ΟΙ Ε.Δ ΜΠΟΡΟΥΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ;

Φίλοι της ιστοσελίδας  μου συχνά με ρωτούν γιατί πλανάται   αμφιβολία όσον αφορά τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα  με την Τουρκία και όχι μόνον.

Τους τονίζω   ότι έχω πλήρη εμπιστοσύνη στις Ε.Δ της χώρας  παρά το ολιγάριθμο και  πιθανόν μερικές  καθυστερήσεις στον   εκσυγχρονισμό . Η Ελλάς ανέκαθεν ήτο ολιγάριθμο έθνος  έναντι των βαρβάρων  επιδρομέων . Τούτο ισχύει και στο ιστορικό   και  στο πρόσφατο παρελθόν. Παρά ταύτα σε όλους σχεδόν  τους πολέμους οι Ελληνικές Ε.Δ βγήκαν νικηφόρες(Απελευθερωτικοί πόλεμοι 1912-13. Α’Π.Π, 1940-41, Εθνική Αντίσταση, συντριβή κομμουνιστοσυμμοριτών, 3η Ταξιαρχία στο Ελ-Αλαμέιν και Ρίμινι, Σύνταγμα Κορέας 1950-53, Αντίσταση κατά Αττίλα 1974, ακήρυχτη μάχη του Αιγαίου κ.α) Όσοι  πόλεμοι χάθηκαν οφείλεται    στην ανικανότητα και διχασμό των πολιτικών μας δυνάμεων

Ο Έλλην στρατιώτης με  όσα μέσα   διαθέτει  κάνει θαύματα διότι  έχει απαράμιλλη ανδρεία, φιλοπατρία ,  ευρηματικότητα  , πρωτοβουλία, ενσυνείδητη πειθαρχία , πίστη στα θεία και   το αίσθημα της ιστορικότητος και της συνέχειας  της  φυλής μας  . Στο στράτευμα ο νέος  διαπαιδαγωγείται με  το:  «ταν ή επι τας», το «εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης», το «άμες δε γεσσόμεθα πολλώ κάρρονες»  «την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω»  ,  « αν τους κωτάει ας κοπιάσουν» και στις εφόδους φωνάζουν ΑΕΕΡΑΑΑΑ.

Τις αξίες αυτές τις μεταδίδουμε και στους αλλοδαπούς που εκπαιδεύονται στις παραγωγικές σχολές των Ε.Δ .

Ωστόσο οι Ε.Δ της χώρας κερδίσουν τις μάχες και ο πολιτικός μας κόσμος χάνει τους πολέμους.

Εκεί   υστερεί ο Ελληνισμός   στην λεγόμενη «Πολιτική Βούληση»   Σε όλους τους χαμένους  πολέμους η πολιτική ηγεσία δεν είχε την πολιτική βούληση να κάνει το δέον γενέσθαι για την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων και παραδίδεται  αμαχητί στον αντίπαλο. Γιατί; Φοβικά σύνδρομα και εξάρτηση από ξένα κέντρα.

Σήμερα η Τουρκία με την κατάπτυστη συμφωνία με την Λιβύη ουσιαστικά έχει εισέλθει στο ζωτικό μας χώρο που σύμφωνα με την στρατηγική αν δεν τον απωθήσουμε τότε η ήττα μας είναι εξασφαλισμένη  . Και τούτο γιατί έβαλε πόδι στο  Αιγαίο έθεσε κάτω από την ΑΟΖ  της τα Δωδεκάνησα και το φοβερότερο όλων έθεσε υπό την άμεση απειλή της το  πανίσχυρο φρούριο της Μεσογείου την Κρήτη, το αβύθιστο αεροπλανοφόρο όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Δυστυχώς εντός της Κυβερνήσεως και των κομμάτων υπάρχουν άτομα που ενεργούν ενάντια στα εθνικά συμφέροντα και υπέρ των συμφερόντων ξένων δυνάμεων , του Σόρος και της Τουρκίας  

Τι πρέπει να κάνει η Κυβέρνηση;  

 1/ Αν  τολμήσει  η Τουρκία  να φέρει γεωτρύπανο στα επίμαχα νερά που θεωρεί δική του ΑΟΖ και της Λιβύης τότε η αντίδραση της Ελλάδος πρέπει να είναι αυτόματη και κεραυνοβόλα δηλαδή ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ  .

2/  Ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει τις  ενδοκυβερνητικές τριγλωσσίες οι οποίες  προξενούν εθνική ζημία  και στέλνουν λανθασμένα μηνύματα στην γείτονα.

3/ Άμεση κατάθεση στον ΟΗΕ των ζωνών της Ελληνικής ΑΟΖ σε όλο το μήκος των ακτών της χώρας

4/ Άμεση επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ΝΜ(από 6 ΝΜ που είναι τώρα) και του εθνικού  εναέριου χώρου   στα 12ΝΜ(από 10ΝΜ που ισχύει από το 1931)

5/ Να ενεργήσει διπλωματικά ώστε να δημιουργηθεί Ευρωπαϊκή ναυτική  αρμάδα με βάση στην Κρήτη και   Κύπρο  για την φύλαξη της Ανατολικής Μεσογείου και των ενεργειακών πόρων της

6/ Να εξοπλιστούν οι Ε.Δ της Ελλάδος  από την Ε.Ε με βάσει    νόμο περί Εκμισθώσεως και Δανεισμού έναντι υδρογονανθράκων (όπως ίσχυσε για την Βρετανία το 1939 εκ μέρους των ΗΠΑ) διότι η Ελλάς προμαχεί υπέρ της Ελευθερίας της Ε.Ε, των   συνόρων  της και   των Αξιών του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, απέναντι στον Ισλαμοφασισμό και τον νέο-Οθωμανικό σκοταδισμό.

7/ Να αναλάβει η FRONTEX ομού με το Λ.Σ την σφράγιση των συνόρων και την απώθηση και επιστροφή των λαθρομετανανστών και όχι ως μέχρι τούδε στην μεταφορά των στα Ελληνικά νησιά.

8/ Να πιέσει την Ε.Ε για την λήψη αποτελεσματικών μέτρων κατά της Τουρκίας για την παραβίαση των Ευρωπαϊκών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος   και της  Κύπρου και   χρησιμοποίηση των λαθρομεταναστών σαν εκβιαστικό όπλο  

9/ Τέλος αλλά το πιο σοβαρό να ανυψώσει το ηθικό του Ελληνικού λαού,  όχι εξ αιτίας φοβίας αλλά ένεκα της διαβρώσεως που συντελείται συστηματικά από ορισμένα κανάλια τα οποίας αναπαράγουν την τουρκική προπαγάνδα.

Αμφικτύων

10/12/2019

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

kostas01@amphiktyon.org

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *