Βελτίωση των σχέσεων μας με Ρωσία

Φρονώ ότι η εξέλιξη των πραγμάτων στην Μέση Ανατολή   και την αποχώρηση από την σκηνή της  σπαρασσόμενης από πολιτικό εμφύλιο πόλεμο Αμερικής μας επιβάλλει την ριζική  αναθεώρηση της αμυντικής μας πολιτικής . Τούτο επιβάλλεται και λόγω της αναξιοπιστίας και της δολιότητος που ενήργησαν οι ΗΠΑ έναντι ενός συμμαχικού εταίρου, προς τους Κούρδους της Συρίας.

Είναι σκόπιμο να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν η δήλωση του Ρώσου πρεσβευτή στις Βρυξέλλες ότι “όπως πούλησαν τους Κούρδους έτσι θα πουλήσουν και εσάς τους Ελληνες οι Αμερικανοί” Αυτό δεν το είπε τυχαίως. Κάτι θα έχει συζητηθεί μεταξύ Τραμπ και Πουτιν. Ούτε η δήλωση Αποστολάκη είναι τυχαία μετά την επιστροφή του από ταξίδι στις ΗΠΑ, ότι “θα πολεμήσουμε μόνοι”

Ούτως εχόντων των πραγμάτων θα πρέπει να συναφθεί έγγραφη συμφωνία εγγυήσεων ασφαλείας των ΗΠΑ προς την Ελλάδα, διότι όπως απεδείχθη τα λόγια της Αμερικανικής Διοικήσεως μικρή΄έχουν αξία και ο Ομηρος θα τα ονόμαζε “έπεα πτερόεντα” κοινώς λόγια του άερα.

Παράλληλα, να ανοίξουμε  διάλογο αρχικά για οικονομικά και πολιτιστικά θέματα  με την Μόσχα και να βελτιώσουμε τις ήδη  παγωμένες μας σχέσεις για το καλό και των δύο χωρών. Η Ρωσία ήταν  συχνά στο πλευρό της Ελλάδος . Ομως σε όλες τις καταστροφές   μας συμπτωματικά(;) η Ρωσία ήταν στο πλευρό της Τουρκίας . Με την προσέγγιση των δύο χωρών ίσως  την  κάνουμε λιγότερο εχθρική, Τούτο είναι άμεσα επιβεβλημένο  γιατί την Τουρκία την έχρισαν “χωροφύλακα της περιοχής”

Αμφικτύων

19/10/2019

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών

kostas01@amphiktyon.org

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

Όποιος επιθυμεί  να διαγραφεί να επιστρέφει το παρόν με την   ένδειξη «διαγραφή»«σύμφωνα με το άρθρο 14 του νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *