ΕΛΛΑΔΑ: ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Ξεκίνησε η κλασική διαδρομή του 36ου Μαραθωνίου Αθήνας

ΕΛΛΑΔΑ: ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ξεκίνησε η κλασική διαδρομή του 36ου Μαραθωνίου Αθήνας
 
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΑΙΓΛΗ , ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΑ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ . ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΩΛΛΩΝΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΜΑΣ , ΠΟΥ ΓΑΛΗΝΕΥΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΥΦΡΑΝΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ .
 
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΥΠΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΕΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΕΝΑΜΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΛΗ.
 
ΚΑΙΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΕΣ . ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΞΑΚΤΙΝΩΣΕΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΕΙΟ. ΤΟΤΕ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΞΕΝΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΤΕ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΕΙΟ.
 
ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΔΡΑΣΗ, ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ Ή ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
 
. ΕΧΟΥΝ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ Η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΑΡΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΩΑΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.
 
 
ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ
 
 
 
Με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της φωτιάς ξεκίνησε η κλασική διαδρομή του 36ου Μαραθωνίου Αθήνας
 
11/11/2018 – 09:34
 
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
 
Με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της φωτιάς ξεκίνησε η κλασική διαδρομή του 36ου Μαραθωνίου Αθήνας
 
 
4 0 0
Translate this page
 
EN
FR
DE
ES
RU
AR
 
 
 
 
 
 
4
 
 
0
 
0
 
Google +
 
0
 
Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα στον Μαραθώνα ο 36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, που η κλασική του διαδρομή διέρχεται από τον τόπο του μαρτυρίου τον περασμένο Ιούλιο, το Μάτι της Αττικής.
 
Η διοργάνωση, όπως κάθε χρόνο, είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης και βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, βαλκανιονίκη του στίβου στο άλμα εις μήκος.
 
Την εκκίνηση του πρώτου μπλοκ των δρομέων της κλασικής διαδρομής έδωσε στις 9 ακριβώς ο δήμαρχος Μαραθώνας. Προηγουμένως είχε ευχαριστήσει τους χιλιάδες αθλητές για τη συμμετοχή τους, που δίνει θάρρος, κουράγιο και ελπίδα στους κατοίκους της πόλης μετά από την τραγωδία που βίωσαν. Στη συνέχεια ακολούθησε η ορκωμοσία των αθλητών και δόθηκε το σήμα της εκκίνησης.
 
 
 
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος προανήγγειλε τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει ο ΣΕΓΑΣ για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος σ’ αυτό το κομμάτι της διαδρομής:
 
«Χάθηκαν ζωές, καταστράφηκε το περιβάλλον, ταλαιπωρούνται χιλιάδες άνθρωποι. Ο μαραθώνιος δεν θα μπορούσε να μην ενδιαφερθεί για το γεγονός αυτό και να μη συμβάλει στο μέτρο που μπορεί. Νιώθουμε βαθύ σεβασμό στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν και γι’ αυτό προχωράμε σε μια πρωτοβουλία να αναδασώσουμε τη μαραθώνια διαδρομή. Πέρα από το ουσιαστικό, θα υπάρχει και μια συμβολική κίνηση την ημέρα του αγώνα, κάθε δρομέας θα κληθεί να φορέσει μια πράσινη μπαντάνα, προκειμένου να πρασινίσουμε εικονικά το κομμάτι της διαδρομής και του χρόνου να το έχουμε πετύχει κυριολεκτικά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *