Η ΨΕΥΤΟΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Από τους ίδιους που έκαναν την καταστροφή στην Κύπρο το 1974 με τον αμερικανοκινούμενο «Αττίλα»  από τους ίδιους   φτιάχτηκε  και  ο  μύθος της δήθεν «Επανάστασης του Πολυτεχνείου» τον Νοέμβριο 1973. Και αντί η μαύρη  αυτή επέτειος να γίνει ημέρα θρήνου και εθνικού διαλογισμού έγινε ημέρα εθνικού διχασμού και   αποπροσανατολισμού.

Η ιστορική αλήθεια εν συντομία έχει ως εξής:

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ( ΥΠΕΞ Κίσινγκερ)  είχε σαν πάγια πολιτική την διχοτόμηση της Κύπρου,  για λόγους συμφέροντες στο Ισραήλ. Να σημειωθεί ότι τότε οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ ήταν άκρως φιλικές. Ως εκ τούτου πίεζαν την χούντα Παπαδόπουλου να ρίξει τον Μακάριο-ο οποίος ήταν ο εγγυητής της Κυπριακής Δημοκρατίας- ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την  διχοτόμηση της Κύπρου από την Τουρκία. Ο Γ. Παπαδόπουλος παρά τις πιέσεις δεν ενέδωσε και έκανε άνοιγμα προς την Σοβιετική Ένωση. Να σημειωθεί ότι εντός των κόλπων της χούντας δρούσε ανατρεπτικά η «μικρή χούντα» Ιωαννίδη διοικητή της στρατιωτικής αστυνομίας (ΕΣΑ)

Όταν ο δικτάτωρ Παπαδόπουλος επιχείρησε την εξομάλυνση του δικτατορικού καθεστώτος και την επάνοδο προοδευτικά στην δημοκρατία με την ανάθεση της Κυβέρνησης στον Σπ. Μαρκεζίνη, τότε αναζωπυρώθηκε η μικρή χούντα Ιωαννίδη.

Τον  Οκτώβριο 1973 έλαβε χώρα   ο πόλεμος του Γιόμ Κιπουρ μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ, στον οποίον ο Παπαδόπουλος απαγόρευσε την διέλευση Αμερικανικών Α/Φ προς το Ισραήλ, ενώ αντίθετα άνοιξε τον ΕΕΧ στα Σοβιετικά Α/Φ προς Αίγυπτο. Τούτο   εξόργισε τις ΗΠΑ και με ειδικά μεταφερθέντες από τις ΗΠΑ και Ισραηλινούς και τους εδώ πράκτορες  της υποκίνησε το κύμα δυσαρέσκειας κατά της χούντας  και  την «εξέγερση στο Πολυτεχνείο». Οι πράκτορες αυτοί ευθύνονται και για τις 18 δολοφονίες αμάχων όλων εκτός Πολυτεχνείου.

Επομένως  η εξέγερση των νέων υπήρξε μεν ειλικρινής και πηγαία   η υποκίνηση εκείνη την εποχή υπήρξε και υποβολιμαία και άκρως  καταστροφική  για τα Ελληνικά συμφέροντα . Γιατί ο Ιωαννίδης τυφλό όργανο της  CIA   δρομολόγησε αμέσως το σχέδιο   πραξικοπήματος κατά  του αρχιεπισκόπου Μακαρίου  το οποίον πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 1974 . Η αποκαθήλωση του Μακαρίου έδωσε το έναυσμα για την εισβολή του Τουρκικού Αττίλα στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974 . Η όλη επιχείρηση έλαβε χώρα υπο τον έλεγχο του Αμερικανού Στρατιωτικού Ακολούθου στην Λευκωσία και στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Αυτά είναι εξακριβωμένα από αυτόπτες   μάρτυρες: α/ τον διοικητή του Κλιμακίου ΚΥΠ/Ρ και β/ Έλληνος Αξιωματικού ΔΒ στο Κέντρο Επικοινωνιών του Ανώτατου Αρχηγείου SHAPE στη Μονς Βελγίου.

Δυστυχώς η κομματοκρατία που διαδέχθηκε την χούντα είχε και αυτή το μερίδιο ευθύνης της για τον Αττίλα 2. Ο δήθεν « Εθνάρχης» Κ. Καραμανλής μας είπε τον Σεπτέμβριο 1974 στη Λέσχη Αξιωματικών  Θεσ/νικης  το τερατώδες : «Η Κύπρος είναι μακριά» και γι’ αυτό δεν έστειλε βοήθεια ώστε να προλάβει την επέκταση του Αττίλα. Σημειωτέον ότι  ως τις 23 Ιουλίου που ανέλαβε ο Καραμανλής την εξουσία ο Αττίλας είχε ένα μικρό προγεφύρωμα . Με τον  2ον  Αττίλα οι Τούρκοι κατέλαβαν το 36,4 % της Κύπρου,    την κατοχή της οποίας διατηρούν ως σήμερα.

Επομένως σήμερα θα έπρεπε να καθιερωθεί Ημέρα Μνήμης για όλες  τις   Καταστροφές και Γενοκτονίες  που συνέβησαν στην διαχρονία του Έθνους μας και τα αίτια που   οδήγησαν σ’ αυτές . Όλες οφείλονται στον Εθνικό Διχασμό και στην ανωριμότητα της  πολιτικής μας ηγεσία, όπως συμβαίνει και σήμερα με τους αρχηγού  της Αριστεράς . Αυτοί   μπαίνουν επικεφαλής της πορείας  προκειμένου    να αγρεύσουν ψήφους από το κορμί της σκλαβωμένης μας Κύπρου και από τους λαθρομετανάστες.

Αμφικτύων

17/11/2019

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

kostas01@amphiktyon.org

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *