ΣΤΡΑΒΑ  ΑΡΜΕΝΙΖΕΙ Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΚΛΙΚΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

ΣΤΡΑΒΑ  ΑΡΜΕΝΙΖΕΙ Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΚΛΙΚΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
 
 
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΩ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ. ΑΝ ΤΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ, ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.
 
ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ(ΤΟΥΡΚΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΩΝ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ ΛΑΩΝ(ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΡΑΝΝΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) ΑΝ ΣΚΑΨΕΤΕ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΑΝ ΟΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΒΡΑΙΟΓΕΝΕΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.
 
ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΥΑΛΩΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ. ΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ. ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΙΣΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΟΜΙΛΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ. Η ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΛΟΓΩ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ. ΑΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΕΙ Η ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ -ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΑΜΕΣΗ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ- ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΒΛΕΠΟΥΝ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΓΙΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ . Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΗ.
 
ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΓΕΦΥΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΓΕΦΥΡΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. ΜΕ ΑΥΤΗ ΘΑ ΩΦΕΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ .
 
 
ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ
 
 
 
Eγγραφα ΥΠΑΜ Αλβανίας: «Ενοπλες κρίσεις με Σερβία & επεισόδια με Ελλάδα-Στέλνει οπλισμό η Τουρκία» -Μέτρα κατά Β.Ηπείρου
 
24/11/2018 – 09:42 | Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2018 – 09:47
 
ΒΑΛΚΑΝΙΑ
 
Eγγραφα ΥΠΑΜ Αλβανίας: «Ενοπλες κρίσεις με Σερβία & επεισόδια με Ελλάδα-Στέλνει οπλισμό η Τουρκία» -Μέτρα κατά Β.Ηπείρου
 
 
19 3 0
Translate this page
 
EN
FR
DE
ES
RU
AR
 
19
 
 
3
 
 
0
 
Google +
 
0
 
 
Χειροτερεύουν διαρκώς και θα επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο οι ελληνο-αλβανικές σχέσεις με τα Τίρανα να προχωρούν σε μέτρα-σοκ κατά της Βορείου Ηπείρου αντιγράφοντας τουρκικές τακτικές.
 
Την ίδια στιγμή έγγραφα από το αλβανικό Υπουργείο Άμυνας δείχνουν πως τα Τίρανα ετοιμάζονται για ένοπλες κρίσεις με Σερβία αλλά και με “θερμές καταστάσεις” με Ελλάδα καθώς βλέπουν να υλοποιείται σταδιακά το όραμα περί “Μεγάλης Αλβανίας”
 
Στο πλαίσιο αυτό οι Αλβανοί εξετάζουν τις δυνάμεις της Σερβίας και την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας τους ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στα νέα τους καθήκοντα και να υποστηρίξουν στρατιωτικές επιχειρήσεις των Κοσοβάρων αν χρειαστεί.
 
 
 
Σύμφωνα με το νέο δόγμα των Αλβανών, οι ΕΔ θα μετεξελιχθούν σε μικρούς ταχυκίνητους σχηματισμούς με μεγάλη δύναμη πυρός ώστε το 40% των δυνάμεων του Στρατού Ξηράς να μπορεί να λάβει θέσεις μάχης σε μικρό χρονικό διάστημα.
 
Που θα βρεθεί όμως η χρηματοδότηση;
 
Σύμφωνα με τους Αλβανούς υπάρχει απόρρητη συμφωνία με Τουρκία.
 
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία και η Ιταλία, ενδιαφέρονται να καταστήσουν την Αλβανία τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στα Βαλκάνια, ξεπερνώντας τη Σερβία και την Ελλάδα, που θεωρούνται περισσότερο ως σύμμαχοι της Ρωσίας και επεκτείνονται σε βάρος των γειτόνων τους», γράφει η αλβανική ‘Pamfleti Online’.
 
“Συνακόλουθα μιας συμφωνίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες, μόνο κατά τη διάρκεια του 2017, δώρισαν στον αλβανικό στρατό 250 τεθωρακισμένα. Η άφιξή τους παραμένει μυστική. Με αυτό το δώρο, ο αριθμός τους στον στρατό των Σκιπτάρων φθάνει τα 950, διπλάσιος από αυτόν της Σερβίας”
 
“Ταυτόχρονα, η Ιταλία προμηθεύει τον αλβανικό στρατό με 5.000 αυτόματα όπλα με ΝΑΤΟϊκές προδιαγραφές, απομακρύνοντας τα ρωσικά Καλάσνικοφ ή τα κινεζικά από το στρατό” προσθέτει.
 
Από την άλλη πλευρά, έχει συναφθεί συμφωνία με ένδειξη “απόρρητο” με Τουρκία για παροχή όπλων στον αλβανικό στρατό καθώς και για εκπαίδευση των στρατιωτών.
 
Αλβανικό ΜΜΕ σημειώνει:
 
«Αγοράστηκε εξοπλισμός από μια τουρκική αμυντική εταιρεία με το 90% του ποσού να καταβληθεί από την πλευρά της Τουρκίας και το 10% του ποσού να καταβληθεί από την αλβανική πλευρά.
 
Το Συμβούλιο των Υπουργών της Δημοκρατίας της Σκιπερίας δεν θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει υλικά ή υπηρεσίες σε άλλο κράτος ή σε τρίτο, των υλικών αυτών, χωρίς τη συγκατάθεση της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας».
 
Νωρίτερα, ο προσκείμενος του Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα Τίρανα, έδωσε ένα σαφές μήνυμα λέγοντας ότι η Τουρκία επιδιώκει να αυξήσει το ρόλο της Αλβανίας στην περιοχή και στον κόσμο.
 
«Κάθε επιτυχία της Αλβανίας είναι ταυτόχρονα επιτυχία και για εμάς. Η Αλβανία θα έχει πάντα την υποστήριξη της Τουρκίας για να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στην περιοχή και στον κόσμο. Είμαστε πάντα μαζί από κάθε άλλον.
 
Οι σημαίες των δύο χωρών θα είναι πάντα μαζί. Η διοργάνωση κοινών συναντήσεων μεταξύ των δύο κυβερνήσεων θα είναι ένα νέο και ένα μεγάλο βήμα μεταξύ των χωρών μας. Η φιλία και η αδελφική συνεργασία θα είναι ακόμη πιο θεσμοθετημένες. Για εμάς, η Αλβανία είναι μια ανοικτή χώρα προς την περιοχή», ανέφερε ο Νταβούτογλου.
 
Μέτρα-σοκ κατά Β.Ηπείρου
 
Οι προκλήσεις των Αλβανών δεν έχουν τέλος. Ψάχνουν οργανωτές της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ζητούν εξηγήσεις απ’ τον Δήμο Δρόπολης, γιατί ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας, υπάρχουν απειλές απολύσεων βορειοηπειρωτών από αλβανικές επιχειρήσεις, πολύωρες διακοπές ηλεκτροδοτήσεως στα χωριά της Βορείου Ηπείρου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση Ε.Ράμα είναι έτοιμη να επαναφέρει τα «ερυθρά δελτία», μέσω των οποίων θα επιβληθούν στους βορειοηπειρώτες απαγορεύσεις μετακινήσεων αλλά και εισόδου στην Αλβανία!
 
Οι Αλβανοί έχουν “απασφαλίσει” και βλέπουμε απανωτά επεισόδια με Σερβία-Ελλάδα ακόμη και προκλήσεις μέσα στα Σκόπια.
 
“Ενωση” Αλβανίας-Κοσόβου
 
Στις 26 Νοεμβρίου θα υπογραφεί η συμφωνία ενοποίησης των τελωνείων Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας κατά την κοινή συνεδρίαση των δύο κυβερνήσεων, που θα πραγματοποιηθεί στην Πέγια (Κοσσυφοπέδιο) και αναμένεται να εφαρμοσθεί από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.
 
Ουσιαστικά Αλβανία και Κόσοβο αρχίζουν σταδιακά να “ενώνονται”. Μάλιστα μετά την επικείμενη συμφωνία μεταξύ της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου, το Κοσσυφοπέδιο θα μετονομασθεί σε ‘Βόρεια Αλβανία’, γράφει ο Αλβανός σχολιαστής Έρβιν Σκουλάκου.
 
Πολιτικός από το κόμμα PDK, ο οποίος δεν θέλει να αποκαλυφθεί, δήλωσε ότι η συμφωνία μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας θα υπογραφεί στο Παρίσι από τους προέδρους των δύο χωρών. Προσθέτει, μάλιστα, το σημαντικό, ότι το Κοσσυφοπέδιο με την συμφωνία αυτή, θα λάβει την ονομασία ‘Βόρεια Αλβανία’, για να γίνεται διάκριση από το Κοσσυφοπέδιο.
 
Πρόκληση και μέσα στα Σκόπια
 
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ίλιρ Μέτα, φωτογραφήθηκε με τους κορυφαίους Αλβανούς πολιτικούς των Σκοπίων κάνοντας το σύμβολο του δικέφαλου αετού, χαρακτηριστικό των επεκτατικών τους βλέψεων.
 
Σε ανάρτηση του στο Facebook ο Αλβανός Πρόεδρος έγραψε: «Στην επίσκεψη μου στα Σκόπια γνώρισα δεκάδες αδέρφια με αλβανικό αίμα».
 
Νέα σοβαρή κρίση Κοσόβου-Σερβίας
 
Το Κοσσυφοπέδιο ξεκίνησε εμπορικό πόλεμο με τη Σερβία, αφού απέτυχε να εξασφαλίσει αρκετές ψήφους για να γίνει μέλος της Interpol, θέτοντας υπό απειλή προσπάθειες χρόνων για συμφιλίωση με τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, μεταδίδει το Πρακτορείο Bloomberg.
 
Η διαδικασία αυτή σκόνταψε αφότου η Σερβία άσκησε πίεση σε άλλες χώρες προκειμένου να εμποδίσουν το Κοσσυφοπέδιο να ενταχθεί στο διεθνές αστυνομικό δίκτυο. Η σερβική αντιπροσωπεία πανηγύρισε για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, κάνοντας λόγο για μια από τις μεγαλύτερες νίκες της. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου Ένβερ Χότζαι απάντησε επιβάλλοντας φόρο 100% στις εισαγωγές από τη Σερβία και είπε ότι θα υπάρξουν περισσότερα μέτρα.
 
Ο κοσοβάρος πρωθυπουργός Ραμούς Χαραντινάι είπε πάντως ότι το Κοσσυφοπέδιο θα καταργήσει την αύξηση του φόρου κατά 100% επί των αγαθών που εισάγονται από τη Σερβία μόνο όταν παύσει η «επιθετικότητα της Σερβίας» σε βάρος της Πρίστινας, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
 
Αμέσως μετά ακολούθησε εισβολή αλβανικών ειδικών δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου στην πόλη Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα κατά παράβαση του ψηφίσματος 1244 του ΟΗΕ και τη σύλληψη τεσσάρων κατοίκων της περιοχής.
 
Ο Α.Βούτσιτς συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας με τους αρχηγούς των ΕΔ λέγοντας χαρακτηριστικά πως “βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο των τελευταίων δέκα ετών στις σχέσεις μας με το Κόσοβο”.
 
“Αυτό που επιδιώκουν είναι να ωθήσουν τους Σέρβους να πάρουν τα όπλα” πρόσθεσαν σερβικές πηγές. Αργότερα οι Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδια ξεχύθηκαν στους δρόμους με σημαίες της Σερβίας σε Zvecan, Jarinje, Leposavic municipality, Brnjak crossing, Zupce, Zubin Potok.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
——————————
 
 
 
———————————-
 
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *