικών σχέσεων , να επανέρχεται δριμύτερος ο παραλογισμός του ψυχρού πολέμου και του εμπάργκο   ακόμη και στα Ρωσικά πλοία και Α/Φ  και οι ένθεν και ένθεν γεωστρατηγικοί σύμβουλοι  και τα ΜΜΕ να ομιλούν περί πυρηνικού πολέμου, ωσάν αυτός να πρόκειται να δώσει λύση στα συσσωρευμένα προβλήματα της ανθρωπότητας.  Ειδικά το εμπάργκο μιας υπερδύναμης όπως η Ρωσία η οποία μπορεί να ισοδυναμεί σε Π/Υ με μια μεσαίου μεγέθους χώρα  αλλά σε εδαφική έκταση είναι η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου και διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα σε ενέργεια(πετρέλαιο, αέριο) μεταλλεύματα  , λιπάσματα, σιτηρά και χρυσό, τα οποία σήμερα ελλείπουν από τη διεθνή αγορά και πιέζουν τις τιμές σε αστυνομικά ύψη. Έτσι οι αγορές είναι ελλειμματικές και αδυνατούν  να καλύψουν τα ελλείμματα  από άλλες πηγές   . Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα  την άνοδο στα ύψη των τιμών  όλων ανεξαιρέτως των προϊόντων ,άνοδο του πληθωρισμού, μείωση της ανάπτυξης, οι άνθρωποι να μη μπορούν να  καλύψουν τις ανάγκες τους και όλη αυτή η σπείρα να εξελίσσεται ανοδικά χωρίς ελπίδα να σταματήσει διότι δεν είναι δυνατόν στο ορατό μέλλον να αναπληρωθούν οι ελλείψεις . Μια άλλη σοβαρότατη επίπτωση που θα  αντιμετωπίσει λίαν συντόμως  η Δύση και ιδιαίτερα η Ευρώπη θα συμβεί λόγω  ελλείψεως σιτηρών  εξ αιτίας του εμπάργκο στη Ρωσία στις χώρες της Ανατ. Μεσογείου (Συρία, Ιράκ, Αίγυπτο, Λιβύη) καθώς και στις χώρες της  Κεντρ. Αφρικής. Η  σιτοδεία όπως προειδοποιεί ο ΟΗΕ θα  πλήξει  ένα πληθυσμό 250 εκατ. κατοίκων   με επακόλουθα την πείνα , επιδημίες, θανάτους  και κυρίως ένα ογκώδες κύμα. προσφύγων   προς την Ευρώπη. 

Όταν εμείς οι απλοί πολίτες βλέπουμε μπροστά μας το φάσμα αυτής της πολλαπλής κρίσεως που απαιτεί άμεση κινητοποίηση του ΟΗΕ και   των ηγετών των υπερδυνάμεων και αντ’ αυτού τον ΟΗΕ να έχει αχρηστευθεί με το βέτο της Ρωσίας και με την διακοπή των προσωπικών επαφών των υπερδυνάμεων –ωσάν αυτές να είναι ιδιωτική υπόθεση – και να θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς σε ένα άσκοπο φονικότατο και καταστρεπτικότατο για τον Ουκρανικό λαό πόλεμο, τότε η ανθρωπότητα έχει εισέλθει σε φρενοκομείο. Και ενώ θα έπρεπε οι ηγέτες όλων των χωρών να ταχθούν υπέρ της ύφεσης , της άμεσης κατάπαυσης του πυρός και της εξεύρεσης πολιτικής λύσεως ,  μερικοί  δυτικοί ηγέτες   στέλνουν όπλα  στην Ουκρανία  και οι Ρώσοι   νέα  στρατεύματα στο πεδίον της μάχης σε μια λίαν επικίνδυνη σπείρα  κλιμάκωσης  σε Πυρηνικό Ολοκαύτωμα. Ούτως εχόντων των πραγμάτων,  εμείς οι  φιλειρηνικοί πολίτες :

ΕΓΚΑΛΟΥΜΕ

Επειγόντως τον κ. Μπάιντεν και κ. Πούτιν να αφήσουν τα προσωπικά αισθήματα  κατά μέρος και να καθίσουν   στο ίδιο τραπέζι  προκειμένου  να  δώσουν τέλος στον επικίνδυνο  πόλεμο της Ουκρανίας και το εμπάργκο κατά της Ρωσίας τα οποία τείνουν να  εκτρέψουν τον κόσμο  σε  ολέθριες ατραπούς  χωρίς επιστροφή.  Επειδή ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μέρος της  γενικότερης αντιπαράθεσης μεταξύ   Δύσεως και   Ασίας   οι  ηγέτες των υπερδυνάμεων(ΗΠΑ, Ε.Ε , Ρωσία, Κίνα,  Ινδία κ.α ) καλούνται από κοινού  να δώσουν λύση στα σημερινά κρίσιμα προβλήματα της ανθρωπότητας τα οποία ταλανίζουν τους λαούς και  φέρουν σε ευθεία σύγκρουση τη Δύση με τις χώρες της Ασίας. Ο Πόλεμος όπως όλοι διαπίστωσαν στην Ουκρανία δεν είναι λύση αλλά οδηγεί  προς το Πυρηνικό Ολοκαύτωμα

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Υποστράτηγος ε.α –Συγγραφεύς

Μέλος της τ. Ομάδας των Στρατηγών του ΝΑΤΟ για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό

24/4/22

(Παρακαλώ τους δυναμένους όπως την αποστείλουν στις πρεσβείες των εμπλεκομένων χωρών )

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *