ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Η χώρα μας εδώ και χρόνια  δέχεται  ασύμμετρο πόλεμο  από την Τουρκία με προκλητικές  ενέργειες , η σοβαρότερη των οποίων είναι  η μαζική εισβολή μεταναστευτικών στρατιών στα νησιά μας .

 Η Τουρκία κλιμακώνει τις  παράνομες επιθετικές ενέργειες , αναβαθμίζει  τις επεκτατικές της  βλέψεις   σε βάρος μας, προβάλλει   διεκδικήσεις   στο μισό Αιγαίο και στη Θράκη ,   αμφισβητεί τα δικαιώματα μας στα νησιά μας , στο σύμπλεγμα του Καστελορίζου  των μικρονησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο, θέτει θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών μας στο Ανατ. Αιγαίο, αμφισβητεί τον εναέριο χώρο μας των 10ΝΜ , παραβιάζει το FIR Αθηνών  και τα θαλάσσια χωρικά μας ύδατα, γκριζάρει κατά το δοκούν το σύμπλεγμα των Ιμίων, δημιουργεί συνθήκες εμπλοκής και αερομαχιών άνωθεν του Αιγαίου και στη θάλασσα, ξεδιπλώνει   χάρτες με τα σύνορα της καρδιάς της, χαράσσει κατά το δοκούν ΑΟΖ κοκ.

Παρόμοια κάνει και στην Κύπρο . Διατηρεί την κατοχή του Αττίλα, προχωρεί σε παράνομες γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ , προβαίνει σε παράνομο εποικισμό της Αμμοχώστου,  παραβιάζει τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της , στέλνει κύματα λαθρομεταναστών στην Κυπριακή Δημοκρατία , δείχνει αδιαλλαξία στις διαπραγματεύσεις για  επίλυση του Κυπριακού  και αρνείται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Ελλάς κοιμάται στην κλίνη του διεθνούς δικαίου και στη σκιά των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Δεν έχει αξιολογηθεί ορθά η απειλή από τις Κυβερνήσεις της τελευταίας 10ετίας  στο βαθμό μάλιστα που κλιμακώνονται από χρόνο σε χρόνο . Ο Ερντογάν έχει καταστεί ο «Χίτλερ της Ανατολής» και απαιτεί «ζωτικό  χώρο»    Συναλλάσσεται με τις δύο υπερδυνάμεις(ΗΠΑ-Ρωσία) εκμεταλλευόμενος το κενό εξουσίας στις ΗΠΑ και την υποχώρηση του Δυτικού συστήματος ασφαλείας(ΝΑΤΟ) εισβάλλει στο κενό.   Η ισχύς του εκπηγάζει από την ισχυρή πολεμική   μηχανή και το οικονομικό  υπόβαθρο της χώρας του,  περιφρονώντας το διεθνές δίκαιον. Το πολιτικό μας σύστημα αντί να ασχολείται με   «τζόκερ»    και άλλα  είναι καιρός να μελετήσει τον επικείμενο  πόλεμο με την Τουρκία  και να προετοιμάσει την χώρα καταλλήλως  όπως:

1/ Κλείσιμο των συνόρων δια «πυρός και σιδήρου»  

 2/ Ενίσχυση Εθνικής Αμύνης (Εξοπλισμός, σχέδια, ετοιμότητα αποκρούσεως, εκπαίδευση  εθνοφυλακής, στράτευση γυναικών, εθνικό φρόνημα  κλπ)

3/ Σύμπηξη  Συμμαχιών ( Λήψη μέτρων στα όργανα της Ε.Ε , ενημέρωση διεθνών οργανισμών- καταδίκη Τουρκίας-ενημέρωση της διεθνούς  κοινής γνώμης κ.α)

4/ Αναζωπύρωση του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου με την Κύπρο  

5/ Αναθεώρηση της εξωτερικής μας πολιτικής υπό το πρίσμα του νέου απομονωτισμού των ΗΠΑ και της προσέγγισης   Ρωσίας-Τουρκίας. Καιρός   να ασκήσουμε  πολύπλευρη εθνική εξωτερική πολιτική όχι μόνο  προς τους συμμάχους μας , αλλά και προς Ρωσία, Κίνα,   Αραβικό Κόσμο και φυσικά περαιτέρω σύσφιγξη της συμμαχίας μας με την Αιγυπτο και το   Ισραήλ.

6/ Οικονομική ανόρθωση της χώρας . Τούτο είναι πάγιο   

Αμφικτύων

24/10/2019

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

kostas01@amphiktyon.org

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *