Η ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

η Ελλάδα έχει ανωτερότητα  σε  ποιότητα προσωπικού  έναντι της Τουρκίας .   Αυτό το έχει αποδείξει σε όλες ως τώρα τις συγκρούσεις.   Σήμερα έχουμε  υπεροχή στον αέρα και στην θάλασσα του Αιγαίου και της Ανατ. Μεσογείου  ένεκα της αρίστης    Π.Α     και του Π.Ν μας .  Αυτή με την απόκτηση απο την Τουρκία των F-35  θα ανατραπεί υπέρ της Τουρκίας. 

Όμως εξ αίτιας της επιμονής της Άγκυρας να προμηθευτεί το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 και της γεωστρατηγικής στροφής της Άγκυρας προς την Ρωσία έχει ανατρέψει- προς το παρόν τουλάχιστον- αυτό τον κίνδυνο. Αντίθετα, αν η χώρα μας εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή συγκυρία  από την  εκτράχυνση των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας μπορεί να επιτύχει καλύτερο εξοπλισμό όχι μόνο με την απόκτηση των F-35  αλλά και πολεμικών πλοίων με δυνατότητα αντιαεροπορικής  κάλυψης στο Αιγαίο και άλλων  σύγχρονων  οπλικών συστημάτων ώστε να αποκτήσει ευρεία  υπεροχή.    


Εκεί  που χωλαίνουμε είναι ο ψυχολογικός πόλεμος . Τα δικά μας ΜΜΕ καθημερνώς εκθειάζουν τις τουρκικές Ε.Δ  και εκφοβίζουν τον ελληνικό λαό με την ανωτερότητα των τούρκων . Τούτο  δεν ίσχυε στην εποχή μου,  αλλά το αντίθετο . Επίσης τα ΜΜΕ προβάλλουν καθημερνώς  σειρές   με την τουρκική γλώσσα να ακούγεται στα ελληνικά σπίτια και μέσω αυτών διοχετεύεται η προπαγάνδα της Τουρκίας .


Οι ελληνικές Ε.Δ έχουν υψηλότατο ηθικό , εκπαίδευση   οπλισμό και σχέδια  ώστε να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τον αντίπαλον σε ένα περιορισμένο πόλεμο στο Αιγαίο. Αν μάλιστα εξοπλιστούν με τα νέα οπλικά  συστήματα τότε μπορούμε να  ομιλούμε για νικηφόρα έκβαση της σύρραξης.


    Η αδυναμία μας  είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης και η  ασυνενοησία  των κομμάτων να αντιληφτούν το γεωστρατηγικό  πρόβλημα της χώρας  ώστε να   χαράξουν   ενιαία και σταθερή εθνική   στρατηγική,  η οποία να μην αλλάζει με την εναλλαγή των κυβερνήσεων, των κομμάτων και των υπουργών ακόμη  στο ΥΕΘΑ . 

Η εξόρυξη των υδρογονανθράκων δεν    πρόκειται να γίνει  χωρίς να χυθεί αίμα. Και ο εξοπλισμός σαν αποτρεπτικό του πολέμου  θα μας γλυτώσει από τα χειρότερα .

Αμφικτύων

4/4/2019

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνώνkostas01@amphiktyon.org

http://amphiktyon.blogspot.com/

ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΕ ΤΗΝ   ΕΝΔΕΙΞΗ «ΔΙΑΓΡΑΦΗ»«Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *